Πως μπορεί να επηρεάσει η ανάδρομη Αφροδίτη την ερωτική μας ζωή αυτό το καλοκαίρι;

Πως μπορεί να επηρεάσει η ανάδρομη Αφροδίτη την ερωτική μας ζωή αυτό το καλοκαίρι;

Πως μπορεί να επηρεάσει η ανάδρομη Αφροδίτη την ερωτική μας ζωή αυτό το καλοκαίρι;

Η τελευταία φορά που είχαμε φαινομενικά ανάδρομη Αφροδίτη ήταν σχεδόν ενάμισι χρόνο πριν, από τις 19 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022 σε μια περίοδο που είχαμε ακόμη έντονες τις συνθήκες της πανδημίας και είχε αναδείξει αρκετά προβλήματα στις σχέσεις μας. Φέτος ξεκινά την ανάδρομη πορεία της στον Λέοντα στις 23/07/2023, η οποία εκτείνεται μέχρι τις 04/09/2023. Βέβαια ήδη έχει περάσει στη σκιά της ανάδρομης πορείας της, που σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί ήδη να έχετε νιώσει μέρος της επιρροής της.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε

Στην αστρολογία η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυβερνά τον έρωτα, την αγάπη, την ευχαρίστηση, τη διασκέδαση, όλη τη γκάμα των σχέσεων μας, την ομορφιά αλλά και τα οικονομικά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη περίοδος για τους περισσότερους. Συνήθως οι φαινομενικά ανάδρομες πορείες των πλανητών είναι περίοδοι πιο «κλειστές» με μεγαλύτερη εσωστρέφεια, γι’ αυτό και οι περισσότεροι έχουν μια κακή εντύπωση για αυτές. Εμείς οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα προσπαθούμε πιεστικά να το επιλύσουμε αναλαμβάνοντας δράση. Με αυτό τον τρόπο όμως αντί να προσεγγίζουμε τη λύση, απομακρυνόμαστε πλήρως από αυτή. Διότι στην πραγματικότητα, στην περίοδο της ανάδρομης πορείας ενός πλανήτη η πιο σοφή στάση είναι η αποφυγή της δράσης, της λήψης αποφάσεων και της σπασμωδικής αντίδρασης απέναντι σε ό,τι συμβαίνει. Όπως και στην περίοδο του ανάδρομου Ερμή, έτσι και με την ανάδρομη Αφροδίτη καλό είναι να αποφεύγουμε να ξεκινάμε καινούριες σχέσεις, να δεσμευόμαστε με έναν γάμο ή να δίνουμε σπασμωδικά τέλος σε ό,τι μας ενοχλεί. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για περισυλλογή, να σκεφτούμε, να αισθανθούμε, να εξερευνήσουμε σε βάθος ό,τι συμβαίνει κι αμέσως μετά στην επιστροφή της σε ορθή πορεία να πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Πως μπορεί όμως η φαινομενικά ανάδρομη Αφροδίτη να επηρεάσει τις ερωτικές μας σχέσεις αυτό το καλοκαίρι;

  1. Σχέσεις που συνειδητοποιούμε ότι μας έχουν «τελειώσει»

Στην περίοδο της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης μπορεί να συνειδητοποιήσουμε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο συνδεόμαστε, ακόμη και για πολλά χρόνια, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας πλέον. Μπορεί η σχέση να έχει ξεθωριάσει καιρό τώρα, αλλά δεν θέλαμε να το πάρουμε απόφαση ή προτιμούσαμε να μην ξεβολευτούμε, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που συμβιώνουμε με τον σύντροφό μας. Η περίοδος αυτή μας δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να βγάλουμε τα προβλήματα στην επιφάνεια, να τα αποδεχτούμε, να αναλάβουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης και να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Μήπως μένουμε στη σχέση μολονότι το ερωτικό ενδιαφέρον έχει φύγει εντελώς, διότι εξυπηρετεί άλλους λόγους; Τις ανασφάλειες, το βόλεμα μας; Από την άλλη, ίσως νιώσουμε ότι ο σύντροφός μας είναι σε μια τέτοια φάση εσωτερικής αναζήτησης και πίεσης. Σε κάθε περίπτωση ένας ειλικρινής διάλογος πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με την άλλη πλευρά μπορεί να βοηθήσει να αναδειχτεί η μοναδική αλήθεια. Αν η σχέση μας έχει μέλλον ή όχι. Επηρεάζονται περισσότερο Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι.

  1. Τοξικές σχέσεις – τοξικές συμπεριφορές

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει μια υγιή από μια τοξική σχέση και όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον-α πιθανώς να μην είναι πολύ ευδιάκριτη. Καθώς όμως περνά ο καιρός τα σημάδια της τοξικότητας αρχίζουν να γίνονται πιο ευδιάκριτα. Στην περίοδο της ανάδρομης επιρροής της Αφροδίτης τα σημάδια αυτά βγαίνουν πιο εύκολα στην επιφάνεια και μπορεί να τα συνειδητοποιούμε. Μια υγιής σχέση πρέπει πάντα να μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς, να μπορούμε να δείξουμε στον άλλο τις πιο ευάλωτες κι ευαίσθητες πλευρές μας, τις αδυναμίες μας. Όταν όμως ο σύντροφός μας αδιαφορεί ή ακόμη χειρότερα μας χτυπά τα τρωτά μας σημεία για να μας χειριστεί, τότε δεν μπορούμε να του/της έχουμε εμπιστοσύνη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης μοιραία θα οδηγήσει στο τέλος. Όταν στις σχέσεις υπάρχει ένταση, φωνές, βίαιες συμπεριφορές ή σιωπή, τότε η τοξικότητα είναι παρούσα κι εμείς πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να φύγουμε. Όταν ανακαλύπτουμε ότι ο σύντροφός μας λέει ψέματα, όταν η σχέση στηρίζεται στο ότι εμείς την τροφοδοτούμε μόνο με την αγάπη και τη φροντίδα μας, όταν μόνο δίνουμε, αλλά δεν παίρνουμε πίσω, τότε όλα αυτά είναι σημάδια ότι βρισκόμαστε σε μια μη υγιή σχέση και πρέπει είτε να προσπαθήσουμε με υποστήριξη από κάποιον ειδικό να τη μεταμορφώσουμε είτε να την εγκαταλείψουμε.

  1. Επιστροφές από το ερωτικό μας παρελθόν

Όταν η Αφροδίτη γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, ένα από τα συνήθη σενάρια είναι οι «επιστροφές» εραστών από το παρελθόν μας. Μπορεί να δεχτούμε ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, ένα προσωπικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να βρεθούμε ξαφνικά από κει που δεν το περιμέναμε στον δρόμο, σε έναν χώρο διασκέδασης, κλπ. με έναν – μία πρώην. Μια παλιά σχέση που είχε μείνει στη μέση ή δεν είχαν δοθεί οι εξηγήσεις που έπρεπε για το τέλος της, μπορεί να λάβει μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρώσει ομαλά τον κύκλο της ή γιατί όχι αν τα άτομα έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έφταιξε στο παρελθόν και είναι πρόθυμα να βελτιώσουν τα κακώς κείμενα να αναθερμανθεί. Κάποιες φορές, όταν ξαναπέφτουμε στο ίδιο πάθος στην περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης, μπορεί όταν γυρίσει σε ορθή πορεία η σχέση να τελειώσει ολοσχερώς. Σε κάθε περίπτωση όμως, ίσως έχουμε πάρει κάποια πολύτιμα μαθήματα για να τα αξιοποιήσουμε στην επόμενη. Αυτοί που είναι πιο επιρρεπείς σε επιστροφές από το ερωτικό τους παρελθόν με τη συγκεκριμένη ανάδρομη Αφροδίτη είναι: Δίδυμοι, Παρθένοι, Λέοντες και Υδροχόοι

Είναι πολύ σημαντικό εν όψει της ανάδρομης πορείας της να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να σχετιστούμε μαζί τους δεν είναι κτήμα μας επειδή τους αγαπάμε. Ας εκμεταλλευτούμε την πορεία της για να ανακαλύψουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας αναφορικά με τον τρόπο που δεσμευόμαστε, που παίρνουμε και δίνουμε την αγάπη μας.