Κριός, Λέων, Τοξότης: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια της φωτιάς

Κριός, Λέων, Τοξότης: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια της φωτιάς

Κριός, Λέων, Τοξότης: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια της φωτιάς

Αν ζείτε μια παθιασμένη, έντονη σχέση και διασκεδάζετε την κάθε στιγμή της, τότε μάλλον είστε μαζί με κάποιο ζώδιο της φωτιάς. Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης έχουν την περιπέτεια, τη διασκέδαση και τον αυθορμητισμό στο αίμα τους, οπότε προσφέρουν απλόχερα άφθονο ενθουσιασμό στην ερωτική τους ζωή. Τα ζώδια της φωτιάς μπορεί όμως να γίνονται αρκετά ξεροκέφαλα και πεισματάρικα, γι’ αυτό συχνά τα κυνηγάει η φήμη του εγωισμού. Ίσως μέχρι τώρα να έχετε πάρει μια γεύση με κάποιες κόντρες που ίσως να προέκυψαν στην κοινή σας πορεία. Η έννοια του εγωισμού σημαίνει ότι κάποιος ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους. Είναι όμως ο εγωισμός αυτό που τους χαρακτηρίζει τελικά, ή μια συμπεριφορά που απορρέει από το διαφορετικό και φλογερό ταπεραμέντο τους; Μάλιστα συχνά έχουν τη φήμη ότι είναι εξαιρετικοί σύντροφοι, αν ψάχνετε για κάποιον που είναι πέρα για πέρα αληθινός και πραγματικά ενθουσιώδης με τον έρωτα και τη ζωή.

Τα τρία ζώδια της φωτιάς, ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης, είναι οι λαμπρές και πύρινες προσωπικότητες του ζωδιακού, πάντα εκκωφαντικές σαν έκρηξη και πάντα ελκυστικές σαν το φως, που γίνονται πολύ εύκολα το κέντρο της προσοχής, καθώς είναι φυσικοί ηγέτες και πρωτοστατούν σε όλα. Έχουν την ικανότητα να φωτίζουν τις ζωές των άλλων, είτε πνευματικά είτε με απτό τρόπο, δίνοντας το παράδειγμα της συμπεριφοράς τους. Μοιράζονται την έμφυτη ιδιότητα του φωτοφόρου, αλλά εκφράζουν τη φλόγα τους κάπως διαφορετικά ανάλογα με την προσωπικότητα τους. Μαζί τους μπορεί να μάθετε πολλά και ιδιαίτερα χρήσιμα μαθήματα ζωής.

Θα μάθετε πώς να είστε πιο θετικοί και να αξιοποιείτε τις ευκαιρίες

Τα ζώδια της φωτιάς έλκονται από εκείνους που ζουν μια γεμάτη ζωή, οπότε δείξτε τους ότι είστε έτοιμοι για τα πάντα και πάντα έτοιμοι για λίγη ακόμη διασκέδαση. Το πιο σημαντικό, τα ζώδια της φωτιάς δεν εκτιμούν τίποτα περισσότερο από κάποιον που είναι πρόθυμος να αρπάξει όλες τις ευκαιρίες και τη ζωή από τα μαλλιά. Όταν είστε με τον σύντροφό σας θα μάθετε τι σημαίνει να ανοίγετε την καρδιά σας στην ομορφιά της ζωής και στις άπειρες πιθανότητες που υπάρχουν συνεχώς γύρω σας. Μέσα από τις κοινές εμπειρίες όχι μόνο θα έρθετε πιο κοντά, αλλά θα διευρύνετε την ικανότητά σας να βλέπετε ομορφιά, ενέργεια και αισιοδοξία σε κάθε κεφάλαιο της ζωής σας.

Θα σας μυήσουν σε νέα πράγματα και το πάθος και ο ενθουσιασμός τους θα σας εμπνεύσει. Εάν είστε επιφυλακτικοί, θα σας βοηθήσουν να βρείτε τρόπους να παρακάμψετε τις αμφιβολίες σας και να δράσετε, πυροδοτώντας την επιθυμία σας να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και να κάνετε κάτι εποικοδομητικό. Μπορούν να σας εμπνεύσουν επίσης να ζήσετε μια πιο περιπετειώδη ζωή και να ανοίξετε τους ορίζοντες σας είτε στα όνειρα σας είτε στην πραγματικότητα και να τολμήσετε.

Θα σας δείξουν τη σημασία της ανεξαρτησίας

Υπάρχουν μερικά πράγματα που τους απωθούν σε γενικές γραμμές. Πρώτα απ’ όλα δεν αντέχουν τις προσκολλήσεις ή την κτητικότητα. Εάν προσπαθήσει κάποιος να περιορίσει ή να ελέγξει ένα ζώδιο της φωτιάς, θα διαπιστώσει ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι να χάσει μια ώρα αρχύτερα το ενδιαφέρον του. Δεν χρειάζονται και δεν τους είναι απαραίτητη η συνεχής επιβεβαίωση από τους συντρόφους τους για να αισθάνονται ασφάλεια στις σχέσεις τους. Είναι αρκετά φιλόδοξοι και έχουν πάντα δικούς τους στόχους που προσπαθούν να κατακτήσουν. Εξαιτίας αυτού εκτιμούν την αίσθηση της ανεξαρτησίας μέσα και έξω από μια σχέση. Εκτιμούν εκείνους που κατανοούν την ανάγκη τους για αυτονομία και ελευθερία, και αντίθετα δεν αντέχουν να ασφυκτιούν από προγράμματα ή κανόνες, καθώς προτιμούν μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στη ζωή. Τα δεσμευμένα ζώδια της φωτιάς μπορεί να γίνουν πολύ ανήσυχα αν αισθάνονται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα σπίτι ή στη ρουτίνα, οπότε βάλτε λίγο κίνηση και δράση στη ζωή σας και μην ελπίζετε ότι μπορούν να αντέξουν να κάθονται αδιαμαρτύρητα και με σταυρωμένα τα χέρια.

Θα σας μυήσουν στην ειλικρίνεια και την αμεσότητα

Όταν είστε με ένα ζώδιο της φωτιάς δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται ή πώς νιώθουν πραγματικά. Είναι πολύ ειλικρινείς, και μερικές φορές η αλήθεια σερβίρεται ωμή και χωρίς στολίδια. Ενώ τα πιο ευαίσθητα ζώδια μπορεί να το βρίσκουν κάπως δυσάρεστο ή άβολο, όσοι προτιμούν τις αλήθειες θα εκτιμήσουν πραγματικά αυτό τους το χαρακτηριστικό. Μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να εκφράσετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας με πιο άμεσο τρόπο. Δεν θα χρειαστεί να μαντέψετε τι θέλουν ή τι πραγματικά αισθάνονται. Έτσι, όταν σας εκδηλώσουν τις προθέσεις τους δεν έχετε λόγο να τους αμφισβητήσετε.

Θα σας δείξουν πώς να ζείτε τον έρωτα σας στο έπακρο

Τα ζώδια της φωτιάς απολαμβάνουν τη σταθερή αλλά και ραγδαία εξέλιξη του έρωτα που ζουν, καθώς το να τα δώσουν όλα σε μια νέα υποσχόμενη σχέση τους έρχεται φυσικά και εύκολα. Σίγουροι για τον εαυτό τους και ξέροντας πολύ καλά τι θέλουν, δεν θα δειλιάσουν ούτε μια στιγμή για να το κερδίσουν. Μερικές φορές μπορεί να πέφτουν με τα μούτρα, κάτι που μπορεί να τους κάνει να καταλήγουν εύκολα δεσμευμένοι ή παντρεμένοι. Αυτό προέρχεται από τον ρομαντισμό, τη φυσική τους αισιοδοξία και την έντονη επιθυμία να μοιραστούν όλη τη ζωή με κάποιον που αγαπούν. Η φύση της φωτιάς είναι θερμή, καυτή και επεκτατική και το ίδιο κι εκείνα. Δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν, ούτε την πονηριά να παίζουν παιχνίδια. Αν σας αγαπάει ένα ζώδιο της φωτιάς, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό και ξεχωριστό, γιατί αυτό σημαίνει μια μοναδική εμπειρία αφενός και ότι έχετε αυτό το κάτι που χρειάζεται για να πυροδοτήσει κάτι που είναι τόσο δυνατό. Πάνω από όλα, στα ζώδια της φωτιάς υπερισχύει η γνήσια επιθυμία να δώσουν αυτό που έχουν στην καρδιά τους χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Βαθιά συνδεδεμένα με την προσωπικότητα και την ταυτότητά τους, υπερνικούν αυτή την αίσθηση ανασφάλειας που κρατάει πίσω τους περισσότερους όταν πρόκειται να εκφράσουν και να μοιραστούν αυτό που βρίσκεται στα βάθη της ψυχής. Όταν είστε με ένα ζώδιο της φωτιάς, θα σας μάθει πώς μπορείτε με μία κίνηση να γκρεμίσετε αυτούς τους τοίχους που υψώνονται ανάμεσα στις καρδιές των ανθρώπων.

Περασμένα – ξεχασμένα, μια θετική στάση ζωής

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι συγκρούσεις και τα προβλήματα στη ζωή είναι αναπόφευκτα. Τα ζώδια της φωτιάς προτιμούν όμως να σηκώνονται να τινάζουν τη σκόνη και να προχωρούν παρακάτω. Όπως μια φωτιά μπορεί να ξεθυμάνει και να σβήσει, ο θυμός και η στεναχώρια τους περνάει και τείνουν να ξεπερνούν τα πράγματα γρήγορα. Έτσι συνήθως δεν κρατούν κακίες και αρνητισμό στη συμπεριφορά τους. Από τη στιγμή που κάτι έχει τελειώσει είναι μάλλον απίθανο να το επαναφέρουν και να το λιβανίζουν για καιρό. Η ικανότητά τους να ξεπερνούν τις δυσκολίες στις σχέσεις και στη ζωή τούς καθιστά εξαιρετικούς συντρόφους και θετικούς ανθρώπους στον πυρήνα τους.

Τα τρία ζώδια της φωτιάς στις σχέσεις τους

ΚΡΙΟΣ

Η ερωτική κατάκτηση συνεπαίρνει τον Κριό, που πιστεύει ότι αν θελήσει κάτι πολύ μπορεί και να το αποκτήσει. Ο Κριός λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας σε ό,τι σταθεί εμπόδιο μεταξύ εκείνων και του στόχου τους. Αυτό τον καθιστά μια ερωτικά υπολογίσιμη δύναμη. Ο παρορμητισμός του όμως μπορεί να οδηγήσει σε λογομαχίες και παρεξηγήσεις, γιατί κάποιες φορές ενεργεί πριν ή χωρίς να σκεφτεί. Οι συναισθηματικές του αντιδράσεις μπορεί να φαίνονται περίεργες ή υπερβολικές, αλλά γενικά προέρχονται από πολύ αγάπη. Θα βάλουν τον σύντροφό τους πάνω απ’ όλα στη ζωή τους και θα περιμένουν το ίδιο σε αντάλλαγμα. Εάν χρειάζεστε έναν αφοσιωμένο σύμμαχο στο πλευρό σας επιλέξετε έναν Κριό. Το ζώδιο του πολεμιστή λατρεύει να παθιάζεται με τους άλλους και για έναν σκοπό, αρκεί να συμβαδίζει με την καρδιά και τις πεποιθήσεις του.

ΛΕΩΝ

Ένας Λέων χαίρεται όταν είναι ερωτευμένος και θέλει να το μάθει όλος ο κόσμος! Αν και μπορεί να είναι κάποιες φορές υπερβολικός και τραχύς, είναι στην πραγματικότητά ένα στοργικό πλάσμα που θέλει το πάθος, την ευχαρίστηση και το παιχνίδι στη ζωή του. Για τους Λέοντες ο κόσμος είναι μια σκηνή και ως ένα από τα πιο δημιουργικά ζώδια συχνά χρησιμοποιεί τις καλλιτεχνικές του ιδιότητες για να κάνει τον κόσμο καλύτερο, ωραιοποιώντας τον. Η πίστη του στους άλλους είναι ισχυρή, αρκεί να μην απογοητεύεται. Οι Λέοντες είναι πολύ πιστοί και θα κάνουν τα πάντα για αυτούς που αγαπούν, αλλά περιμένουν ότι το συναίσθημα τους θα έχει ανταπόδοση. Η τολμηρή και ατρόμητη στάση τους μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν σε μεγάλα ύψη, ακόμα και μεγαλύτερα από ό,τι είχαν φανταστεί εάν πιστέψουν στον εαυτό τους στη σχέση τους και τις δυνατότητες τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι πάντα έτοιμος για όλα, είτε πρόκειται για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής, μια αυτοσχέδια εκδρομή ή μία εξόρμηση στην πόλη, για να απολαύσετε μαζί τους ταινία, φαγητό ή για να καθίσετε σε ένα προσεγμένο καφέ. Η περιέργεια του αυτή τον ενθαρρύνει να ταξιδέψει και να διευρύνει την οπτική του για τον κόσμο. Όμως, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα αν κάποιος προσπαθήσει να του σφίξει κάπως τα λουριά. Πρέπει να έρθει μόνος του και να μείνει με τη δική του πρωτοβουλία. Στον έρωτα ένας Τοξότης είναι γεμάτος αντιφάσεις. Συμβολίζεται από τον Κένταυρο και διέπεται τόσο από τα ένστικτα όσο και από τη φωτισμένη του σκέψη. Αν και πάντα διαθέτει μια θεϊκή σπίθα και είναι φιλοσοφημένο ζώδιο, έχει μια εξίσου έντονη επιθυμία για όλες τις επίγειες απολαύσεις της ζωής.