Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Αιγόκεροι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Αιγόκεροι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Αιγόκεροι στις σχέσεις τους

Οι Αιγόκεροι, όπως όλα τα ζώδια της γης, είναι λογικοί, πρακτικοί και γειωμένοι. Είναι από τους πιο αξιόπιστους και αφοσιωμένους συντρόφους, αλλά και από τους πιο ψυχρούς και απόμακρους, τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης και μέχρι να εμπιστευτούν πλήρως το ταίρι τους. Δεν είναι από αυτούς που θα κάνουν τρέλες και δεν θα παρασυρθούν από τα συναισθήματα τους. Δεν θα πέσουν με τα μούτρα σε έναν νέο έρωτα, θα έχουν πάντα πάνω από όλα την καριέρα τους και το κοινωνικό τους στάτους και πριν προχωρήσουν στο επόμενο βήμα στη σχέση τους θα πρέπει να είναι σίγουροι για το ταίρι τους και βέβαια να πληροί κάποιες βασικές και οικονομικές προϋποθέσεις.

Τα παιδιά του Κρόνου έχουν χίλια καλά, αλλά όσο τέλειοι και αν θέλουν να δείχνουν κάνουν και αυτοί κάποια λάθη και δυσκολεύουν τη ζωή τους και τους συντρόφους τους. Τα πιο κορυφαία από αυτά είναι 10 και αν καταφέρουν να τα αποφύγουν, θα βρουν πιο εύκολα την ευτυχία στη ζωή τους.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα κορυφαία λάθη που κάνουν οι Αιγόκεροι στις σχέσεις τους:

  1. Πάνω από όλα η δουλειά

Το ζώδιο του Αιγόκερω συνδέεται με τον 10ο οίκο του ζωδιακού κύκλου, που σχετίζεται με την καριέρα, τη φήμη και τη δημόσια εικόνα. Γι’ αυτό οι Αιγόκεροι από πολύ μικρή ηλικία είναι στοχοπροσηλωμένοι στο επαγγελματικό τους μέλλον και την ανέλιξη τους. Ωστόσο, το να βάζουν πάντα τις ευθύνες της δουλειάς πάνω από τις ανάγκες του συντρόφου τους δεν τους βοηθά στην εξέλιξη της σχέσης, ούτε δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσει ένα ειδύλλιο. Θα πρέπει να βρουν ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής, για να προσφέρουν τόσο στο ταίρι τους όσο και στον ίδιο τους τον εαυτό πιο όμορφες στιγμές που θα τους δέσουν περισσότερο.

  1. Με βήμα αργό και σταθερό

Οι Αιγόκεροι δεν βιάζονται και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να αισθανθούν ασφάλεια και να αποκαλύψουν τα συναισθήματα τους. Κάνουν αργά και σταθερά βήματα και αναζητούν συνεχώς χειροπιαστές αποδείξεις για να πειστούν ότι έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι με το οποίο μπορούν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Δεν θα βιαστούν να πάρουν την απόφαση να δεσμευτούν, διότι πρέπει να είναι 100% σίγουροι ότι η σχέση θα κρατήσει και ότι δεν κάνουν μία λάθος επιλογή που θα τους εκθέσει κοινωνικά. Όμως, όλη αυτή η καθυστέρηση και η αργοπορία, μπορεί να ερμηνευτεί από το άλλο άτομο ως έλλειψη ενδιαφέροντος, ίσως και ως απόρριψη. Οι Αιγόκεροι θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να εκφράζουν σωστά το συναίσθημα τους και αν όντως ενδιαφέρονται για κάποιον-α, αλλά χρειάζονται απλώς χρόνο, να το εξηγήσουν και να δείχνουν πιο τακτικά το ενδιαφέρον τους και τη φροντίδα τους.

  1. Έχουν ψυχρή λογική

Οι Αιγόκεροι αντιμετωπίζουν τα πάντα στη ζωή τους υπό το πρίσμα της λογικής. Δεν αφήνουν να πάρει τα ηνία το συναίσθημα, διότι έτσι αισθάνονται πως παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις. Όμως, στις σχέσεις και στον έρωτα η ψυχρή λογική δεν χωράει, καθώς πολλές φορές λειτουργεί ως… δήμιος της αγάπης. Οι σχέσεις θέλουν συναίσθημα για να ανθίσουν και οι Αιγόκεροι το συγκρατούν με νύχια και με δόντια. Φοβούνται πως αν το εκδηλώσουν θα φανούν αδύναμοι και προτιμούν να φορούν την πιο ψυχρή μάσκα, αλλά αυτό δημιουργεί χάσμα στο ζευγάρι.

  1. Κυριαρχικοί και απόλυτοι

Επειδή όλη τους τη ζωή οι Αιγόκεροι προσπαθούν να ανέλθουν κοινωνικά και επαγγελματικά και έχουν κάνει πολλές θυσίες και έχουν στερηθεί πολλές απολαύσεις για να πετύχουν τους στόχους τους, είναι πολύ αυστηροί και απόλυτοι στις απόψεις τους και στις εκφράσεις τους. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να τους βοηθά στον επαγγελματικό στίβο, αλλά όχι όμως στην προσωπική τους ζωή. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν πρόκειται για θέματα καρδιάς, δεν γίνεται να επιβάλλεις τα θέλω σου και να είσαι αυταρχικός. Ο σύντροφός τους δεν είναι ο υφιστάμενός τους, πρέπει να αισθάνεται ίσος στη σχέση.

  1. Αντιμετωπίζουν την αγάπη σαν… συναλλαγή

Για τους Αιγόκερους τα πάντα μεταφράζονται σε απώλειες και κέρδη, γι’ αυτό και θεωρούνται από τους οξυδερκείς και επιτυχημένους επιχειρηματίες. Αλλά η σχέση δεν είναι συναλλαγή, δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης των συναισθημάτων. Σίγουρα η αγάπη μετριέται στις πράξεις, αλλά η χαρά της κρύβεται και στα λόγια και στα όνειρα. Βάζοντας συνεχώς σε ζυγαριά και υπολογίζοντας τα «κέρδη», χάνεται η μαγεία του έρωτα και της συντροφικότητας. Σε μια υγιή και ισορροπημένη σχέση δεν χρειάζεται ο άλλος να δίνει συνεχώς εξετάσεις.

  1. Ο ρεαλισμός τους γίνεται απαισιοδοξία

Το να είναι κάποιος ρεαλιστής και πρακτικός δεν σημαίνει ότι πρέπει να βλέπει παντού εμπόδια και προβλήματα. Οι Αιγόκεροι όμως έχουν μια τάση να γίνονται απαισιόδοξοι και να αμφιβάλουν συνεχώς για τους άλλους γύρω τους. Και αν υποθέσουμε ότι στη δουλειά αυτό τους βοηθάει για να κάνουν εύκολα διαχείριση των κρίσεων και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, στις σχέσεις τους αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά και η αρνητική σκέψη δηλητηριάζει τον σύντροφό τους και τον κάνει να αισθάνεται λίγος και ανεπαρκής. Είναι άλλο να συμβουλεύεις τον σύντροφό σου για τις ενδεχόμενες κακοτοπιές και άλλο να μην πιστεύεις σε αυτόν και να τον καταρρακώνεις. Υπάρχει και η φωτεινή πλευρά σε αυτή τη ζωή… και η πίστη και η ενθάρρυνση βοηθούν τους άλλους να εξελιχθούν.

  1. Βάζουν όρια και προϋποθέσεις στην αγάπη

Οι Αιγόκεροι έχουν ως κυβερνήτη τους τον Κρόνο, τον πλανήτη της ωριμότητας και των ορίων και θέτουν υψηλά πρότυπα στις σχέσεις τους. Θέλουν οι σύντροφοί τους να μοιάζουν «τέλειοι» και προβάλουν προς τα έξω μια εικόνα αψεγάδιαστη. Τους αφορά το «φαίνεσθαι»  και ζουν σε έναν διαρκή φόβο μην δώσουν δικαίωμα σε κάποιον να τους σχολιάσει και δυστυχώς γίνονται καταπιεστικοί και επικριτικοί στο ταίρι τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «πνίγουν» τον σύντροφό τους και να μην του αφήνουν το περιθώριο να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Οτιδήποτε κάνει το ταίρι τους πρέπει πρώτα να έχει πάρει έγκριση!

  1. Αισθάνονται άνετα μόνο με ό,τι γνωρίζουν

Οι Αιγόκεροι έχουν πάντα ένα σχέδιο για όλα και το τηρούν με ευλάβεια και βέβαια έχουν και ένα εφεδρικό σχέδιο για παν ενδεχόμενο. Δεν τους αρέσουν οι εκπλήξεις, οι παρορμητικές κινήσεις και οι αυθορμητισμοί. Είναι σαν τα τρένα που κινούνται σε ράγες και έχουν προκαθορισμένο δρομολόγιο. Οτιδήποτε μπορεί να τους βγάλει από την πεπατημένη τους και τη ζώνη ασφαλείας τους, τους προκαλεί ανασφάλεια. Έτσι σχεδόν απαιτούν και από το ταίρι τους να κινείται σε ασφαλή πλαίσια και κοινωνικά όρια. Δεν θα ενθουσιαστούν με ένα πάρτι έκπληξη, ούτε θα κάνουν μια τρέλα για τον σύντροφό τους. Αυτή η συμπεριφορά βέβαια δημιουργεί στασιμότητα και βαρεμάρα στη σχέση. Δεν χρειάζεται όμως να σχεδιάζουν τα πάντα, η σχέση θέλει και το αλατοπίπερο της.

  1. Δείχνουν ότι δεν χρειάζονται τίποτε και κανέναν

Οι Αιγόκεροι είναι ηγετικές φυσιογνωμίες και θέλουν αυτό το προφίλ να το διατηρούν όχι μόνο στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και στις σχέσεις τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχουν την ανάγκη να δείχνουν άτρωτοι και ότι δεν έχουν ανάγκη κανέναν να τους φροντίζει και να τους κανακεύει. Δεν θα ζητήσουν ποτέ χάδια και αγκαλιές, ρομαντισμούς, κεριά και χουχούλιασμα. Συνήθως ζητούν έναν σύντροφο να τους παρακινεί και να τους στηρίζει να φτάσουν ψηλά. Έναν σύντροφο με βλέψεις και φιλοδοξίες. Όμως βαθιά μέσα τους θέλουν από τον σύντροφό τους να τους ενθαρρύνει να χαλαρώσουν και να τους αποφορτίζει από το στρες της δουλειάς και ας μην το εκφράζουν. Και επειδή δίνουν το λάθος μήνυμα, λαμβάνουν και τη λάθος απόκριση. Δεν είναι κακό να δείξουν ότι έχουν ανάγκη από φροντίδα, δεν θα χάσουν κάτι από την αίγλη τους αν προβάλουν την πιο ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά τους.

  1. Είναι αθεράπευτα υλιστές

Οι Αιγόκεροι είναι υλιστές και δίνουν μεγάλη σημασία στο χρήμα και την κοινωνική τάξη. Τους αρέσει να έχουν οικονομική άνεση και εκτιμούν ιδιαίτερα τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. Όμως αυτό λειτουργεί και ως παγίδα, καθώς μπορεί να επιλέξουν τον σύντροφό τους βάσει της περιουσίας και της κοινωνικής του θέσης. Θα προτιμήσουν να συνάψουν σχέση με κάποιο ευκατάστατο άτομο που μπορεί να τους εξασφαλίσει μια καλή ζωή και πιο γρήγορη ανέλιξη, από ένα άτομο που ενδεχομένως θα του έδινε περισσότερη αγάπη και στοργή. Όμως οι σχέσεις δεν είναι εταιρικές συμφωνίες και εξαγορές, θέλουν και αγάπη για να προοδεύσουν και ίσως οι Αιγόκεροι θα πρέπει πριν δεσμευτούν λόγω θέσης ή χρημάτων να αναρωτηθούν αν θα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι στο τέλος. Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, όπως λέει και ο σοφός λαός.