Αυτά είναι τα 7 ζώδια που συνήθως ερωτεύονται το «λάθος» άτομο

Αυτά είναι τα 7 ζώδια που συνήθως ερωτεύονται το «λάθος» άτομο

Αυτά είναι τα 7 ζώδια που συνήθως ερωτεύονται το «λάθος» άτομο

Ο έρωτας, λένε, ότι είναι «τυφλός» και όταν ρίξει τα βέλη του δεν λογαριάζει τίποτα. Και έτσι αρχίζουν αυτές οι… πεταλούδες στο στομάχι να δημιουργούν αυτόν τον γλυκό ίλιγγο που ζαλίζει και δεν βλέπεις μπροστά σου. Ξεκινάνε τα όνειρα ότι ο μεγάλος έρωτας που θα καταλήξει στην αιώνια αγάπη επιτέλους ήρθε και ότι το παραμύθι θα έχει αίσιο τέλος. Όμως μετά από λίγο διάστημα βρίσκεστε να κλαίτε στον ώμο ενός φίλου-ης και να αναρωτιέστε γιατί δεν είδατε τα σημάδια που έλεγαν ξεκάθαρα ότι δεν ταιριάζετε και ότι θα οδηγηθείτε στον μεγαλύτερο όλεθρο. Έχετε και τον-η φίλο-η που λέει «μα καλά στραβώθηκες και δεν είδες ότι ήταν ακατάλληλος-η για σένα;» και τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι. Και μόλις περνάει λίγο ο καιρός πάλι ένα «λάθος» άτομο είναι στην αγκαλιά σας.

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα σημάδια ήταν εκεί, οι… κόκκινες σημαιούλες κυμάτιζαν και ένα αγκάθι τσιμπούσε συνεχώς το μυαλό σας, αλλά αποφασίσατε να τα αγνοήσετε. Έτσι βρεθήκατε δίπλα στον «λάθος» άνθρωπο που σας έκανε κομμάτια και έφυγε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης βλέπατε μόνο αυτά που θέλατε, αυτά που σας βόλευαν ή αυτά που εξυπηρετούσαν τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Σίγουρα όλοι την έχουμε πατήσει κάποιες φορές και έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστή θέση, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, που εξακολουθούν το ίδιο μοτίβο και επιλέγουν συνεχώς τα άτομα που δεν είναι κατάλληλα για εκείνους. Είναι αυτοί που δεν βάζουν όρια, αυτοί που τρέφονται από κάποιες συμπεριφορές και που συνήθως φοράνε τα παραμορφωτικά γυαλιά του έρωτα που τα κάνουν όλα να φαίνονται ροζ και τέλεια.

Όλα τα ζώδια κάνουν λάθη, δεν υπάρχει κάποιο αλάνθαστο, αλλά υπάρχουν 7 ζώδια που είναι λίγο πιο επιρρεπή στην κατ’ εξακολούθηση «λάθος» επιλογή συντρόφου και το καθένα για τους δικούς του λόγους.

ΚΡΙΟΣ

Οι περιπετειώδεις Κριοί ψάχνουν ανθρώπους που να τους κρατούν το ενδιαφέρον τους στα ύψη και εντυπωσιάζονται από άτομα που έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο, είναι δημοφιλή και έχουν πολλά ενδιαφέροντα. Ερωτεύονται μπαμ και κάτω αν κάποιος έχει πολύ καλή εξωτερική εμφάνιση ή εργάζεται σε υψηλή θέση και θαυμάζουν όποιον τραβάει τα βλέμματα πάνω του. Επειδή οι Κριοί είναι ανταγωνιστικοί, όταν βλέπουν κάποιο άτομο που αποτελεί αντικείμενο πόθου για άλλους θα τον ερωτευθούν και θα τον διεκδικήσουν. Όμως αυτό που τους τραβάει είναι η επιφάνεια και όχι η ουσία. Δεν εξετάζουν αν όντως ο άνθρωπος που ερωτευτήκαν πληροί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν ανάγκη για να μακροημερεύσει μια σχέση. Γι’ αυτό και πολλές φορές όταν το «περιτύλιγμα» φύγει, νιώθουν άδειοι και συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει καμία συμβατότητα. Όμως μπορεί να μπουν στη διαδικασία να αλλάξουν τον άλλον και να κυριαρχήσουν στην προσωπικότητα του και αυτός-η βέβαια θα «κλωτσήσουν» και να απομακρυνθούν. Δυστυχώς οι παρορμητικοί Κριοί δεν συνειδητοποιούν ποιο είναι το λάθος τους και δεν μπορούν να υποτάξουν τον αρχικό ενθουσιασμό που τελικά τους οδηγεί στις ίδιες λάθος επιλογές προσώπων.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι το πιο κοινωνικό και επικοινωνιακό ζώδιο, αλλά βαριέται πολύ γρήγορα και γι’ αυτό και γοητεύεται από άτομα που έχουν «ζωντάνια», χωρίς όμως να κοιτάνε τι κρύβεται από πίσω. Το πρόβλημα, βέβαια, υπάρχει και στην εικόνα που δίνουν και οι ίδιοι για τον εαυτό τους, αφού παρουσιάζονται ως ελεύθεροι και ωραίοι και δηλώνουν έτοιμοι για κάθε περιπέτεια. Έτσι, οι άλλοι δεν τους επιλέγουν για να επενδύσουν συναισθηματικά, αλλά για να περάσουν ωραίες στιγμές. Μπορεί λοιπόν για παράδειγμα να γνωρίσουν κάποιον-α σε μία παρέα και να μιλάνε όλο το βράδυ για τα ατέλειωτα πάρτι που παίρνουν μέρος ή για τις εμπειρίες τους στην άλλη άκρη της γης που ταξίδεψαν και πόσο ωραία πέρασαν. Οι Δίδυμοι θα τους ερωτευθούν με την πρώτη ματιά, χωρίς να αναρωτηθούν αν μπορούν να δεσμευτούν αυτοί οι άνθρωποι. Το επόμενο πρωί θα πάρουν όλους τους φίλους και τους γνωστούς τους τηλέφωνο για να ανακοινώσουν ότι βρήκαν την αδελφή ψυχή τους και τον άνθρωπο της ζωή τους. Όμως επειδή και οι ίδιοι έχουν δώσει την εντύπωση ότι θέλουν κάτι επιφανειακό, οι ενδιαφέροντες κατά τα άλλα σύντροφοι που επέλεξαν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα όνειρα των Διδύμων. Έτσι, μένουν στα κρύα του λουτρού να αναρωτιούνται πότε ακριβώς έχασαν την μπάλα και κάνουν άλλον έναν γύρο τηλεφωνημάτων για να ανακοινώσουν αυτή τη φορά ότι η μεγάλη αγάπη τέλειωσε άδοξα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι έχουν τόσο μεγάλα αποθέματα αγάπης να δώσουν και δυστυχώς πολλές φορές πέφτουν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης των συναισθημάτων τους. Ελκύονται συνήθως από άτομα που θέλουν όλη την προσοχή πάνω τους και τους ξεζουμίζουν συναισθηματικά. Επειδή οι Καρκίνοι δύσκολα φεύγουν από μια σχέση, όσο τοξική και αν είναι, κάθονται και υπομένουν θεωρώντας ότι θα πάρουν κάτι πίσω, αλλά μένουν μόνο με το παράπονο. Βέβαια, δε χάνουν την ελπίδα τους και κάθε φορά που ερωτεύονται πιστεύουν ότι βρήκαν το ιδανικό ταίρι, αλλά πέφτουν ξανά στην ίδια παγίδα, δεν θωρακίζουν τον εαυτό τους, δεν βάζουν όρια και δίνουν σώμα και ψυχή χωρίς να ζητάνε τίποτα πίσω.

ΠΑΡΘΕΝΟΙ

Όταν οι Παρθένοι ερωτεύεται πέφτουν με τα μούτρα και δεν σκέφτονται τίποτα άλλο. Δίνουν όλο το ενδιαφέρον τους στην ικανοποίηση του αγαπημένου τους προσώπου και ξεχνούν τα συναισθήματά τους. Τυφλώνονται από τα δικά τους συναισθήματα και δεν μπορούν να δουν αν όντως ο σύντροφος που επέλεξαν είναι αυτός που μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους. Μάλιστα, επειδή προσπαθούν τόσο πολύ να φανούν οι ίδιοι τέλειοι, ο ερωτικός τους σύντροφος τους θεωρεί δεδομένους και δεν κάνει ανάλογες προσπάθειες για να τους ικανοποιήσει. Στο τέλος αισθάνονται κουρασμένοι και απογοητευμένοι, αλλά και στην επόμενη σχέση κάνουν το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.

ΖΥΓΟΣ

Το πρόβλημα των Ζυγών που τους οδηγεί σε λάθος αγκαλιές είναι ότι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους. Προτιμούν να είναι σε μια… τοξική σχέση, παρά χωρίς σχέση. Αν δεν έχουν εναλλακτική θα πείσουν τον εαυτό τους ότι όλα θα αλλάξουν, ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει και δεν θα βγάλουν μιλιά στους γύρω τους για το τι περνάνε, αφού πρέπει να παρουσιάζουν τέλεια εικόνα προς τα έξω. Ένα ακόμη θέμα που έχουν οι Ζυγοί και βρίσκονται με άτομα που τελικά τους πληγώνουν, είναι τα αρχικά κριτήρια της επιλογής τους. Θαμπώνονται από την εξωτερική εμφάνιση και την οικονομική επιφάνεια και δεν κοιτάνε αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν τις σωστές βάσεις για να τους κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και όχι απλώς να καλύψουν κάποιες ανάγκες τους. Επίσης, επειδή οι Ζυγοί αρέσκονται στα κομπλιμέντα, πολλές φορές πέφτουν θύματα κολάκων που τους ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και την αυταρέσκεια τους, αλλά ταυτόχρονα τους παγιδεύουν σε μια εικόνα που πρέπει να υπηρετούν, ακόμη και αν δεν αντέχουν κάποιες στιγμές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες επιλέγουν πολλές φορές τους λάθος ανθρώπους από τον ενθουσιασμό και την απερισκεψία τους. Έχουν τεράστια ανάγκη για ελευθερία και είναι από τις πρώτες δηλώσεις που κάνουν όταν κάποιος τους πλησιάσει για να τους εκφράσει το ενδιαφέρον του. Γοητεύονται από άτομα που είναι πιο χαλαρά και δεν προσκολλώνται πάνω τους και από όσους βλέπουν τη ζωή σαν μια περιπέτεια και είναι διασκεδαστικοί. Όμως, περνώντας ο χρόνος οι Τοξότες δένονται πιο πολύ και όσο και αν επιθυμούν την ελευθερία τους, θέλουν ο άλλος να είναι εκεί και πάντα διαθέσιμος για αυτούς. Δηλαδή, θέλουν την ελευθερία για τους ίδιους όχι για τον-η σύντροφό τους. Όμως τα άτομα που έχουν επιλέξει τις περισσότερες φορές δεν είναι από τους τύπους που μπαίνουν σε καλούπια. Και κάπως έτσι το… γλυκό χαλάει και απογοητεύονται. Οι Τοξότες χρειάζονται έναν σύντροφο που να είναι εξίσου διασκεδαστικός και σοβαρός, που να έχει βάθος και χιούμορ και να νιώθουν ταυτόχρονα ελεύθεροι και δεσμευμένοι, αλλά επιλέγουν ταξιδιάρες ψυχές που στο τέλος φεύγουν μακριά.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες έχουν πλάσει στο μυαλό τους μια παραμυθένια και ουτοπική ιστορία για την αγάπη και τον έρωτα που τελικά παγιδεύονται σε αυτή και ψάχνουν να τη βρουν σε λάθος άτομα. Είναι ευαίσθητοι, συναισθηματικοί, δοτικοί και ονειροπόλοι και όπου βλέπουν πρόβλημα… τρέχουν. Αν δουν μια πληγωμένη ψυχή τρέχουν να κολλήσουν για να επουλώσουν τις πληγές των άλλων και γεμίζουν οι ίδιοι τραύματα. Μόλις κάποιος τους δώσει προσοχή και αξία κολακεύονται, ερωτεύονται και δίνονται ολοκληρωτικά. Ξεχνούν συγγενείς, φίλους και γνωστούς και ζουν μόνο για το νέο ταίρι τους. Μπαίνοντας σε αυτόν τον μικρόκοσμο δένονται πολύ και δικαιολογούν τα πάντα, διότι έχουν ανάγκη να δεθούν συναισθηματικά. Όταν εξαντληθούν πλέον από τα λίγα ψίχουλα αγάπης που παίρνουν, τότε μαζεύουν τα κομμάτια τους και προσπαθούν να ξαναβρούν έναν ώμο να κλάψουν στους φίλους που εγκατέλειψαν! Οι Ιχθύες μπορεί να μείνουν πολλά χρόνια σε σχέση με ναρκισσιστικά άτομα ή να φεύγουν από τη μια κακοποιητική σχέση και να μπαίνουν στην άλλη και στο τέλος να γίνουν και αυτοί ίδιοι με τους θύτες τους.