Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πιεστούν με το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα το Σαββατοκύριακο 21-22/10/2023;

Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πιεστούν με το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα το Σαββατοκύριακο 21-22/10/2023;

Ποια είναι τα 4 ζώδια που θα πιεστούν με το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα το Σαββατοκύριακο 21-22/10/2023;

Ριζικές αλλαγές και συνειδητοποιήσεις

Στις 21/10/2023 ο Ήλιος από το ζώδιο του Ζυγού θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, μια όψη πολύ δυναμική που θα μας φέρει αντιμέτωπους με ριζικές αλλαγές και βαθιές συνειδητοποιήσεις. Ο Ήλιος συμβολίζει το φως, την ενέργεια και τη χαρά της ζωής, ενώ ο Πλούτωνας συμβολίζει τη σκοτεινή μας πλευρά και το ένστικτο της επιβίωσης μέσα στην αρένα της ζωής. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το τετράγωνο αυτό είναι μια δύσκολη και απαιτητική όψη, η οποία θα βγάλει προς τα έξω τα σκοτεινά μας συναισθήματα και θα φωτίσει την πλευρά εκείνη που προσπαθούμε να κρατήσουμε κρυφή από τους άλλους. Αυτή η διαδικασία μπορεί με κάποιο τρόπο να μας κάνει να νιώσουμε άβολα ή εκτεθειμένοι απέναντι στους άλλους, όμως είναι θα είναι πολύ χρήσιμη για την εξελικτική μας πορεία.

Κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή

Ο Πλούτωνας συμβολίζει επίσης τον ψυχολογικό θάνατο και τη μεταμόρφωση και μας διδάσκει ότι κάθε τέλος συνοδεύεται από μια καινούρια αρχή. Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σηματοδοτεί το οριστικό τέλος μιας κατάστασης και μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας οριστικά ό,τι δεν μας ωφελεί πια και είναι τοξικό για εμάς με κάποιο τρόπο. Όσο επίπονο κι αν είναι λοιπόν το να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση, ο Πλούτωνας είναι εδώ για να μας κάνει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μας υπενθυμίσει πόση εσωτερική δύναμη κρύβουμε μέσα μας.

Ανάγκη για έλεγχο και εξουσία

Τα συναισθήματα θα είναι έντονα αυτές τις ημέρες και θα νιώσουμε την ανάγκη να επιβληθούμε και να ασκήσουμε έλεγχο στους άλλους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μας κυριεύσουν οι εμμονές και να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας μέσα στις σχέσεις μας. Μπορεί επίσης να νιώσουμε ότι όλα όσα έχουμε χτίσει καταρρέουν ή ότι κάποιες καταστάσεις είναι έξω από τον έλεγχο μας, κάτι που θα μας δημιουργήσει έντονη ανασφάλεια.

Οριστικά ξεκαθαρίσματα

Είναι στο χέρι μας λοιπόν το να διαχειριστούμε με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση τις αλλαγές που είναι προ των πυλών και να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ενέργεια σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μείνετε μακριά από χειριστικούς ανθρώπους, να μην υποκύψετε σε παιχνίδια εξουσίας και κυρίως να μην παρασυρθείτε σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που θα σαμποτάρουν τις σχέσεις σας, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ημέρες για να ξεκαθαρίσετε οριστικά κάποιες καταστάσεις και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας διαγράφοντας οριστικά όποιον και ό,τι σας πλήγωσε.

Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το τετράγωνο θα είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών, καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 27η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Το δυναμικό τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα φέρνει συγκρούσεις και εντάσεις μέσα στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις συνεργασίες σας. Εάν είστε δεσμευμένοι, μπορεί αυτές τις ημέρες να έρθουν στην επιφάνεια συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας ή να αντιμετωπίσετε καχυποψία από το ταίρι σας. Από την άλλη πλευρά, ίσως να νιώσετε εσείς οι ίδιοι ότι κυριεύεστε από αρνητικές και σκοτεινές σκέψεις, οι οποίες όμως μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχουν καμία λογική βάση. Προσπαθήστε λοιπόν να λύσετε τις διαφορές σας μέσα από τον διάλογο και μην επιτρέψετε στις φοβίες και στις ανασφάλειες σας να σαμποτάρουν τις σχέσεις σας. Εάν ξεκινήσετε τώρα μια νέα σχέση ή μια συνεργασία, αυτή θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σας με κάποιο τρόπο. Ωστόσο, δεν θα κυλήσουν όλα εύκολα και αρμονικά, αφού οι άλλοι θα σας πυροδοτήσουν ακραία συναισθήματα και θα σας φέρουν αντιμέτωπους με μια πλευρά του εαυτού σας που προσπαθείτε να κρατάτε καλά κρυμμένη από τους άλλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές δεν μπορούν να περιμένουν, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από τοξικές καταστάσεις και να προχωρήσετε μπροστά επενδύοντας σε ανθρώπους που σας βοηθάνε να εξελιχθείτε. Τέλος, προσέξτε ιδιαίτερα τις σχέσεις με ανωτέρους μέσα στον επαγγελματικό χώρο και προσπαθήστε όσο μπορείτε να μείνετε μακριά από παιχνίδια εξουσίας ή παρασκηνιακές κινήσεις!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα φέρνει πιέσεις μέσα στο σπίτι και στην οικογένεια και δεν αποκλείεται να έρθετε σε σύγκρουση με τον σύντροφο σας ή με πρόσωπα από το κοντινό σας περιβάλλον. Μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια συναισθήματα που κρατούσατε καλά κρυμμένα ή να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις που θα πυροδοτήσουν ανασφάλειες και φοβίες. Γενικώς, η ψυχολογία σας θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και δεν αποκλείεται να ξεσπάσετε στους οικείους σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να αξιολογήσετε τις καταστάσεις με λογική και αποστασιοποιημένη ματιά, πριν κάνετε σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να σας φέρουν σε ρήξη με τους γύρω σας. Είναι επίσης σημαντικό να απομακρυνθείτε από τοξικά μοτίβα συμπεριφοράς και να αφήσετε οριστικά πίσω σας καταστάσεις που σας κρατάνε δέσμιους του παρελθόντος και δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε και να χαράξετε τη δική σας πορεία!

ΖΥΓΟΣ

Το τετράγωνο του Ήλιου από το δικό σας ζώδιο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω σηματοδοτεί κομβικές αλλαγές και σας φέρνει αντιμέτωπους με συνειδητοποιήσεις, οι οποίες θα έχουν ισχυρό αντίκτυπο στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Έχει έρθει η στιγμή να πάρετε κάποιες αποφάσεις και να δείτε εάν αξίζει να επενδύσετε σε έναν άνθρωπο ή σε μια κατάσταση, ή αν θα πρέπει να κόψετε οριστικά και να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν. Δεν θα είναι βέβαια καθόλου εύκολη αυτή η διαδικασία και μάλιστα δεν αποκλείεται να νιώσετε ότι μια κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο σας και δεν ξέρετε πώς να τη διαχειριστείτε. Αν και γενικά είστε άτομα που αποφεύγετε τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις και προσπαθείτε να διατηρήσετε την αρμονία και την ισορροπία γύρω σας με κάθε κόστος, το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα έρχεται για να σας ταρακουνήσει για τα καλά. Είναι όμως πολύ σημαντικό τώρα να διακρίνετε τις τοξικές καταστάσεις και τους ανθρώπους που σας επηρεάζουν αρνητικά και δεν σας επιτρέπουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Η όψη αυτή θα σας δώσει τη δύναμη να πατήσετε γερά στα πόδια σας και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα βασισμένοι στις δικές σας δυνάμεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον Πλούτωνα στο δικό σας ζώδιο εδώ και αρκετά χρόνια έχετε βιώσει ριζικές αλλαγές και τον τελευταίο καιρό βρίσκεστε σε μια διαδικασία κατά την οποία κάνετε ουσιαστικά ξεκαθαρίσματα στη ζωή σας, ειδικά εάν ανήκετε στους Αιγόκερους των τελευταίων ημερών. Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στις 21/10 φέρνει στο επίκεντρο την καριέρα σας και την κοινωνική σας εικόνα. Βρίσκεστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και καλείστε να πάρετε αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν τη μετέπειτα πορεία σας. Οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις θα είναι πολύ αυξημένες αυτό το διάστημα, κάτι που θα σας δημιουργήσει ψυχολογική πίεση και θα σας φέρει αντιμέτωπους με ανασφάλειες και φοβίες. Είναι πιθανό μέσα σε αυτό το διάστημα να αναμετρηθείτε με χειριστικούς ανθρώπους μέσα στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, οι οποίοι θα έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από εσάς. Όλο αυτό θα σας δημιουργήσει εσωτερική αναστάτωση και δεν αποκλείεται να έχετε έντονα ξεσπάσματα απέναντι σε ανωτέρους, σε συνεργάτες ή σε άτομα ισχύος. Καλείστε λοιπόν να σταθείτε στα πόδια σας και να αποβάλλετε από τη ζωή σας τοξικές καταστάσεις που δεν σας βοηθούν να εξελιχθείτε κοινωνικά και να πετύχετε τους στόχους σας.