Τα 4 ζώδια που ξεκινούν για ένα φλερτ της μιας βραδιάς και τελικά δεσμεύονται συναισθηματικά

Τα 4 ζώδια που ξεκινούν για ένα φλερτ της μιας βραδιάς και τελικά δεσμεύονται συναισθηματικά

Τα 4 ζώδια που ξεκινούν για ένα φλερτ της μιας βραδιάς και τελικά δεσμεύονται συναισθηματικά

Παρόλο που είναι ευχάριστες, συναρπαστικές, δίχως υποχρεώσεις και προσδοκίες και μπορεί να αναπτερώσουν το ηθικό, οι περιστασιακές σχέσεις δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο αρχικά μπορεί να περιμένουν και οι δύο. Ενώ μερικοί τις ξεκινούν επιθυμώντας να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους ( ή παράλληλα με την υπάρχουσα σχέση τους), βρίσκουν δίχως να το θέλουν τον εαυτό τους να είναι συναισθηματικά μπλεγμένος, ίσως και εξαρτημένος μετά το περιστασιακό τους ραντεβού.

Οποιαδήποτε αισθησιακή διέγερση ανεβάζει το ποσοστό ντοπαμίνης του εγκεφάλου, το οποίο είναι βασική παράμετρος για να νιώσει κάποιος έντονα αισθήματα έρωτα και αγάπης. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ξεκινούν έτσι, οδηγούνται σε κανονικές σχέσεις. Το σεξ δεν είναι κάτι αμελητέο, διότι κατά τη διάρκεια του συμβαίνουν πολλές διεργασίες στον εγκέφαλο.

Οι άνδρες, παρόλο που υποτίθεται ότι το συνηθίζουν και το εξασκούν συχνότερα, είναι εξίσου ευάλωτοι με τις γυναίκες στο να ερωτεύονται τους εφήμερους συντρόφους, αν όχι και περισσότερο, επειδή οι γυναίκες είναι κατά βάση πιο επιλεκτικές.

Αυτά είναι τα ζώδια που τείνουν περισσότερο να δένονται συναισθηματικά με τους εραστές τους μετά από μια περιστασιακή σχέση

ΙΧΘΥΕΣ

Παρόλο που οι Ιχθύες τείνουν να επιλέγουν τις σταθερές σχέσεις, αν αυτές κάποια στιγμή τελειώσουν άδοξα ο πόνος τους αναγκάζει να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Συνήθως υιοθετούν μια θαρραλέα στάση και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν και να αποδεχθούν το τέλος ενός ειδυλλίου. Σε αυτή τους την προσπάθεια συχνά ψάχνουν κάτι που να μην έχει τόση συναισθηματική φόρτιση ώστε να προχωρήσουν μπροστά. Έτσι προτιμούν νέες εμπειρίες και κάτι να τους συναρπάσει, ώστε να ξεκολλήσουν από το παρελθόν και να έχουν μια ομαλή μετάβαση σε μια άλλη σελίδα της ζωής τους. Προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες εικόνες και νέα ερεθίσματα, ελπίζοντας ότι θα βρουν την ισορροπία τους. Όμως, ο απελπιστικά ρομαντικός Ιχθύς τείνει να ερωτεύεται πολύ γρήγορα. Μάλιστα, συχνά ερωτεύεται κάποιον με την πρώτη ματιά ή από την πρώτη βραδιά. Και έτσι πριν καλά καλά το καταλάβουν έχουν εμπλακεί συναισθηματικά σε μια άλλη ιστορία, η οποία μπορεί να ξεκίνησε για μια βραδιά αλλά τελικά κάνει την καρδιά τους να χτυπά δυνατά. Οι Ιχθύες επίσης έχουν την τάση να είναι υπερβολικά ιδεαλιστές και συχνά ερωτεύονται την ιδέα μιας σχέσης και εξιδανικεύουν τους άλλους χωρίς να εξετάζουν τα πράγματα σε βάθος. Όμως είναι και εύκολα ερωτεύσιμοι και αγαπιούνται για τον ρομαντισμό και τη σαγηνευτική γλυκύτητα και αθωότητα τους. Είναι το είδος του συντρόφου που κανακεύει, φιλάει και αγκαλιάζει κάθε στιγμή, που σχεδιάζει αποδράσεις το Σαββατοκύριακο και στέλνει αποσπάσματα από τραγούδια σε μηνύματα κάθε μέρα. Απλώς ξέρουν πώς να κάνουν κάποιον να νιώσει πραγματικά ξεχωριστός. Εάν κάποιος δεν είναι συνηθισμένος σε πολλή στοργή και ρομαντικές χειρονομίες, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης μπορεί να μαγευτεί από τα συναισθήματα των Ιχθύων και να χάσει το μυαλό του. Είναι πολύ ευαίσθητοι και χρειάζονται πάντα έναν σύντροφο που να είναι δοτικός, ευγενικός και καταδεκτικός και μπορούν να τον εντοπίσουν ακόμη και στις πιο απρόσμενες στιγμές και συνθήκες. Έτσι, πολύ εύκολα ένα φλερτ που ξεκίνησε ως «παιγνίδι» μπορεί να εξελιχθεί σε ένα παθιασμένο love story…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι συχνά μοιράζονται τα πληγωμένα συναισθήματά τους με νέες γνωριμίες όταν υποφέρουν μετά από έναν χωρισμό και συνήθως καταλήγουν να δημιουργούν σχέσεις με τους εξομολογητές τους! Αν και δεν ξεχνούν εύκολα (ή μπορεί και ποτέ) τον άνθρωπο που τους πλήγωσε, κινούνται αρκετά γρήγορα ώστε να δημιουργήσουν νέα ερωτικά ενδιαφέροντα και να αφήσουν έστω και φαινομενικά το παρελθόν πίσω τους. Έτσι ξεκινούν ένα φλερτ για να ξεχαστούν και επειδή είναι πολύ εύκολο στους άλλους να δεθούν μαζί τους, έρχονται πιο κοντά και γρήγορα αναπτύσσεται μια ατμόσφαιρα άνεσης και εμπιστοσύνης. Οι Καρκίνοι είναι υπέροχοι, αστείοι, φιλόξενοι και πάντα έτοιμοι να αφουγκραστούν ό,τι τους λένε. Η επιθυμία για ασφάλεια και οικειότητα μπορεί να τους οδηγήσει να σχηματίσουν γρήγορα κάτι παραπάνω από μια απλή γνωριμία ή φιλία. Καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και εκτιμούν την οικειότητα που δημιουργείται, συχνά επενδύουν σε ανθρώπους που η ιστορία τους ξεκίνησε με διαφορετικά δεδομένα. Λαχταρούν τις ανοιχτές, ειλικρινείς, ρομαντικές και αισθησιακές σχέσεις και μπορεί απορροφηθούν τόσο πολύ από αυτές, που να μην μπορούν να διακρίνουν εύκολα τα συναισθήματά από τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Οι Καρκίνοι επίσης προτιμούν να αφήνουν τα αισθηματικά τους να εκτυλίσσονται φυσικά και μπορεί να τραπούν σε φυγή από άτομα που τους πιέζουν. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που μία σχέση χωρίς απαιτήσεις τους επιτρέπει να αισθανθούν πιο άνετα, μέχρι να είναι έτοιμοι για το επόμενο στάδιο. Είναι εύκολο να παρασύρουν και να γοητεύσουν ένα πρόσωπο, γιατί διαφέρουν από τους άλλους, καθώς κάνουν τα πάντα με αγάπη στο μυαλό και την καρδιά τους. Εξαιτίας αυτού είναι οι πιο τρυφεροί εραστές και έχουν φυσικό ταλέντο στη δημιουργία βαθιών συναισθηματικών σχέσεων. Οι Καρκίνοι είναι συνήθως αυτοί που χρειάζονται οι άλλοι και όχι το αντίστροφο και το καταφέρνουν με όπλο την πολύπλοκη, εθιστική και απαλή γοητεία τους. Τους αρέσει να δημιουργούν άνετους αλλά ασφαλείς δεσμούς, που χρησιμεύουν ως προσωπικό τους καταφύγιο και μετά περνούν περισσότερο χρόνο από ό,τι υπολόγιζαν αρχικά σε αυτούς.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες έχουν μια ευγενική καρδιά και μια αισιόδοξη και χαρούμενη συμπεριφορά, και αυτά τα γοητευτικά χαρακτηριστικά τούς κάνουν να αρέσουν και να αισθάνονται αρκετή σιγουριά ώστε να ερωτοτροπούν αβίαστα. Δεδομένου ότι αυτό το ζώδιο κυβερνάται από τον 5ο οίκο, ο οποίος αφορά τη χαρά της ζωής και τον έρωτα, η φιλοσοφία της ζωής τους επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του εαυτού τους μέσω ευχάριστων, ερωτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Οι Λέοντες έχουν μια κυρίαρχη και χαρισματική προσωπικότητα, που είναι δύσκολο να της αντισταθεί κάποιος. Τους αρέσει να περνάνε καλά και δεν διστάζουν να δοκιμάσουν κάτι ευχάριστο, όπως μία περιστασιακή σχέση ή βραδιά. Είναι επίσης πολύ παθιασμένοι και καλόκαρδοι, ώστε να φροντίσουν να γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για εκείνους και τον παρτενέρ τους. Οι Λέοντες μπορούν να ξεχωρίσουν τη σεξουαλικότητά τους από τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών, επειδή γνωρίζουν ότι αυτές οι συνευρέσεις δεν προορίζονται για κάτι σοβαρό. Αν με τον σύντροφό τους υπάρξει όμως αρκετή χημεία, το εφήμερο μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε κάτι περισσότερο. Παρόλο που τους αρέσει να θεωρούν τους εαυτούς τους ελεύθερους και ωραίους, δεν μπορούν να αντισταθούν στην προσοχή και στον θαυμασμό. Έτσι, παρόλο που βάζουν πλώρη για τα ανοιχτά, μπορεί να βρεθούν αραξοβολημένοι σε κάποιο λιμάνι, επειδή επενδύουν στις σχέσεις τους και είναι πρόθυμοι να εμπλακούν σε αυτές με το σώμα, τη καρδιά και με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η ανάγκη τους για προσοχή και θαυμασμό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούν τις σχέσεις τους, ακόμα κι αν έχουν στο μυαλό τους την προοπτική μόνο μιας σύντομης περιπέτειας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι φιλικοί με όλο τον κόσμο και γοητευτικοί επικοινωνιακά. Επειδή χαίρονται να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και είναι πάρα πολύ δυνατοί στο φλερτ, είναι ανοιχτοί στην ιδέα να έχουν εφήμερες σχέσεις. Σκέφτονται σαν έφηβοι και δεν αναζητούν πάντα κάποιον για να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Συχνά προτιμούν μια κατάσταση που δεν είναι μόνιμη, δεσμευτική και απαιτητική. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζουν συντρόφους πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Δεδομένου ότι είναι ερωτικά αλλά ευέλικτα πλάσματα, μια περιστασιακή γνωριμία τους φαίνεται ως μια ελκυστική και ενδιαφέρουσα προοπτική. Μπορούν συνήθως να εντοπίζουν νέα άτομα, που τους κεντρίζουν τη φαντασία, κάθε τόσο. Συνεχώς κάνουν νέες γνωριμίες για να διατηρήσουν την ερωτική τους ζωή φρέσκια και να εξασκούν τις ικανότητες τους στο φλερτ. Το να έχουν κάποια ραντεβού, ακόμα κι αν είναι μόνο για μια νύχτα, αρέσει στους Διδύμους, γιατί αυτό το ζώδιο δεν αντέχει τη μοναξιά. Παρόλο που μπορεί να απολαμβάνουν την παρέα, είναι πρόθυμοι να σταματήσουν εκεί τα πράγματα το επόμενο πρωί ή λίγες ώρες αργότερα και να τα αφήσουν έτσι. Όμως συχνά βρίσκουν τον εαυτό τους να δένεται με τους εφήμερους συντρόφους τους, κάτι που εκπλήσσει ακόμα και τους ίδιους. Αν και μπορεί να κρατούν κάποιες αποστάσεις και να μην αφήνουν τον σύντροφό τους να πλησιάσει πολύ, η σχέση μπορεί να αποκτήσει ένα πάθος που δεν περνάει απαρατήρητο. Τα ζώδια του αέρα μπορεί να φαίνονται ως αδιάφορα και κάπως ψυχρά ορισμένες φορές. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ συχνά αισθάνονται περισσότερα από όσα περίμεναν και όσα αφήνουν να καταλάβει ο σύντροφος. Στους Διδύμους άλλωστε αρέσουν οι φαντασιώσεις και μια περιστασιακή σχέση ευνοεί τη δημιουργία τους, τόσο με τον ερωτισμό, αλλά και με το μυστήριο και την αδρεναλίνη που την περιβάλλει. Επίσης βρίσκουν έναν τρόπο να ανοίγονται κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και αυτό συμβαίνει ειδικά με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολύ καλά, κάτι που τελικά βοηθάει στη δημιουργία συναισθηματικής οικειότητας και τους δένει με το άλλο πρόσωπο. Μπορεί έτσι να λιώσουν από έρωτα και να οδηγηθούν σε σοβαρή σχέση με κάποιον προσωρινό εραστή που δάγκωσαν τη λαμαρίνα και ας μην ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση τους.