Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Λέοντες στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Λέοντες στις σχέσεις τους

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Λέοντες στις σχέσεις τους

Οι Λέοντες έχουν μεγάλη καρδιά, αλλά και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Είναι δοτικοί, κοινωνικοί, γενναιόδωροι, παθιασμένοι, δημιουργικοί και έχουν ταλέντο στο δράμα. Είναι ζώδιο της φωτιάς, εξού και το φλογερό τους ταπεραμέντο που δεν περνά απαρατήρητο από κανέναν. Λατρεύουν να είναι στο επίκεντρο, να ζουν σαν βασιλιάδες και τους αρέσει να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής. Στις σχέσεις τους είναι περιποιητικοί και ίδιο αποζητούν και από τους συντρόφους τους. Δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από ό,τι πιστεύουν ότι αξίζουν. Τους αρέσουν τα χάδια, οι αγκαλιές, αλλά πάνω από όλα τους αρέσει να αισθάνονται ότι είναι το κέντρο του κόσμου για το ταίρι τους και αν αυτό συμβεί τότε οι Λέοντες θα δοθούν ψυχή τε και σώματι και θα προσπαθούν να κάνουν ευτυχισμένο-η τον-η σύντροφό τους. Βέβαια, όπως όλα τα ζώδια έτσι και οι Λέοντες κάνουν κάποια λάθη στις σχέσεις τους, τα οποία τους βάζουν σε μπελάδες. Αν μπορέσουν όμως να τα εντοπίσουν και να τα αποφύγουν, τότε θα γλιτώσουν και από μεγάλα δράματα.

Τα 10 κορυφαία λάθη που κάνουν οι Λέοντες στις σχέσεις τους είναι:

  1. Θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους

Ως το μοναδικό ζώδιο που κυβερνάται από τον ζωοδότη Ήλιο, οι Λέοντες θεωρούν ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος και ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω τους. Έτσι νιώθουν ότι είναι «αφεντικά» και προσπαθούν να γίνονται τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Όμως οι σχέσεις απαιτούν σεβασμό και συμβιβασμό, προκειμένου να είναι ισότιμα τα μέλη μέσα σε αυτή. Επομένως οι Λέοντες πρέπει να είναι πρόθυμοι να ακούν το ταίρι τους, να κάνουν ένα βήμα πίσω, και να μην επιβάλλουν τα θέλω τους, θεωρώντας ότι γνωρίζουν καλύτερα αυτοί ποιες είναι οι ανάγκες του συντρόφου τους.

  1. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους

Οι Λέοντες έχουν τεράστιο «εγώ» και παρότι διαθέτουν αίσθηση του χιούμορ, δεν ανέχονται σχόλια και τακτικές που μπορεί να θίξουν τον εγωισμό τους και την εικόνα τους. Μπορεί να φαίνονται διαλλακτικοί και ακομπλεξάριστοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Οπότε αν κάποιος περάσει τις κόκκινες γραμμές τους, έστω και αν αυτός ο κάποιος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή τους, θα παγώσουν και θα θέσουν ξεκάθαρα όρια. Δεν τους αρέσει να βρίσκονται σε θέση άμυνας, να νιώθουν προσβεβλημένοι και να τους ασκείται κριτική, ιδιαίτερα αν η κριτική γίνεται χάριν αστεϊσμού και δεν έχει κάποιο ουσιαστικό λόγο. Αν λοιπόν ο σύντροφός τους κάνει το λάθος να τους κρίνει, οι Λέοντες δεν θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν αν έχει δίκιο, αλλά θα μπουν στην επίθεση και θα τον «κατασπαράξουν», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητεί. Αυτή η συμπεριφορά όμως κάνει τον σύντροφό τους να μη χαλαρώνει ποτέ και να σκέφτεται πάντα καλά πριν μιλήσει…

  1. Αγαπούν το δράμα

Οι Λέοντες έχουν ταλέντο στο δράμα και πολλές φορές το χρησιμοποιούν για να στρέψουν τους προβολείς πάνω τους. Τους αρέσει να είναι υπερβολικοί σε κάθε τους αντίδραση και πολλές φορές είναι σα να δίνουν θεατρική παράσταση. Αν, για παράδειγμα, προκύψει κάποιο πρόβλημα στη σχέση θα το… ζήσουν με όλο τους το είναι. Θα κλάψουν, θα φωνάξουν, θα σιωπήσουν επιδεικτικά και θα ερμηνεύσουν τον ρόλο του θύματος ή του θύτη με οσκαρικούς όρους. Αυτή η υπερβολή όμως κουράζει το ταίρι τους, καθώς τα προβλήματα θέλουν λύσεις και όχι… θεατρικό σανίδι. Επίσης, πολλές φορές πάνω στην υπερβολή τους λένε και κάνουν πράγματα που πληγώνουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους και βέβαια δεν το παραδέχονται ποτέ.

  1. Μονοπωλούν την προσοχή

Οι περισσότεροι Λέοντες θέλουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του άλλου και τους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους, τις εμπειρίες τους, τα προβλήματα τους, ενώ σχεδόν βαριούνται να ακούν τι έχει να πει ο συνομιλητής τους. Όμως σε μια σχέση έχουν και οι δύο το δικαίωμα να εκφράζονται, να μοιράζονται και να αποζητούν τη φροντίδα και το νοιάξιμο. Όλοι ψάχνουν ένα πρόθυμο αυτί που θα τους ακούσει και θα τους αποφορτίσει από τις σκοτούρες. Οι Λέοντες λοιπόν θα πρέπει να εξασκήσουν τις δεξιότητες της ακρόασης και να βεβαιωθούν ότι δίνουν στους συντρόφους τους αρκετό χρόνο και χώρο για να μιλούν και να μην τους επισκιάζουν.

  1. Είναι κτητικοί και ζηλιάρηδες

Ο Λέων είναι το ζώδιο που κυβερνά την καρδιά και η αλήθεια είναι ότι έχουν μεγάλη καρδιά! Είναι παθιασμένοι, ερωτικοί και πολύ γενναιόδωροι σύντροφοι, αλλά δεν επιτρέπουν σε κανέναν να παίξει με την καρδιά τους και αυτό τους κάνει λίγο κτητικούς και ζηλιάρηδες στις σχέσεις. Δεν αντέχουν στην ιδέα ότι μπορεί το ταίρι τους να βρει σε κάποιον άλλον κάτι ενδιαφέρον, διότι αυτό σημαίνει ότι υπολείπονται σε κάτι και δεν το αντέχουν. Ζητούν συνεχώς επιβεβαίωση της αγάπης του συντρόφου τους και δεν του αφήνουν περιθώριο να κινηθεί εκτός των ορίων τους. Αυτό όμως είναι άδικο και κουραστικό, διότι για τους εαυτούς τους απαιτούν ελευθερία κινήσεων.

  1. Κυνηγούν την επιτυχία

Οι Λέοντες είναι πολύ δημιουργικά και καλλιτεχνικά ζώδια και έχουν ανάγκη να λάμψουν και να ξεχωρίσουν. Αν λοιπόν βρουν το αντικείμενο που τους παθιάζει και τους εκφράζει, είτε αυτό αφορά στην καριέρα τους είτε σε ένα χόμπι, δίνονται ολοκληρωτικά και κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Αυτό όμως πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να παραμελούν τη σχέση τους και να αφήνουν τον σύντροφό τους σε δεύτερη μοίρα. Μάλιστα, θεωρούν ότι το ταίρι τους είναι σχεδόν υποχρεωμένο να τους στηρίξει και να υπομείνει την απουσία τους, καθώς πιστεύουν ότι κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο που χρειάζεται θυσίες. Βέβαια οι θυσίες πρέπει να γίνονται από τους άλλους…

  1. Μεγάλες προσδοκίες

Το ζώδιο του Λέοντα συνδέεται με τον πέμπτο οίκο του ζωδιακού κύκλου, που αφορά το πάθος, τον έρωτα, το φλερτ, τις απολαύσεις, τη διασκέδαση και τα παιδιά. Ουσιαστικά είναι σαν τα μικρά παιδιά που θέλουν να χαρούν τη ζωή και αν γίνεται χωρίς ευθύνες και πρέπει. Έχουν μεγάλες προσδοκίες και φαντάζονται τις σχέσεις όπως είναι τα ζευγάρια στον κινηματογράφο. Προσδοκούν μεγάλους έρωτες και μοναδικές στιγμές και μόλις καταλαγιάσει η αρχική σπίθα βαριούνται εύκολα και ξενερώνουν επειδή πάντα βάζουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Θα πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι μεγάλες προσδοκίες τους είναι σχεδόν ουτοπικές και ότι η πραγματικότητα είναι σκληρή. Δεν χρειάζεται όμως να απογοητεύονται, ούτε να τα περιμένουν όλα από τον σύντροφό τους, αλλά να προσπαθούν και να βρίσκουν μικρούς τρόπους για να κρατούν το πάθος σε εγρήγορση προγραμματίζοντας εκπλήξεις.

  1. Είναι ανταγωνιστικοί

Οι Λέοντες έχουν ανάγκη από συντρόφους που τους θαυμάζουν και που δεν θέλουν να τους κλέψουν την πρωτιά στη «μαρκίζα». Αν το ταίρι τους προσπαθήσει να τους ανταγωνιστεί και στρέψει τα φώτα πάνω του μπορεί να προκύψουν προβλήματα στη σχέση. Παρότι επιζητούν συντρόφους που να είναι σημαντικοί, δεν θέλουν να τους ξεπερνούν και να τραβούν τα βλέμματα πάνω τους. Θέλουν να νιώθουν ότι αυτοί λάμπουν σαν τον Ήλιο και ο σύντροφος τους να είναι το πιο λαμπερό αστέρι, που όμως φωτίζεται από τον Ήλιο. Οι Λέοντες θα πρέπει να καταλάβουν ότι το να μοιράζεσαι τη «δόξα» δεν πάει να πει ότι χάνεις την προσωπική σου αξία.

  1. Θέλουν πάντα τα καλύτερα

Ο Λέων είναι σταθερό ζώδιο, άρα ξέρει τι θέλει και βέβαια θέλει πάντα το καλύτερο. Αυτό τους κάνει απίστευτα επιλεκτικούς σε όλα, αλλά και επικριτικούς απέναντι στους συντρόφους τους, που τους κάνουν να νιώθουν ότι δεν προσφέρουν αρκετά. Για τους Λέοντες πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που θα του προσφέρεις και βέβαια το καλύτερο είναι αυτό που θα επέλεγαν οι ίδιοι. Δυστυχώς πολλές φορές κάνουν το ταίρι τους να αισθάνεται υποδεέστερο, αλλά και αυτοί χάνουν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν νέα πράγματα και νέες εμπειρίες.

  1. Υπερήφανοι μέχρι τελικής πτώσης

Το σύμβολο του Λέοντα, που είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας, αντιπροσωπεύει τη δύναμη, το θάρρος και την υπερηφάνεια. Κάπως έτσι και οι Λέοντες αισθάνονται για τον εαυτό τους και αρνούνται πεισματικά να δείξουν τις αδυναμίες τους και να ζητήσουν βοήθεια από άλλους. Σχεδόν αποτελεί ύβρη για τους Λέοντες να αφήσουν εκτεθειμένη την ευάλωτη πλευρά τους και περιχαρακώνονται πίσω από το προσωπείο της αυτάρκειας. Όμως η ανάγκη τους να δείξουν άτρωτοι τούς απομακρύνει από τους συντρόφους τους. Οι Λέοντες θα πρέπει να εξασκηθούν να είναι ταπεινοί και πρόθυμοι να δεχτούν βοήθεια, ειδικά αν αυτή προέρχεται από τον σύντροφο τους.