Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Σκορπιοί στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Σκορπιοί στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Σκορπιοί στις σχέσεις τους

Ο Σκορπιός δεν είναι το πιο εύκολο ζώδιο για να διαχειριστεί κάποιος, ούτε να σχετιστεί μαζί του. Μπορεί ο μαγνητισμός που εκπέμπουν να είναι ακαταμάχητος και το πάθος τους παροιμιώδες, αλλά είναι και απόλυτοι, ζηλιάρηδες και εμμονικοί. Οι Σκορπιοί τιμούν την αγάπη και τη δέσμευση και δίνονται ολοκληρωτικά στη σχέση, αλλά με έναν δικό τους τρόπο που είναι πολλές φορές σκληρός. Θέλουν από το ταίρι τους αποκλειστικότητα σε όλα και να τους ανήκει ψυχή τε και σώματι. Θέλουν να ελέγχουν το πρόγραμμα του, τη ζωή του και το μυαλό του, διότι μόνο έτσι νιώθουν ασφαλείς. Όμως, με αυτόν τον τρόπο «πνίγουν» τον-η σύντροφό τους και δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις τους. Τα κορυφαία λάθη των Σκορπιών στις σχέσεις τους είναι 10 και αν καταφέρουν να τα δουλέψουν λίγο, ίσως αποφύγουν τις μεγάλες ρήξεις.

  1. Παίζουν παιγνίδια εξουσίας

Οι Σκορπιοί έχουν ισχυρή προσωπικότητα και φοβερή επιμονή και αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους θα το πετύχουν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Θέλουν να νιώθουν ασφάλεια στη σχέση τους και αν συμβεί κάτι που αυτοί το ερμηνεύσουν ως «απειλή», τότε το μυαλό τους θα τρέχει με χίλιες στροφές και θα κάνουν απίστευτα σενάρια για να χειραγωγήσουν τον σύντροφό τους. Αρχικά θα χρησιμοποιήσουν τη μαγνητική τους προσωπικότητα και παράλληλα θα δημιουργήσουν έτσι τις καταστάσεις ώστε να νιώσει το ταίρι τους ανασφάλεια και να το κάνουν του χεριού τους. Όμως η χειραγώγηση και τα παιχνίδια εξουσίας υπονομεύουν μια υγιή σχέση. Κουράζουν και εξαντλούν τον άλλον και η εμπιστοσύνη χάνεται όταν ο άλλος αντιλαμβάνεται πως οι πράξεις σας δεν είναι αυθόρμητες, αλλά υπολογισμένες μέχρι και το τελευταίο βλέμμα που του ρίχνετε.

  1. Πιέζουν τις καταστάσεις στα άκρα

Ο κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας και ο αυτός ο σκοτεινός πλανήτης συμβολίζει τον βαθύτερο και αθέατο εαυτό μας, την ένταση, την κρυμμένη δύναμη και την αναγέννηση. Έτσι, πολλοί Σκορπιοί έχουν την ανάγκη να πιέζουν τους ανθρώπους στα όρια τους για να δουν αν αντέξουν και αν βγουν νικητές. Όμως αυτή η διαδικασία στις σχέσεις λειτουργεί προβληματικά. Η προσέγγιση «όλα ή τίποτα» τρομάζει και φορτίζει συναισθηματικά τους άλλους και οι αντιδράσεις δεν είναι πάντα οι επιθυμητές. Μια σχέση δεν χρειάζεται να φτάσει στα άκρα για να έχει νόημα, χρειάζεται αγάπη και κατανόηση.

  1. Λαμβάνουν τα πάντα προσωπικά

Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ζώδια του νερού και ο συναισθηματικός του κόσμος είναι έντονος και ευαίσθητος. Κρατούν μέσα τους θαμμένα πολλά τραύματα, ακόμα κι αν δεν το δείχνουν. Έχουν τεράστια συναισθηματική νοημοσύνη και ισχυρή διαίσθηση και διαβάζουν συνεχώς τους άλλους. Σκανάρουν τον σύντροφό τους, παρατηρούν τις ενέργειες του και αποκωδικοποιούν συμπεριφορές. Όμως αυτό κρύβει παγίδες, διότι θεωρούν ότι όλες οι αντιδράσεις τους αφορούν προσωπικά και συχνά βγάζουν λάθος συμπεράσματα. Αν ο σύντροφός τους είναι κατηφής ή σιωπηλός, διότι μπορεί να έγινε κάτι στη δουλειά ή επειδή τσακώθηκε με έναν φίλο του, οι Σκορπιοί νομίζουν ότι κάτι τρέχει μαζί τους και κάνουν σενάρια. Έτσι χαλάει η διάθεση τους και δημιουργείται ένα ντόμινο εξελίξεων από το πουθενά ή μάλλον από το μυαλό τους.

  1. Δεν έχουν συναισθηματικά όρια

Ως ζώδιο ο Σκορπιός σχετίζεται με τον 8ο οίκο του ζωδιακού κύκλου (που αφορά το βαθύ δέσιμο και την οικειότητα), έτσι οι εκπρόσωποι του επιθυμούν να ταυτιστούν με το ταίρι τους σε ψυχικό επίπεδο. Δεν τους αφορούν οι επιφανειακές σχέσεις, θέλουν ουσιαστικό δέσιμο, που όμως πολλές φορές ξεπερνά τα φυσιολογικά και υγιή όρια. Το «απόλυτο» στη σχέση μπορεί να ακούγεται μεθυστικό και ιδανικό, αλλά αν γίνει χαλινάρι, μπορεί να λειτουργήσει πνιγηρά στον σύντροφό τους και να μην μπορεί να ανασάνει. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν τον προσωπικό τους χώρο και χρόνο και πρέπει οι Σκορπιοί να καταλάβουν ότι ο σεβασμός των ορίων εξελίσσει τη σχέση.

  1. Είναι απίστευτα κτητικοί

Η αγάπη, το δέσιμο και το νοιάξιμο είναι θετικά χαρακτηριστικά σε μια σχέση, αλλά δεν σημαίνουν ότι ο άλλος είναι κτήμα μας. Άλλο η αφοσίωση και η πίστη και άλλο η «ιδιοκτησία». Δυστυχώς οι Σκορπιοί πολλές φορές χάνουν το νόημα και τα όρια μίας σωστής σχέσης και προσπαθούν να βάλουν λουκέτο στην καρδιά και το μυαλό του συντρόφου τους. Είναι πιστοί και αγαπούν πολύ δυνατά και θεωρούν ότι οι σύντροφοί τους πρέπει να μην έχουν προσωπική ζωή και να ασχολούνται μόνο μαζί τους. Τρελαίνονται και υποφέρουν αν δεν έχουν το κοντρόλ, αν βλέπουν ότι ο σύντροφός τους γελάει ή περνάει καλά με κάποιον φίλο-η και αντιδρούν σπασμωδικά και υπερβολικά. Φοβούνται μην πληγωθούν και δεν ελέγχουν τον εαυτό τους, διότι δεν εμπιστεύονται ούτε τον ίσκιο τους.

  1. Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Οι Σκορπιοί θέλουν να έχουν την ιδιωτικότητα τους, τα μυστικά τους και τον χώρο τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον σύντροφό τους που πρέπει να είναι «διάφανος» ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι Σκορπιοί θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να τα ξέρουν όλα, να ψάχνουν κινητά, να λένε ψέματα και να κατασκοπεύουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συντρόφου τους και αυτοί δεν δέχονται κανέναν έλεγχο, διότι τους ενοχλεί. Αυτό βέβαια δεν καθιστά μια σχέση ισότιμη και τα προβλήματα δεν αργούν να δημιουργηθούν.

  1. Αρνητισμός και κατήφεια

Δεδομένου ότι οι Σκορπιοί αναλύουν τα πάντα σε βάθος, συνήθως η σκέψη τους είναι πιο «σκοτεινή» και οι αντιδράσεις τους σε διάφορες καταστάσεις είναι πιο αρνητικές. Πολλές φορές έχουν μηδενιστικές συμπεριφορές ή σκέφτονται συνεχώς ότι μπορεί να έρθει η καταστροφή και η κατήφεια τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις τους. Είναι σημαντικό για τους Σκορπιούς να βρουν τη φωτεινή τους πλευρά και να βλέπουν πού και πού το ποτήρι μισογεμάτο.

  1. Καχυποψία χωρίς λόγο

Παρά το γεγονός ότι οι Σκορπιοί είναι πολύ τρυφεροί και συναισθηματικοί, συχνά προβάλλουν ένα σκληρό προσωπείο για να κρύψουν τις αδυναμίες τους και να προστατευτούν. Ο φόβος να μην πληγωθούν τούς κρατά σε συνεχή εγρήγορση και είναι συνεχώς καχύποπτοι για τις πράξεις και τις ενέργειες του συντρόφου τους. Η υπερβολική δυσπιστία τους απέναντι σε όλους και όλα μπορεί να δηλητηριάσει τη σχέση τους, διότι πολλές φορές βιάζονται και βγάζουν παρανοϊκά συμπεράσματα.

  1. Κρατώντας μυστικά

Όλοι έχουμε κάποια πράγματα που επιλέγουμε να μην τα μοιραζόμαστε σε μια σχέση και αυτό είναι φυσιολογικό μέχρι ενός σημείου. Οι Σκορπιοί όμως έχουν αναγάγει τη μυστικοπάθεια σε επιστήμη και κρατούν καλά κρυμμένα και τα συναισθήματα τους, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τους συντρόφους τους. Αυτό απομακρύνει το ταίρι τους, αφού αισθάνεται «έξω» από τη σχέση, ιδιαίτερα όταν οι Σκορπιοί περνούν δύσκολα και κλείνονται στον εαυτό τους.

  1. Ανταγωνισμός στο έπακρο

Οι Σκορπιοί πολλές φορές αντιμετωπίζουν τη σχέση σαν να είναι πεδίο μάχης και ανταγωνίζονται τον σύντροφό τους, αντί να συμπλέουν μαζί του. Του βάζουν δύσκολα και τον πιέζουν να ανταποκριθεί λες και δίνει εξετάσεις για να αποδείξει την αξία του μέσα στη σχέση. Αν πληγωθούν, θα επιδιώξουν να πάρουν τη ρεβάνς και η εκδίκηση είναι μονόδρομος. Ο σύντροφος τους όμως δεν είναι αντίπαλος και η σχέση θέλει αγάπη για να ανθίσει και όχι ανταγωνισμό.