Σε ποιο ζώδιο έχετε την Αθηνά Παλλάδα; Ποια είναι η σημασία του αστεροειδή στον γενέθλιο χάρτη μας

Σε ποιο ζώδιο έχετε την Αθηνά Παλλάδα; Ποια είναι η σημασία του αστεροειδή στον γενέθλιο χάρτη μας

Σε ποιο ζώδιο έχετε την Αθηνά Παλλάδα; Ποια είναι η σημασία του αστεροειδή στον γενέθλιο χάρτη μας

Η Αθηνά Παλλάδα, ή Minerva κατά τους Ρωμαίους, είναι ένας αστεροειδής που βρίσκεται μεταξύ των πλανητών Άρη και Δία, ήταν ο δεύτερος που ανακαλύφθηκε το 1802 και ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος. Οι αστεροειδείς στην αστρολογία θεωρούνται ότι γεφυρώνουν την απόσταση μεταξύ των προσωπικών και των κοινωνικών πλανητών και έχουν ως αποστολή να δημιουργήσουν μια πιο συνειδητή κοινωνία.

Πήρε το όνομά του από την Αθηνά Παλλάδα, θεά της σοφίας, του θάρρους, του δίκαιου πολέμου, του εκπολιτισμού και της στρατηγικής ικανότητας. Οι σύγχρονοι αστρολόγοι την έχουν συνδέσει με όλα αυτά, αλλά και με τη δημιουργική ευφυΐα, την πολιτική νοημοσύνη, την αναγνώριση προτύπων και τη σχέση πατέρα και κόρης.

Υπήρξε η παρθένα θεά προστάτιδα της Αθήνας, του λίκνου της δημοκρατίας. Ήταν ακόμη η θεά της διατήρησης της ειρήνης, της έμπνευσης, του πολιτισμού, του νόμου, της δικαιοσύνης, του δίκαιης μάχης, των μαθηματικών, της δύναμης, καθώς και των τεχνών, των χειροτεχνιών και των δεξιοτήτων. Στον ρόλο της ως θεά των ηρωικών προσπαθειών, ήταν η φύλακας της ευημερίας των βασιλέων και του κράτους, η θεά της καλής συμβουλής, της συνετής εγκράτειας και της πρακτικής διορατικότητας. Προτιμούσε να επιλύει διαφορές και να παίρνει αποφάσεις με αποστασιοποίηση και αμεροληψία.

Γόνιμη σκέψη που εγκυμονεί… κινδύνους

Η Αθηνά Παλλάδα ήταν κόρη του Δία και της Μήτιδας. Σύμφωνα με μια προφητεία, η Μήτις θα έκανε δύο παιδιά, την Αθηνά και ένα αγόρι που θα ανέτρεπε τον Δία. Ο Δίας πήρε την προφητεία πολύ σοβαρά, κι όταν η σύζυγός του έμεινε έγκυος, την ξεγέλασε ώστε να μεταμορφωθεί σε μύγα και μετά την κατάπιε μαζί με το αγέννητο παιδί. Αυτό ήταν το τέλος της Μήτιδας, αλλά η Αθηνά επέζησε και συνέχισε να αναπτύσσεται. Τελικά, ο Δίας απέκτησε έναν αφόρητο πονοκέφαλο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί ο Ήφαιστος ώστε να αποσυμφορήσει την εγκεφαλική πίεση. Όταν χτύπησε το κρανίο του Δία ξεπήδησε από αυτό η Αθηνά, ντυμένη με πανοπλία. Βλέποντάς τον Δία, η Αθηνά πέταξε στα πόδια του τον οπλισμό της, δείγμα ότι τον αναγνώρισε ως υπέρτατο θεό και πατέρα της. Ως «πνευματικό» τέκνο του Δία, η Αθηνά ήταν το αγαπημένο παιδί του πατέρα της.

Ο ρόλος της Αθηνάς Παλλάδας στην αστρολογία

Όταν η Αθηνά είναι ισχυρή στον κοσμικό ουρανό μας μπορεί να λάμψει με το ανεξάρτητο πνεύμα της, υπενθυμίζοντας μας ότι κρατάμε κάθε δύναμη και ικανότητα να υπερασπιζόμαστε και να υποστηρίζουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε.

Η Παλλάδα είναι η δυναμική γυναίκα που διεκδικεί επί ίσοις όροις τη ζωή σε έναν πατριαρχικό ανδροκρατούμενο κόσμο. Ανταγωνιστική, μαχητική, ικανή και εξαιρετικά έξυπνη! Στον αστρολογικό χάρτη δείχνει πού κρύβονται η δύναμη και η ευφυΐα, αν και μπορεί το άτομο να μην αντιλαμβάνεται συνειδητά πάντα αυτές τις δυνατότητές του.

Ακόμη και στον χάρτη ενός άνδρα αντιπροσωπεύει τις θηλυκές (δεκτικές) ενέργειές του που τον καθιστούν ικανό να διαπραγματευτεί και να κερδίσει, χωρίς κάποιος άλλος να χάσει. Μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει τα γυναικεία πρόσωπα στη ζωή κάποιου, που επιδεικνύουν και διδάσκουν αυτά τα χαρακτηριστικά για να τα μάθει και να τα ενσωματώσει, ειδικά όταν εκείνες προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο, υπερασπίζονται το δίκαιο, την ισότητα, τους αδύναμους και τους αδικημένους.

Η Αθηνά Παλλάδα είναι το θηλυκό πνεύμα του πολεμιστή. Έχοντας το προνόμιο να μάχεται σαν άνδρας και να σκέφτεται πολλές παραμέτρους σαν γυναίκα, χαρίζει ένα δημιουργικό είδος νοημοσύνης που είναι ολιστικό, εφευρετικό και μπορεί να αναγνωρίσει τα μοτίβα στην ανθρώπινη εμπειρία και στις συμπεριφορές. Στην αστρολογία συνδέεται επίσης με την ειλικρίνεια, την καθαρότητα, τη σαφήνεια, την πολιτική και τις κοινωνικές αιτίες, καθώς και την ικανότητα ενός ατόμου να επιτύχει την αριστεία στον επαγγελματικό κόσμο, αλλά μιλάει επίσης για το κόστος που τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες πληρώνουν για την εκλογίκευση των συναισθημάτων και τις παραχωρήσεις της δύναμής τους σε άλλους. Δείχνει πώς μπορούμε να πάμε πολύ μακριά και να προκαλέσουμε ζημιά, όμως συχνά αυτό θα μας διδάξει ένα πολύτιμο μάθημα!

Τι εκφράζει η Αθηνά Παλλάδα στον γενέθλιο χάρτη

Ενώ το ζώδιο που βρίσκεται η Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει πώς ερωτευόμαστε, η θέση της Αθηνάς Παλλάδας έχει κάτι να πει για το πώς προασπίζουμε τις σχέσεις ή για τις δύσκολες αποφάσεις που θα κληθούμε να πάρουμε. Ενώ η θέση του Άρη εκφράζει τις ενστικτώδεις τάσεις, η Αθηνά Παλλάδα εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο μετριάζονται αυτά τα ένστικτα με τις αξίες και τη λογική. Εάν ο ωροσκόπος λέει πολλά για τη δημόσια εικόνα και τις εντυπώσεις που οι άνθρωποι γενικά προβάλλουν, η Αθηνά Παλλάδα εξηγεί τις στρατηγικές που χρησιμοποιούμε για να κινηθούμε σε νέα διαφορετικά περιβάλλοντα.

Η Αθηνά Παλλάδα θα σας δείξει πώς να αντιμετωπίζετε καλύτερα δυσεπίλυτα προβλήματα. Αν βρίσκεται σε ζώδια της γης θα βρεθούν λύσεις χρησιμοποιώντας την πρακτικότητα και τις αισθήσεις, στα ζώδια της φωτιάς αναλαμβάνοντας δράση μέσω των αξιών, στα ζώδια του αέρα μέσω της λογικής και της πνευματικής διαύγειας και στα ζώδια του νερού μέσω του ψυχισμού και των συναισθημάτων.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Αθηνά Παλλάδα στον γενέθλιο χάρτη σας πατήστε εδώ.

Αθηνά Παλλάδα στον Κριό

Αν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στον Κριό, είστε ικανοί να αναλαμβάνετε άμεσα δράση και να αντιμετωπίζετε ό,τι προκύπτει αμέσως. Πιθανώς να εκτελείτε καλύτερα τις ιδέες σας όταν εργάζεστε ανεξάρτητα ή ηγείστε, αντί να υπαγορεύουν άλλοι τις ενέργειές σας. Η διάνοια και η αντίληψη συνδέονται με ταχύτητα ή την κίνηση. Οι συνειδητοποιήσεις σας, όπως και οι ιδέες, απλά σας έρχονται από το πουθενά. Οι λύσεις έρχονται ουρανοκατέβατες. Συχνά, αν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά θα επιλέξετε το πρώτο, αλλά θα πειραματιστείτε για να δείτε τι ταιριάζει καλύτερα. Δεν σας αρέσει όμως να βασίζεστε στους άλλους. Η δημιουργικότητά σας είναι σαν τα πυροτεχνήματα, επομένως πρέπει να ενεργήσετε όταν έχετε την έμπνευση. Ένα συχνό πρόβλημα που μπορεί να έχετε είναι η τάση να μην ολοκληρώνετε πάντα αυτό που ξεκινήσατε. Είναι εύκολο για εσάς να βρείτε ιδέες και λύσεις, αλλά σας λείπει η σταθερότητα. Υπάρχει η τάση να αφήνετε τα πράγματα να τσουλάνε μόνα τους και τα οποία συχνά ξεφεύγουν και πάνε πολύ μακριά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι προτιμότερο να αφήσετε κάτι πίσω σας όταν δεν δουλεύει για να μη σας καθυστερεί.

Ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι η κινητήρια δύναμη σας, διότι ενεργοποιείται όταν αντιμετωπίζετε μια πρόκληση. Δεν φοβάστε να ορμήσετε μπροστά και να δοκιμάσετε την πιο γρήγορη οδό προς τις φιλοδοξίες σας. Εάν αισθάνεστε βαλτωμένοι, η σωματική κίνηση και η δράση είναι ο τρόπος να το ξεπεράσετε. Η δύναμη σας δεν έγκειται στον προγραμματισμό, αλλά στις δημιουργικές λύσεις. Όμως είστε παθιασμένοι και γεμάτοι ενέργεια. Υπάρχει η επιθυμία να πολεμήσετε, να κατακτήσετε, να κερδίσετε και είστε σωματικά, ψυχικά και διανοητικά δυνατοί. Αθλητισμός, χειρουργική, βελονισμός είναι μερικοί τομείς με δυνατότητες σε αυτή τη θέση.

Αθηνά Παλλάδα στον Ταύρο

Με την Αθηνά Παλλάδα στον Ταύρο, οικοδομείτε πάντα σε στέρεο έδαφος, βασίζεστε στην παράδοση, έχετε προτεραιότητες και είστε αρκετά προσεκτικοί ή συντηρητικοί όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης θεμάτων. Είστε πρακτικοί, ανθεκτικοί, γήινοι και προσγειωμένοι, γι’ αυτό αντλείτε τη σοφία σας χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις σας. Η φύση σας ηρεμεί, σας εμπνέει και σας διδάσκει πώς να λύνετε κάθε πρόβλημα. Είστε μεθοδικοί, υπομονετικοί και οι ικανότητες επιτυχίας, αλλά και επίλυσης προβλημάτων, έχουν τις ρίζες τους στην κοινή λογική. Δεν θα βιαστείτε να πάρετε μια απόφαση, αλλά συνήθως φτάνετε στη λύση κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Χρειάζεστε χρόνο για να σχεδιάσετε και να εμβαθύνετε, ωστόσο δεν θα σταματήσετε μέχρι να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος για να γίνουν σωστά τα πράγματα. Όταν είστε αβέβαιοι για το μέλλον, το παρελθόν σας βοηθάει να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Με την πάροδο του χρόνου, όλα βρίσκουν τη θέση τους και αρχίζουν να βγάζουν το σωστό νόημα.

Με αυτή τη θέση, προτιμάτε την άμυνα από την επίθεση. Συχνά προσπαθείτε να διατηρήσετε τα κεκτημένα, την παράδοση και θεωρείτε σημαντική τη βιωσιμότητα. Μπορεί να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας μέσω της τέχνης και μπορεί να είστε καλοί στη διαχείριση χρημάτων. Είναι πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους με την Αθηνά Παλλάδα στον Ταύρο να γίνουν παραγωγικοί και να λύσουν προβλήματα όταν αισθάνονται ασφαλείς. Όταν δεν είναι, κινδυνεύουν να αναπτύξουν αγκυλώσεις και να βγάλουν «αγκάθια»… τσιμπώντας ό,τι τους φοβίζει.

Αθηνά Παλλάδα στους Διδύμους

Αν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στους Διδύμους, διαθέτετε ένα έξυπνο μυαλό και μπορείτε να βρείτε μια λύση σε κάθε πρόβλημα. Μερικές φορές όμως είστε λίγο απ’ όλα και παντού, σκορπίζοντας έτσι την ενέργεια σας μέχρι να αποφασίσετε αν θα ασχοληθείτε με κάτι σοβαρά. Αν πρέπει να ασχοληθείτε με ένα θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, βαριέστε εύκολα. Μπορείτε όμως εύκολα να μάθετε και να εκπλήξετε τους άλλους με την αντίληψη και με τις ικανότητες σας. Σας αρέσει να αντιμετωπίζετε πολλούς πνευματικούς και δημιουργικούς γρίφους, αλλά ίσως να κουραστείτε στην πορεία και σας πάρουν κάποια στιγμή από κάτω. Η Αθηνά Παλλάδα στους Διδύμους δεν έχει ιδιαίτερη υπομονή, κάνει το άτομο νευρικό και μερικές φορές λίγο πονηρό. Όταν κυριαρχούν τα νεύρα υπάρχουν λεκτικές αναμετρήσεις στις οποίες έχετε ταλέντο, αλλά και καβγάδες. Είστε οι άνθρωποι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λέξεις σαν όπλα, αλλά και σαν φάρμακα.

Όσοι έχουν αυτή τη γενέθλια θέση απολαμβάνουν τη μάθηση και συγκεντρώνουν σοφία από βιβλία και συζητήσεις. Κάποιοι γράφουν και κάποιοι είναι ταλαντούχοι στην επικοινωνία. Οι αντίθετες απόψεις δεν τους ενοχλούν, διότι απολαμβάνουν να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Για αυτούς είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει και να διατηρηθεί η διανοητική διέγερση, γιατί διαφορετικά μπορεί να μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων, ή να στραφούν σε ανθυγιεινές συνήθειες για να την αναπληρώσουν. Με την Αθηνά Παλλάδα στους Διδύμους, προέχει η δημιουργικότητα και η ευφυΐα. Η ελευθερία του λόγου και η έκφραση είναι ουσιαστικής σημασίας. Αυτή η θέση μπορεί να δίνει ευχέρεια σε όλες τις μορφές του λόγου, την ποίηση, την προώθηση προϊόντων και τις πωλήσεις.

Αθηνά Παλλάδα στον Καρκίνο

Με την Αθηνά Παλλάδα στον Καρκίνο, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε μοτίβα στις σχέσεις των άλλων λόγω της συναισθηματικής σας νοημοσύνης. Είστε πολύ επιδέξιοι στο να διαβάζετε τα συναισθήματα και να τα κατανοείτε. Είστε καλοί στο να βρίσκετε ικανοποιητικές λύσεις για όλους, μία δεξιότητα που συνήθως έχετε αποκτήσει λόγω της ευαισθησίας και μέσω της πείρας. Δεν χρησιμοποιείτε ψυχρή λογική, διότι απλά δεν είναι στον χαρακτήρα σας. Προτιμάτε να αντιμετωπίζετε τις δυσχέρειες χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή σας. Όταν έχετε ένα προαίσθημα για κάτι, βγαίνει συνήθως σωστό και το ακολουθείτε. Είστε συναισθηματικά έξυπνοι και κατανοείτε τις διαθέσεις και τις ανάγκες των άλλων.

Στο αρνητικό σενάριο, αυτή η θέση μπορεί να γίνει λίγο υπερπροστατευτική ή χειριστική, αλλά στο θετικό το άτομο είναι γεμάτο ευαισθησίες και καλοσύνη. Τα άτομα με την Αθηνά Παλλάδα στον Καρκίνο είναι σε θέση να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται σημαντικοί, ή τους απομακρύνουν λόγω του τρόπου με τον οποίο κατανοούν διαισθητικά τις ανθρώπινες αντιδράσεις και τα συναισθήματα. Είναι στα καλύτερά τους όταν ανταποκρίνονται στις πιο βασικές ανθρώπινες ανάγκες όπως η αγάπη, η θρέψη και η ασφάλεια, υπερασπίζοντας κυρίως γυναίκες και παιδιά, αγαπημένα πρόσωπα και μέλη της οικογένειάς τους. Αγαπούν τη γενέτειρα τους, τη χώρα τους, τις ρίζες τους και εκτιμούν την παράδοση. Είναι εξαιρετικοί στο να διαχειρίζονται μια οικογένεια και να φροντίζουν τις ανάγκες των άλλων. Συχνά μέσω όλων αυτών αποκτούν μεγάλη σοφία.

Αθηνά Παλλάδα στον Λέοντα

Αν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στον Λέοντα, μπορεί να είστε καλοί στο να κάνετε τους άλλους να γελούν ή να διασκεδάζουν. Διαθέτετε μία ευκολία να διαβάζετε τι θέλουν οι άλλοι και να τους το προσφέρετε χωρίς προσπάθεια. Έχετε το ταλέντο στο να βρίσκετε πάντα τη σωστή απάντηση και χρησιμοποιείτε την ανάλογη γοητεία στην επικοινωνία σας με τον κόσμο. Μπορεί να έχετε καλλιτεχνικά ταλέντα, ιδιαίτερη ευφυΐα ή έφεση σε κάποια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Η Αθηνά Παλλάδα από αυτή τη θέση σάς δίνει την ώθηση να μαθαίνετε εύκολα, να διαχειριστείτε τον εαυτό σας κοινωνικά και την ικανότητα να προβάλετε αυτό που θέλετε προς τα έξω. Είστε πολύ ταλαντούχοι στο να λύνετε προβλήματα χρησιμοποιώντας τα χαρίσματα που διαθέτετε. Όμως, ίσως να σας είναι δύσκολο να δείτε κάποια πράγματα αντικειμενικά ή λογικά, να ξεφύγετε από τη δική σας οπτική γωνία. Συχνά αντιμετωπίζετε τα θέματα με δραματικό τρόπο και αυτό μπορεί να τραβήξει την προσοχή θετικά ή αρνητικά. Μπορείτε όμως να διαχειριστείτε μια κατάσταση με τρόπο που τελικά να αποδώσει.

Η Αθηνά Παλλάδα στον Λέοντα είναι δραματουργός που εκφράζεται και παλεύει δημιουργώντας ιστορίες ή εμπειρίες, αποτυπώνοντας τη σημασία της κατάστασης στους άλλους. Μέσω του δημιουργικού οράματος μπορεί να επιδείξει τις πολιτικές ιδέες και να κάνει τα δυσάρεστα ζητήματα αποδεκτά από τον γενικό πληθυσμό. Η αυτοέκφραση, η τέχνη, τα παιδιά, η δημιουργικότητα ή ο ρομαντισμός μπορεί να είναι πολύ σημαντικά για εσάς.

Αθηνά Παλλάδα στην Παρθένο

Εάν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στην Παρθένο είστε δυνατοί στην ανάλυση. Το πρακτικό σας πνεύμα μπορεί να διακρίνει τα λάθη όπου κι αν κρύβονται, καθώς τείνει να καταρρίπτει οτιδήποτε σαθρό και να δημιουργεί νέες γερές βάσεις. Ένα από σημεία που κρύβεται η ευφυΐα σας είναι η οργάνωση και ένα άλλο η άρτια διεκπεραίωση. Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια πρόκληση, δημιουργείτε με προσοχή ένα σχέδιο και στη συνέχεια προχωράτε με σύνεση. Μπορείτε να δείτε εύκολα τις εστίες προβλημάτων και αντιλαμβάνεστε γρήγορα τα μειονεκτήματα. Είστε, επομένως, πολύ καλοί στο να αποφύγετε ό,τι δεν λειτουργεί για να μην αντιμετωπίσετε ξανά κάτι τέτοιο, και συχνά είστε πάντα προετοιμασμένοι για το επόμενο εμπόδιο. Ένα ελάττωμα είναι ότι μπορεί να ασχολείστε πολύ με τις λεπτομέρειες, κάτι που σας δυσκολεύει στο να ηγηθείτε. Μερικές φορές είστε πιο επιτυχημένοι σε λειτουργικές θέσεις, αλλά όχι στο προσκήνιο. Αυτή η θέση σας κάνει να είστε οξυδερκείς, να διακρίνετε τα πιο δύσκολα μοτίβα, να διαλέγετε σωστά πληροφορίες και να ξέρετε πώς να είστε επιβοηθητικοί, ακριβείς και πρακτικοί. Σίγουρα έχετε όλα τα εφόδια για να διαπρέψετε.

Όσοι έχουν αυτή τη θέση συχνά αισθάνονται ότι υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να λυθεί ένα πρόβλημα. Έτσι, μερικές φορές είναι λίγο επικριτικοί για το πώς γίνονται τα πράγματα, ιδιαίτερα με τα άτομα που κινούνται διαφορετικά από αυτούς. Πολλές φορές τους είναι δύσκολο να αποδεχτούν διαφορετικούς τρόπους στην εφαρμογή μιας εργασίας. Η θεραπεία, η γυμναστική, οι υπηρεσίες, η διατροφή, αλλά και η ευεξία του σώματος είναι τομείς που μπορούν να συνεισφέρουν και να διαπρέψουν.

Αθηνά Παλλάδα στον Ζυγό

Αν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στον Ζυγό, υπερτονίζονται οι αρετές της δικαιοσύνης και της αναζήτησης ισορροπίας. Πρέπει πάντα να εξετάζετε μια κατάσταση από όλες τις πλευρές της και δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση χωρίς να αναλύσετε πρώτα όλα τα πιθανά αποτελέσματα, συνυπολογίζοντας πάντα τι είναι δίκαιο. Τα συναισθήματα σας σπάνια εμπλέκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, διότι φροντίζετε να πάρετε τις αποστάσεις σας πριν πείτε την τελευταία λέξη. Παρόλα αυτά, μπορείτε να κάνετε σωστές εκτιμήσεις όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και τους άλλους. Έχετε επίσης καλή αντίληψη των κοινωνικών δομών και προτύπων και, αν υπάρχει η ανάγκη, μπορείτε εύκολα να παραμείνετε μέσα στα όρια ή και να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Συχνά, όμως, βάζετε την ομάδα πάνω από τον εαυτό σας και καταπιέζετε τις προσωπικές σας ανάγκες για τις ανάγκες των πολλών. Μερικές φορές επίσης δεν ξέρετε πότε να σταματήσετε να προσπαθείτε.

Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν ισορροπία γύρω τους, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις τους όσο και στον χώρο που δραστηριοποιούνται, ιδιαίτερα αν ασχολούνται με την τέχνη. Λόγω του ταλέντου τους, είναι σε θέση να κατανοήσουν πώς ένα έργο ή μια σύνθεση μπορεί να γίνει αρμονική. Η ειρήνη και η δικαιοσύνη είναι σημαντικές για εκείνους, και είναι παραπάνω από πρόθυμοι να πολεμήσουν την αδικία. Η Αθηνά Παλλάδα στον Ζυγό είναι πολιτισμένη και διπλωματική. Αυτή η θέση δείχνει έναν σοφό διαπραγματευτή. Εδώ η Αθήνα Παλλάδα είναι μαχήτρια της δικαιοσύνης, θέλει όλοι να έχουν ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα!

Αθηνά Παλλάδα στον Σκορπιό

Με την Αθηνά Παλλάδα στον Σκορπιό, είστε καλοί στο να λύνετε προβλήματα που δεν φαίνεται να έχουν λογική εξήγηση, και είστε ικανοί στο να ανακαλύπτετε μυστικά και κρυφά μοτίβα. Η ευφυΐα σας βρίσκεται στη δυνατότητα να βλέπετε με τα μάτια της ψυχής που διαπερνούν κάθε σκοτάδι. Με αυτή τη θέση μπορείτε να κοιτάξετε κάτω από την επιφάνεια και να φτάσετε στη ρίζα οποιουδήποτε θέματος. Προσηλώνεστε σε κάθε πρόκληση ολόψυχα. Όμως, ότι οι απαντήσεις για όλα συχνά βρίσκονται βαθιά μέσα σας και ίσως πρέπει να περιμένετε μέχρι να σας έρθει η σωστή έμπνευση. Η ευφυΐα σας δεν εξαρτάται πάντα από τη λογική, αλλά διαθέτετε ένα πολύ γερό ένστικτο. Μπορείτε σχεδόν πάντα να διαισθανθείτε τι συμβαίνει. Το ένστικτό σας μπορεί να είναι αλάνθαστο όσον αφορά επίσης τον έρωτα.

Όσοι έχουν την Αθηνά Παλλάδα στον Σκορπιό μπορούν να φτάσουν στον πυρήνα ενός θέματος πολύ γρήγορα. Λύνουν και τους αρέσουν τα μυστήρια, έλκονται από τον αποκρυφισμό ή χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους με αποτελεσματικότητα. Συχνά έχουν τέτοιο ταλέντο και στη διαχείριση των οικονομικών. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεγελάσει κάποιος άτομο που έχει αυτή τη θέση. Αφενός θα το αντιληφθούν και αφετέρου μπορεί να γίνουν εκδικητικοί. Όμως αν υπερνικήσει η αρνητική πλευρά τους, ίσως γίνουν σκληροί ή ακόμα και αδίστακτοι. Τομείς που μπορούν να διαπρέψουν είναι η ιατρική, τα χρηματοοικονομικά, η γεωλογία, η φυσική και η εγκληματολογία.

Αθηνά Παλλάδα στον Τοξότη

Εάν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στον Τοξότη, αναζητάτε τη σοφία μέσω των νοημάτων της φιλοσοφίας και των εμπειριών από άλλους τόπους και ανθρώπους. Είστε ανεξάρτητοι, αμφισβητίες στοχαστές, που σέβονται, αλλά και εμπνέονται από διάφορους πολιτισμούς, θρησκείες και γνώσεις. Οι ξένοι πολιτισμοί μπορούν να σας διδάξουν πολλά για να δείτε τις παγκόσμιες αρχές και τις ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων. Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τις φιλοσοφίες, τις τέχνες ή την επιστήμη. Όλα φτάνουν στο ίδιο νόημα όταν ξέρεις πώς να τα κοιτάξεις και να αντιληφθείς τον κοινό παρονομαστή. Σας αρέσει πάντα να βλέπετε την εικόνα συνολικά, διότι το ίδιο σύνθετοι και πολυδιάστατοι είστε και μέσα σας. Με αυτή τη θέση σημασία έχει να εξετάζετε σφαιρικά τα γεγονότα, ακόμη κι αν παραλείπετε τις λεπτομέρειες. Θα προχωρήσετε συνήθως στο δια ταύτα, στο ζουμί, για να λύσετε ένα πρόβλημα όσο πολύπλοκο κι αν είναι. Συχνά έχετε μια αλάνθαστη ισχυρή ηθική πυξίδα, η οποία προέρχεται από την όποια φιλοσοφία βασίζετε την ηθική σας.

Όσοι έχουν Αθηνά στον Τοξότη σχεδόν αισθάνονται μία ηθική υποχρέωση και ανάγκη να προσπαθούν να μοιραστούν τη σοφία τους. Η υπεραισιοδοξία που συχνά αισθάνονται μπορεί όμως να τους βάλει σε περιπέτειες. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της αναζήτησης νοήματος και με αυτή τη θέση όχι μόνο θα το βρουν, αλλά μπορεί να έχουν διπλό όφελος, συνδυάζοντας τη σοφία του Κενταύρου και της θεάς Αθηνάς! Η φιλοσοφία, η διδασκαλία, οι ξένες γλώσσες, τα ταξίδια, είναι πεδία στα οποία μπορούν να επιτύχουν.

Αθηνά Παλλάδα στον Αιγόκερω

Η Αθηνά Παλλάδα στον Αιγόκερω λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχει τάξη. Η δομή στη νοητική αντίληψη είναι πολύ σημαντική για εσάς και πιστεύετε στους κανόνες και την ιεράρχηση. Με μία τέτοια θέση μπορείτε να δουλέψετε καλύτερα όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα και δημιουργείτε ένα σχέδιο. Προτιμάτε να δουλέψετε σε πρακτικά, υλικά προβλήματα, που μπορείτε να λύσετε ενδελεχώς, και είστε καλοί στο να χρησιμοποιείτε τις αισθήσεις σας για την επίλυση ζητημάτων. Ανεξάρτητα από το θέμα, θα χρειαστείτε μια συγκροτημένη τακτική για να είστε αποδοτικοί. Χρειάζεστε επίσης χρόνο για να σχεδιάσετε πρώτα επαρκώς μία στρατηγική και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εφαρμογή της, αλλά είστε καλοί στο να βλέπετε συνολικά τα πράγματα. Με αυτή τη θέση άλλωστε λειτουργείτε καλύτερα σε δύσκολες και απαιτητικές περιπτώσεις, καθώς είστε αποτελεσματικοί όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις.

Η πείρα αποτελεί πηγή σοφίας για εσάς, που μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να κινηθείτε προς τα εμπρός με σιγουριά. Βρείτε τι έχει λειτουργήσει και στη συνέχεια βασιστείτε σε αυτό. Μπορεί να χρειάζεται βέβαια προσοχή ώστε οι φιλοδοξίες σας να μην καταπιούν το συναίσθημα σας, κάνοντας σας αδιάφορους στις ανάλαφρες πτυχές της ζωής ή ακόμη και άκαμπτους. Η Αθηνά στον Αιγόκερω αποδίδει τα μέγιστα σε διευθυντικές θέσεις, στην αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, την ορθοπεδική ή τη χειροπρακτική.

Αθηνά Παλλάδα στον Υδροχόο

Με την Αθηνά Παλλάδα στον Υδροχόο, το μυαλό σας πραγματικά διαφέρει και τείνει να προσανατολίζεται στην πρόοδο και την κοινωνία ως σύνολο. Η νοημοσύνη σας δεν είναι η τυπική, και συχνά μπορείτε να βρείτε την επιτυχία με απροσδόκητες ιδέες. Άλλωστε είστε μοναδικοί και ιδιαίτεροι, όπως και ο τρόπος που λειτουργείτε. Βρίσκετε έξυπνες, περίεργες λύσεις, που οι άλλοι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να σκεφτούν. Οι μέθοδοι σας σίγουρα διαφέρουν ριζικά από εκείνες των υπολοίπων, αλλά αν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε πολύ διαφορετικοί ή αλλόκοτοι, μπορεί να αρχίσετε να αποφεύγετε εντελώς τη δημιουργική σας σκέψη. Με τη θέση αυτή βλέπετε μπροστά από την εποχή σας, όμως αυτό δυσκολεύει τη συμμετοχή στο παρόν και οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν πάντα. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε αντισυμβατικές μεθόδους για να λύσετε προβλήματα, καθώς σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι επιστημονικοί τρόποι, οι τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και οι γνώσεις που σας ωθούν σε νέα πεδία.

Η Αθηνά Παλλάδα στον Υδροχόο είναι ανθρωπιστική. Παλεύει για τους αδικημένους και είναι πρόθυμη να ξεκινήσει μια επανάσταση, ώστε να στραφούν οι προσπάθειες προς μια κατεύθυνση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Μπορεί ο ιδεαλισμός της όμως, αν και έχει τις καλύτερες προθέσεις, να μην είναι πάντα εφικτός. Επαγγέλματα σχετικά με την ενέργεια, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τον ήχο ή την τέχνη, μπορεί να τους κερδίσουν.

Αθηνά Παλλάδα στους Ιχθύς

Αν έχετε την Αθηνά Παλλάδα στους Ιχθύς, η πνευματική σας δύναμη βρίσκεται στο μυστικιστικό και το φανταστικό. Η πραγματικότητα είναι για εσάς κάτι που επηρεάζεται από τον ψυχισμό. Το παρελθόν έχει και αυτό μεγάλο συναισθηματικό αντίκτυπο και καθορίζει τη στάση απέναντι στα πράγματα. Υπάρχει μια πνευματική ιδεολογία για την οποία είστε πρόθυμοι να αγωνιστείτε, ενώ η διάνοιά σας είναι δεμένη με αυτήν, αλλά και με τα συναισθήματα σας. Μπορεί να διαπιστώνετε συχνά ότι έχετε στόχο κυρίως να ικανοποιήσετε τους άλλους, ή να αισθάνεστε καλά όταν προσφέρετε τη βοήθεια σας. Τα συναισθήματα σας έχουν μεγαλύτερο βάρος από την πραγματικότητα και επηρεάζουν σημαντικά τις επιλογές σας, που συνήθως δεν βασίζονται στη λογική αλλά στη διαίσθηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας και την απίστευτη φαντασία σας για να τροφοδοτήσετε τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές σας αναζητήσεις, διότι αυτό θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, για να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά και τα όνειρα σας.

Η Αθηνά στους Ιχθύς έχει την ικανότητα να έχει αλτρουισμό, να συναισθάνεται, να δείχνει κατανόηση και να προστατεύει τους αδύναμους και τους βασανισμένους. Έτσι έχει κερδίσει το δώρο της θεραπείας και της δημιουργικότητας. Όμως το άτομο με αυτή τη θέση πρέπει να αποδεχθεί και να πιστέψει σε αυτή τη δύναμη. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να χαθεί στη θλίψη και να δραπετεύσει από την πραγματικότητα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αδιάφορο, ασταθές, άπιαστο και μερικές φορές ακόμη και εγωιστικό.

Στην τέχνη, την πνευματικότητα και τη θεραπεία μπορεί να βρουν νόημα στη ζωή όσοι έχουν αυτή τη θέση.