Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Τοξότη

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Τοξότη

Οι έρωτες σταθμοί στη ζωή ενός Τοξότη

Στο μαγικό και ατελείωτο ταξίδι της ζωής ο κουρασμένος ταξιδιώτης πρέπει να κάνει μια στάση για να ξαποστάσει, να βρει στον χάρτη το σημείο που βρίσκεται και να ορίσει τον επόμενο προορισμό του. Απρόσμενα μπορεί να δει κάποιον και τη στιγμή που θα συναντηθούν τα βλέμματα τους η ψυχή τους να αναγνωρίσει κάτι οικείο. Ίσως με αυτόν τον συνταξιδιώτη θα μοιράζονται εμπειρίες, απόψεις για τη ζωή και το ταξίδι θα είναι ευχάριστο, όμορφο και γεμάτο ενθουσιασμό. Αυτά τα πέντε ζώδια είναι οι έρωτες που μπορεί να είναι σταθμοί στην αδιάκοπη αναζήτηση του Τοξότη για την ελευθερία, το νόημα της ύπαρξης, της ευτυχίας και της αλήθειας.

ΚΡΙΟΣ

Η ερωτική σύνδεση είναι κάτι που δεν συμβαίνει πολύ γρήγορα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Έχουν μία συστολή σχετικά με τα αισθηματικά και την έκφρασή τους και για αυτό είναι αμφότεροι ελαφρώς επιφυλακτικοί. Ίσως για το ζώδιο του Τοξότη η αναγνωριστική φάση να διαρκέσει πολύ περισσότερο και σε αυτό το παιχνίδι αναμονής ο βιαστικός Κριός μπορεί να είναι δύσκολο να μην απογοητευτεί από την έλλειψη ταχύτητας, ερωτικής θέλησης και αποφασιστικότητας του συντρόφου του. Όταν όμως οι δύο τους γίνουν ταίρι είναι πάντα γεμάτοι χαρά, ενθουσιασμό, έχουν έντονη και μερικές φορές καυτή επικοινωνία. Ως εραστές μοιράζονται μια συναρπαστική και φλογερή σχέση και έχουν πολλά να γευτούν και να ανακαλύψουν μαζί. Και οι δύο είναι πάντα έτοιμοι για όλα και λατρεύουν να εξερευνούν, αλλά και να διαφωνούν μεταξύ τους. Ο Κριός μπορεί να φαίνεται αγενής και είναι πολύ εύφλεκτος, αλλά οι προθέσεις του είναι αγαθές. Από τη φύση του μπορεί να βλέπει και να αντιλαμβάνεται το καλό και το θετικό στους ανθρώπους, όπως το αισθάνεται ένα παιδί με τα μάτια της ψυχής του. Από την άλλη, οι Τοξότες επιδιώκουν και εκείνοι να ανακαλύψουν την καλοσύνη, αλλά ως σκεπτικιστές κοιτούν προς τη δύσπιστη ή ακόμη και την κυνική πλευρά της ζωής. Αν συνειδητοποιήσουν ότι τελικά ψάχνουν τα ίδια πράγματα, θα καταλάβουν καλύτερα πότε και πώς να υποχωρούν όταν ξεσπάσει κάποια διαφωνία, κάτι που είναι αναπόφευκτο για αυτά τα δύο παθιασμένα ζώδια. Ο Κριός δεν είναι γνωστός για την προνοητικότητα ούτε για την αυτοσυγκράτηση του. Έτσι, ένας άξιος σύντροφος που είναι ικανός να εκφράζεται και ξέρει πώς να κάνει πίσω για να καλμάρει τον θυμωμένο Κριό είναι ιδανικός. Υπάρχει πάντα αυθόρμητη αγάπη και στοργή μεταξύ των δύο. Το πιο σημαντικό είναι ότι τους ενώνει η εμπιστοσύνη, η αγάπη για ελευθερία και η ειλικρίνεια. Ακόμη κι όταν όλα έχουν τελειώσει μεταξύ τους, ο Τοξότης και ο Κριός θα επηρεάσουν βαθιά και θα παραμείνουν για πάντα ο ένας στην καρδιά του άλλου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι μια ανεκτίμητη σχέση που πληροί την ευρύτερη άποψη του Τοξότη για το πώς πρέπει να είναι δύο άνθρωποι μαζί και θέτει τα συναισθήματα του Διδύμου σε κίνηση και προοπτική. Σε αντάλλαγμα, ο Δίδυμος υπενθυμίζει στον λίγο πεισματάρη και παντογνώστη Τοξότη να χαλαρώνει, ώστε να απολαμβάνει την κάθε στιγμή και τη χαρά. Συνήθως η έλξη είναι αυτόματη και ξεκινά από κάποια τυχαία συζήτηση ή μία ατάκα που βρίσκουν ακαταμάχητη. Όταν οι δυο τους δημιουργούν δεσμούς αγάπης θα γυρίσουν τον κόσμο, ψάχνοντας και βρίσκοντας ενθουσιασμό και νόημα στη ζωή τους. Μοιράζονται την ίδια ανάγκη για κοινωνικοποίηση, για γνωριμίες με ξεχωριστούς ανθρώπους και θέλουν να ζήσουν την κάθε μέρα στο έπακρο, ταγμένοι μόνο στην ελευθερία τους. Αυτό το ζευγάρι θα αφήσει ελεύθερη τη φαντασία για να κρατήσει τον ερωτικό ενθουσιασμό ζωντανό και έντονο. Με ένα ατελείωτο λεκτικό παιχνίδι, συνεχείς παράλογες, χιουμοριστικές ατάκες και ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων, μία επικοινωνία που ακροβατεί μεταξύ αστείου και σοβαρού, αυτά τα απέναντι ζώδια καθρεφτίζουν το ένα το ατίθασο πνεύμα του άλλου. Καθώς και οι δύο όμως δεν είναι ανεκτικοί στη ρουτίνα, μπορεί εύκολα να αμελήσουν απαραίτητα για την σταθερότητα στοιχεία και αυτή η ανισορροπία μπορεί να φέρει εμπόδια σε διάφορες πτυχές της σχέσης και της ζωής τους. Παρόλο που μπορούν να καταστρέψουν τον δεσμό τους, συνήθως δεν θα αφήσουν πίσω μνησικακίες, διότι συνηθίζουν να κοιτούν και οι δύο μπροστά και ο εσωτερικός τους κόσμος είναι ανάλαφρος και θετικός. Ο έρωτας αυτός θα διευρύνει τους ορίζοντες τους με τρόπο που δεν φανταζόταν σε πνευματικό και κοσμικό επίπεδο.

ΛΕΩΝ

Ο Τοξότης χρειάζεται δίπλα του κάποιον εξίσου εντυπωσιακό, ευφυή και ταλαντούχο όπως έναν Λέοντα. Τον εκτιμούν για την αρχοντιά, την πίστη και την ειλικρίνεια, ακόμα κι αν ο εγωισμός του μερικές φορές στέκεται εμπόδιο στην επικοινωνία. Ο Τοξότης είναι πολύ εκφραστικός και λατρεύει τη διασκέδαση, αλλά το ίδιο κάνει και το Λιοντάρι με το δικό του θεατρικό τρόπο. Μαζί θα γράψουν ιστορία ή σενάριο και θα περάσουν πολύ όμορφα, αλλά το ίδιο θα κάνουν και όσοι βρεθούν κοντά σε αυτό το λαμπερό, εκφραστικό και διασκεδαστικό ζευγάρι. Οι πύρινες προσωπικότητες τους μπορούν να μετατρέψουν αυτή τη σχέση σε μια ατέλειωτη διαδικασία παιχνιδιού, που θα τους προσφέρει χαρά, αισθησιασμό και ευχαρίστηση. Αυτό όμως που δεν θα προσφέρει ποτέ ο Τοξότης είναι την παράδοση άνευ όρων. Ο Τοξότης δεν λατρεύει τον Λέοντα όπως εκείνος θα επιθυμούσε, επειδή δεν πιστεύει γενικά στη λατρεία. Καθώς δεν αντιμετωπίζει τους άλλους ως ανώτερους ή κατώτερους, αλλά ως ίσους, έχει την τάση να μην υπερβάλει με το συναίσθημα και δεν ανεβάζει κανένα σε βάθρο. Και οι δύο έχουν φλογερές ιδιοσυγκρασίες που συχνά είναι έτοιμες συγκρουστούν, αλλά ο Τοξότης είναι πιο εύκολο να το προσπεράσει, καθώς δεν είναι από αυτούς που κρατούν κακία. Ο Τοξότης συνηθίζει να πειράζει ή να δοκιμάζει τον Λέοντα φλερτάροντας με άλλους. Το ξύπνημα όμως της ανταγωνιστικής φύσης του Λέοντα μπορεί να είναι καταστροφικό για τη σχέση. Παρόλο που ο Τοξότης μπορεί να μην θεωρεί το φλερτ ουσιαστικό, ένας Λέων, επειδή είναι πιο πεισματάρης, μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να συγχωρήσει. Μαζί θα νιώσουν πώς είναι η ευτυχία, όταν και οι δύο αφήνουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους ελεύθερο να χαρεί, να γελάσει και να τραγουδήσει, κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους, ακόμη κι αν κάποια στιγμή απομακρυνθούν.

ΖΥΓΟΣ

Η έλξη που αισθάνονται είναι άμεση και δένουν εξαιρετικά μέσα και έξω από το σπίτι. Είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μεταξύ τους και επιθυμούν να βλέπουν ο ένας τον άλλον να πετυχαίνει. Οι Ζυγοί είναι φτιαγμένοι για αγάπη και έρωτα και δεν είναι δύσκολο να βρεθούν στο πλευρό του Τοξότη. Η ανοιχτή και γεμάτη κατανόηση φύση τους θα τους επιτρέψει να αποδεχτούν την ατίθαση πλευρά του συντρόφου τους. Η ομορφιά, η γοητεία και η ήρεμη φύση του Ζυγού αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά από τον Τοξότη και σε αντάλλαγμα εκείνοι τους προσφέρουν μια βαθύτερη ματιά στη ζωή και την αλήθεια που συχνά αποφεύγουν να κοιτάξουν. Η ανάγκη τους να βρεθούν μαζί έρχεται απολύτως φυσικά και είναι πολύ συμβατοί, γιατί είναι εξίσου κοινωνικοί και καλοπροαίρετοι. Αρκεί φυσικά να μην προσπαθήσουν να καταπιέσουν ή να περιορίσουν ο καθένας την ανεξαρτησία ή την κοινωνικότητα του άλλου. Ο Τοξότης φροντίζει τον Ζυγό και τον βοηθά να δουλέψει με την αναποφασιστικότητα και τα λάθη του και ο Ζυγός προσπαθεί να ωθήσει τον Τοξότη να είναι πιο χαλαρός με τον εαυτό του και τους άλλους. Μαζί μπορούν να αισθανθούν άνετα χωρίς προσπάθεια. Οι Ζυγοί όμως επιθυμούν να κατασταλάξουν σε σταθερές σχέσεις γεμάτες αγάπη, με οικογένεια και φίλους γύρω τους. Είναι δύσκολο να πάρει εύκολα τέτοιες αποφάσεις ένας Τοξότης. Του αρέσει να περιφέρεται ελεύθερος και να αλλάζει συχνά τις παραστάσεις και το σκηνικό της ζωής του. Αυτό κάνει τους Ζυγούς να είναι ανήσυχοι και αβέβαιοι για το πού βρίσκονται και πού πηγαίνουν. Ό,τι κι αν συμβεί μεταξύ τους έχουν τη δύναμη να εξισορροπήσουν ο ένας τον άλλον και να αισθανθούν έντονα και αξέχαστα συναισθήματα, όποια κι αν είναι η κατάληξη του ειδυλλίου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός Τοξότη και ενός Υδροχόου ακροβατεί στα όρια του έρωτα και της στενής φιλίας, χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τους πού βρίσκεται η δύναμη της. Αν και αυτοί οι δύο είναι επιρρεπείς σε πολλές διαφωνίες, ξέρουν πώς να ηρεμούν ο ένας τον άλλον γιατί έχουν μία βαθύτερη κατανόηση στα καλά και στα άσχημα. Ο Υδροχόος τείνει να αφήνει κάποια αιχμηρά σχόλια του Τοξότη να πέφτουν στο περιθώριο, χωρίς να επιτρέπει σε αυτές τις παρατηρήσεις να τον πειράξουν. Όταν είναι μαζί πρωτοστατούν σε κάθε συγκέντρωση του φιλικού κύκλου, έχουν κοινά ενδιαφέροντα και απολαμβάνουν τον ερωτισμό, τη συντροφικότητα, αλλά και τον ενθουσιασμό των εξορμήσεων τους προς κάθε κατεύθυνση. Ο Τοξότης και ο Υδροχόος χτίζουν τη σχέση τους λίγο πιο πέρα απ’ την ασφάλεια, και με δημιουργικό ενθουσιασμό προσπαθούν να ανταγωνιστούν τον σύντροφό τους με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο. Συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια ο ένας με τον άλλον, κάνοντας αυτή τη συνύπαρξη κάθε άλλο παρά βαρετή. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την προσπάθεια, θα υπάρξουν στιγμές που ο ένας θα πατήσει κάποιο κουμπί περισσότερο από όσο αντέχει ο άλλος, αλλά και στιγμές που θα αισθανθούν ότι δεν έχουν την εκτίμηση ή την υποστήριξη που θα ήθελαν. Αυτό που δεν θα μπορέσουν όμως να αρνηθούν είναι πόσο ελεύθεροι ένιωθαν μαζί και πόσο αυτή η σχέση τους φόρτιζε με τη δυνατή της ενέργεια.