Τα 3 ζώδια που τρέμουν στην ιδέα ότι θα τα απατήσουν και ζηλεύουν υπερβολικά

Τα 3 ζώδια που τρέμουν στην ιδέα ότι θα τα απατήσουν και ζηλεύουν υπερβολικά

Τα 3 ζώδια που τρέμουν στην ιδέα ότι θα τα απατήσουν και ζηλεύουν υπερβολικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήρεμα και φυσιολογικά τις σχέσεις, επειδή έχουν πίστη στην ικανότητά τους να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και να επιλέξουν το σωστό άτομο. Κάποιοι όμως περνούν πολύ χρόνο ανησυχώντας ότι θα καταλήξουν με ραγισμένη την καρδιά τους και δεν μπορούν να απολαύσουν σχεδόν τίποτα. Τα τρία ζώδια που φέρονται σχεδόν παρανοϊκά πιστεύοντας ότι πρόκειται να εξαπατηθούν, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει ο σύντροφός σε μια σχέση, είναι τα εξής:

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί θεωρούνται ένα από τα πιο ερωτικά ζώδια, όμως, γνωρίζουν αρκετά καλά ότι το σεξ και η αγάπη δεν είναι πάντα το ίδιο. Όσο κι αν θέλουν να μπουν απερίσκεπτα σε μια συναισθηματική σχέση, η ζωή τους έχει δείξει ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να είναι αναξιόπιστοι. Δεν εμπιστεύονται ούτως ή άλλως εύκολα, γι’ αυτό τους παίρνει πολύ χρόνο για να αποφασίσουν να ανοιχτούν και να εμπλακούν συναισθηματικά. Όταν κάποιος τους φέρεται καλά νομίζουν ότι κάτι κρύβεται από πίσω και ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αρχίζουν να υποψιάζονται ότι υπάρχει κάποιο βαθύτερο κίνητρο, κάτι που δεν βλέπουν, ότι τους πιέζουν χωρίς να το συνειδητοποιούν. Παρόλο που θα ήθελαν να κάνουν μια σοβαρή σχέση, η εμπιστοσύνη τους είναι δύσκολο να αποκτηθεί και πολύ εύκολο να σπάσει. Εάν κάποιος τους δώσει ένα πραγματικό λόγο να μην τον εμπιστεύονται, θα κρατούν επιφυλάξεις για πάντα. Και κάθε φορά που κάποιος προδίδει αυτό το ζώδιο, εμπιστεύεται όλο τον κόσμο λίγο λιγότερο. Θα προτιμούσαν να φύγουν παρά να ρισκάρουν να πληγωθούν ξανά. Πολλές φορές σαμποτάρουν μια σχέση που πηγαίνει καλά με αυτό τον τρόπο, δηλαδή την καταστρέφουν οι ίδιοι για να ελέγξουν πότε θα τελειώσει, όχι ο χρόνος ή το άλλο πρόσωπο. Οι ανασφαλείς Σκορπιοί παίζουν πολλά παιχνίδια με το ταίρι τους, άλλες φορές για να δοκιμάσουν την πίστη του και άλλες την υπομονή του. Συνήθως ζηλεύουν υπερβολικά οτιδήποτε έχει, όπως καριέρα, ταλέντο ή εμφάνιση, και ό,τι τους περιβάλλει, όπως φίλους και οικογένεια. Μερικές φορές δεν φταίνε οι εμπειρίες τους για τις ανασφάλειες τους, αλλά ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, γιατί έχουν μέσα τους μια σκοτεινή πλευρά, την οποία προβάλουν ορισμένες φορές στους άλλους, διότι δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν και να την καταπολεμήσουν σωστά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι, λόγω της μεγάλης ευαισθησίας τους, παίρνουν κατάκαρδα κάθε τι που κάνουν και λένε οι άνθρωποι που είναι κοντά τους. Δεν είναι σωστό για την ψυχική τους υγεία να συσσωρεύουν μέσα τους τόση πίεση και άγχος, αλλά το υπερβολικό συναίσθημα ευθύνεται συνήθως γι’ αυτό. Μερικές φορές στην αρχή μιας γνωριμίας πηγαίνουν με τον πιο αργό ρυθμό που υπάρχει, αλλά μετά ξαφνικά ο άλλος γίνεται εν μία νυκτί ολόκληρος ο κόσμος τους. Και τότε οι ανασφάλειες ξεχύνονται μαζί με τα προβλήματα. Δεν υπάρχει λογική πίσω από αυτή την ερωτική βιασύνη. Δεν αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο για να γνωριστούν καλύτερα, να έρθουν πιο φυσικά τα πράγματα και στο τέλος αυτό τους πνίγει. Η σκέψη ότι μπορεί να μην τους υπολογίζουν, ή να τους κοροϊδεύουν, τους αρρωσταίνει κυριολεκτικά. Το να χάσουν το ταίρι τους θα ήταν από μόνο του μία οδυνηρή εμπειρία. Αλλά η σκέψη μιας ύπουλης προδοσίας όταν νομίζουν ότι όλα είναι καλά είναι πάρα πολύ επώδυνη για να την αντέξουν. Φοβούνται τόσο πολύ μήπως τους απατήσουν, ιδιαίτερα αν τους έχει ξανασυμβεί, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για τους συντρόφους τους. Ελπίζουν ότι αν τους φερθούν με καλοσύνη, σεβασμό και αξιοπρέπεια θα τους σεβαστούν κι εκείνοι, αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να ορίσει τις πράξεις ενός άλλου ατόμου. Ελπίζουν ότι αν ελέγχουν παράλληλα το ταίρι τους, αν το παρακολουθούν ποτέ πότε, ή αν κάνουν τυχαίες εφόδους στη δουλειά, αν βρίσκονται σε διαρκή επαφή, ο κίνδυνος μειώνεται. Οι ανασφαλείς Καρκίνοι θέλουν το ταίρι τους να απαντήσει στο μήνυμα αμέσως, θα το καλέσουν απλώς για να τσεκάρουν και να ασχοληθούν με όλες τις επιλογές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν κάποιος θέλει να απατήσει όμως, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να το αποτρέψει. Είναι επιλογή αλλά και ευθύνη του άλλου να είναι σωστός και είναι δική τους να μην ταλαιπωρούνται με λανθασμένες μεθόδους και αμφίβολες ερωτικές επιλογές.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι πηγαίνουν πολύ αργά προς τις νέες σχέσεις, γιατί πρέπει να εμπιστευτούν ότι αυτό το άτομο θα είναι αξιόπιστο. Πρέπει να ξέρουν ότι δεν κάνουν λάθος χαρίζοντας την καρδιά τους. Φοβούνται μήπως μείνουν μετέωροι, επειδή δένονται βαθιά στις σχέσεις τους. Όταν ξεκινούν μια γνωριμία, βλέπουν τα πράγματα συνήθως σοβαρά και με προοπτική. Δεν αντέχουν στη σκέψη να χάσουν κάποιον στον οποίο έχουν επενδύσει, γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να βεβαιωθούν ότι δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Πέρα όμως από τη φυσική επιφύλαξη που μπορεί να αισθάνεται ο καθένας σε μία ανάλογη περίπτωση, οι φοβίες μπορεί να καταβάλουν τους Ταύρους, ιδιαίτερα αν στο παρελθόν είχαν κακές εμπειρίες και τραύματα. Γίνονται τότε μυστικοπαθείς, δυσκολεύονται να μοιραστούν πληροφορίες και κρατάνε πολλά μέσα τους. Δεν εμπιστεύονται σχεδόν κανέναν, και συχνά μπορεί να δυσφορούν με την παρουσία φίλων ή και την οικογένεια του άλλου προσώπου, βλέποντας τους κάπως ανταγωνιστικά και με υποψία. Μπορεί να προσπαθούν να μάθουν πράγματα κρατώντας τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, ενώ κάνουν φαινομενικά τους αδιάφορους ή τους απασχολημένους. Μπορεί να ψαρεύουν πληροφορίες για πράγματα που έχουν υπόνοιες, κάνοντας διάφορες αθώες ερωτήσεις. Μερικές φορές η ρίζα των προβλημάτων αυτών δεν είναι οι κακές εμπειρίες, αλλά το ότι τις εκλαμβάνουν ως αρνητικές και τις μεγεθύνουν μέσα τους. Υπάρχει μία δυσκαμψία στην αλλαγή και στο διαφορετικό που μπορεί να τους τραυματίσει χωρίς λόγο. Μερικές φορές οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά οι Ταύροι δεν μπορούν παρά να το πάρουν προσωπικά. Για παράδειγμα, ένα παιδί μεγαλώνει, ανοίγει τα φτερά του και περνάει λιγότερο χρόνο με την οικογένειά και περισσότερο με φίλους. Ένας γονιός Ταύρος που έχει ανασφάλειες, θα ταλαιπωρήσει και θα ταλαιπωρηθεί πολύ μέχρι να το αποδεχτεί αυτό. Το να αφήσουν τη ζώνη άνεσης και ασφάλειας αποτελεί το μοναδικό τους εμπόδιο στην οικειότητα και την αγάπη, που επιτυγχάνεται μόνο με αποδοχή, κοιτώντας μπροστά και συχνά ρισκάροντας προς το άγνωστο. Πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται, έστω και μερικές φορές τυφλά, αυτήν την αλλαγή.