Τα 3 ζευγάρια του ζωδιακού που ο ένας «ταλαιπωρεί» τον άλλον στη σχέση

Τα 3 ζευγάρια του ζωδιακού που ο ένας «ταλαιπωρεί» τον άλλον στη σχέση

Τα 3 ζευγάρια του ζωδιακού που ο ένας «ταλαιπωρεί» τον άλλον στη σχέση

Σίγουρα όλες οι σχέσεις θέλουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατανόηση και καθημερινή προσπάθεια για να μπορέσουν να ανθίσουν και να εξελιχθούν. Υπάρχουν όμως κάποιοι ζωδιακοί συνδυασμοί που θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να μακροημερεύουν. Είναι λίγο πιο δύσκολοι αυτοί οι συνδυασμοί, καθώς οι διαφορές των ζωδίων είναι σχεδόν αγεφύρωτες. Οπότε αν δεν βάλουν και οι δύο νερό στο κρασί τους, η κοινή ζωή θα μοιάζει με μαρτύριο, αφού ο ένας θα ταλαιπωρεί και θα δημιουργεί προβλήματα και περιορισμούς στον άλλον. Οι συγκρούσεις μπορεί να είναι περισσότερες από τις καλές στιγμές και η κατανόηση να αποτελεί άγνωστη λέξη. Όμως, αν αυτά τα ζευγάρια καταφέρουν να τα βρουν και αφήσουν τους εγωισμούς τους πίσω, σίγουρα θα πολλά και για τους συντρόφους τους, αλλά και για τον εαυτό τους.

Ας δούμε ποια είναι τα 3 ζευγάρια που ταλαιπωρούν ο ένας τον άλλον στη σχέση.

Σκορπιός και Ζυγός

Οι Σκορπιοί θέλουν πάθος, ένταση, εξουσία και είναι μαχητικοί, ενώ οι Ζυγοί επιθυμούν ισορροπία, αρμονία, συνεργασία και είναι διπλωμάτες και ευγενικοί. Πώς ταιριάζουν αυτά τα ζώδια; Δύσκολα. Είναι ανόμοια τα θέλω τους, η νοοτροπία και η έκφρασή τους. Οι Σκορπιοί σε μια σχέση θα φωνάξουν και θα διεκδικήσουν, οι Ζυγοί θα συνομιλήσουν και θα διαπραγματευτούν. Είναι σαν να βάζεις σε έναν χώρο έναν αθλητή του ράγκμπι με έναν σκακιστή και να τους πεις παίξτε για να δούμε ποιος θα κερδίσει… δεν γίνεται, διότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό. Και μπορεί τα αντίθετα να έλκονται, αλλά θα πρέπει και να επικοινωνούν κιόλας. Οι Σκορπιοί ψάχνουν παντού την ένταση και είναι ανυποχώρητοι. Οι Ζυγοί, από την άλλη, είναι διπλωμάτες και θέλουν να συζητούν και να αναλύουν τα πάντα. Έτσι, σε μια ενδεχόμενη διένεξη ή θα πρέπει να βάζει πάντα νερό στο κρασί του ο Ζυγός που δεν θα το αντέξει και θα αντιδράσει, διότι την αδικία δεν τη σηκώνει ο οργανισμός του ή να μπει ο Σκορπιός στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που έτσι και αλλιώς δεν τον εκφράζει. Η όποια διένεξή τους θα οδηγήσει σε τεράστια σύγκρουση, με τον Σκορπιό να βγάζει την εξουσιαστική του πλευρά και τον Ζυγό να δραματοποιεί τις καταστάσεις και είτε να θυματοποιείται είτε να κρύβει τα πάντα κάτω από το χαλάκι και να παίζει θέατρο για να πέσουν οι τόνοι, προκειμένου να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση. Επίσης, ο Σκορπιός θέλει βάθος στα αισθήματα του και απόλυτη ένωση με το ταίρι του σε όλα τα επίπεδα, ο Ζυγός είναι λίγο πιο επιφανειακός και έχει ως οδηγό του τη λογική και όχι το συναίσθημα και δεν μπορεί να αντιληφθεί την τόσο μεγάλη ευαισθησία και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του Σκορπιού. Έτσι δημιουργείται ένα χάσμα μεταξύ τους που δεν θα αφήσει τη σχέση να εξελιχθεί και να προοδεύσει και ίσως να είναι και οι δύο δυστυχισμένοι. Για να δουλέψει αυτή η σχέση πρέπει και οι δύο να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να προσπαθούν να κατανοήσουν τη διαφορετική φύση του άλλου.

Τοξότης και Καρκίνος

Οι Τοξότες και οι Καρκίνοι έχουν εντελώς αντίθετες ανάγκες μέσα στη σχέση και ζητούν διαφορετικά πράγματα από τον σύντροφό τους. Οι Τοξότες είναι τα ελεύθερα πνεύματα του ζωδιακού κύκλου που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο και μισούν τα «πρέπει». Δεν θέλουν να νιώθουν ότι υπάρχουν δεσμά και ότι ο σύντροφός τους τους περιορίζει. Καθοδηγούνται από την ανάγκη τους για γνώση και θέλουν να φιλοσοφούν τη ζωή με το ταίρι τους, να κάνουν ταξίδια, να γεμίζουν εμπειρίες και να δημιουργούν συνεχώς νέες εικόνες. Είναι αισιόδοξα πλάσματα, βλέπουν πάντα στο μέλλον, δεν αντέχουν τη μουρμούρα και τη μιζέρια και είναι φλογεροί και εκρηκτικοί χαρακτήρες. Στις δυσκολίες που παρουσιάζονται δεν λυγίζουν, αλλά τις βλέπουν ως ευκαιρίες για να εξελιχθούν. Οι Καρκίνοι, από την άλλη πλευρά, αναζητούν ασφάλεια και καθοδηγούνται από τα συναισθήματα τους. Έχουν «ρίζες», είναι ανασφαλείς και πολύ ευαίσθητοι και θέλουν να ξέρουν ότι ο σύντροφός τους είναι εκεί για αυτούς. Θέλουν να το βλέπουν και να το νιώθουν συνεχώς. Είναι κυκλοθυμικοί και μια λάθος κουβέντα μπορεί να τους πληγώσει πολύ και να κλειστούν στον εαυτό τους. Ζουν με τις πληγές του παρελθόντος και είναι λίγο γκρινιάρηδες. Στην προσπάθεια τους λοιπόν να δείξουν στους Τοξότες ότι τους αγαπούν και τους φροντίζουν θα τους κάνουν να ασφυκτιούν και να θέλουν να πάρουν μια ανάσα. Και όσο οι Τοξότες θα προσπαθούν να αναπνεύσουν, τόσο οι Καρκίνοι θα νιώθουν ανασφάλεια και θα βγάζουν την ελεγκτική πλευρά τους που θα διώχνει τους Τοξότες πιο μακριά. Όπως είναι κατανοητό για να μακροημερεύσει αυτό το ζευγάρι χρειάζεται έντονη και συνεχή προσπάθεια και πάνω από όλα ειλικρίνεια και σεβασμό στα θέλω του άλλου. Οι Καρκίνοι δεν εκφράζονται όμως και κρατούν τα συναισθήματα τους που τους βασανίζουν, ενώ οι Τοξότες λένε την αλήθεια τους λίγο χοντροκομμένα και δημιουργούν και άλλες πληγές και ανασφάλειες στους ευαίσθητους Καρκίνους.

Δίδυμοι και Αιγόκερως

Οι Δίδυμοι είναι η χαρά της ζωής, πολυτάλαντοι, πολύπλευροι, επικοινωνιακοί, ομιλητικοί και αυθόρμητοι, διασκεδαστικοί, επιφανειακοί και ασυνεπείς. Οι Αιγόκεροι από την άλλη είναι σοβαροί, υπεύθυνοι, προσηλωμένοι στους στόχους τους, δεν τους αρέσουν οι πολύ «ανάλαφρες» καταστάσεις και είναι ψυχροί και σνομπ. Άρα είναι τα άκρα αντίθετα. Το πώς θα συνεννοηθούν οι Δίδυμοι που είναι κοινωνικές πεταλούδες, με τους Αιγόκερους που είναι πιο «μονόχνοτοι», τουλάχιστον στις δημόσιες εμφανίσεις τους, αποτελεί σχεδόν έναν γρίφο. Δεν είναι ότι δεν ταιριάζουν, ίσα ίσα ο ένας έχει αυτό που λείπει από τον άλλον και γι’ αυτό αποτελούν μια από τις καρμικές σχέσεις. Αυτό όμως σημαίνει δυσκολίες που χρειάζονται πολύ δουλειά για να ξεπεραστούν, καθώς ουσιαστικά ο ένας θα παίρνει «μαθήματα» από τον άλλον. Αλλά αυτό θέλει πολύ υπομονή και αγάπη για να επιτευχθεί, αλλιώς θα καταλήξουν σαν την ταινία «ο πόλεμος των Ρόουζ». Οι Αιγόκεροι πρέπει να κάνουν πολλά βήματα πίσω για να δεχτούν και να αποδεχτούν τις απερισκεψίες και τον αυθορμητισμό των Διδύμων, αλλά και οι Δίδυμοι θα πρέπει να περιορίσουν πάρα πολύ την «ελαφρότητα» τους και να πάρουν απόφαση ότι θα ζουν με κάποιους περιορισμούς που τους επιβάλει το στάτους των Αιγόκερων.