Ερμής στον Ζυγό 2023: Ευγένεια και διπλωματία στην επικοινωνία

Ερμής στον Ζυγό 2023: Ευγένεια και διπλωματία στην επικοινωνία

Ερμής στον Ζυγό 2023: Ευγένεια και διπλωματία στην επικοινωνία

Ο Ερμής περνά στον Ζυγό την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 22/10/2023. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας στην αστρολογία και στο αέρινο, κοινωνικό και ευχάριστο περιβάλλον του Ζυγού, νιώθει περίφημα. Είναι μια θέση που του ταιριάζει ιδιαίτερα, καθώς ευνοεί τον διάλογο, χτίζει γέφυρες και ξεπερνά με χάρη τις διαφορές και τις αντιθέσεις. Ο Ζυγός πάντα γνωρίζει ότι υπάρχουν δυο πλευρές σε κάθε πράγμα κι έτσι λειτουργεί εξαιρετικά σαν διαμεσολαβητής ανάμεσα σε δυο πλευρές που συγκρούονται. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αρμονίας και της ευγένειας, έτσι με τον Ερμή σε αυτή τη θέση οι συζητήσεις γίνονται λίγο πιο κόσμιες και τα επιχειρήματα χτίζονται με πιο «πολιτισμένο» τρόπο.

Διπλωματία και αντικειμενικότητα

Η διπλωματία είναι το χαρακτηριστικό του Ερμή στον Ζυγό κι αυτό είναι το ατού του όταν προσεγγίζουμε τους άλλους. Βοηθά να είμαστε πιο αντικειμενικοί, να βλέπουμε τα πράγματα πιο ισορροπημένα και χωρίς μεγάλη ανάμειξη συναισθήματος στην κρίση μας. Βέβαια, μερικές φορές τείνει να χρυσώνει το χάπι στις συνδιαλλαγές του, αποφεύγοντας την πραγματικότητα και επιλέγοντας την επιφάνεια.

Απαιτητικές ημερομηνίες

Η πιο απαιτητική του όψη είναι το τετράγωνο με τον Πλούτωνα που γίνεται ακριβείας στις 21/10/2023. Σε αυτή την ημερομηνία και τις μέρες που την περιβάλλουν, καλό είναι να αποφεύγουμε να υψώσουμε τόνους στις συζητήσεις μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν οδηγούμε ή χειριζόμαστε επικίνδυνα μηχανήματα. Είναι μέρες που στην επικοινωνία και στις μετακινήσεις τα πράγματα θα έχουν ένταση και εμείς θα είμαστε πιο παρορμητικοί, βιαστικοί και ίσως επιθετικοί.

Ας δούμε ποιους τομείς θα ευνοήσει ανάλογα με το ζώδιο σας

ΚΡΙΟΣ

Θα ασχοληθείτε περισσότερο με τις σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές. Μολονότι εκπροσωπείτε ένα από τα πλέον αυτόνομα ζώδια και εστιάζεστε περισσότερο στον εαυτό σας παρά στους άλλους ο Ερμής από τον Ζυγό σας υπενθυμίζει ότι η συνεργασία και το να ενώσετε τις δυνάμεις σας με ικανούς συνεργάτες, φίλους και συντρόφους θα σας φέρει πιο εύκολα στην επιτυχία.  Θα έχετε ευκαιρίες για συζητήσεις, επαφές, προβολή της δουλειάς σας. Είναι πιθανόν να γίνετε αποδέκτες κάποιας επαγγελματικής πρότασης ή να προχωρήσετε σε μια συμφωνία. Κοντά στις 21/10 προσέξτε τις εντάσεις, τους διαπληκτισμούς, τις εμμονές καθώς ο Ερμής από τον τομέα σχέσεων και συνεργασιών συναντά σε όψη κόντρας τον Πλούτωνα στον τομέα της καριέρας. Οι γεννημένοι τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας αποφύγετε τις συγκρούσεις με ανωτέρους και προϊσταμένους.

ΤΑΥΡΟΣ

Θα βάλετε τα δυνατά σας στη δουλειά, θα οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας, θα είστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Ακόμη ο Ερμής από αυτή τη θέση θα βοηθήσει να βάλετε σε μια τάξη  την καθημερινότητα σας, τις υποχρεώσεις σας απέναντι στους άλλους αλλά πρωτίστως στον εαυτό σας. Αν τους καλοκαιρινούς μήνες αφεθήκατε σε γευστικούς πειρασμούς, εγκαταλείψατε την άσκηση ο Ερμής από τον Ζυγό μπορεί να σας βοηθήσει μέχρι τις 22/10 να κάνετε πιο ισορροπημένα γεύματα, να βάλετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα λίγη κίνηση και να βρίσκετε χρόνο να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε. Η πρακτικότητα και η πειθαρχία θα βοηθήσουν ιδιαίτερα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους, διασκεδαστικές επαφές και έξοδοι, έρωτες και φλερτ, καλύτερη επαφή με παιδιά, ενασχόληση με σπορ, χόμπι είναι μερικά από τα δώρα του κυβερνήτη σας Ερμή από τη νέα του θέση στον Ζυγό. Με κάποιο τρόπο θα είστε πιο αισιόδοξοι, πιο δημιουργικοί και πιο πρόθυμοι να εκφραστείτε με ποικίλους τρόπους και να επικοινωνήσετε με τους άλλους. Η θέση αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε στον χώρο που δραστηριοποιείστε ενώ αν είστε καλλιτέχνες θα έχετε μεγαλύτερη προβολή στη δουλειά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ενασχόληση με τα προσωπικά σας θέματα, το σπίτι, την οικογένεια και τη συναισθηματική σας ζωή φέρνει η νέα θέση του Ερμή στον Ζυγό. Ίσως ασχοληθείτε με ένα καινούριο χώρο σπιτιού ή δουλειάς. Από την άλλη αυτή η θέση βγάζει προς τα έξω την ανάγκη σας να φροντίσετε αυτούς που αγαπάτε. Βέβαια κοντά στις 21/10 με το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα αν είστε γεννημένοι τις τελευταίες ημέρες θα έχετε τάση για υπερβολικές αντιδράσεις και μπορεί να προκύψουν διαπληκτισμοί με συγγενείς ή άτομα που συγκατοικούν μαζί σας ή να έχετε προβλήματα με ένα ακίνητο.

ΛΕΩΝ

Καλύτερες συνθήκες στην επικοινωνία στην καθημερινότητα σας, αυξημένοι ρυθμοί, μεγαλύτερη ενασχόληση με σεμινάρια, σπουδές, διαδίκτυο, ευχάριστες επαφές, διαφήμιση των ταλέντων και της δουλειάς σας είναι μερικά από τα σενάρια της νέας θέσης του Ερμή στον Ζυγό από τις 05/10 μέχρι τις 21/10. Στο διάστημα αυτό θα είστε πιο πρόθυμοι να μάθετε νέα πράγματα, να διαβάσετε περισσότερο, να ακούσετε podcasts και να πειραματιστείτε κι εσείς οι ίδιοι με τους τρόπους που επικοινωνείτε και εκφράζεστε. Θα θέλετε επίσης να αλλάζετε παραστάσεις ή να ασχοληθείτε με την αγοραπωλησία ενός μεταφορικού μέσου. Κοντά στις 21/10 αποφύγετε εντάσεις με στενούς συγγενείς, συνεργάτες και φίλους .

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έξοδος του Ερμή από το ζώδιο σας θα βοηθήσει να φύγουν αρκετά άγχη και αγωνίες που είχατε το τελευταίο δίμηνο. Από δω και κάτω θέματα που αφορούν στα επαγγελματικά και κυρίως στα  οικονομικά θα σας απασχολήσουν περισσότερο. Μπορείτε να τα οργανώσετε καλύτερα. Ακόμη, μπορεί να επιτύχετε έναν πιο ωφέλιμο διακανονισμό ή μια χρηματοδότηση. Απλά αποφύγετε κοντά στις 21/10 να προβείτε σε οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με το τετράγωνο του Ερμή προς τον Πλούτωνα. Αποφύγετε επίσης να διαπληκτιστείτε για οικονομικούς λόγους με αγαπημένα σας πρόσωπα.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής στο ζώδιο σας θα σας τρέξει ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα σας, παρόλα αυτά θα έχετε καλύτερη κρίση, πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνετε, θα είστε πιο ομιλητικοί και θα γοητεύετε τους συνομιλητές σας. Μέχρι τις 22/10 θα είστε πιο ανήσυχοι νοητικά, πιο περίεργοι αλλά και πιο πρόθυμοι να εξερευνήσετε πράγματα που σας ενθουσιάζουν. Θα βοηθηθείτε σε θέματα σπουδών, μετεκπαίδευσης, σεμιναρίων, ταξιδιών και επαγγελματικών συμφωνιών.  Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί κοντά στις 21/10 με το τετράγωνο του Ερμή προς τον Πλούτωνα καθώς είναι μια όψη έντασης που αφορά κυρίως στην προσωπική σας ζωή και το οικογενειακό σας περιβάλλον.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια πιο εσωτερική περίοδος για σας, σημαίνεται από την είσοδο του Ερμή στον Ζυγό. Ίσως είναι μια περίοδος με πολλά μυστικά ή και παρασκήνιο, που θα βγει αργότερα στην επιφάνεια και κυρίως μετά τις 22/10 που ο Ερμής θα εισέλθει στο δικό σας ζώδιο. Από την άλλη, μπορεί τώρα να προετοιμάζετε κάτι, να έχετε πέσει με τα μούτρα σε ένα σχέδιο, να κάνετε έρευνα ή να ετοιμάζετε κάτι για τις σπουδές σας και χρειάζεστε λίγη απομόνωση. Προσπαθήστε σε αυτό το διάστημα και ειδικά κοντά στις 21/10 να μην δίνετε λαβές για σχόλια και αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να μεταφέρετε ό,τι σας εκμυστηρεύονται οι άλλοι. Η θέση αυτή του Ερμή είναι ιδανική για αυτογνωσία και ψυχανάλυση αλλά και για να συστηματοποιήσετε λίγο τη φροντίδα προς τον εαυτό σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η θέση του Ερμή στον Ζυγό από τις 05/10 μέχρι τις 22/10 είναι ιδανική για να εξετάσετε τους στόχους σας, να ζητήσετε βοήθεια από συνεργάτες και φίλους ώστε να τους υλοποιήσετε, να συσφίξετε τις σχέσεις σας με αυτούς που εργάζεστε μαζί τους, να κάνετε νέους φίλους και να ασχοληθείτε έντονα και με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μολονότι κάποιες φορές μπορεί να νιώθετε ότι ασφυκτιείτε από τις κοινωνικές υποχρεώσεις παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές θα περνάτε όμορφα. Οι συνέργειες και η ομαδική δουλειά θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη επιτυχία από το να προσπαθείτε μόνοι σας αυτό το διάστημα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όλα για την καριέρα, λέει ο Ερμής από τον Ζυγό για το ζώδιο σας. Είναι μια φιλόδοξη περίοδος για σας, στην οποία η εξέλιξη και η άνοδος σας επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Φυσικά, θα υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός, αλλά αν δράτε με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, δεν έχετε να φοβάστε τίποτε και κανέναν. Με τον Ερμή σε αυτή τη θέση προσπαθήστε να αναβαθμίσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, να κάνετε πιο γνωστές τις υπηρεσίες σας ειδικά αν ψάχνετε να κάνετε μια αλλαγή στη δουλειά και να έχετε καλύτερη επαφή με άτομα που προΐστανται στη δουλειά σας ή τους πελάτες σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες.  Κοντά στις 21/10 αν είστε γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου, μπορεί να προκύψουν εντάσεις με υψηλά ιστάμενους στη δουλειά ή και ρήξεις αν δεν προσέξετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ιδιαίτερα βοηθητική η νέα θέση του Ερμή στον φιλικό σας Ζυγό, τόσο για την επικοινωνία σας με τους άλλους όσο και για να εισπράξετε τα μέγιστα αν σπουδάζετε, αν ασχολείστε με ένα επάγγελμα επικοινωνίας, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τα νομικά. Η διάθεση σας θα είναι να ασχοληθείτε με τα μελλοντικά σας σχέδια ενώ θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Πολύ ευνοϊκή η θέση του Ερμή στον Ζυγό αν θέλετε να ταξιδέψετε μακριά ή να έρθετε σε επαφή με ξένους και εξωτερικό. Κοντά στις 21/10 όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο όσο και στις επαφές σας με τους άλλους, διότι η δύσκολη όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα δυσχεραίνει την επικοινωνία και προκαλεί προβλήματα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η νέα θέση του Ερμή στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας στα οικονομικά σας θέματα, κυρίως αυτά που περιγράφουν τις οικονομικές σας συναλλαγές με άλλους ή τη διαχείριση οικονομικών άλλων. Έτσι, είναι μια καλή στιγμή να οργανώσετε χρέη, οφειλές, να αιτηθείτε χρηματοδοτήσεων, χορηγήσεων, δανείων κλπ., να κάνετε ένα πιο καλό έλεγχο στις επενδύσεις. Γενικότερα καλό είναι να εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες για να φέρετε μια ισορροπία ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα σας. Κοντά στις 21/10 προσέξτε φουσκωμένους λογαριασμούς, αποφύγετε οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες καθώς το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό.