Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια του αέρα

Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια του αέρα

Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια του αέρα

Τα ζώδια του αέρα είναι η «κινητήριος δύναμή» του ζωδιακού καθώς διαθέτουν ενέργεια, επικοινωνιακά χαρίσματα και την ικανότητα να παράγουν γρήγορη και λογική σκέψη. Αναλύουν διαρκώς τα δεδομένα, συνθέτουν ιδέες και ερευνούν τα πάντα προς πάσα κατεύθυνση. Διασχίζουν τη ζωή με γοργό βήμα και έχουν μια φιλελεύθερη νοοτροπία που χωράει όλες τις απόψεις και όλες τις διαφορετικότητες. Η ευφυΐα τους βοηθά να χαράζουν τη δική τους πορεία και να πηγαίνουν μπροστά εύκολα. Στον έρωτα επιθυμούν περισσότερο τη συντροφικότητα και την πνευματική διέγερση. Συχνά αναζητούν σχέσεις που τους προσφέρουν νέες εμπειρίες, διότι είναι πάντα έτοιμοι να εξερευνήσουν και περάσουν καλά. Ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι κάπως αποστασιοποιημένοι, η κοινωνική τους φύση τους κάνει εξαιρετικούς συντρόφους και συνεργάτες. Πολλά μπορεί να μάθει κάποιος από την αεικίνητη ενέργεια, το μεταδοτικό τους χαμόγελο, τις ικανότητες και το κοφτερό μυαλό τους. Αλλά κυρίως αυτά που μένουν πάντα χαραγμένα στη ψυχή ως φωτεινό παράδειγμα για τους συντρόφους τους είναι τα εξής:

Η λογική με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα

Γρήγορα και γεμάτα πάντα ιδέες, τα ζώδια του αέρα έχουν μια εσωτερική πυξίδα που τους επιτρέπει να βρίσκουν το νόημα ακόμη και στις πιο περίπλοκες συνθήκες και καταστάσεις. Ένα τέτοιο ζώδιο θα προβεί σε μια ενέργεια εάν έχει κάποιο λόγο βασισμένο σε αξιολογήσεις. Συνήθως πιστεύει κάτι μόνο όταν βασίζεται σε ισχυρά στοιχεία, γεγονότα ή θεωρεί ότι είναι τεκμηριωμένο με κάποιο τρόπο. Με ένα ζώδιο του αέρα, οι διαφωνίες δεν έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο και περισσότερο εποικοδομητικό διάλογο. Και τα δύο μέρη αισθάνονται ότι ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους. Φέρνουν ένα στοιχείο ορθολογικής σκέψης στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τη ζωή, τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Αν και αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι μια πρόκληση, ιδιαίτερα για πιο συναισθηματικούς συντρόφους, αυτή η τάση προς τη λογική μπορεί να κρύβει και μεγάλα πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές.

Προσαρμοστικότητα

Τα ζώδια του αέρα είναι εξαιρετικά ευέλικτα και ικανά σε πολλά επίπεδα. Έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται και να έχουν τις σωστές αντιδράσεις σε μεταβαλλόμενες ή αμφίρροπες καταστάσεις. Έχουν την ικανότητα να τροποποιούν και να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά τους σε διαφορετικές περιστάσεις ή διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά και να κάνουν τις απαραίτητες νοητικές και συναισθηματικές προσαρμογές που χρειάζονται στις αλλαγές, στο καινούριο και το άγνωστο, στη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα. Η προσαρμοστικότητα και η ανθεκτικότητα πάνε μαζί, όπως μας διδάσκει η ιστορία της επιβίωσης, γι’ αυτό η σχέση με ένα ζώδιο του αέρα μπορεί να μάθει τον σύντροφο πώς να γίνει πιο σύνθετος και πιο αποδοτικός, πώς να εξουδετερώνει τον φόβο της αποτυχίας και πώς να διαχειρίζεται τη συναισθηματική του σκέψη, ειδικά όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις.

Ευγλωττία

Ως οι πιο επικοινωνιακοί του ζωδιακού, τα ζώδια του αέρα έχουν την ικανότητα να εκφράζονται με πιο εξελιγμένο τρόπο, αλλά και με όρεξη και κέφι που πολλοί από τα υπόλοιπα ζώδια δεν μπορούν παρά να θαυμάσουν. Με ένα σύντροφο που είναι σε θέση να σκέφτεται λογικά, να βλέπει τα πράγματα από πολλές οπτικές γωνίες και να εκφράζεται με τόσο απλό, χαριτωμένο, ευχάριστο και άμεσο τρόπο, η θετική εμπειρία θα εμπνεύσει τους συντρόφους να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο σε επιτυχημένες σχέσεις και έρχεται εύκολα σε αυτά τα άτομα. Το να μοιράζεστε τη ζωή σας με έναν σύντροφο που εκφράζεται κι επικοινωνεί τόσο όμορφα, θα σας προετοιμάσει όχι μόνο για ουσιαστικές και ευημερούσες σχέσεις, αλλά θα αναπτύξετε και ανάλογες δεξιότητες κοντά τους τα επόμενα χρόνια.

Περιέργεια και συνεχής δίψα για μάθηση

Πάντα ψάχνοντας για νέες πληροφορίες και τρόπους να γνωρίσουν τα πάντα για τη ζωή, τα ζώδια του αέρα είναι φυσικοί ερευνητές, λύτες προβλημάτων και είναι προικισμένοι με την ικανότητα να λαμβάνουν υπόψη τους πολλά στοιχεία για να σχηματίσουν μια άποψη. Οι σχέσεις τους πιθανότατα θα συνοδεύονται από ένα στοιχείο εξερεύνησης, πολλές ανταλλαγές γνώσεων, πολλά νέα ερεθίσματα, περισσότερες νέες εμπειρίες και αυτές οι ιδιότητες θα λειτουργήσουν ως παράδειγμα στους συντρόφους τους και γενικά στη ζωή τους. Στα ζώδια του αέρα, ο έρωτας περνάει κυρίως από τον εγκέφαλο και είναι βέβαιο ότι θα δείχνουν ενδιαφέρον να ακούν και να μαθαίνουν από, και με τον σύντροφό τους. Αυτό γίνεται σύντομα μία κοινή συνήθεια και πριν περάσει πολύς καιρός το ταίρι τους προσπαθεί να αναπτύξει την καλή συνήθεια να είναι πάντα αρκετά ενημερωμένο για να προσφέρει διαρκώς τροφή στο ανήσυχο πνεύμα τους.

Ανάλαφρη διάθεση

Όπως ο ίδιος ο αέρας, αυτά τα ζώδια αψηφούν τη βαρύτητα και χαλαρώνουν με την εύθυμη διάθεση τους τους άλλους. Είναι σχεδόν πάντα έτοιμοι να χαμογελάσουν, να γελάσουν και θα νιώσετε τότε την αύρα και την παρουσία τους να απλώνεται πέρα από τη φυσική τους μορφή. Εάν τα πράγματα σε μια συγκέντρωση ή μία παρέα αρχίσουν να φαίνονται μονότονα ή βαρετά, όταν ένα ζώδιο του αέρα θα εμφανιστεί θα ελαφρύνει την ατμόσφαιρα με τον πιο φυσικό τρόπο, σαν να έχει φυσήξει ξαφνικά μια φρέσκια πνοή δροσερού αέρα. Αυτό είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πόση σημασία έχει να κρατάει κάποιος τον εσωτερικό του κόσμο καθαρό και διαυγή χωρίς φορτίσεις και αγκυλώσεις ώστε να έχει αυτό το εκτόπισμα και αυτή την πολύτιμη ελαφράδα.

Τα ζώδια του αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος

Δίδυμοι: (Μεταβλητό)

Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ζωδίου των Διδύμων και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά επικοινωνιακοί, προσαρμόσιμοι, αεικίνητοι, ευχάριστοι, έχουν πάντα επίγνωση του τι γίνεται και είναι αρκετά πνευματώδεις. Οι Δίδυμοι προσαρμόζονται στις αλλαγές πιο εύκολα και πιο γρήγορα, ακόμα κι από τα υπόλοιπα ζώδια του αέρα. Καθώς είναι πάντα περίεργοι και ιδιαίτερα συναρπαστικοί, ο σύντροφός τους θα μάθει πώς να είναι πιο ανοιχτός στην επικοινωνία. Οι Δίδυμοι θα διδάξουν στο σύντροφό τους νέους τρόπους αγάπης. Ο δεσμός τους μπορεί να είναι παιχνιδιάρικος και γεμάτος ανεμελιά στην αρχή και θα εξελίσσεται μαζί τους.

Ζυγός: (Παρορμητικό)

Αυτό το ζώδιο κυβερνάται από την Αφροδίτη και ως αποτέλεσμα οι Ζυγοί αγαπούν την καλή ζωή και τα όμορφα λόγια. Είναι ισορροπημένοι, δίκαιοι, αισθητικά προικισμένοι και ιδιαίτερα κοινωνικοί. Πιστοί και γοητευτικοί, κανείς δεν δίνει αξία στη συντροφικότητα όσο εκείνοι. Οι Ζυγοί θα διδάξουν στους συντρόφους τους την αξία της αγάπης και πώς να δίνουν σε μια σχέση αρμονία, ομορφιά, προσοχή, βάζοντας όλη τους την καλή θέληση και όλο τον εαυτό τους.

Υδροχόος: (Σταθερό)

Ο Ουρανός κυβερνά αυτό το εκκεντρικό, πειθαρχημένο και επαναστατικό ζώδιο. Θαρραλέο και απελευθερωμένο καθώς είναι θα βοηθήσει τον σύντροφο του να γίνει πιο ανεξάρτητος. Θα του δείξει επίσης πώς να εμπιστεύεται περισσότερο την κρίση και τον εαυτό του. Έχει μια τάση να λέει και να κάνει αυτά που πιστεύει και καθοδηγεί τους άλλους σε νέους και πιο εξελιγμένους τρόπους ύπαρξης. Είναι μια σχέση που μπορεί να φέρει αβεβαιότητα και το απρόβλεπτο στη ζωή των συντρόφων τους. Στον Υδροχόο αρέσει να χαράζει τη δική του πορεία και θέλει έναν σύντροφο που θα είναι ο καλύτερός του φίλος πάντα έτοιμος για την επόμενη ασυνήθιστη περιπέτεια.