Πώς αντιδρά ο ωροσκόπος μας όταν ερωτευόμαστε;

Πώς αντιδρά ο ωροσκόπος μας όταν ερωτευόμαστε;

Πώς αντιδρά ο ωροσκόπος μας όταν ερωτευόμαστε;

Ο ωροσκόπος είναι ένα βασικό – δομικό στοιχείο της προσωπικότητας μας και πολύ σημαντικός για τις σχέσεις μας με τους άλλους. Είναι η «πόρτα» για όλο το ωροσκόπιο μας. Δείχνει πώς βλέπουμε εμείς τα πράγματα, τι προβάλλουμε στους άλλους, αλλά και τι βλέπουν οι άλλοι σε μας. Είναι το «εξώφυλλο» του δικού μας βιβλίου ζωής.

Στην ερωτική μας ζωή παίζει καταλυτικό ρόλο, αν σκεφτούμε ότι ο έρωτας ξεκινά με την πρώτη εντύπωση που σχηματίζει ο άλλος για εμάς κι εμείς για εκείνον. Είναι η στιγμή που προβάλλουμε αυτό που θέλουμε σαν να φοράμε μια μάσκα. Τα άλλα στοιχεία (πλανήτες, όψεις, ζώδια) του ωροσκοπίου μας θα φανούν στην πορεία. Αν υπάρχει συνάφεια του «εξωφύλλου» με το εσωτερικό, επίσης θα φανεί στην πορεία της σχέσης. Αλλά αυτή η πρώτη εντύπωση είναι πάντα ο ωροσκόπος. Διαβάστε παρακάτω τις βασικές ποιότητες κάθε ζωδίου στον ωροσκόπο και πώς διαφοροποιούνται όταν ερωτευόμαστε. 

Ωροσκόπος στον Κριό

Ο ωροσκόπος στον Κριό, ίσως έχει σε μεγαλύτερο βαθμό τονισμένο το «υπερεγώ», σε σχέση με τον Ήλιο στον Κριό. Το άτομο είναι ευθύ και ανταγωνιστικό, αφού οι ποιότητες του ζωδίου του Κριού στον ωροσκόπο, είναι στην «επιφάνεια» κι όχι στο βάθος. Αυτά τα άτομα κάποιες φορές μπορεί να τρομάζουν τους συντρόφους τους με τα νεύρα, τον θυμό, την κυκλοθυμία και την επιθετικότητα που μπορεί να δείχνουν. Η ανάγκη του να είναι πρώτο, να νικά και να έχει στη ζωή του κάτι για το οποίο θα πρέπει να παλέψει, το κάνει να εφευρίσκει προβλήματα, ίσως κι εκεί που δεν υπάρχουν. Βλέπετε χωρίς δράση, βαριέται, πλήττει, γίνεται ανήσυχο, ανυπόμονο και απογοητεύεται. Μπορεί να χάσει το τακτ του και να πληγώσει με τα καυστικά του σχόλια και λόγια, ακόμη και το πρόσωπο που αγαπά. Βέβαια όλο αυτό επηρεάζεται κι από τη θέση του Άρη στο ωροσκόπιο του ατόμου, αφού ο ωροσκόπος στον Κριό κάνει τον Άρη που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, τον βασικό πρωταγωνιστή του ωροσκοπίου.

Ωροσκόπος στον Ταύρο

Όταν βρίσκεται στον ωροσκόπο, αυτό το ζώδιο είναι πιο εξωστρεφές από τη θέση του Ήλιου. Η βαθύτερη επιθυμία του ωροσκόπου στον Ταύρο, είναι να δημιουργήσει σχέσεις με γερές βάσεις κι όσο το δυνατόν πιο μακροβιότερες. Ως ζώδιο της γης, στον ωροσκόπο χαρίζει στο άτομο μια ξεχωριστή μαγνητική «αύρα», που έλκει ιδιαίτερα το άλλο φύλο. Συνήθως οι άλλοι έχουν μια ανεξήγητη αίσθηση οικειότητας με το πρόσωπο αυτό όταν το πλησιάζουν. Οι ανάγκες του είναι βασικές: θέλει καλό φαΐ, καλό σεξ και ένα ωραίο μέρος για να ζει! Λαχταρά να έχει φυσική επαφή με τους ανθρώπους γύρω του, είναι ιδιαίτερα αισθησιακός ωροσκόπος, γήινος και ιδιαίτερα εκφραστικός. Μάλιστα πολύ νωρίς στη ζωή του επιθυμεί να δημιουργήσει σταθερές σχέσεις ή και να παντρευτεί. Ο μεγαλύτερος πειρασμός γι’ αυτόν τον ωροσκόπο είναι η «ευχαρίστηση». Του είναι αδύνατον να αντισταθεί σε οτιδήποτε του υπόσχεται ότι θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις του. Φυσικά η θέση της Αφροδίτης παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως θα εκφραστεί αυτός ο ωροσκόπος, αφού ο πλανήτης του έρωτα είναι κυβερνήτης του.

Ωροσκόπος στους Διδύμους

Ο ωροσκόπος στους Διδύμους, προσδίδει στο άτομο μια ευχάριστη διάθεση, ενώ ακτινοβολεί από μακριά εξυπνάδα, σβελτάδα και ανησυχία. Είναι ο άνθρωπος που δεν μπορεί να καθίσει σε μια καρέκλα ούτε για πέντε λεπτά. Το ίδιο συνήθως του συμβαίνει και στις σχέσεις. Δύσκολα θα μείνει σε μια σχέση, αν δεν ικανοποιείται η ανάγκη του για αλλαγές και εκπλήξεις. Επίσης είναι δύσκολο να καταλάβει ο σύντροφος του πως νιώθει. Ενώ είναι από τους πιο επικοινωνιακούς και κοινωνικούς ωροσκόπους στην επιφάνεια τουλάχιστον, στο επίπεδο της προσωπικής ζωής φαίνεται να τα χάνει και δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το συναίσθημα του. Μονίμως έχει την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι καλύτερο στη γωνία που τον περιμένει κι έτσι μπορεί να διώχνει μακριά τους ανθρώπους για τους οποίους μπορεί να νοιάζεται. Στην αναζήτηση του ιδανικού, δεν υπολογίζεται πόσες καρδιές μπορεί να έχει πληγώσει στο διάβα του. Φυσικά και σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Ερμής, που είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου και φυσικά ολόκληρου του ωροσκοπίου, κρατά τα κλειδιά της ανάλυσης αυτού του ατόμου.

Ωροσκόπος στον Καρκίνο

Όπως και στον Ήλιο ή στη Σελήνη κι ο ωροσκόπος στον Καρκίνο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι στους άλλους και κάποιες φορές δεν έχει όρια στη φροντίδα που μπορεί να τους παρέχει. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, διότι έχει την τάση να έλκει ανθρώπους με ιδιαίτερα προβλήματα που τρέφονται από την ενέργεια του και τον απομυζούν. Στον έρωτα, το δύσκολο είναι να τον πλησιάσεις και να τον αγγίξεις. Στην αρχή χρειάζεται να μελετήσει με προσοχή το άτομο που τον πλησιάζει, λες κι έχει να κάνει με κάποιον εισβολέα. Αν περάσει όμως το άτομο την εξονυχιστική έρευνα στην οποία θα τον υποβάλει, τότε πραγματικά η αγάπη, η τρυφερότητα και η φροντίδα που περιβάλει το αντικείμενο του πόθου του είναι απεριόριστα! Συνήθως επηρεάζεται πολύ από αυτά που του λένε οι άλλοι, χωρίς να εξετάσει το γιατί τα είπαν. Η Σελήνη ως κυβερνήτης του Καρκίνου και η θέση της στον ζωδιακό μπορεί να δώσει περισσότερες απαντήσεις, σχετικά με το πώς συμπεριφέρεται αυτός ο ωροσκόπος.

Ωροσκόπος στον Λέοντα

Ο κυβερνήτης του Λέοντα, είναι ο Ήλιος. Και μια που ο Ήλιος είναι η πηγή της ενέργειας, της θερμότητας και του φωτός, έτσι κι αυτός ο ωροσκόπος εκπέμπει λάμψη και ζεστασιά. Η ανάγκη για θαυμασμό, χειροκρότημα, υποστήριξη και προσοχή, που είναι απαραίτητα στοιχεία στον Ήλιο και τη Σελήνη στον Λέοντα, ίσως δεν φαίνονται ιδιαίτερα στον ωροσκόπο με την πρώτη ματιά. Αυτό όμως δεν πρέπει να ξεγελά το ταίρι του. Πίσω από το ψύχραιμο και περήφανο παράστημα του, κρύβονται πολλές ανασφάλειες και τεράστια ανάγκη για θαυμασμό από το έτερον ήμισυ. Αν ο σύντροφος του τονώσει την αυτοπεποίθηση του και του εκφράσει ανοιχτά τον θαυμασμό του, τότε θα προσπεράσει τις άμυνες του και θα φτάσει στην καρδιά του. Αν όμως δεν ενδιαφερθεί, τότε πραγματικά μπορεί να δει ένα σχεδόν «πέτρινο» προσωπείο, που δεν ανταποκρίνεται, δεν αποκαλύπτεται και δεν δείχνει ίχνος συναισθηματικότητας. Η θέση του Ήλιου, που είναι και ο κυβερνήτης αυτού του ωροσκόπου, συμπληρώνει ιδανικά το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου.

Ωροσκόπος στην Παρθένο

Ο ωροσκόπος στην Παρθένο κάνει το άτομο να ακτινοβολεί αυτάρκεια και αποτελεσματικότητα. Εύκολα κερδίζει την εμπιστοσύνη των άλλων και συνήθως είναι αυτός που δίνει τις συμβουλές και τη βοήθεια στην σχέση. Έχει οξύνοια, παρατηρητικότητα και δύσκολα κάτι ξεφεύγει της προσοχής του. Ακόμη κάτι χαρακτηριστικό γι’ αυτόν τον ωροσκόπο είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι όλα σε τάξη στο περιβάλλον του. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φτιάχνει ατέλειωτες λίστες, να αγοράζει οτιδήποτε καινούριο μπορεί να τον βοηθήσει να οργανώσει καλύτερα το χώρο του και φυσικά λατρεύει τις νέες τεχνολογίες. Επίσης είναι εξαιρετικός στις συζητήσεις, μολονότι μπορεί να κρύβει τα συναισθήματα του πίσω από το ιδιαίτερα ζωντανό πνεύμα του. Βέβαια κάποιες στιγμές στις σχέσεις του μπορεί να εντοπίζει το δέντρο, αλλά να χάνει το δάσος κι είναι συνήθως αυτό για το οποίο οι σύντροφοι του τον κατηγορούν. Η θέση του Ερμή στο ωροσκόπιο, ως κυβερνήτης της Παρθένου, μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το άτομο αυτό.

Ωροσκόπος στον Ζυγό

Ακόμη κι από την εξωτερική του εμφάνιση φαίνεται ένας ωροσκόπος στον Ζυγό. Ανεξάρτητα από την ομορφιά, συνήθως δίνει μια γοητευτική προσωπικότητα στο άτομο, που φυσικά νοιάζεται ιδιαίτερα για το πώς φαίνεται στους άλλους και πολύ περισσότερο στο αντικείμενο του πόθου του. Κάποιες φορές ο ωροσκόπος στον Ζυγό, δίνει εύκολα την εντύπωση μιας οικειότητας γι’ αυτό και σπάνια αυτοί οι άνθρωποι μένουν μόνοι τους. Άλλωστε, το βαθύτερο αίτημα τους είναι να κάνουν μια ουσιαστική σχέση. Χωρίς σχέση νιώθει ότι δεν έχει ρίζες, είναι ανήσυχος και δεν μπορεί να είναι όσο αποτελεσματικός θέλει. Μερικές φορές θα θυσιάσει τις βαθύτερες του επιθυμίες, προκειμένου να έχει παρέα και να μην είναι μόνο του. Ή μπορεί να θυσιάσει αυτό που ξέρει ότι είναι καλό για τον εαυτό του, προκειμένου να έχει κάποιον δίπλα του. Η Αφροδίτη κυβερνά τον Ζυγό και φυσικά η θέση της στο ωροσκόπιο κάποιου, μπορεί να δείξει πολλά στοιχεία που εξηγούν τον τρόπο που δεσμεύεται ένας ωροσκόπος Ζυγός.

Ωροσκόπος στον Σκορπιό

Είναι ίσως ο ωροσκόπος με το μεγαλύτερο καρμικό φορτίο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ερωτικές σχέσεις. Όταν το πολύ ισχυρό ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεται στον ωροσκόπο, η προσωπικότητα του ατόμου είναι ιδιαίτερα έντονη και μαγνητική. Στη ζωή του δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αφού τα βιώνει όλα ως άσπρο ή μαύρο. Φυσικά και τις σχέσεις του. Ή του αρέσει κάποιος ή απλώς δεν θέλει να τον ξέρει. Όταν ερωτεύεται, το βαθύ έντονο βλέμμα του μπορεί να γίνει το πιο θερμό και γλυκό βλέμμα που έχετε δει. Προϋπόθεση για να ερωτευθεί κάποιον είναι να τον θαυμάζει απεριόριστα. Για το μυαλό, τη δύναμη, την ομορφιά, το σεξαπίλ, την οικονομική του κατάσταση. Κάποιος ή και όλοι αυτοί οι λόγοι είναι σημαντικοί για να δώσει την καρδιά του. Το μότο αυτού του ωροσκόπου είναι: Θέλω αυτό που θέλω την ώρα που το θέλω και θα το πάρω με κάθε κόστος! Η θέση του Πλούτωνα, που είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου, μπορεί να μας δώσει περαιτέρω στοιχεία εμβάθυνσης.

Ωροσκόπος στον Τοξότη

Το χιούμορ, η αποφασιστικότητα, το θάρρος της γνώμης και η επεκτατική διάθεση του ζωδίου του Τοξότη, κάνουν πολύ έντονη την παρουσία τους και στον ωροσκόπο. Είναι από τους ωροσκόπους «μαγνήτες» για το άλλο φύλο και συνήθως έχει και μεγάλη δημοτικότητα στο περιβάλλον, που κινείται αυτός ο ωροσκόπος. Πάνω απ’ όλα θέλει να βιώσει πολλές εμπειρίες και περιπέτειες. Να κάνει ταξίδια, να ανοίξει τους ορίζοντες του, να συνδεθεί με κόσμο που έχει διαφορετική κουλτούρα και στάση ζωής. Συνήθως δεν ευνοεί τις μακρόχρονες σχέσεις αυτός ο ωροσκόπος, αφού το άτομο δεν θέλει να νιώθει περιορισμένο. Όταν όμως συναντήσει αυτόν-η που θα του αποδείξει ότι η «αγάπη» δεν είναι φυλακή, τότε μπορεί να υπηρετήσει πιστά τη σχέση και να είναι το ίδιο ενθουσιώδης με την πρώτη στιγμή. Δεν αποφεύγει τις σχέσεις, αποφεύγει τον εγκλεισμό σε μια ρουτίνα, που όλα γίνονται μηχανικά και ο έρωτας δεν είναι συναίσθημα, αλλά ανασφάλεια με ροζ μάσκα! Ο Δίας, ως κυβερνήτης του ωροσκόπου και η θέση του σε ζώδιο θα μας διαφωτίσουν περαιτέρω για το άτομο αυτό.

Ωροσκόπος στον Αιγόκερω

Πίσω από την κάπως επιφυλακτική, ψύχραιμη και κάπως μοναχική μάσκα αυτού του ωροσκόπου, κρύβεται ίσως το πιο υπεύθυνο, ευαίσθητο και ντροπαλό άτομο που έχετε γνωρίσει. Ένας άνθρωπος που παίρνει τα πάντα πολύ σοβαρά και που ίσως φαίνεται πιο μεγάλος από την ηλικία του, κυρίως για τη σοφία και την ωριμότητα που τον διακρίνει. Θα κρύψει επιμελώς ότι τον πονάει, για να μην φανεί ότι είναι αδύναμος ή ότι έχει ανάγκη οποιονδήποτε. Στις ερωτικές σχέσεις επιθυμεί βαθιά να διώξει τους «τοίχους» που τον κρατούν από πίσω και να δεχτεί τη ζεστασιά και την ασφάλεια που έχει ανάγκη από τον σύντροφο του, αλλά ίσως δεν ξέρει πώς να το κάνει. Εύκολα γίνεται επικριτικός, ψυχρός και απόμακρος, ενώ ουσιαστικά επιθυμεί από το ταίρι του αγάπη, στοργή και συναίσθημα. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητικός, περιμένοντας το ταίρι του να αγγίζει σε κάθε του πράξη την τελειότητα. Φυσικά ο Κρόνος, ως κυβερνήτης του ωροσκόπου αυτού και η θέση του στο ωροσκόπιο θα μας αποκαλύψουν περισσότερα για το άτομο.

Ωροσκόπος στον Υδροχόο

Τα γενικά χαρακτηριστικά που ισχύουν για τον Ήλιο στον Υδροχόο, διατηρούνται και στην περίπτωση του ωροσκόπου, δηλαδή η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, η ευκολία στις κοινωνικές και φιλικές συναναστροφές, η ανάγκη για μια σχέση ζωής. Συνήθως το άτομο είναι πολύ μπροστά από την εποχή του, ψάχνει, εξερευνά και κινείται πολύ και γρήγορα. Η μεγάλη του ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία, ποικιλία στα βιώματα και τις εμπειρίες, μπορεί να φέρει δυσκολίες στην προσωπική του ζωή. Δεν αντέχει τη στατικότητα, τη ρουτίνα και τις συμβατικές σχέσεις. Παρόλα αυτά, προκειμένου να μην νιώθει «εκτός» του κοινωνικού συνόλου, μπορεί να φορέσει με τη μεγαλύτερη άνεση τη μάσκα του καλά προσαρμοσμένου ατόμου και να κάνει σχέσεις, γάμο και οικογένεια σαν Αιγόκερως. Όμως αν αρνηθεί την πλευρά του εαυτού του, που τον καλεί σε περιπέτειες, ελευθερία και σε ένα ανώτερο σκοπό, που αφορά το σύνολο της ανθρωπότητας κι όχι μόνο ένα άνθρωπο, τότε αρχίζει να συμπεριφέρεται ψυχρά και να δημιουργεί απόσταση από τους ανθρώπους που έχει στο πλευρό του. Ο Ουρανός, ο πλανήτης του απρόβλεπτου, μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για το άτομο.

Ωροσκόπος στους Ιχθύς

Είναι ο ωροσκόπος «ηθοποιός», αφού μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους, από τον πιο επιθετικό και χαοτικό μέχρι τον πιο ήπιο και ειρηνικό. Στον έρωτα όμως πρέπει να προσέξει να μην ενδύεται αυτό που θέλει ο σύντροφος του τόσο στο κομμάτι του συναισθήματος όσο και στο στιλ, γιατί έτσι χάνει τη δική του ταυτότητα. Το άτομο με αυτό τον ωροσκόπο προσπαθεί από μικρό σε ηλικία να βλέπει μόνο το καλό σε κάθε κατάσταση. Αναπτύσσει προσδοκίες, ωραιοποιεί καταστάσεις και ανθρώπους, παρόλα αυτά στα δύσκολα μπορεί να προχωρά έχοντας μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει. Όταν ερωτεύεται έχει την τάση να κινείται στα άκρα, από τον παράδεισο στην κόλαση, από την απόλυτη ευτυχία στα βάθη της απελπισίας. Το πιο σημαντικό γι’ αυτό τον ωροσκόπο είναι να βρει ένα δημιουργικό και υγιή μέσο να εκφραστεί, για να μην ταλαιπωρείται. Αυτό μπορεί να είναι μια καλλιτεχνική διέξοδος ή μια μορφή υπηρεσίας προς τους άλλους (πολλοί θεραπευτές ή άνθρωποι της θρησκείας έχουν αυτόν τον ωροσκόπο). Όπως πάντα ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, δηλαδή ο Ποσειδώνας, μπορεί να πει περισσότερα για το προφίλ του ατόμου.