Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους

Οι Υδροχόοι εκπροσωπούν ένα από τα ζώδια του αέρα και ξεχωρίζουν για την οξυδέρκεια τους, αλλά και την τάση τους να επεξεργάζονται τα πάντα με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Είναι πολύ ευχάριστοι στην παρέα, πνευματώδεις, πρωτοποριακοί, διασκεδαστικοί, λίγο αντιδραστικοί, αλλά θεωρούνται οι καλύτεροι φίλοι, αφού βάζουν τη φιλία πάνω απ’ όλα. Στις σχέσεις τους όμως δεν είναι και οι πιο εύκολοι σύντροφοι, αφού έχουν έναν αντισυμβατικό τρόπο να δείχνουν το ενδιαφέρον τους και όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από όλους. Δεν είναι ρομαντικοί, απεχθάνονται τις ευαισθησίες και τα δράματα και αγαπούν τη διαφορετικότητα και τους εκκεντρικούς ανθρώπους. Τα κορυφαία λάθη που κάνουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις είναι 10 και αν καταφέρουν να τα αποφύγουν ή να τα μειώσουν θα κάνουν και τη ζωή τους πιο εύκολη, αλλά και όσων σχετίζονται.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα κορυφαία λάθη που κάνουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους:

  1. Συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι

Οι Υδροχόοι είναι απόμακροι και αποστασιοποιημένοι και αυτό δημιουργεί ένα συναισθηματικό κενό στο ζευγάρι. Προσπαθούν πάντα να εκλογικεύσουν ό,τι συμβαίνει και να δώσουν πρακτικές λύσεις, αποφεύγοντας κάθε είδους συναισθηματική εμπλοκή και κάνουν το ταίρι τους να θεωρεί ότι δεν υπάρχει κατανόηση και επαφή. Σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, μοιάζουν σα να είναι αποσυνδεδεμένοι και θέλουν να το λύσουν με συνοπτικές διαδικασίες, να το υποτιμήσουν και όχι να το αναλύσουν σε βάθος, ιδιαίτερα αν έχει να κάνει με ευαισθησίες, παράπονα και κρυμμένες πληγές που πονάνε. Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουν ότι έτσι προκαλούν μεγαλύτερη ανασφάλεια στο ταίρι τους, που ενδεχομένως θέλει να νιώσει ότι τα συναισθήματα του γίνονται αντιληπτά και κατανοητά.

  1. Βαριούνται τους κανόνες και τις ταμπέλες

Ως ζώδιο που κυβερνάται από τον πλανήτη της επανάστασης, τον Ουρανό, οι Υδροχόοι δεν αρέσκονται σε κανόνες και συμβατικά «πρέπει» και λατρεύουν να χαράσσουν το δικό τους μονοπάτι στη ζωή τους. Στη σκέψη και μόνο ότι θα μπουν σε μια σχέση γεμάτη αυστηρούς όρους και τελεσίγραφα μπορεί να πάθουν αλλεργικό σοκ, αφού οποιοσδήποτε περιορισμός τους προκαλεί τρόμο. Όμως στις σχέσεις πάντα υπάρχουν κανόνες, διότι αλλιώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αντί λοιπόν να γίνονται αντιρρησίες δίχως λόγο και επαναστάτες χωρίς αιτία, θα μπορούσαν να συζητήσουν με τον-η σύντροφό τους και να εκφράσουν τι τους κάνει να νιώσουν άνετα, θέτοντας ένα πλαίσιο που μπορούν να λειτουργούν και οι δύο, ακόμα κι αν είναι αντισυμβατικό.

  1. Θέλουν πολύ χρόνο για τον εαυτό τους

Οι Υδροχόοι είναι εκ φύσεως ανεξάρτητοι και δεν θέλουν κάποιος άλλος να ορίζει το πρόγραμμα τους και να τους ελέγχει. Δεν αντέχουν να νιώθουν ότι τους πνίγει ο σύντροφος τους ή οι προσδοκίες των άλλων και δεν θέλουν σχέσεις εξάρτησης. Αντιδρούν σπασμωδικά όταν καταπιέζονται και δίνουν την εντύπωση ότι είναι φευγάτοι, παρότι μπορεί να είναι πολύ ερωτευμένοι. Η μόνη λύση είναι η ειλικρίνεια και η αλήθεια. Θα πρέπει να εκφράσουν με σαφήνεια στο ταίρι τους ότι χρειάζονται χρόνο και χώρο για τον εαυτό τους, για να αποφύγουν μελλοντικές παρεξηγήσεις και για να μην κάνουν τον σύντροφό τους να αισθάνεται παραμελημένος. Εξάλλου, για τους Υδροχόος ισχύει ότι όσο πιο ελεύθερους τους αφήνεις τόσο πιο κολλημένοι είναι…

  1. Απομυθοποιούν την αγάπη με τη λογική

Η ανάγκη των Υδροχόων είναι να αμφισβητούν τα πάντα και να στοχάζονται τις δικές τους απαντήσεις και λύσεις. Απομυθοποιούν και αποκαθηλώνουν στερεότυπα και θέτουν τα πάντα υπό το πρίσμα της ψυχρής λογικής. Έτσι αφυδατώνουν την… ιδανική αγάπη των παραμυθιών και αφαιρούν τη μαγεία του ρομαντισμού από τις σχέσεις τους. Θέλουν πράξεις και όχι λόγια, θεωρίες και δραματικές εκδηλώσεις. Ένα και ένα κάνουν δύο και οι Υδροχόοι όταν λένε το σ’ αγαπώ, θεωρούν ότι δεν πρέπει να το επαναλαμβάνουν και να τροφοδοτούν το ταίρι τους με χάδια και… γλυκανάλατη φροντίδα. Η παρουσία τους στη σχέση είναι η απόδειξη της αγάπης τους, όλα τα άλλα είναι περιττά περιτυλίγματα στα μάτια τους. Όμως οι σχέσεις θέλουν και λίγη χρυσόσκονη για να ανθίσουν και ίσως οι Υδροχόοι πρέπει να καταλάβουν ότι λίγος ρομαντισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα δείπνο για δύο κάτω από τα αστέρια, δεν θα φέρει και το τέλος της λογικής τους!

  1. Δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη

Ως σταθερό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, οι Υδροχόοι είναι αμετακίνητοι στις απόψεις τους, ισχυρογνώμονες, πεισματάρηδες και θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο. Όμως, για να υπάρξει μια υγιής σχέση, πρέπει πάντα ο ένας να ακούει τον άλλον και να αντιλαμβάνεται την άλλη άποψη, τι πιστεύει το ταίρι του, τι αντέχει και τι μπορεί. Πρέπει το μυαλό να είναι ανοιχτό, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Οι Υδροχόοι πρέπει να προσπαθήσουν να μειώσουν λίγο την τάση τους να επιβάλλονται και να καταλάβουν ότι ο ανταγωνισμός δεν χωράει στις σχέσεις και ότι το ζητούμενο είναι η συνεργασία.

  1. Ξεχνούν το παρελθόν

Οι Υδροχόοι είναι προοδευτικοί άνθρωποι και κοιτούν πάντα μπροστά. Επικεντρώνονται πάντα στο μέλλον, σε ό,τι σχεδιάζουν και δεν δίνουν καμία σημασία στο παρελθόν. Αυτό βέβαια έχει δύο αναγνώσεις, διότι ναι μεν είναι καλό να είσαι προσανατολισμένος στο μέλλον, αλλά οι σχέσεις απαιτούν συχνά να λαμβάνουμε υπόψη μας και το παρελθόν, τι θυσίες έχει κάνει ο άλλος για εμάς, τι έχει υπομείνει και να το αναγνωρίζουμε και όχι να το ξεχνάμε. Για τους Υδροχόους όμως κάθε μέρα που ζουν είναι μια λευκή κόλλα χαρτί και μάλιστα απεχθάνονται να τους θυμίζουν οι άλλοι τι συνέβη παλιά. Μια ματιά όμως πού και πού προς τα πίσω, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο μπροστά και πάνω από όλα να υπενθυμίσει τι έχει ουσιαστική αξία και τι δεν πρέπει να επαναληφθεί.

  1. Η φιλία είναι η βάση

Ο Υδροχόος είναι το 11ο ζώδιο και σχετίζεται με την κοινότητα, τις φιλίες και τη δικτύωση. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Υδροχόοι θεωρούν ότι η φιλία είναι καλύτερη μαγιά για μια σωστή σχέση. Ωστόσο, πολλές φορές μπερδεύουν τα όρια μεταξύ φίλων και εραστών, δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι Υδροχόοι έχουν πάντα φίλους με… προνόμια και τους περισσότερους πλατωνικούς έρωτες. Όμως, στη σχέση μπορεί να είναι σημαντικό το θεμέλιο της φιλίας, αλλά όχι πάντα και σε όλες τις εκφάνσεις. Δεν μπορείς να εκφράζεσαι στον σύντροφό σου όπως στους φίλους σου, διότι καταλύεται η μαγεία της σχέσης και δυστυχώς πολλές φορές οι Υδροχόοι καταλήγουν με τους συντρόφους τους να γίνονται φιλαράκια και τελικά να τους βλέπουν να βρίσκουν τον έρωτα αλλού…

  1. Σκέφτονται υπερβολικά και κολλάει ο εγκέφαλος τους

Οι Υδροχόοι σκέφτονται συνεχώς και κάνουν σχέδια για το μέλλον. Μαζεύουν πληροφορίες, ενθουσιάζονται με ανακαλύψεις και αναλύουν τα πάντα μέχρι τελικής πτώσης. Πολλές φορές παθαίνουν εμμονή με κάτι και δίνουν όλη την ενέργεια και τον χρόνο τους σε αυτό, αφήνοντας όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα και βέβαια τον σύντροφό τους. Μπορεί να βρίσκονται σε έναν χώρο και το μυαλό τους να είναι αλλού και να μην προσγειώνονται στην πραγματικότητα και στο παρόν, βγάζοντας τον σύντροφό τους από τα ρούχα του. Μάλιστα, πολλές φορές μπορεί να πιέζουν και το ταίρι τους να ασχοληθεί με τη δική τους εμμονή και να μη δίνουν καμία σημασία στις δικές του ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορεί να μάθουν για κάποια ανακάλυψη στο διάστημα και να έχουν κατεβάσει στον υπολογιστή τους άπειρες πληροφορίες για να διαβάσουν και να μιλούν μόνο γι’ αυτό και να υποχρεώνουν και τον σύντροφό τους να τα δει, ενώ ο-η άλλος-η πρέπει να παραδώσει ένα πρότζεκτ στη δουλειά του και δεν έχει χρόνο ή να πρέπει διαβάσει τα παιδιά για το σχολείο και να μην νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες εκείνης της στιγμής. Αυτή η κακιά συνήθεια που έχουν, δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις στο ζευγάρι και οι Υδροχόοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το δικό τους πάθος δεν είναι το κέντρο του κόσμου για τους άλλους και ότι θα πρέπει να κατανοούν και τα θέλω των άλλων.

  1. Ψυχροί μέχρι το κόκκαλο

Το να είσαι ψύχραιμος, συγκεντρωμένος και πρακτικός είναι θετικά χαρακτηριστικά, αρκεί να μην φτάνεις στο σημείο να γίνεσαι «ο-η Βασιλιάς-σσα του πάγου». Δυστυχώς οι Υδροχόοι αρνούνται να δείξουν τα συναισθήματα τους και την ευαίσθητη πλευρά τους και προβάλλουν ενστικτωδώς μια συναισθηματική ψυχρότητα. Αν συμβεί κάτι, αν ο σύντροφός τους δεν είναι καλά, θα προσπαθήσουν να προτάξουν τη λογική και δεν θα αγκαλιάσουν με θαλπωρή τον άλλον να τον ακούσουν να βγάλει τα εσώψυχά του. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι άλλο η ψυχραιμία και άλλο η ψυχρότητα και ότι πολλές φορές μπορεί ο-η σύντροφός τους να χρειάζεται μόνο μια αγκαλιά, ένα χάδι και ένα πρόθυμο αυτί και όχι υποδείξεις και ψυχρή αντιμετώπιση.

  1. Οι φίλοι έρχονται πρώτοι

Όταν οι Υδροχόοι βρίσκονται με τους φίλους τους ή αναμειγνύονται σε κοινωνικές ομάδες και συλλογικές δράσεις είναι στο στοιχείο τους. Και μάλιστα δείχνουν τον ενθουσιασμό τους πολύ περισσότερο από τις σχέσεις τους. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν να μην βάζουν την κοινωνική τους ζωή και τους φίλους τους πάνω από τις ανάγκες των συντρόφων τους. Πόσο μπορεί να αντέξει το ταίρι τους να έρχεται δεύτερο και είναι προτεραιότητα πάντα οι φίλοι και οι ομάδες που συμμετέχουν. Χρειάζεται ισορροπία και κατανόηση για να ευδοκιμήσει μια ερωτική σχέση.