Τα 4 ζώδια που βρίσκονται συχνά σε παθιασμένες σχέσεις αγάπης-μίσους

Τα 4 ζώδια που βρίσκονται συχνά σε παθιασμένες σχέσεις αγάπης-μίσους

Τα 4 ζώδια που βρίσκονται συχνά σε παθιασμένες σχέσεις αγάπης-μίσους

Εκείνοι που αισθάνονται αντιφατικά συναισθήματα για το ταίρι τους μπορεί να βρίσκονται σε μια σχέση αγάπης-μίσους. Τη μια στιγμή μπορεί να νιώθουν ακατανίκητη έλξη για αυτούς, αλλά μπορεί την άλλη να αισθανθούν αγανάκτηση ακόμη κι εκνευρισμό στην παρουσία τους. Κάποιες φορές αισθάνονται τυχεροί που τους βρήκαν και τους έχουν δίπλα τους, ενώ άλλες φορές δεν τους αντέχουν.

Κάθε σχέση είναι μοναδική, ιδιαίτερη και ό,τι συμβαίνει σε αυτή εξαρτάται από τις συμπεριφορές και τα μέλη που την απαρτίζουν. Ο καθένας μπορεί να μπει ανά πάσα στιγμή στη ζώνη αυτή του λυκόφωτος, για πολλούς και διάφορους λόγους, αν και σε γενικές γραμμές είναι πιο πιθανό να συμβεί σε εκείνους που ανήκουν στα παρακάτω ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Όσοι εκπροσωπούν το ζώδιο του Κριού είναι θαρραλέοι, άμεσοι και ανεξάρτητοι άνθρωποι. Είναι εξωστρεφείς και δεν διστάζουν να δείξουν τα συναισθήματα τους και να πουν αυτό που πιστεύουν στους άλλους. Η περιπετειώδης και αποφασιστική φύση τους τούς χαρίζει υψηλά επίπεδα ενέργειας που διοχετεύουν στο να χαράζουν τον δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Αλλά είναι πάντα έτοιμοι να υποκύψουν στον έρωτα και να ψάξουν για την αληθινή αγάπη. Συχνά όμως, παλεύουν για τα ιδεώδη και την ανεξαρτησία τους, τα οποία τους οδηγούν στο να αντιστέκονται σθεναρά σε όποια εμπόδια συναντήσουν. Τα έντονα συναισθήματα, σε συνδυασμό με τη βιασύνη και το σχετικό άγχος που τα συνοδεύουν, τους κάνουν επιρρεπείς σε παρορμητικές αποφάσεις, που τείνουν να περιπλέκουν και την αισθηματική τους ζωή. Οι Κριοί μπορεί να είναι σε μία σχέση αγάπης-μίσους επειδή τους αρέσουν άτομα που αποτελούν μια πρόκληση και κεντρίζουν το μυαλό και τις αισθήσεις τους, αλλά δυσκολεύονται ταυτόχρονα όταν αυτά με κάποιο τρόπο περιορίζουν την ελευθερία τους ή όταν οι σύντροφοι δεν καταλαβαίνουν τα αισθήματα, τις ανάγκες και τον τρόπο σκέψης τους. Η ανταγωνιστικότητα περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα όταν έχουν μια διαμάχη, καθώς όσο ασήμαντη κι αν είναι, συνήθως θέλουν να επικρατήσει η άποψη και ο δικός τους τρόπος. Επιθυμούν συντρόφους που είναι εξίσου σίγουροι και διεκδικητικοί με εκείνους, αλλά μπορεί επίσης να τους δημιουργήσουν αντικρουόμενα συναισθήματα, καθώς δεν τους αρέσει να αντιμετωπίζουν εξίσου ισχυρές αντιδράσεις. Οι κόντρες αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε συνεχείς εντάσεις και διαφωνίες με το ταίρι τους, προκαλώντας μια σχέση αγάπης-μίσους λόγω του φλογερού ταπεραμέντου με το οποίο αντιμετωπίζουν τα πάντα.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι ξεχωρίζουν για αγάπη τους στο ωραίο, την πίστη και τη σταθερότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί και επίμονοι στη φύση τους. Ο συνδυασμός όμως όλων αυτών των στοιχείων μπορεί να οδηγήσει στην κτητικότητα και στο πείσμα, που μερικές φορές λειτουργεί ανασταλτικά στην ερωτική τους ζωή. Παρά την έλξη που ασκούν σε άτομα που είναι εξίσου ήρεμα και λογικά, συχνά οι τρόποι έκφρασης των αναγκών και των επιθυμιών τους μπορεί να προκαλέσουν συγκρούσεις και αντιδράσεις. Επιπλέον, δυσκολεύονται πολύ να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες, να θυσιάσουν κάποιες συνήθειες, πράγματα, τρόπους κι επιθυμίες και να δείξουν απεριόριστη αποδοχή και εμπιστοσύνη σε κάποιον. Τέτοιες καταστάσεις συχνά δημιουργούν σε μία σχέση συγκρούσεις, παράπονα και δυσπιστία. Επειδή δεν κάνουν εύκολα ένα βήμα πίσω, η αμετακίνητη συμπεριφορά τούς οδηγεί μερικές φορές στο να έχουν εντάσεις με το ταίρι τους, αλλά δυσκολεύονται παράλληλα να πάρουν οριστικές αποφάσεις και φύγουν από μια σχέση που δεν αισθάνονται και τόσο ικανοποιημένοι. Οι Ταύροι έχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν σε μια σχέση αγάπης-μίσους αφού έλκονται από εκείνους που τους δίνουν ασφάλεια, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να παλεύουν διαρκώς μέσα τους να αποδεχθούν τους συντρόφους, που συχνά θεωρούν ότι δεν σέβονται την επιθυμία τους για άνεση και συνέπεια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού είναι γοητευτικοί, δοτικοί και πολύ προστατευτικοί. Με έντονη ανάγκη για αποδοχή, ασφάλεια και σταθερότητα, οι Καρκίνοι είναι ιδιαίτερα τρυφερά και ευαίσθητα πλάσματα. Είναι επίσης πολύ διορατικοί, αλλά συχνά παλεύουν με τις ανασφάλειες και το άγχος και καταλήγουν κάποιες φορές να παίρνουν παρορμητικές αποφάσεις, ή να κάνουν λανθασμένες εκτιμήσεις και αυτό τους κάνει συναισθηματικά ακόμα πιο ευάλωτους. Έχουν συνήθως μια εσωτερική ανάγκη να έχουν όλη την αγάπη και την προσοχή των αγαπημένων τους. Παρόλο που έλκονται από εκείνους που μοιράζονται την αντίληψη και την ικανότητά τους για βαθιές σχέσεις, εξακολουθούν να βιώνουν προκλήσεις όταν αισθάνονται ότι δεν σέβονται την επιθυμία τους για την απομόνωση που έχουν ορισμένες φορές ανάγκη, ή το βάθος και την ποιότητα των συναισθημάτων τους. Οι Καρκίνοι αγαπούν βαθιά, αλλά περιμένουν επίσης πολλά, που συχνά δεν τα εκφράζουν ξεκάθαρα. Το αποτέλεσμα είναι να απογοητεύονται, να βιώνουν συχνά κάποιες εσωτερικές διαμάχες και να είναι άλλοτε με το ένα πόδι μέσα στη σχέση και άλλοτε έξω.

Αυτό που σκέφτονται όταν οι φόβοι τούς κυριεύουν, είναι να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τη σχέση τους με κάθε τρόπο. Έτσι, από τη μια πλευρά τρέμουν τον χωρισμό και τον πόνο που προκαλεί και από την άλλη ζητώντας ασφάλεια μπορεί να μπουν ή να μείνουν σε μια σχέση ακόμα και όταν δεν είναι όπως την περίμεναν ή υγιής, υιοθετώντας την ακραία δυναμική αγάπης-μίσους. Πρέπει κάποιος να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους για να μπορέσει να μπει στη ζωή και την καρδιά τους, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας τόσο υπομονετικός σύντροφος, ή μια τόσο ιδανική σχέση που να μπορεί να κατευνάσει όλες τους τις ανασφάλειες αν δεν τις επεξεργαστούν και τις παραμερίσουν πρώτα οι ίδιοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι άνθρωποι των άκρων, με πλούσιο εσωτερικό και βαθύ κόσμο πολλών επιπέδων και γι’ αυτό αρκετά εσωστρεφείς. Έτσι, δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν ανοιχτά τουλάχιστον για όλα τα θέματα που τους απασχολούν με τους αγαπημένους τους. Αν και είναι γνωστοί για τη σαγήνη και τον μαγνητισμό που ασκούν στους πάντες, συνήθως τους ελκύουν τα έντονα και τα πιο συναισθηματικά ζώδια. Επειδή όμως επικοινωνούν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους με διαφορετικούς τρόπους, μπορεί να παρουσιαστούν κάποιες προκλήσεις. Οι Σκορπιοί είναι οι πιο παθιασμένοι και αφοσιωμένοι εραστές του ζωδιακού. Αλλά έχουν την πάγια επιθυμία να κυριεύσουν την ψυχή και το σώμα του συντρόφου τους ολοκληρωτικά και να γίνουν τα πάντα για εκείνους. Αν δεν το καταφέρνουν, γίνονται υπερβολικά κτητικοί και τότε μπορεί να ασκήσουν έλεγχο σε βασικά ή σε δευτερεύοντα πράγματα. Μια σχέση αγάπης-μίσους μπορεί να προκληθεί, εκτός από τα δυνατά συναισθήματα και την ερωτική ένταση, και από έναν υποσυνείδητο φόβο της εγκατάλειψης ή της απόρριψης. Το αίσθημα ζήλιας ή ανασφάλειας μπορεί να προκαλέσει επίσης αρνητικά συναισθήματα προκαλώντας ένα ντόμινο αντικρουόμενων συναισθημάτων. Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί από τη στιγμή που δημιουργείται μέσα τους η ανασφάλεια και η αμφιβολία, αισθάνονται σαν να φταίει ο σύντροφος, και αυτό είναι για εκείνους μία έμμεση πρόκληση που θα δυσκολευτούν να αγνοήσουν. Η διάθεση και η κρίση της στιγμής είναι τότε αρκετή μερικές φορές για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Συνήθως το μεγάλο τους πάθος και τα δυνατά συναισθήματα ευθύνονται για το γεγονός ότι βρίσκονται αρκετά συχνά σε τέτοιες ερωτικές σχέσεις.