Κρόνος στους Ιχθύς: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη μέχρι το 2026 (ΜΕΡΟΣ Α)

Κρόνος στους Ιχθύς: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη μέχρι το 2026 (ΜΕΡΟΣ Α)

Κρόνος στους Ιχθύς: Πώς θα επηρεάσει τους πλανήτες στον αστρολογικό σας χάρτη μέχρι το 2026 (ΜΕΡΟΣ Α)

Καταρχάς όταν ο Κρόνος επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη, η επιρροή του είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με την όψη που σχηματίζει. Δεν είναι όλες οι όψεις του Κρόνου δύσκολες στη διαχείριση τους, μολονότι όλες οι όψεις, αρμονικές και δυσαρμονικές, απαιτούν ένα βαθμό δέσμευσης, πειθαρχίας και σκληρής δουλειάς.

Παρακάτω θα αναλύσω ξεχωριστά τις όψεις για κάθε πλανήτη που επηρεάζει στον αστρολογικό σας χάρτη.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά των όψεων. Για να σχηματίζει όψη συνόδου με κάποιον πλανήτη σας, θα πρέπει ο πλανήτης να βρίσκεται στους Ιχθύς. Για να σχηματίζει όψη αντίθεσης, θα πρέπει ο πλανήτης σας να βρίσκεται στην Παρθένο. Για να σχηματίζει όψη τετραγώνου, θα πρέπει ο πλανήτης σας να βρίσκεται είτε στους Διδύμους είτε στον Τοξότη.

Αν έχετε πλανήτες στα υπόλοιπα ζώδια της νερού, δηλαδή στον Καρκίνο, στον Σκορπιό, ή της γης στον Ταύρο, τον Αιγόκερω τότε ο Κρόνος σχηματίζει αρμονικές όψεις είτε τριγώνου στην περίπτωση του νερού είτε εξαγώνου στην περίπτωση της γης.

Αν έχετε πλανήτες στον Ζυγό, τον Λέοντα, τον Κριό και τον Υδροχόο η επιρροή είναι ουδέτερη σχετικά.

Πότε θα μας επηρεάσει;

Ο Κρόνος περνά στις 07/03/2023 στους Ιχθύς και η ημερομηνία εξόδου του από αυτό το ζώδιο θα είναι στις 14/02/2026. Θα υπάρξει μια μικρή περίοδος από τις 25/05/2023 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2025 που θα κάνει μια δοκιμαστική πτήση στον Κριό. Στην πορεία του αυτή θα επηρεάσει διαφορετικές μοίρες κάθε χρόνο.

Έτσι αν οι πλανήτες σας είναι από τις 0 μέχρι τις 7 μοίρες του κάθε ζωδίου θα επηρεαστείτε το 2023 από τον Κρόνο

Αν οι πλανήτες σας είναι από τις 3 μέχρι τις 19 μοίρες του κάθε ζωδίου θα επηρεαστείτε όλο το 2024 από τον Κρόνο

Αν οι πλανήτες σας είναι από τις 13 μέχρι τις 29 μοίρες του κάθε ζωδίου θα επηρεαστείτε το 2025 από τον Κρόνο

Αν οι πλανήτες σας είναι από τις 25 μέχρι τις 29 μοίρες του κάθε ζωδίου θα επηρεαστείτε μέχρι τις 14/02/2026.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες έχετε τους πλανήτες στο ωροσκόπιο σας πατήστε εδώ.

 

Για να διαβάσετε την επιρροή του Κρόνου στον Ερμή, στην Αφροδίτη και στον Άρη σας (ΜΕΡΟΣ Β) πατήστε εδώ.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 – Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΦΩΤΑ (ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ)

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΣ

Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο σας (το ζώδιο σας)

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στους Ιχθύς θα  έχετε την επιρροή του Κρόνου από τις 07/03/2023 μέχρι  και τις 14/02/2026 με ένα μικρό διάλλειμα το καλοκαίρι από τις 25/05/2025 μέχρι την 01/09/2025 σε όψη συνόδου. Σε αυτό το διάστημα θα δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων προσπαθειών και κόπων σας. Αν τα προηγούμενα χρόνια είχατε κάνει σωστές επιλογές και είχατε δουλέψει σκληρά και με ζήλο είναι η στιγμή της ανταμοιβής. Φυσικά σε όποιο αντίθετο σενάριο θα είναι η στιγμή της αποδοκιμασίας και των προβλημάτων. Είναι πάντα μια περίοδος με μεγαλύτερο στρες και άγχος, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Ο Κρόνος πολλές φορές φθείρει τις άμυνες του οργανισμού μας και καθετί τείνουμε να το περνάμε κάπως πιο βαριά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Έτσι ένα κρυολόγημα που σε άλλη περίπτωση θα το περνούσαμε στο πόδι, τώρα μπορεί να μας ρίξει στο κρεβάτι για μεγαλύτερο διάστημα. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε, διότι θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες. Φυσικά είναι μια καλή στιγμή να βάλετε βάσεις στη ζωή σας, προσωπικά και επαγγελματικά, αναλαμβάνοντας σημαντικότερες ευθύνες και δεσμεύσεις με μακρόχρονο ορίζοντα. Στις σχέσεις ο Κρόνος μπορεί να φέρει άτομα στη ζωή μας που θα παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις ή μπορεί να λειτουργήσει σαν διαλύτης σε σχέσεις που πλέον έχουν φθαρεί ή δεν μας προσφέρουν κάτι σημαντικό.

Κρόνος σε τετράγωνο και αντίθεση με τον Ήλιο σας

Αν ο Κρόνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο σας, είστε δηλαδή Δίδυμοι ή Τοξότες ή είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο σας, είστε δηλαδή Παρθένοι, εσείς μπορεί να προβληματιστείτε περισσότερο. Να έχετε περισσότερες προκλήσεις, εμπόδια, ανταγωνισμούς, δυσκολίες μέσω των συνθηκών, ειδικά αν οι επιλογές σας τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σωστές. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις σας ή να έχετε και θέματα με μεγαλύτερα άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον. Ρήξεις σε σχέσεις και συνεργασίες είναι πιθανές αν τα πράγματα έχουν φθαρεί και δεν έχουν ξεκάθαρο μέλλον. Πολλές φορές τα προβλήματα που προκύπτουν σας επισημαίνουν τομείς στη ζωή σας που δεν είχατε δώσει αρκετή σημασία ή αγνοούσατε εντελώς. Είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξετε ωριμότητα, να είστε πιο υπεύθυνοι και να απαλλαχτείτε από λάθος συμπεριφορές και επιπόλαιες αποφάσεις. Μπορεί με τον Κρόνο να ζοριστείτε, αλλά θα έχετε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για εξέλιξη και πρόοδο.

Κρόνος σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ήλιο σας

Αν ο Κρόνος σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ήλιο σας, είστε δηλαδή Ταύροι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι ή Σκορπιοί, η ζωή σας φαίνεται ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να σταθεροποιείται και δεν θα βιώσετε μεγάλες προκλήσεις και ανατροπές. Θα νιώθετε καλύτερα, θα είστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και τα βήματα που κάνετε και θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι η καταλληλότερη και η πιο εύκολη στιγμή να βάλετε στη ζωή σας νέες βάσεις, να γίνετε πιο υπεύθυνοι, αλλά και ρεαλιστές. Δεν θα είναι όμως μια επιρροή που να σας αναγκάζει να τα κάνετε όλα αυτά. Θα τα κάνετε γιατί εσείς οι ίδιοι θα το θέλετε.

Αν δε γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος σας πατήστε εδώ.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΑΣ

Κρόνος σε σύνοδο με τη Σελήνη σας

Αν η Σελήνη σας βρίσκεται στους Ιχθύς, τότε ο Κρόνος σχηματίζει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 όψη συνόδου με τη Σελήνη σας. Είναι μια αρκετά εσωστρεφής περίοδος που χρειάζεται να εκτιμήσετε κατά πόσο οι συναισθηματικές σας ανάγκες πληρούνται. Συνήθως είναι μια πιο βαριά επιρροή σε ψυχολογικό επίπεδο, όπου μπορεί να βιώσετε περισσότερη μοναξιά, έλλειψη στηρίγματος από τους ανθρώπους σας και μια τάση να τα βλέπετε όλα λίγο πιο απαισιόδοξα απ’ ότι συνήθως. Πολλές φορές μπορεί οι υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στη δουλειά, την οικογένεια και το σπίτι να είναι πιο βαριές και να μη σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να έχετε ελεύθερο χρόνο για σας. Είναι μια περίοδος που πιθανώς να χρειαστεί να στερηθείτε κάποια πράγματα είτε είναι υλικά αγαθά είτε ακόμη και κάποιες από τις απολαύσεις στη ζωή, διότι π.χ. πρέπει να ακολουθήσετε μια πιο στερητική διατροφή για λόγους υγείας. Βέβαια με αυτή την όψη αν το επιθυμείτε και πειθαρχήσετε μπορεί να χάσετε και αρκετό βάρος. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γενικότερα με τα θέματα της υγείας και να μην παραλείπετε να απευθύνεστε στον κατάλληλο γιατρό αν κάτι δεν πάει καλά. Το διάστημα της παραμονής του Κρόνου πάνω στη Σελήνη σας μπορεί να είναι βαθιά δημιουργικό αν μπορείτε να βρείτε διεξόδους. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτή την εμπειρία θα βγείτε πιο δυνατοί.

Κρόνος σε τετράγωνο και αντίθεση με τη Σελήνη σας

Αν η Σελήνη σας βρίσκεται στους Διδύμους ή τον Τοξότη, τότε ο Κρόνος θα σχηματίζει όψη τετραγώνου, ενώ αν η Σελήνη σας βρίσκεται στην Παρθένο θα σχηματίζει όψη αντίθεσης. Αυτές είναι από τις αρκετά ζόρικες επιρροές του Κρόνου καθώς θα έχετε την τάση να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο και να είστε πιο απαισιόδοξοι σε σχέση με αυτό που είστε κανονικά. Υπάρχει μια τάση για θλίψη τις περιόδους που η όψη θα είναι ακριβείας. Ευτυχώς μέσα σε μια περίοδο ενός χρόνου αυτή η όψη μπορεί να συμβεί μόνο από 1 μέχρι 3 φορές. Αν όμως από τη φύση σας έχετε μια ροπή στη θλίψη, τότε σε αυτές τις περιόδους μπορεί να το βιώνετε με μεγαλύτερη ένταση. Θέματα που σχετίζονται με τη μητέρα, τις γυναίκες στο περιβάλλον σας, αλλά και τον χώρο του σπιτιού ή την ακίνητη περιουσία σας μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν περισσότερο. Πιθανώς να νιώθετε ανασφαλείς ή να είστε υπερπροστατευτικοί με τους αγαπημένους σας από δικούς σας φόβους κι όχι γιατί απαραίτητα συντρέχει κάποιος λόγος. Πάντως καλό είναι να μην πιέζεστε ιδιαίτερα και να δίνετε στον εαυτό σας «άδεια» να ξεκουράζεται. Επειδή εσείς μπορεί να βιάζεστε δε σημαίνει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν πιο γρήγορα. Πολλές φορές αυτοί οι περίοδοι είναι απαιτητικές και σε θέματα επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και οικογενειακών.

Κρόνος σε εξάγωνο και τρίγωνο με τη Σελήνη σας

Αν η Σελήνη σας βρίσκεται στον Καρκίνο, τον Σκορπιό, τον Ταύρο ή τον Αιγόκερω, τότε θα δεχτείτε την αρμονική επιρροή του Κρόνου προς τη Σελήνη σας. Εσείς μπορείτε πιο εύκολα ό,τι κι αν προκύπτει να το διαχειριστείτε κι επίσης φαίνεται ότι αποφασίζετε με τη λογική και βασισμένοι πάνω σε στοιχεία κι όχι με το συναίσθημα. Θα είστε πιο σταθεροί στις επιλογές σας και θα παίρνετε πιο σπουδαίες και ασφαλείς αποφάσεις. Με κάποιο τρόπο θα νιώθετε πιο ώριμοι ως ενήλικες.

Αν δε γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη σας πατήστε εδώ.

 

Για να διαβάσετε την επιρροή του Κρόνου στον Ερμή, στην Αφροδίτη και στον Άρη σας (ΜΕΡΟΣ Β) πατήστε εδώ.