Τα 5 ζώδια που έχουν την τάση να μένουν σε τοξικές σχέσεις και οι λόγοι που το κάνουν

Τα 5 ζώδια που έχουν την τάση να μένουν σε τοξικές σχέσεις και οι λόγοι που το κάνουν

Τα 5 ζώδια που έχουν την τάση να μένουν σε τοξικές σχέσεις και οι λόγοι που το κάνουν

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή μας μπορεί να μπήκαμε σε μια σχέση που δεν μας βγήκε σε καλό, να ερωτευτήκαμε ένα άτομο που έδειχνε άλλον χαρακτήρα από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα και να φύγαμε από τη σχέση πληγωμένοι και απογοητευμένοι. Όμως υπάρχουν και αυτοί που παγιδεύονται σε τοξικές σχέσεις, που παραμένουν δίπλα σε ακατάλληλους συντρόφους και δεν μπορούν να τους εγκαταλείψουν εύκολα.

Πέρα από την ψυχολογική προσέγγιση του θέματος και τους λόγους που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μην φεύγουν από μία τοξική σχέση και τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, υπάρχει και η αστρολογική που αφορά τη θέση του Ήλιου και της Σελήνης μας, τα λεγόμενα «φώτα».

Υπάρχουν λοιπόν 5 ζωδιακές θέσεις Ήλιου και Σελήνης που δείχνουν την τάση των εκπροσώπων τους να παγιδεύονται σε τοξικές σχέσεις και να υπομένουν καταστάσεις (από τις οποίες άλλοι θα είχαν φύγει τρέχοντας), αφού δεν απολαμβάνουν την υποστήριξη, τη συντροφικότητα και τη σταθερότητα που θα έπρεπε να τους παρέχει μια σχέση.

Για να βρείτε τη θέση της Σελήνης ή του Ήλιου σας (το ζώδιο σας) πατήστε εδώ.

Τα 5 ζώδια και οι θέσεις της Σελήνης που έχουν την τάση να μένουν σε τοξικές σχέσεις είναι με σειρά «προτεραιότητας»:

Ήλιος ή Σελήνη στους Ιχθύς

Οι Ιχθύες και όσοι έχουν Σελήνη στους Ιχθύς πιστεύουν στην αγάπη ως ιδέα και προσπαθούν συνεχώς να βρουν την παραμυθένια σχέση. Εξιδανικεύουν τον σύντροφό τους, θυματοποιούνται και συγχωρούν συμπεριφορές που ίσως δεν θα έπρεπε. Δεν βάζουν όρια και επενδύουν στις σχέσεις με την ψυχή τους και τους είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν κάποιον, έστω και αν δεν τους καλύπτει συναισθηματικά. Μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιούν έναν παράξενο μηχανισμό άμυνας, που πολλοί δεν μπορούν να τον κατανοήσουν, αφού δικαιολογούν μόνοι τους το ταίρι τους, του δίνουν άλλοθι για τις πράξεις του, χωρίς ο άλλος να έχει ζητήσει καν συγνώμη. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο της αυτοθυσίας και όταν εμπλέκονται σε σχέσεις με δυσλειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς κλείνονται στον μικρόκοσμό τους, απομακρύνονται από τους φίλους τους και την οικογένεια τους. Κρατούν επτασφράγιστο το μυστικό τους και ίσως βαθιά μέσα τους θεωρούν πως είτε το αξίζουν, λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης, είτε ότι είναι κάτι περαστικό και παραμυθιάζονται. Όμως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να μιλήσουν και να εκφράσουν το τι ακριβώς αισθάνονται σε άτομα που εμπιστεύονται και τους αγαπούν. Με τη βοήθεια φίλων ή ειδικών μπορούν να βρουν τη δύναμη και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Επίσης μπορεί να βρουν κίνητρο για να φύγουν από μια σκληρή σχέση, αν αισθανθούν ότι με την απόφαση τους θα δώσουν το καλό παράδειγμα σε άλλους και θα τους βοηθήσουν.

Ήλιος ή Σελήνη στον Ζυγό

Οι Ζυγοί δεν αντέχουν να είναι μόνοι τους και πολλές φορές δημιουργούν σχέσεις που δεν τους εκφράζουν μόνο και μόνο για να αποφύγουν τη μοναξιά. Έτσι, παρόλο που ξέρουν ότι η σχέση δεν τους ικανοποιεί και τους ταλαιπωρεί, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον εαυτό τους και επικεντρώνονται μόνο σε ό,τι είναι θετικό. Κάνουν ότι δεν βλέπουν τα χαρακτηριστικά του συντρόφου τους που είναι άσχημα ή τοξικά και εξάρουν τα καλά του, έστω και αν είναι ελάχιστα. Ουσιαστικά λένε ψέματα στον εαυτό τους και στους γύρω τους και κάθε τι που τους πληγώνει και τους υποβιβάζει το αντιμετωπίζουν ως μια δύσκολη στιγμή που θα περάσει, ή θεωρούν ότι μπορεί μέσα από τις δυσκολίες η σχέση να βελτιωθεί τελικά. Οι Ζυγοί προσπαθούν πάντα να δείχνουν προς τα έξω ότι έχουν την τέλεια εικόνα, την τέλεια σχέση, την τέλεια ζωή και αυτοπαγιδεύονται. Θεωρούν ότι ένας χωρισμός ισούται με αποτυχία και ότι χάνουν κάτι από την αίγλη τους και αυτοκαταδικάζονται να ανέχονται συμπεριφορές τοξικές για να μην αναγκαστούν να πουν στον κύκλο τους ότι είναι μόνοι. Γι’ αυτό είναι συχνά πρόθυμοι να ανεχθούν αρνητικές καταστάσεις για να διαδώσουν την εικόνα τους και να ταΐσουν την ανάγκη τους για σχέση. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο δεν αντιδρούν και δεν θέτουν όρια ο άλλος γίνεται χειρότερος στη συμπεριφορά του. Οι Ζυγοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πραγματικά πολύ καλοί στις σχέσεις και ότι δεν τους αξίζει να συμβιβάζονται με συντρόφους που δεν τους προάγουν, διότι έτσι εμποδίζουν τον εαυτό τους να βρει κάποιον αντάξιο τους.

Ήλιος ή Σελήνη στον Ταύρο

Οι Ταύροι μένουν σε τοξικές σχέσεις για τελείως διαφορετικούς λόγους από τους Ιχθύες και τους Ζυγούς, αφού απεχθάνονται τις αλλαγές και τις αποτυχίες. Δεν θέλουν να εγκαταλείψουν καμία σχέση για την οποία πάλεψαν και επένδυσαν χρόνο και συναίσθημα. Έστω και αν γνωρίζουν ότι το ταίρι τους δεν τους αγαπά, δεν τους νοιάζεται και τους κάνει κακό, θα μένουν στην αρρωστημένη σχέση με πείσμα και υπομονή, ελπίζοντας όμως βαθιά μέσα τους ότι θα φύγει ο άλλος πρώτος. Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπορούν να λένε ότι πάλεψαν με την ψυχή τους, ότι δεν εγκατέλειψαν αυτοί τη σχέση και φυσικά ότι δεν φταίνε που η σχέση τελείωσε. Εάν και το ταίρι τους είναι εξίσου αποφασισμένο να κρατήσει τη σχέση, έστω και αν δεν αισθάνεται τίποτα ο ένας για τον άλλον, έστω και αν η τοξικότητα τους «σκοτώνει» καθημερινά, τότε θα υπάρχει αδιέξοδο και θα συνεχίσουν να είναι μαζί και ας καταστρέφονται, βγάζοντας ο ένας τον χειρότερο εαυτό του στον άλλον.

Ήλιος ή Σελήνη στον Καρκίνο

Η «ασφάλεια» είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους Καρκίνους και πολλές φορές αυτή είναι και η παγίδα τους. Αν μάλιστα έχουν δημιουργήσει οικογένεια θα προτιμήσουν να θυσιάσουν την ευτυχία, την ελευθερία και τη γαλήνη τους για να κρατήσουν τον-τη σύζυγο, έστω και αν μέσα τους πονάνε πολύ. Ενώ έχουν απίστευτη εσωτερική δύναμη και μόνοι τους θα τα κατάφερναν καλύτερα, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και βάζουν μπροστά τις ανάγκες των άλλων (συνήθως των παιδιών τους) και υπομένουν. Θεωρούν ότι η μάχη που δίνουν για να κρατήσουν τη σχέση είναι ιερή και ότι έτσι προστατεύουν την οικογένεια, τα παιδιά τους, τον εαυτό τους. Όμως τελικά υποβάλλουν τον εαυτό τους σε μια καθημερινή δοκιμασία που δεν έχει κανένα όφελος για κανέναν. Παρότι περιμένουν μια ανταμοιβή για τη θυσία τους, δεν τη λαμβάνουν ποτέ και όταν περνούν τα χρόνια το μετανιώνουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αλλάξουν. Μάλιστα για να καλύψουν αυτό το συναισθηματικό κενό που έχουν, συνήθως αναζητούν άλλους τρόπους για να βρουν την ευτυχία και όχι μία άλλη σχέση και ασχολούνται με την κηπουρική, τη μαγειρική και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για να γεμίσουν τον χρόνο και την ψυχή τους.

Ήλιος ή Σελήνη στον Αιγόκερω

Οι λόγοι που μπορεί να κρατήσουν τους Αιγόκερους σε τοξικές σχέσεις είναι ότι δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος. Επειδή οι Αιγόκεροι δεν κάνουν επιπόλαια βήματα, δεν είναι παρορμητικοί και εξετάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια πριν μπουν σε μια σχέση, δεν τους είναι εύκολο να την εγκαταλείψουν ως αποτυχημένοι. Μάλιστα, επειδή δεν είναι στο DNA τους να παραιτούνται και θέλουν να βάζουν δύσκολους στόχους και να τους επιτυγχάνουν, θα προσπαθήσουν να δουν την προβληματική σχέση ως πρόκληση και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την κάνουν να πετύχει. Επίσης, οι Αιγόκεροι τιμούν τις δεσμεύσεις τους και δεν αφήνουν τα συναισθήματα να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους. Όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα θα μείνουν εκεί και θα το παλέψουν, όχι υποχωρώντας και θυσιάζοντας τη ζωή τους και τα θέλω τους, αλλά βγάζοντας τον δικό τους τοξικό εαυτό και δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο αρρωστημένων καταστάσεων.