Τα 5 ζώδια που έχουν ροπή στις… μικροαπιστίες

Τα 5 ζώδια που έχουν ροπή στις… μικροαπιστίες

Τα 5 ζώδια που έχουν ροπή στις… μικροαπιστίες

Η… μικροαπιστία συμβαίνει όταν κάποιος με αδιόρατους τρόπους δείχνει ενδιαφέρον για κάποιον εκτός της σχέσης του. Ουσιαστικά σημαίνει ότι ξεπερνάει με κάποιο τρόπο τα όρια του δεσμού του, δίχως όμως αυτό να περιλαμβάνει φυσική οικειότητα, όπως φιλιά, σωματική ή σεξουαλική επαφή. Περιλαμβάνει ενέργειες ή συμπεριφορές που με κάποιο τρόπο κάνουν τον σύντροφο να αμφισβητεί την αφοσίωση στη σχέση. Αυτές μπορεί να εκδηλωθούν με τη συχνή επικοινωνία σε κάποιο τρίτο άτομο που ο ένας σύντροφος βρίσκει ελκυστικό, ή με το πάγιο ενδιαφέρον για τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και ο καθένας μπορεί να ορίζει διαφορετικά το φάσμα της απιστίας και η συμπεριφορά αυτών των 5 ζωδίων δεν συνιστά συνήθως μια κραυγαλέα τέτοια περίπτωση, εντούτοις έχουν την τάση να ενθουσιάζονται και να εμπλέκονται συχνά σε κάποιες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε μια αργή διάβρωση της εμπιστοσύνης, η οποία μπορεί να φθείρει τη σχέση τους. Η μικροαπιστία είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ήρεμη επικοινωνία, ξεκάθαρο διάλογο και διευθέτηση των ορίων και των επιθυμιών και των δύο μελών.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 5 ζώδια που έχουν ροπή στις… μικροαπιστίες

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτό το ευπροσάρμοστο ζώδιο του αέρα είναι πάντα γεμάτο ενέργεια, εκπλήξεις και μυστήριο. Ένας Δίδυμος είναι ικανός να ασχοληθεί με διάφορα πράγματα αλλά και άτομα ταυτόχρονα και να αισθάνεται πραγματικό ενδιαφέρον για το καθένα από αυτά. Όταν οι Δίδυμοι συναντούν όμως κάποιον που τους κεντρίζει την περιέργεια ή όταν νιώθουν ότι υπάρχει επικοινωνία και ότι αυτό το άτομο τους καταλαβαίνει πραγματικά, μπορούν να ξεχάσουν εν μέρει τη σχέση τους και να παρασυρθούν εντελώς από τη μαγεία του γοητευτικού αγνώστου και της στιγμής. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θέλουν να χάσουν και τα κεκτημένα τους. Συχνά είναι διχασμένοι ανάμεσα στις επιλογές τους, αλλά ξέρουν πώς να ελίσσονται και μπορούν εύκολα να καταφύγουν σε μερικά αθώα ψέματα και δικαιολογίες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ιδιαίτερα αν δεν θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι Δίδυμοι λατρεύουν να εξερευνούν και να πειραματίζονται, κι έτσι μπορεί να αναζητούν διαρκώς ποικιλία κοινωνική, αλλά συχνά και ερωτική. Είναι επίσης εξαιρετικά ανεξάρτητοι, αγαπούν την ελευθερία τους και το να ορίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, κάτι που μπορεί να τους κάνει πιο πιθανό να καταφύγουν σε μικροαπιστίες για να κάνουν αυτό που υπαγορεύει η πάντα ανήσυχη φύση τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι χαρακτηρίζονται από ευαισθησία και συναισθηματικό βάθος, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα πιστούς συντρόφους. Είναι αφοσιωμένοι σε αυτούς που αγαπούν και θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν εκείνους και τη σχέση τους. Όμως, εάν ένας Καρκίνος αισθανθεί παραμελημένος ή δεδομένος, μπορεί να απομακρυνθεί συναισθηματικά και να γίνει επιρρεπής σε μια ήπιων τόνων «απιστία». Οι Καρκίνοι τείνουν να ανησυχούν το ταίρι τους επίσης μένοντας με κάποιο τρόπο δεμένοι με μια παλιότερη αγάπη. Το παρελθόν είναι πάντα κάτι που τους σημαδεύει και οι αναμνήσεις είναι πάντα κάτι πολύτιμο για εκείνους. Μικροαπατούν όχι μόνο κρατώντας επαφή με τους πρώην τους μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αναφέροντας τους διαρκώς και μιλώντας για αυτούς. Οι σύντροφοι τους έτσι μπορεί να αισθανθούν περίεργα, να θεωρήσουν ότι βρίσκονται σε μια ότι διαρκή σύγκριση με μια αόρατη παρουσία του παρελθόντος και αυτό αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε σχέση. Για το κοινό τους καλό πρέπει οι δύο σύντροφοι να εστιάζουν την προσοχή τους ο ένας στον άλλο. Η επικοινωνία και η ανάληψη ευθύνης για τα λάθη, τα πεπραγμένα και τα συναισθήματα βοηθά πάντα στη βελτίωση των σχέσεων και μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη σχέση.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί διαπρέψουν στην τέχνη του φλερτ και ξέρουν πώς να κρύβουν την όποια ρομαντική τους εμπλοκή από τον σύντροφο τους. Είναι ένα ζώδιο που εκτιμά τις σχέσεις όσο κανένα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαφυλάξει πάντα την ηρεμία μεταξύ των δύο συντρόφων. Ένα άτομο με αυτό το ζώδιο έχει μια φυσική αγάπη και κλίση προς την κοσμική ζωή χωρίς να συμβαίνει κάτι ύποπτο. Μερικές φορές όμως οι ηδονιστικές του τάσεις το πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ένας Ζυγός θα δείξει ότι απομακρύνεται είναι να έχει τον σύντροφό του σε όλο και λιγότερες κοινωνικές εκδηλώσεις μαζί του. Οι Ζυγοί μπορεί να θέλουν να πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους είναι πολύ απασχολημένος για να τους συντροφεύει, αλλά μπορεί να υπάρχει μια ασυνείδητη επιθυμία να εξερευνήσουν κάποιες πιθανότητες. Άνδρες και γυναίκες που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο τείνουν να φλερτάρουν πολύ, να παραστρατούν στις σχέσεις και συγκαταλέγονται στα ζώδια που είναι κάπως μυστικοπαθή λόγω της τάσης τους να χώνουν τις ακαταστασίες κάτω από το χαλί, ακόμη κι αν πρόκειται για τα δικά τους συναισθήματα. Η αδυναμία τους να πάρουν μια απόφαση και να πορευτούν με αυτήν είναι υπεύθυνη για αυτές τις συμπεριφορές. Καθώς είναι λάτρης όλων των όμορφων πραγμάτων, ένας Ζυγός μπορεί να οδηγηθεί σε παραπτώματα όταν συναντήσει ένα γοητευτικό πρόσωπο που του αρέσει πολύ και συνήθως κάπου εκεί ξεκινούν τα προβλήματά. Εάν έχει αμυντική στάση όταν τίθενται από το σύντροφό του προβληματισμοί, μπορεί να είναι δείκτης ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένας Σκορπιός μπορεί να φαίνεται πολύ μυστηριώδης και συναισθηματικά απόμακρος, αλλά κατά βάση είναι ένα από τα πιο πιστά ζώδια. Όμως, μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής και απρόθυμος να ανοιχτεί για τα συναισθήματα ή τους φόβους τους. Αυτή η έλλειψη ξεκάθαρης επικοινωνίας λειτουργεί διαβρωτικά και για τα δύο μέλη της σχέσης και μπορεί να κάνει και τους δύο να έχουν πολλές ανασφάλειες. Εάν οι Σκορπιοί δεν αισθάνονται κατανόηση στη σχέση τους, μπορεί να αρχίσουν να απομακρύνονται δίχως να καταλαβαίνουν τον ρόλο που διαδραματίζουν. Επιπλέον είναι περήφανα άτομα, οπότε αν αισθάνονται αδικημένοι θα είναι έτοιμοι να πάρουν το αίμα τους πίσω και μπορεί να πιο ανοιχτοί σε άλλες ευκαιρίες. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μικροαπιστούν είναι να έχουν πολλά πάρε δώσε με κάποιον που τους αρέσει και δεν έχουν συστήσει ποτέ στον σύντροφό τους. Ο Σκορπιός σε τέτοιες περιπτώσεις τείνει να είναι μάλλον σιωπηλός και να κρατάει για τον εαυτό του τα πάντα για αυτό το θέμα, αλλά συνήθως δεν θα πει ψέματα. Καθώς έχει την ικανότητα να βάζει τα συναισθήματα του σε κουτάκια, δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορεί να μην έχει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να πάρουν δραματική τροπή αν παίζοντας αυτό το παιχνίδι τελικά ερωτευτεί.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους από εκείνους που απατούν σε μια σχέση, η αλήθεια είναι ότι απλά κάποιες φορές δεν μπορούν να αντισταθούν στο να ξεφύγουν από δυσκολίες της ζωής, τα κοινά προβλήματα ή μια πολύπλοκη σχέση και να δραπετεύσουν σε ό,τι τους προσφέρει παρηγοριά όπως ένας γοητευτικός άγνωστος. Οι Ιχθύες δεν έχουν κακές πρακτικές ούτε θέλουν να προκαλέσουν πόνο σε κανέναν, επομένως δεν θεωρούν ότι αν τους αρέσει ή σχολιάζουν τη δημοσίευση κάποιου είναι και τόσο σκανδαλώδες. Όταν όμως αργά αλλά σταθερά υποκύπτουν σε αυτό το αθώο παιχνίδι μπορεί να εμπλακούν συναισθηματικά. Η φαντασία τους κάνει επιρρεπείς στο να ονειροπολούν και να προβάλλουν εξιδανικεύεις σε κάποιο άτομο. Παράλληλα έχουν αυτή την ευαισθησία και μπορεί να αισθανθούν πολλές τύψεις και να ανησυχούν για τον σύντροφο και τη σχέση τους. Συνήθως μπορεί να μικροαπιστούν γιατί δεν αντιλαμβάνονται πολύ καθαρά τι γίνεται, τι ακριβώς θέλουν και πώς να το έχουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι αξιαγάπητοι, αλλά τα προβλήματα προέρχονται από τις τάσεις φυγής και τη πολυσύνθετη φύση τους. Ένα ψήγμα ενδιαφέροντος μπορεί να οδηγήσει σε ανταλλαγή μηνυμάτων και στη συνέχεια μια μέρα μπορεί να προσπαθήσουν να ξεγλιστρήσουν με ψέματα από τις ευθύνες της σχέσης τους. Οι Ιχθύες μπορεί να πιστεύουν ότι λίγο φλερτ είναι αθώο, αλλά μπορεί να τους οδηγήσει εύκολα σε συναισθηματική απιστία και στη συνέχεια σε κάτι περισσότερο.