Ερωτικές προβλέψεις φθινοπώρου

Ερωτικές προβλέψεις φθινοπώρου

Το φθινόπωρο του 2020 δεν μοιάζει σχεδόν με κανένα των τελευταίων ετών, όπως δεν μοιάζει και ολόκληρη η φετινή χρονιά με τα προηγούμενα χρόνια. Ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες και η συλλογική μας «αγωνία» δύσκολα επιτρέπει να είναι προτεραιότητα μας ο έρωτας και οι σχέσεις. Όμως, ίσως μόνο ο «έρωτας» μπορεί να τα βάλει με αξιώσεις απέναντι στην καταστροφή, την ανέχεια, τις δυσκολίες και να βγει νικητής. Έτσι ήταν πάντα έτσι είναι και τώρα.

Ο προσανατολισμός του 2020 αστρολογικά ευνοεί πιο πολύ τις σταθερές σχέσεις, που προσφέρουν ασφάλεια στα μέλη της, παρά τις ευκαιριακές σχέσεις. Από την άλλη, η «καραντίνα» πίεσε πολύ περισσότερο σχέσεις και γάμους, που δεν βασίζονταν σε αληθινό συναίσθημα, δεν είχαν γερές βάσεις και πολλές από αυτές διαλύθηκαν στην πορεία ή είναι σε φάση αποσύνθεσης και το φθινόπωρο έρχεται για να δώσει τη χαριστική βολή. Η ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό και η αντίθεση του με την Αφροδίτη, που κορυφώνεται κοντά στις 9 Νοεμβρίου είναι το «απόλυτο» κρας τεστ για τις σχέσεις μας. Εκεί θα φανεί ποια από τις ήδη υπάρχουσες θα αντέξει ή ποια θα ολοκληρώσει τον κύκλο της. Όσο για ευκαιρίες νέων σχέσεων; Ναι το φθινόπωρο τις ευνοεί, μόνο που μπορεί να αποδειχτούν πυροτεχνήματα εντυπωσιακά, λαμπερά, γεμάτα ένταση, αλλά δυστυχώς με μικρό προσδόκιμο ζωής…

ΚΡΙΟΣ

Νιώθετε ήδη αρκετά ταλαιπωρημένοι από την πορεία της τριάδας Δία-Κρόνου-Πλούτωνα, σε κόντρα με το ζώδιο σας από την αρχή της χρονιάς και οπωσδήποτε έχετε χάσει λίγη από την όρεξη, την ερωτική επιθυμία, ίσως και τη διάθεση να δείτε «ζεστά» τα θέματα της ερωτικής σας ζωής. Αυτή η επιρροή, που μπορεί να οδήγησε πολλούς από σας είτε σε μια έξοδο από ένα ταλαιπωρημένο γάμο ή σχέση ή σε μια πιο σταθερή κατάσταση στην προσωπική σας ζωή, ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Ο Κρόνος μην ξεχνάμε ότι λειτουργεί ως κόλλα ή διαλύτης στις σχέσεις. Αν δεν έχουν γερό υπόβαθρο και στηρίζονται στην ανεκτικότητα, το βόλεμα ή τις ανασφάλειες, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν ανέπαφες από το πέρασμα του. Σχέσεις που έχουν γερά θεμέλια όμως, γίνονται ακόμη πιο ανθεκτικές στο χρόνο-Κρόνο. Ένας άλλος παράγοντας που προστέθηκε φέτος, στις ήδη υπάρχουσες σκληρές όψεις, είναι η πολύμηνη πορεία του Άρη στο ζώδιο σας από τις 29/6 μέχρι τις 6/1. Αυτή η επιρροή σάς κάνει πιο διεκδικητικούς, πιο ανοιχτούς στο να εκδηλώσετε τις επιθυμίες σας, πιο αυθόρμητους, αλλά και πιο επιθετικούς κάποιες φορές στον τρόπο που διεκδικείτε το αντικείμενο του πόθου σας. Ο λόγος που ο Άρης παραμένει τόσο μεγάλο διάστημα στο ζώδιο σας είναι η ανάδρομη φαινομενικά πορεία του από τις 9/9 μέχρι τις 14/11. Αυτή είναι και η πιο απαιτητική φάση του, πέραν όλων των άλλων και στον τομέα των σχέσεων. Κι ενώ τον Σεπτέμβριο εξαιτίας και της Αφροδίτης στον Λέοντα που ενισχύει την ερωτική σας επιθυμία μπορεί να μην το αντιληφθείτε εκτενώς, δεν θα συμβεί το ίδιο από τον Οκτώβριο και έπειτα. Μάλιστα η αντίθεση του Άρη που κορυφώνεται στις 9/11 με την Αφροδίτη, που θα βρίσκεται στον τομέα των σχέσεων και του γάμου στον Ζυγό, αποτελεί το απόλυτο κρας τεστ στις σχέσεις σας. Αυτή η περίοδος είναι σημαντική για να κάνετε τους απολογισμούς σας στον τομέα «έρωτας», να επιδιώξετε να κάνετε αλλαγές στη συμπεριφορά σας, να επιστρέψετε ίσως σε μια σχέση που βιαστήκατε στο παρελθόν να την τελειώσετε και να δείτε αν μπορεί να ξαναλειτουργήσει. Από την άλλη, αυτό το διάστημα δεν προσφέρεται ιδιαίτερα για να κυνηγήσετε καινούριες σχέσεις αν είστε μόνες-οι. Από τις 14/11 και μετά σταδιακά θα αρχίσετε να ανακτάτε την αυτοπεποίθηση σας. Φανταστικό διάστημα με μεγαλύτερη ισορροπία στα ερωτικά από τις 16/12 κι έπειτα, με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Τοξότη και την ευνοϊκή σύνοδο Δία-Κρόνου στον φιλικό σας Υδροχόο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ουρανός, η κύρια επιρροή για το ζώδιο ή τον ωροσκόπο σας από το 2018 που πρωτοέκανε την εμφάνιση του στον Ταύρο, σας ωθεί να αναζητήσετε σχέσεις που σας δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία και δεν σας περιορίζουν. Μολονότι η ελευθερία δεν είναι ακριβώς αυτό που χαρακτηρίζει ένα γνήσιο Ταύρο στις σχέσεις του, φαίνεται ότι ακόμη κι εσείς οι «βράχοι» σταθερότητας του ζωδιακού, αρχίζετε να παρεκκλίνετε… και δεν αντέχετε να καταπιέζεστε ή να είστε σε σχέσεις που δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα επηρεάζει, κυρίως, τους γεννημένους από τις 27/4 μέχρι τις 2/5, αλλά μιας και δεν μπορώ να γνωρίζω τον γενέθλιο χάρτη σας, για να ξέρω τις ιδιαιτερότητες του, μπορεί να επηρεάζει και Ταύρους γεννημένους πριν ή μετά. Έτσι μπορεί να βιώσετε ξαφνικές και κεραυνοβόλες καταστάσεις στην προσωπική σας ζωή είτε είστε σε σχέση είτε την ψάχνετε. Ένας ξαφνικός γάμος, η απόκτηση ενός παιδιού, ένας ουρανοκατέβατος έρωτας, ένας απρόσμενος χωρισμός είναι μερικά από τα σενάρια του Ουρανού στο ζώδιο σας.

Στον αντίποδα της επιρροής του Ουρανού, φέτος μέχρι τον Δεκέμβριο, είναι ο Δίας και ο Κρόνος από τον Αιγόκερω, που δημιουργούν μια ιδιαίτερα υποστηρικτική όψη προς το ζώδιο σας, κατεβάζοντας λίγο την ένταση και δίνοντας προβάδισμα στις σχέσεις που σας προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας. Μολονότι δεν επηρεάζουν άμεσα τον τομέα των σχέσεων, σίγουρα σας βοηθούν να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να ξέρετε τι ακριβώς ψάχνετε στην προσωπική σας ζωή. Η ανάδρομη πορεία του Άρη αυτό το φθινόπωρο, από τις 9/9 μέχρι τις 14/11 στον Κριό, εκτός των άλλων μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποιες παλιές «αμαρτίες», να ξαναζωντανέψει σχέσεις του παρελθόντος ή να σας βάλει σε μια διαδικασία να ψαχτείτε περισσότερο σε πιο βαθύ ψυχολογικό επίπεδο, για να δείτε τι κάνετε σωστά και τι λάθος στον τρόπο που σχετίζεστε. Ο Οκτώβριος, μολονότι σε άλλους τομείς μπορεί να σας δυσκολέψει, είναι πιο αβανταδόρικος μήνας για σας στην ερωτική σας ζωή. Σε καινούριες γνωριμίες ή σχέσεις μπορεί να μην λαμβάνετε ξεκάθαρα μηνύματα από την άλλη πλευρά, ίσως γιατί κι εκείνοι-ες δεν ξέρουν ακριβώς τι θέλουν ή αν οι επιθυμίες σας ταυτίζονται. Από τις 22/11 μέχρι τις 15/12 τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν για τα καλά και θα ξέρετε με ποιόν-α θα βαδίσετε στην επόμενη χρονιά με την επιρροή της Αφροδίτης στον Σκορπιό.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το 2020 μέχρι τώρα, αν μη τι άλλο δεν σας άφησε να βαρεθείτε… Η πολύμηνη παραμονή της Αφροδίτης στο ζώδιο σας δημιούργησε μια ποικιλομορφία στον τομέα των σχέσεων και μέσα σε όλη τη δυσκολία της φετινής χρονιάς κάποιοι από σας μπορεί να είχατε και ωραίες στιγμές στην προσωπική σας ζωή. Όμως ήδη από τον Μάιο αστρολογικά άρχισαν να διαφοροποιούνται οι επιρροές και ο τομέας των σχέσεων και του γάμου να αποκτά προοδευτικά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στη ζωή σας. Οι δεσμοί της Σελήνης πέρασαν στο ζώδιο σας και το απέναντι του Τοξότη, φέρνοντας εκλείψεις για τα επόμενα 2.5 χρόνια, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκλειψη στις 5/6 στον Τοξότη στον τομέα σχέσεων-γάμου. Μέχρι το 2022, αγαπητοί Δίδυμοι ή όσοι έχετε ωροσκόπο στους Διδύμους, θα βιώσετε πολλές αλλαγές στην προσωπική σας ζωή και όχι μόνο. Νέοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας φέρνοντας τα πάνω κάτω, ενώ σχέσεις που έχουν κάνει τον κύκλο τους θα ολοκληρωθούν. Ακόμη κι οι πιο αθεράπευτα εργένηδες μπορεί να αποφασίσετε να δεσμευτείτε σοβαρά κι επίσημα, ενώ όσοι ορκιζόσασταν στο «μαζί για πάντα» μπορεί να έχετε δεύτερες σκέψεις. Όλα αυτά μέχρι το 2022 με την καρμική επιρροή των εκλείψεων.

Το φθινόπωρο του 2020 έχει αρκετές ιδιομορφίες για όλους. Η Αφροδίτη από τον Λέοντα μετά τις 6/9, σε συνδυασμό με τον αστεροειδή Έρως και με τον Ερμή στον Ζυγό, θα κάνει πιο ευχάριστες τις επαφές σας, ενώ προσφέρεται για φλερτ όχι όμως για σοβαρές δεσμεύσεις. Επειδή θα είστε πιο ανοιχτοί και φιλικοί προς τους άλλους μπορεί να έλξετε αρκετούς ανθρώπους. Το πιο έντονο διάστημα του φθινοπώρου, που θα κρίνει την μακροβιότητα μιας σχετικά πρόσφατης σχέσης, είναι αυτό που εκτείνεται από τον Οκτώβριο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Η αποκορύφωση είναι κοντά στις 9/11 με την αντίθεση Άρη-Αφροδίτης. Εκεί μια σχέση μπορεί να φτάσει σε οριακό σημείο. Σε όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου μπορεί να μπερδεύονται τα πράγματα ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα. Οι εκλείψεις στις 30/11 και στις 14/12 θα ξεκαθαρίσουν για τα καλά τα πράγματα και θα σας οδηγήσουν σε αποφάσεις για την πορεία των ερωτικών σας. Μάλιστα η έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου μπορεί να φέρει εντελώς απρόσμενα μια σημαντική νέα γνωριμία!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι εκλείψεις των τελευταίων χρόνων, στον τομέα των σχέσεων σας (μέχρι και τον Ιούλιο του 2020) σε συνδυασμό με τον Δία και τον Κρόνο στον ίδιο τομέα, άλλαξαν πολλά από τα δεδομένα σας. Πολλοί βρεθήκατε ξαφνικά δεσμευμένοι και μάλιστα σοβαρά ή χωρισμένοι μετά από πολύχρονες σχέσεις. Και μολονότι οι εκλείψεις σταμάτησαν να σας επηρεάζουν πια, οι αναταράξεις δεν σταματούν ακόμη, μέχρι τον Δεκέμβριο που θα αποχωρίσουν ταυτόχρονα Δίας και Κρόνος από τον Αιγόκερω. Αν καταφέρατε να διατηρήσετε τη σχέση ή το γάμο σας ανέπαφο από τις ισχυρές δονήσεις των τελευταίων χρόνων, τότε υπάρχει σίγουρα ένα γερό υπόβαθρο και αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε ακόμη περισσότερο το φθινόπωρο γι’ αυτές. Αν όμως τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει όπως θέλατε και η σχέση ή ο γάμος έχει πληγεί ήδη σοβαρά, τότε το φθινόπωρο μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή. Ιδιαίτερα από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα υπάρχουν σοβαρές αναταράξεις.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία των σχέσεων θα παίξει και ο Άρης, που θα είναι ανάδρομος στο μεγαλύτερο μέρος του φθινοπώρου. Αν έχετε πλάνα συμβίωσης ή γάμου θα σας πρότεινα να κάνετε λίγη υπομονή και να τα μεταθέσετε στην καινούρια χρονιά. Αν είστε τώρα από τους παραπονεμένους που δεν έχουν σχέση, το τέλος του Νοέμβρη και ο Δεκέμβριος με την Αφροδίτη στον Σκορπιό μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες νέων γνωριμιών. Εκεί θα είναι σε καλύτερη κατάσταση ορθόδρομος πλέον και ο Άρης, κάτι που θα βοηθήσει και την σεξουαλική σας ζωή περισσότερο. Αν κάνετε μια νέα γνωριμία από 9/9 μέχρι τις 14/11 ίσως το σεξουαλικό κομμάτι να μην είναι τόσο ικανοποιητικό. Αν θέλετε να τονώσετε σε μια κουρασμένη σχέση την επιθυμία, την σεξουαλικότητα και όλα αυτά που τα τελευταία ίσως χρόνια θεωρούσατε «χαμένη υπόθεση», το διάστημα 22/11-16/12 είναι πιο πρόσφορο. Ο σπουδαιότερος μήνας όμως για την ερωτική σας ζωή θα είναι ο πρώτος μήνας του 2021. Εκεί πραγματικά μπορεί να έχετε σπουδαίες βλέψεις!

ΛΕΩΝ

Μολονότι πήρατε μια γεύση από τον Κρόνο στον Υδροχόο -από τον Μάρτιο μέχρι την 1ηΙουλίου- στον τομέα των σχέσεων και του γάμου, η πλειονότητα των μηνών του 2020 δεν αναδεικνύει τον τομέα των σχέσεων ως πρωταγωνιστή στις εξελίξεις στην ζωή σας, κάτι που θα γίνει αδιαμφισβήτητα την επόμενη χρονιά, το 2021. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί προηγούνται 4 μήνες, που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον εξαιτίας των αστρολογικών όψεων τους.

Καταρχάς από τον Μάιο οι δεσμοί της Σελήνης και οι εκλείψεις προχώρησαν στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, επηρεάζοντας τους έρωτες, τα φλερτ, τις φιλίες σας κι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το 2022. Μέχρι τότε φαίνεται ότι θα αναθεωρήσετε πολλές από τις απόψεις που έχετε τόσο για τον έρωτα και το ρόλο του στη ζωή σας όσο και για τους φίλους σας. Η ανάγκη για «αγάπη», για συντροφικότητα και αποδοχή θα γίνεται όλο και πιο έντονη μες τους επόμενους μήνες. Μια ερωτική ή φιλική σχέση θα μπορούσε να ξεκινήσει είτε και να τελειώσει κάτω από αυτή την επιρροή. Σε κάθε περίπτωση όλα γίνονται για να βελτιωθεί η προσωπική σας ζωή, ακόμη κι αν τη στιγμή που συμβαίνει ότι συμβαίνει σάς φαίνεται δύσκολο να το διαχειριστείτε.

Ο Σεπτέμβριος έρχεται με θετικές διαθέσεις στην ερωτική σας ζωή, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας στο μεγαλύτερο μέρος του μετά τις 6/9. Συμπτωματικά στο ζώδιο σας θα βρίσκεται κι ο αστεροειδής Έρως, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, κάνοντας πιο έντονες τις ερωτικές σας επιθυμίες, το πάθος, αλλά και τη γοητεία σας. Το κακό βέβαια είναι ότι ταυτόχρονα με αυτές τις δυο εξαιρετικές για την ερωτική σας ζωή θέσεις, θα έχουμε φαινομενικά ανάδρομη πορεία για τον Άρη κι έτσι δεν θα είναι τόσο εύκολο να κυνηγήσετε αυτόν-ή που θέλετε ή να έχετε άμεσα την ανταπόκριση που επιθυμείτε. Θα πρέπει να είστε κάπως πιο υπομονετικοί. Σαφώς η κατάσταση θα βελτιωθεί στην πορεία, καθώς μετά τις 14 σιγά σιγά θα ανακτάτε την αυτοπεποίθηση σας. Οι εκλείψεις στο τέλος Νοεμβρίου και στις 14/12 θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στον έρωτα. Φυσικά η πιο σημαντική επιρροή θα είναι αυτή της συνόδου Δία-Κρόνου στον Υδροχόο, τον Δεκέμβριο του 2020. Ξημερώνει ένα νέο κεφάλαιο εμπειριών στις σχέσεις σας, που υπόσχεται αν μη τι άλλο να σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η μακρά και απαιτητική, ως προς το ζώδιο σας, επιρροή της Αφροδίτης στους Διδύμους το προηγούμενο πεντάμηνο, οδήγησε πολλούς από εσάς να αναθεωρήσετε αυτά που σκεφτόσασταν για τις σχέσεις και τον έρωτα, να κάνετε την αυτοκριτική σας και να προετοιμαστείτε καλύτερα για να αναδιαμορφώσετε την προσωπική σας ζωή. Άλλωστε ένας από τους βασικούς τομείς μέσα στο 2020 είναι αυτός του έρωτα και της δημιουργίας. Στον τομέα αυτό έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους φέτος Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας απαιτώντας να δείτε τα πράγματα πιο σοβαρά και να μην χάνετε τον χρόνο σας σε αδιέξοδες καταστάσεις. Μπορεί οι νέες γνωριμίες να μην οδηγούν με σιγουριά σε σχέσεις ζωής και πάλι όμως φαίνεται ότι είστε πιο πρόθυμοι να πειραματιστείτε με αυτές και να καταφέρετε να εμπιστευθείτε ξανά την καρδιά σας σε κάποιον-α. Το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα αν και αδύναμο εντούτοις είναι βοηθητικό για να ανακαλύψετε ξανά τη χαρά και τη δύναμη που δίνει ο έρωτας. Μπορεί να μην είναι η επιρροή που θα σας δώσει μια σταθερή σχέση, σαφώς όμως γλυκαίνει την κατάσταση. Η συνεχιζόμενη επιρροή του Ποσειδώνα στον τομέα γάμου-σχέσεων έχει αποδιοργανώσει τα τελευταία χρόνια την προσωπική σας ζωή, φέρνοντας απογοήτευση και δυσκολίες. Φέτος επηρεάζει πιο πολύ τους γεννημένους από τις 11 μέχρι τις 13/9 κι εσείς πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν επενδύετε σε καινούριες σχέσεις που ναι μεν σας γοητεύουν, αλλά ενέχουν κινδύνους. Ενθουσιαστείτε, ζήστε το, αλλά μην μπαίνετε σε καταστάσεις που μπορεί να μετανιώσετε αργότερα. Πολλές φορές ο Ποσειδώνας αποκαλύπτει μια κατάσταση που δεν γνωρίζαμε για μια σχέση που μπορεί να μετρά χρόνια.

Από τις 2/10 μέχρι τις 27/10 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας κάνοντας τις σχέσεις και τον έρωτα προτεραιότητα στη ζωή σας. Είναι ένας θετικός μήνας για να πλησιάσετε το σύντροφο σας, να εκδηλώσετε τα συναισθήματα σας, αλλά και να νιώσετε ίσως μεγαλύτερη ασφάλεια σε μια σχέση. Δυστυχώς όμως ταυτόχρονα θα είναι ανάδρομος ο Άρης στον Κριό κι έτσι ενώ ευνοείστε κάτι θα χαλάει το γλυκό. Για κάποιους μπορεί αυτό να αφορά στην σεξουαλική πλευρά της σχέσης, για άλλους σε οικονομικούς παράγοντες. Το διάστημα των εκλείψεων 30/11 και 14/12 μπορεί να φέρει αναταράξεις στην προσωπική σας ζωή, αλλά θα οδηγήσει και σε ξεκαθαρίσματα. Με κάθε βεβαιότητα ο κορυφαίος μήνας για τον έρωτα δεν περικλείεται στο φθινόπωρο. Είναι ο Ιανουάριος του 2021.

ΖΥΓΟΣ

Οι περισσότεροι από εσάς που έχουν πολύχρονες σχέσεις σίγουρα παλέψατε με νύχια και με δόντια, με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα που τις απειλούσε τα τελευταία χρόνια, για να τις διασώσετε! Όμως και στη συνέχεια του το 2020 απαιτεί πολλές προσπάθειες για να κάνετε τη σχέση σας να ξανανιώσει, να ανθίσει και να σας προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση σε πολλά επίπεδα. Αυτό το φθινόπωρο ένας ακόμη παράγοντας πίεσης έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες. Αναφέρομαι φυσικά στην ανάδρομη πορεία του Άρη, του φυσικού κυβερνήτη του τομέα των σχέσεων και του γάμου για σας τους Ζυγούς ή όσους έχετε ωροσκόπο Ζυγό. Η ανάδρομη πορεία του Άρη ξεκινά από τις 9/9 και εκτείνεται μέχρι τις 14/11. Σε αυτό το δίμηνο μπορεί να νιώθετε ότι ο σύντροφος σας είναι πιο απόμακρος, πιο απορροφημένος από τα δικά του θέματα και πιο αδιάφορος ίσως για την σχέση σας. Σ’ αυτή τη φάση όμως δεν μπορείτε να κάνετε πολλά και προς Θεού δεν πρέπει να πιέσετε και να εκβιάσετε μια κατάσταση. Δώστε του-ης χρόνο, δείξτε με διακριτικότητα και τους γνωστούς μελένιους τρόπους σας ότι είστε στο πλευρό του και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή από τον Δεκέμβριο και έπειτα, αποφασίστε πως θα πράξετε. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είστε κοντά στις 9/11 που κορυφώνεται η αντίθεση Αφροδίτης στο ζώδιο σας και του ανάδρομου Άρη στον Κριό.

Στην ίδια χρονική φάση κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε προβλήματα ή εντάσεις στη σχέση ή το γάμο σας. Αν είστε μόνες-οι, μπορεί να μην εντοπίζετε το κατάλληλο άτομο ή και αν το βρίσκετε να υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να νιώσετε συναισθηματικά ασφαλείς. Και πάλι πρέπει να αφήσετε να περάσει λίγος χρόνος, να ομαλοποιηθεί η πορεία του Άρη και μετά παίρνετε την όποια απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, στη διάρκεια των ανάδρομων πλανητών, καλό είναι να ερευνούμε πιο βαθιά τα προβλήματα που προκύπτουν και να αναθεωρούμε ίσως και τη δική μας στάση. Στην δική σας περίπτωση καλό είναι να δείτε με ειλικρίνεια τι ακριβώς επιθυμείτε από μια σχέση και πως το διεκδικείτε.

Χωρίς να θέλω να σας χρυσώσω το χάπι, πρέπει να σας πω ότι από τον Δεκέμβριο κι έπειτα ξεκινούν εξαιρετικά όμορφες και σταθεροποιητικές επιρροές στην προσωπική σας ζωή και αναφέρομαι φυσικά στη σύνοδο Δία-Κρόνου στον φιλικό σας Υδροχόο, που θα σας αποζημιώσει για όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Από τη στιγμή που πέρασε ο Ουρανός στον Ταύρο, στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, έφερε και θα εξακολουθήσει να φέρνει τα πάνω κάτω στην προσωπική σας ζωή. Ο Ουρανός θα μείνει εκεί μέχρι το 2026 και θα δέχεστε την επιρροή του ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σας. Φέτος φυσικά, επηρεάζει πιο πολύ τους γεννημένους στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Εσείς μπορεί να έχετε και μέχρι το τέλος της χρονιάς ουρανοκατέβατες καταστάσεις, ξαφνικές γνωριμίες ή και έναν απρόσμενο έρωτα, ακόμη όμως και ξαφνικούς χωρισμούς. Αυτό που πρέπει να κατανοήσετε, σε σχέση με την επιρροή του Ουρανού, είναι ότι οι σχέσεις χρειάζονται λίγη περισσότερη ελευθερία και ευελιξία για να ανθίζουν. Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να τις ελέγχετε και να τις καταπιέζετε τόσο πιο εύκολα σπάνε. Το φθινόπωρο του 2020 φέρνει ακόμη ένα παράγοντα έντασης στην προσωπική σας ζωή. Αναφέρομαι φυσικά στον ανάδρομο παραδοσιακό κυβερνήτη σας Άρη. Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του θα ξεκινήσει από τις 9/9 και θα ολοκληρωθεί στις 14/11. Μολονότι ο Άρης δεν κυβερνά τον τομέα των ερωτικών σχέσεων στο δικό σας Ηλιακό ωροσκόπιο, εντούτοις δεν παύει να κυβερνά τις ερωτικές μας επιθυμίες και είναι και δείκτης σεξουαλικότητας. Στην περίοδο της ανάδρομης πορείας του μπορεί να νιώθετε ότι υπάρχει στασιμότητα ή ότι δεν εξελίσσονται τα πράγματα πολύ γρήγορα σε μια νέα σχέση. Μην βιάζεστε όμως. Αντιθέτως, αξιοποιήστε αυτό το δίμηνο για να δείτε σε βάθος τις προσωπικές σας ανάγκες κι αν αυτές ικανοποιούνται από τις μέχρι τώρα σχέσεις σας. Από τις 14/11 κι έπειτα σιγά σιγά θα αρχίσετε να παίρνετε τα πάνω σας και φυσικά με την έλευση της Αφροδίτης στο ζώδιο σας, από τις 22/11 μέχρι τις 15/12 εκτείνεται το πιο γλυκό και ερωτικό διάστημα του φθινοπώρου για να το αξιοποιήσετε στην προσωπική σας ζωή. Είτε για να έρθετε πιο κοντά στο σύντροφο σας, είτε για να κάνετε μια πιο σοβαρή ερωτική γνωριμία και σχέση. Η Αφροδίτη κυβερνά τον τομέα των σχέσεων και του γάμου και ακριβώς μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του Άρη, θα σας κάνει να νιώσετε απελευθερωμένοι, ενώ και η στάση της άλλης πλευράς απέναντι σας θα είναι πιο θερμή και υποστηρικτική. Είναι η κατάλληλη στιγμή να εντυπωσιάσετε με τη γοητεία σας ένα καινούριο φλερτ ή να βάλετε τα δυνατά σας για να ανανεώσετε μια ταλαιπωρημένη σχέση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ιδιαίτερη χρονιά το 2020 και ως φαίνεται έτσι θα είναι μέχρι το τέλος της, σε όλους τους τομείς. Για εσάς τους Τοξότες ή όσους έχετε ωροσκόπο σ’ αυτό το ζώδιο, η ιδιαιτερότητα του φθινοπώρου έχει να κάνει με την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό, που θα διαρκέσει ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν 2 μήνες από τις 9/9 μέχρι τις 14/11. Ο Άρης για το δικό σας Ηλιακό ωροσκόπιο, κυβερνά τον τομέα του έρωτα, του φλερτ, της σεξουαλικότητας, της δημιουργίας και των παιδιών. Με κάποιο τρόπο, φαίνεται ότι σ’ αυτό το δίμηνο, τα παραπάνω θέματα μπορεί να μην έχουν τις εξελίξεις που θέλετε, κάτι που θα οδηγήσει στο να ξανασκεφτείτε τις προτεραιότητες σας, τις ανάγκες σας από μια ερωτική σχέση, αλλά και το πως εκφράζετε τις επιθυμίες σας. Κάποιοι μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να επιστρέψετε σε μια παλιότερη σχέση ή μπορεί ένας-μια πρώην να κάνει την επανεμφάνιση του-ης στην ζωή σας. Φυσικά εσείς θα αξιολογήσετε την περίπτωση και θα αποφασίσετε αν θέλετε να ξαναδώσετε την ευκαιρία, αλλά μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό σας και δευτερευόντως δείτε αν αυτή η επιστροφή ικανοποιεί τον εγωισμό ή τις πραγματικές σας ανάγκες στον έρωτα. Ο Σεπτέμβριος, με την Αφροδίτη στον Λέοντα και τον αστεροειδή Έρως στο ίδιο ζώδιο, είναι πιο συμπαθητικός και ευνοϊκός για την προσωπική σας ζωή, παρά την ανάδρομη πορεία του Άρη. Έχει κάτι πιο ανάλαφρο κι εσείς είστε πιο δεκτικοί στο φλερτ. Οι σχέσεις είναι πιο ευχάριστες. Δεν είναι όμως η κατάλληλη εποχή για να γίνετε πιεστικοί και να τις κυνηγάτε με μανία. Προτιμήστε να έχετε μια πιο χαλαρή στάση, διότι έτσι θα έλξετε περισσότερο αυτό που θέλετε. Το διάστημα που χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις σας είναι αυτό των εκλείψεων. Από τον φετινό Ιούνιο ξεκίνησαν στο ζώδιο σας και το απέναντι των Διδύμων εκλείψεις, που θα καθορίσουν και την επόμενη χρονιά και μέχρι το 2022 την προσωπική σας ζωή. Οι εκλείψεις έχουν μια καρμική χροιά και πάντα δηλώνουν αλλαγές όταν επηρεάζουν τον τομέα των σχέσεων μας. Άνθρωποι που θα μπουν στη ζωή σας τώρα μπορεί να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τα επόμενα χρόνια. Κάποιοι μπορεί να πείτε ένα οριστικό αντίο σε μια ταλαιπωρημένη σχέση, ενώ κάποιοι άλλοι να προχωρήσετε σε έναν γάμο, συμβίωση ή την απόκτηση απογόνου. Το φθινόπωρο επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου και οι γεννημένοι κοντά στις 14/12. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο σας στις 16/12, αν μη τι άλλο, θα δώσει ένα πιο γλυκό και ερωτικό φινάλε σε μια χρονιά που ζόρισε όλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η διαδικασία «ζυγίσματος» των θετικών και των αρνητικών στο γάμο ή τους ερωτικούς σας δεσμούς ξεκίνησε από το 2017, με την έλευση του Κρόνου στο ζώδιο σας και ταυτόχρονα των εκλείψεων στον άξονα του ζωδίου σας με τον Καρκίνο, δηλαδή στην ουσία στον άξονα σχέσεων-γάμου. Αυτό που ελπίζω ότι έχετε κατανοήσει για τα καλά, τα τελευταία «πέτρινα» χρόνια και με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας, είναι πως σε μια σχέση χρειάζεται να κουραστείτε και οι δύο, για να είναι όλα καλά και ανθηρά. Το να περιμένετε μόνο από το σύντροφό σας ή να κάνετε μόνοι σας παιχνίδι, δεν βγάζει πουθενά. Κρύβοντας επίσης κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα μόνο να σας αποξενώσει καταφέρνετε, γι’ αυτό εδώ και τώρα φέρτε τα στην επιφάνεια και επιλύστε τα. Κάποιοι βέβαια βιώσατε αυτές τις δύσκολες επιρροές όχι ως πρόβλημα στη σχέση, αλλά εμμέσως λόγω προβλημάτων στον σύντροφο σας (υγείας, οικονομικά κ.α.). Σε κάθε περίπτωση αν έχετε φτάσει μαζί στο φθινόπωρο του 2020, τότε αυτή η σχέση σίγουρα έχει ένα γερό υπόβαθρο, αφού έχει αντέξει τους κλυδωνισμούς Κρόνου και εκλείψεων. Δεν μένει παρά να αντέξει και μέχρι το τέλος της χρονιάς για να νιώσετε πραγματικά νικητές. Τα «δύσκολα» δεν τελειώνουν ακόμη όπως καταλαβαίνετε, όμως δεν αργούν κιόλας, αφού ήδη οι εκλείψεις επηρεάζουν άλλα ζώδια και ο Κρόνος θα φύγει οριστικά τον Δεκέμβριο από το ζώδιο σας. Σχέσεις που θα φτάσουν έστω και με κάποια ελαφριά τραύματα στο 2021 σημαίνει ότι ήρθαν για να μείνουν. Αν πάλι δεν τα καταφέρετε μέχρι τότε να το «κρατήσετε», σημαίνει ότι απλά η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της και δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο σε κανένα από τα μέλη της. Άρα «αφήστε» την να φύγει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Αν αυτό το φθινόπωρο σάς βρίσκει μόνες-ους, μολονότι με τον Δία στο ζώδιο σας μπορεί να έχουν παρουσιαστεί κάποιες ευκαιρίες μες την χρονιά, ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος θα μπορούσαν να φέρουν κάποιες ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, χωρίς όμως εγγυήσεις μακροβιότητας. Τον Νοέμβριο η αντίθεση Αφροδίτης-Άρη μπορεί να σας οδηγεί σε μπερδέματα και άλλο να επιθυμείτε και άλλο τελικά να κάνετε. Τα καλά νέα θα έρθουν για σας τον Ιανουάριο του 2021. Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας και τον Άρη στον Ταύρο θα είναι ο πιο ερωτικός μήνας των τελευταίων ετών!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σαφώς συγκαταλέγεστε σε αυτούς που σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων είχαν περισσότερη εύνοια, συγκριτικά με άλλους, το καλοκαίρι που πέρασε. Η Αφροδίτη που έμεινε για πολλούς μήνες στους Διδύμους στον τομέα του έρωτα, του φλερτ, του ερωτικού παιχνιδιού, ακόμη κι αν δεν έφερε μια σχέση ζωής, έδωσε αρκετές ευκαιρίες αναθέρμανσης στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας ή και ευκαιρίες νέων φλερτ. Σε κάθε περίπτωση βοήθησε να περάσετε λίγο πιο ανάλαφρα ή και διασκεδαστικά. Βέβαια το κύριο μήνυμα του 2020, από την αρχή μέχρι το τέλος του, για σας τους Υδροχόους είναι να ψάξετε μέσα σας να βρείτε τι μπορεί να σας κρατά πίσω, όχι μόνο στα ερωτικά, αλλά γενικότερα στη ζωή σας. Είναι η κατάλληλη χρονιά για να βάλετε τέλος σε τοξικές σχέσεις, που απαιτούν από σας πολλές προσπάθειες και θυσίες και επιστρέφουν ψίχουλα. Ο μοντέρνος κυβερνήτης του ζωδίου σας ο Ουρανός, πήρε θέση κόντρας προς το ζώδιο σας από τον Ταύρο και σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια μέχρι το 2026, θα επηρεάσει όλους σας φέρνοντας ξαφνικές αλλαγές. Φέτος μέχρι το τέλος της χρονιάς θα επηρεάσει τους γεννημένους τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Εσείς θα επιδιώξετε περισσότερη ελευθερία και ανεξαρτησία στην προσωπική σας ζωή ή μπορεί να έχετε τα περισσότερα σκαμπανεβάσματα. Το φθινόπωρο τώρα, σ’ αυτή την τόσο σύνθετη χρονιά, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένας παράγοντας αστάθειας. Αναφέρομαι φυσικά στην φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Άρη, που θα ξεκινήσει από τις 9/9 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14/11. Ο Άρης δεν κυβερνά κάποιον τομέα σχέσεων στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, αλλά δεν παύει να κυβερνά τη σεξουαλικότητα και τις ερωτικές μας επιθυμίες. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του κρίνεται ως ακατάλληλο για τη δημιουργία νέων σχέσεων, ενώ δεν είναι καθόλου βλαπτικός αν αποφασίσετε να ανανεώσετε τις ήδη υπάρχουσες. Αν παρόλα αυτά κάτι ξεκινήσει μην βιάζεστε να προχωρήσετε σε δέσμευση. Δώστε χρόνο, μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση. Οι εκλείψεις του φθινοπώρου – χειμώνα, στις 30/11 και στις 14/12, επηρεάζουν την ερωτική σας ζωή, αλλά και τις φιλικές σχέσεις. Μια φιλία μπορεί να έχει διαφορετική εξέλιξη ή μπορεί να προκύψει ένας νέος έρωτας με ιδιαίτερα καρμική χροιά. Ενδιαφέρον έχει όμως και ο Σεπτέμβριος, με την Αφροδίτη στον Λέοντα μετά τις 6/9 και τον αστεροειδή Έρως μετά τις 15 στο ίδιο ζώδιο. Θα βοηθήσει να γίνουν λίγο πιο θερμά τα συναισθήματα των ατόμων που συνδέεστε απέναντι σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Μέχρι τώρα το 2020 δεν ήταν αρνητικό ως προς την επιρροή του στις προσωπικές σας σχέσεις, με εξαίρεση το διάστημα της περιόδου της Αφροδίτης στους Διδύμους από αρχές Απριλίου μέχρι και αρχές Αυγούστου. Αυτό το διάστημα της αντίξοης Αφροδίτης από τους Διδύμους, κάποιες-οι μπορεί να δυσκολευτήκατε στη σχέση ή το γάμο σας ή αν είσαστε μόνες-οι να μην βρήκατε κάτι αξιόλογο για να συνδεθείτε ερωτικά. Κάπως πιο γλυκός όμως ήταν ο Αύγουστος με την Αφροδίτη στον Καρκίνο. Το φθινόπωρο του 2020 παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες στην πορεία του, που σαφώς δεν κάνουν τον έρωτα προτεραιότητα και χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς για να μην υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι έχουμε ακόμη ένα φαινομενικά ανάδρομο πλανήτη, που θα περάσει σχεδόν 2 μήνες από 9/9 μέχρι 14/11 σ’ αυτή την κατάσταση απραγίας. Αναφέρομαι φυσικά στον Άρη. Και μολονότι για σας δεν κυβερνά κάποιον οίκο σχέσεων στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο είτε είστε Ιχθύες είτε έχετε ωροσκόπο σ’ αυτό το ζώδιο, ο Άρης δεν παύει να κυβερνά τις ερωτικές μας επιθυμίες και τη σεξουαλικότητα μας. Ίσως δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θα θέλατε στη φάση της ανάδρομης πορείας του, ενώ μπορεί κι εσείς οι ίδιες-οι να μην έχετε σπουδαία όρεξη για ερωτικά παιχνίδια. Άλλωστε θα υπάρχουν τόσα άλλα που θα κλέβουν την προσοχή και την ενέργεια σας μέσα στο φθινόπωρο, που δεν θα είναι προτεραιότητα η ερωτική σας ζωή. Όπως και να ‘χει, είναι σημαντικό να μην κάνετε μια συναισθηματική επένδυση στο διάστημα που παραμένει ανάδρομος ο Άρης ή τουλάχιστον να δώσετε λίγο περισσότερο χρόνο πριν αποφασίσετε να πέσετε με τα μούτρα σε κάτι καινούριο. Ο Οκτώβριος, μετά τις 2/10 με την Αφροδίτη στην Παρθένο, θα σας ιντριγκάρει περισσότερο στον τομέα των σχέσεων, αλλά εκεί χρειάζεται να είστε προσεκτικές-οι με σχέσεις που επιστρέφουν από το παρελθόν στη ζωή σας. Μην ενδώσετε αν δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι, για τους οποίους τελείωσε την πρώτη φορά. Οι εκλείψεις στο τέλος Νοεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου μπορεί να δημιουργήσουν αναταράξεις αν συμβιώνετε ή αν θέλετε κάτι τέτοιο. Η συμβουλή μου όμως είναι να πάρετε τις αποφάσεις στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Η παρουσία της Αφροδίτης στο Σκορπιό, από τις 22/11 μέχρι τις 15/12, είναι πιο ευνοϊκή και φιλική προς το ζώδιο σας και θα αποσοβεί τους κραδασμούς των εκλείψεων.