Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Ζυγού

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Ζυγού

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Ζυγού

Κάθε έρωτας είναι ένας σταθμός στη ζωή του κάθε ανθρώπου, μία μαγική συνάντηση με άλλους δρόμους που διασταυρώνονται με τον δικό του. Έρωτες σταθμοί που θα του δείξουν ότι η ζωή είναι ένας καμβάς που κλέβει χρώματα από την αγάπη και παίρνει σχήμα από τη διαδρομή. Κάθε σταθμός που χάνεται είναι σαν ένα μοναχικό φθινοπωρινό τοπίο που χάνεται μαζί με τα τελευταία ζεστά χρώματα του καλοκαιριού.

Για το ζώδιο του Ζυγού αυτοί είναι κάποιοι που μπορεί να ήταν, αλλά και να γίνουν οι έρωτες σταθμοί της ζωής του:

ΛΕΩΝ

Αυτά τα δύο ζώδια έχουν πολλά κοινά σημεία. Μοιράζονται μια αισιόδοξη και θετική προσέγγιση στη ζωή, αγαπούν τους ανθρώπους και τις κοσμικότητες και διαθέτουν μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αισθητική και μια ροπή στην πολυτέλεια. Ο Ζυγός με τη λεπτότητα και τη χάρη του μπορεί να κερδίσει τους πάντες, και με την ευγένεια και την καλοσύνη του να υποτάξει ακόμη και τα πιο επιβλητικά θηρία. Όταν οι δυο τους συναντηθούν δεν μπορούν παρά να προσέξουν τις ομοιότητες τους και να θαυμάσουν με κάποιο τρόπο τις διαφορές τους. Το αριστοκρατικό και εκλεπτυσμένο στυλ που έχουν και οι δύο τούς κάνει ένα ζευγάρι που δείχνει και είναι ταιριαστό. Αρέσει και στους δύο ο αρμονικός τρόπος που συνυπάρχουν, και αυτό τους βοηθά στο να περνούν τόσο καλά με παρέες και κόσμο, όσο μόνοι τους στο σπίτι, αλλά και διαλέγοντας όμορφα πράγματα στα μαγαζιά. Τα ψώνια είναι από μια τις πιο αγαπημένες κοινές ασχολίες τους και μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντες του συντρόφου τους, συμπληρώνοντας με γνώσεις και ιδέες για τη μόδα, τα διάφορα προϊόντα, τα αρώματα, τα υφάσματα, τα έπιπλα και ό,τι άλλο προκαλεί τις καταναλωτικές τους επιθυμίες. Στους Λέοντες αρέσει να ξεχωρίζουν, γεγονός που εξηγεί γιατί θέλουν οι εραστές τους να είναι τόσο όμορφοι που όλοι να τους προσέχουν κάθε φορά που μπαίνουν μαζί σε ένα χώρο. Αλλά και οι Ζυγοί απολαμβάνουν αυτή την αποδοχή και την προσοχή. Άλλωστε ξοδεύουν χρόνο, χρήματα και κόπο για να είναι πάντα τόσο κομψοί και ευπαρουσίαστοι. Μαζί απολαμβάνουν εξόδους, ρομαντικές βραδιές και συνήθως δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να δώσουν ακόμα περισσότερη λάμψη στη σχέση τους. Ο Λέων καταλαμβάνει συνήθως τη σκηνή και ο Ζυγός στέκεται με ευγένεια και διπλωματία στο πλευρό του, γνωρίζοντας διαισθητικά πώς να συμπρωταγωνιστεί χωρίς να επισκιάζει τον ευαίσθητο εγωισμό του συντρόφου του. Ο Ζυγός πάει αρχικά «με τα νερά» των φίλων ή συντρόφων και στη συνέχεια θα προτείνει απαλά, γλυκά και διακριτικά μια πορεία πιο σύμφωνη με τις δικές του επιθυμίες, ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρει. Ο Ζυγός έχει γοητεία, ισορροπία και μια ενστικτώδη ανάγκη να ευχαριστεί τους άλλους, και αυτό δένει απόλυτα με τις επιθυμίες του Λέοντα. Ο Λέων θέλει να αισθάνεται λατρεμένος και σημαντικός, και σε αντάλλαγμα θα παραδοθεί ολοκληρωτικά και θα προσφέρει τον έρωτά του με όλους τους θησαυρούς και τα κλειδιά της καρδιάς του βασιλείου του. Αυτό το ζώδιο όμως, που έχει βασιλική και ηγεμονική τάση, λατρεύει να «άρχει». Έτσι μπορεί έτσι να γίνει απόλυτο, ή να παρουσιάσει κάποια σημάδια αλαζονείας. Το χαρακτηριστικό αυτό της προσωπικότητάς τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ερωτική τους σχέση, καθώς ο Ζυγός ως διπλωματικό και ισορροπημένο ζώδιο, δεν θέλει να αισθάνεται αυταρχισμό ή έλεγχο. Και τα δύο ζώδια είναι ρομαντικά, διασκεδαστικά και εκφραστικά και μοιράζονται θεμελιώδεις αξίες, γι’ αυτό μπορούν, αν και οι δύο το προσπαθήσουν ευσυνείδητα, να χτίσουν τον δρόμο τους προς την ευτυχία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μόλις αυτά τα δύο αυτά ζώδια του αέρα επικοινωνήσουν για πρώτη φορά, αισθάνονται σαν να τους παρασύρει ένας ανεμοστρόβιλος και δεν μπορούν παρά να παραδοθούν στις δίνες του. Ο ομιλητικός Δίδυμος και ο φιλικός Ζυγός θα αφήσουν πίσω τους κάθε δισταγμό και θα έρθουν κοντά σχεδόν αναπόφευκτα, χάρη σε μια ισχυρή έλξη που δεν μπορούν εύκολα να πολεμήσουν. Είναι από τους πιο αρμονικούς συνδυασμούς, λόγω της πνευματικής τους συμβατότητας. Μπορεί ως ζευγάρι να εξερευνήσουν νέες προοπτικές και νέους τομείς ενδιαφέροντος, καθώς διαθέτουν και οι δύο φαντασία και εφευρετικότητα. Ενώ ο Δίδυμος προτιμά να βάζει στόχους έξυπνους, λογικούς και εφικτούς, ο Ζυγός είναι πιο συναισθηματικός και φαντάζεται έναν κόσμο δικαιοσύνης, ομορφιάς και αρμονίας. Κάπως έτσι οι συνομιλίες τους δεν τελειώνουν ποτέ και δημιουργείται ένας αμοιβαίος θαυμασμός και συντονισμός που κάνει τον δεσμό τους αξιοζήλευτο. Οι Ζυγοί διοχετεύουν επιδέξια το πάθος τους με όμορφα λόγια και μέσω τρυφερών αγγιγμάτων, αποπλανώντας έντεχνα τους Διδύμους. Η τρυφερή, στοργική φροντίδα ξεκινά αυτή τη σχέση, ακόμα κι αν οι δυο τους δεν το έχουν διατυπώσει ακόμα. Έχουν απίστευτη χημεία και συνήθως δεν θα βαρεθούν ποτέ, γιατί η ζωή τους είναι γεμάτη εξόδους, κοινωνικότητα, εκδρομές, εκδηλώσεις και ταξίδια. Και οι δύο σέβονται απόλυτα τα συναισθήματα του συντρόφου τους, αλλά ακόμη και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι όπως αυτοί, μπορούν να πέσουν κατά διαστήματα σε κάποιες παγίδες αρνητικότητας.

Ο Ζυγός έχει την τάση να γίνεται κάποιες στιγμές φορτικός ή απαιτητικός, λόγω των ανασφαλειών του και ο ευμετάβλητος Δίδυμος μπορεί να αισθανθεί τότε αρκετά πιεσμένος. Ως έξυπνο και οξυδερκές άτομο, ο Δίδυμος δεν θα διστάσει να επισημάνει τότε τα λάθη του συντρόφου του. Δεδομένου ότι ο Δίδυμος και ο Ζυγός είναι και τα δύο ζώδια του αέρα, τα συναισθήματά τους αλλάζουν εύκολα. Η σχέση θα μπορούσε έτσι να υποστεί κάποιους ισχυρούς κλυδωνισμούς ως αποτέλεσμα. Ακόμη, μπορεί να μην γίνει ποτέ πιο σοβαρή, λόγω της επιπολαιότητας των Διδύμων και της αναποφασιστικότητας του Ζυγού. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να διαλυθεί πριν ακόμα γίνουν ζευγάρι. Δεδομένου ότι οι δυο τους ότι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αυτός ο δεσμός έχει μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες επιτυχίας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να τους χωρίσει, αν έχουν λίγη περισσότερη υπομονή και κατανόηση ο ένας για τον άλλον.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ανάμεσα σε έναν Ζυγό και έναν Τοξότη υπάρχει μια σχεδόν ανεξήγητη έλξη που δημιουργείται άμεσα. Όπως η φωτιά και ο αέρας χρειάζονται το ένα το άλλο, το ίδιο συμβαίνει και στη δυναμική αυτή σχέση, καθώς και τα δύο ζώδια μοιάζουν να έχουν ανάγκη και να τρέφονται το ένα από την ενέργεια του άλλου. Οι δυο τους φλερτάρουν έντονα όπου συναντηθούν και τα λόγια τους φέρνουν χαμόγελα στα χείλη τους όταν τα αναπολούν αργότερα. Οι Ζυγοί και οι Τοξότες είναι αλέγκροι τύποι και λατρεύουν τον έρωτα, όχι μόνο ως ιδέα, ούτε μόνο λόγω της πνευματικής και σωματικής διέγερσης που τους φέρνει, αλλά κυρίως επειδή τους κάνει ευτυχισμένους. Γι’ αυτούς η ευτυχία είναι το παν και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να την ανακαλύψουν. Σε μια σχέση, ο Ζυγός εκτιμά την αρμονία και την ισορροπία πάνω από όλα. Αυτά είναι και τα ιδανικά του φιλοσοφημένου Τοξότη, που δεν του αρέσει να αισθάνεται περιορισμούς, μοναξιά και στεναχώρια. Ο Ζυγός καταλαβαίνει πώς να δείξει την αφοσίωση του με τον πλέον κατάλληλο τρόπο ώστε να μην αισθανθεί περίεργα ο σύντροφος του. Η σεξουαλική έλξη είναι σχεδόν το ίδιο ισχυρή με την ερωτική τους συμβατότητα, διατηρώντας τα πράγματα ενδιαφέροντα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους. Και οι δύο είναι αισιόδοξα άτομα που έχουν ό,τι χρειάζεται για να ζήσουν τη ζωή τους με θετικότητα και ψυχική ηρεμία. Αν χρειαστεί μπορούν να διασκεδάσουν αλλά και να δουλέψουν για ώρες μαζί, καθώς συνεργάζονται άψογα και έχουν αμοιβαία αντίληψη και κατανόηση. Η σχέση τους συνεχίζει να είναι φρέσκια ακόμη και πολύ μετά το πρώτο ραντεβού. Θα πρέπει όμως να μην παραμελήσουν κάπου στην κοινή τους πορεία να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα που μπορεί να τους πλήγωσαν. Η σχέση Ζυγού και Τοξότη είναι απίστευτα ισορροπημένη και δυνατή. Μπορούν να δημιουργήσουν μια από τις πιο όμορφες ερωτικές ιστορίες. Παρόλα αυτά, μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα που μπορεί να έχουν τις ρίζες τους σε εγωισμούς, ή στην ανάγκη για περισσότερη προσοχή. Ακόμη και αν η σχέση τους δεν προορίζεται να διαρκέσει για πάντα, θα μπορούσε να τους δείξει πιο καθαρά όλα αυτά που θέλουν από την αγάπη και να πάρουν μια ιδέα για το τι θα χρειαστεί να διαθέσουν, ώστε να γίνουν ευτυχισμένοι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Ζυγοί είναι από τους πιο φιλικούς, γοητευτικούς και παθιασμένους εραστές. Είναι επίσης καλά διαβασμένοι, καλλιεργημένοι και συχνά μορφωμένοι. Αυτά τα χαρακτηριστικά αρέσουν στους Υδροχόους γιατί εκτιμούν την πνευματική διάσταση και την επικοινωνία στις σχέσεις τους. Η αποφασιστικότητα του Υδροχόου μπορεί να γοητεύσει τον Ζυγό, ενώ η ευφυΐα του Ζυγού θα κερδίσει αμέσως τον Υδροχόο. Αυτό όμως που θα τους φέρει κοντά είναι το ότι διαθέτουν και οι δύο εξαιρετικό ταλέντο στο φλερτ. Επειδή έχουν τέτοιες συμπληρωματικές προσωπικότητες, αυτοί οι δύο θα δημιουργήσουν γρήγορα έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό. Στον έρωτα και στην κρεβατοκάμαρα, το ζευγάρι αυτό είναι πολύ αισθησιακό. Όμως, ο Υδροχόος είναι συνήθως εκείνος με τις πιο πλούσιες ερωτικές φαντασιώσεις και την επιθυμία να πειραματιστεί, ενώ ο σύντροφος του έχει περισσότερη τρυφερότητα και σαγήνη. Σε μια σχέση, τα δύο ζώδια μοιράζονται συνήθως μια ιδιαίτερη αγάπη για πράγματα, όπως η τέχνη, η μουσική και ο πολιτισμός, καθώς και κάποιες αξίες γενικά και αυτό μεγαλώνει τον θαυμασμό και τα αισθήματα που νιώθουν. Εάν έχουν αμοιβαία ενδιαφέροντα σε αυτούς τους τομείς, θα έχουν πολλά να πουν και περισσότερα να νιώσουν, γιατί και οι δύο ενδιαφέρονται για διάφορα θέματα. Αυτό θα τους βοηθήσει να κάνουν πιο ισχυρό τον δεσμό τους και να προκαλούν ο ένας τον άλλο διανοητικά. Οι προκλήσεις μπορεί να προκύψουν γιατί ίσως ο Ζυγός τείνει να είναι πιο κοινωνικός από ό,τι μερικές φορές ο πιο απόμακρος Υδροχόος. Σε εκείνον δεν είναι και τόσο εύκολο να εκφράζει συναισθήματα, παρόλο που δεν φοβάται να πει τη γνώμη του και δεν φοβάται να πάει ενάντια στο ρεύμα. Μπορεί όμως έτσι να κάνει τον Ζυγό να νιώσει κάπως άβολα κατά καιρούς, λόγω της έλλειψης διπλωματίας και διαπραγματευτικών ικανοτήτων.  Οι Ζυγοί επίσης αναζητούν συνήθως μια σταθερή σχέση, ενώ οι Υδροχόοι αναζητούν πάντα την ελευθερία, καθώς δεν τους αρέσει να δένονται. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία στο να δημιουργηθεί μια απόσταση μεταξύ τους. Κάτι άλλο που μπορεί να φέρει προβλήματα, είναι ότι οι Ζυγοί δεν επιθυμούν τις αντιπαραθέσεις και θα αποφύγουν κάθε σχόλιο που μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση. Δεν είναι επίσης καλοί στο να αντιμετωπίζουν την κριτική, έτσι μπορεί να καταπίνουν τον θυμό τους μέχρι κάποια στιγμή να εκραγούν με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΖΥΓΟΣ

Υπάρχει μια κοινή αίσθηση αρμονίας και κοινής αισθητικής ανάμεσά τους, την οποία αντιλαμβάνονται αμέσως μόλις γνωριστούν και είναι ο κύριος λόγος που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί αυτή η τόσο υποσχόμενη σχέση. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αμοιβαιότητας και γι’ αυτό όταν οι δυο τους βρεθούν κοντά, συμβαίνει κάτι μαγικό. Αυτά τα άτομα που γοητεύονται από τη συμμετρία και την ομορφιά, φαίνεται να κυνηγούν διαρκώς την ισότητα και τη δικαιοσύνη, αλλά και τον έρωτα. Ο Ζυγός έχει ανάγκη να αγαπήσει πολύ και να τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο οι άλλοι. Έτσι αυτή είναι συνήθως μια από τις πιο ευχάριστες, ρομαντικές και ισορροπημένες σχέσεις και μαζί ζουν ένα μοναδικό ειδύλλιο, καθώς μοιράζονται μια κοινή επιθυμία για αγάπη, αρμονία και οτιδήποτε κομψό. Γίνονται ένα απόλυτα ταιριαστό ζευγάρι, με πολλά κοινά ενδιαφέροντα και συνδυάζουν τις δυνάμεις τους. Νιώθουν ότι αξίζουν να έχουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ζωή. Δεν τους πειράζει να ξοδεύουν για όμορφα καλαίσθητα πράγματα. Έτσι η ντουλάπα και το σπίτι τους θα έχει τις πιο κομψές επιλογές, την πιο ωραία διακόσμηση και θα διαθέτει τις πιο σύγχρονες συσκευές. Και έτσι περνούν πολύ καλά μαζί. Είναι γενναιόδωροι εραστές που δεν παραλείπουν να δώσουν βάση στις ανάγκες του συντρόφου τους και να ανταποκριθούν ανάλογα. Στον έρωτα οι Ζυγοί μπορεί να αφιερώσουν χρόνο για να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και να χτίσουν μια σταθερή βάση για τη σχέση τους, αλλά μόλις το κάνουν μπορούν να γίνουν τα δύο μισά μιας καρδιάς που χτυπάει στον ίδιο ρυθμό. Όπως σε όλες σχέσεις με το ίδιο ζώδιο που λειτουργούν και ως καθρέφτης, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα όταν έχουν μια καλή σχέση και με τον εαυτό τους. Υπάρχει μια σκιώδης πλευρά του Ζυγού που τον ωθεί κάποιες φορές να διαταράξει την αρμονία όταν αισθανθεί υπερβολικά άνετα. Μερικοί θέλουν να προκαλέσουν μια αλλαγή και είναι πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο και να δοκιμάσουν την τύχη τους στην αγάπη ξανά και ξανά. Ο ερωτευμένος Ζυγός είναι γενναιόδωρος, υπέροχος ακροατής και ευαίσθητος στις αντιδράσεις των άλλων. Όμως συχνά σκέφτεται υπερβολικά κάποια πράγματα και αυτό κάνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων χαοτική. Για τον λόγο αυτό, δύο Ζυγοί κινδυνεύουν να ξοδέψουν πολύ χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να ευχαριστήσουν ο ένας τον άλλον, αφήνοντας ενδεχομένως την απαραίτητη επικοινωνία για μια άλλη μέρα, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται κάτω από το χαλάκι σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη σύγκρουση. Παρόλο που είναι υπεύθυνοι, μπορούν επίσης εύκολα να αλλάζουν τις αποφάσεις τους και πρέπει ενσυνείδητα να δουλέψουν την τάση τους να έχουν μια σταθερή γνώμη.