Όταν ο Κρόνος επιστρέφει στη γενέθλια θέση του κρίνονται οι σχέσεις και οι επιλογές μας

Όταν ο Κρόνος επιστρέφει στη γενέθλια θέση του κρίνονται οι σχέσεις και οι επιλογές μας

Όταν ο Κρόνος επιστρέφει στη γενέθλια θέση του κρίνονται οι σχέσεις και οι επιλογές μας

Ο Κρόνος χρειάζεται περίπου 29 χρόνια για να περιστραφεί γύρω από τον Ήλιο. Έτσι, στις ηλικίες περίπου των 29, των 58 και των 87 ετών ο Κρόνος επιστρέφει στο μέρος του ουρανού όπου βρισκόταν κατά τη γέννηση μας και αυτό το γεγονός είναι γνωστό ως επιστροφή του Κρόνου.

Η υπομονή και ο χρόνος είναι οι δύο πιο ισχυροί αντίπαλοι

Η επιστροφή του Κρόνου όταν συμβαίνει σηματοδοτεί την έναρξη της ενηλικίωσης, αλλά και της μέσης ηλικίας και του γήρατος κι είναι ένα διάστημα εξέλιξης και αναπροσαρμογής. Βοηθάει ένα άτομο να εξελιχθεί και να μεταβεί στην επόμενη φάση της ζωής του και να αναλάβει τις ανάλογες ευθύνες.

Για την αστρολογία, ο Κρόνος είναι ο απαιτητικός δάσκαλος που τα μαθήματα του είναι δύσκολα και η βαθμολογία του αυστηρή για να μάθετε περισσότερα και να αποκτήσετε δύναμη και σοφία. Η θέση του Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη αποκαλύπτει τη φύση των μαθημάτων ζωής που καλείστε να λάβετε, καθώς και τους φόβους που πρέπει να ξεπεράσετε για να πετύχετε, καθώς είναι σημαντικό να ανεβείτε επίπεδο και να αναμορφώσετε έτσι τη ζωής σας στις νέες συνθήκες.

Ο κόπος και η δουλειά φέρνουν θετικά αποτελέσματα, καθώς ο Δάσκαλος ανταμείβει όσους εξελίσσουν τη ζωή και το πνεύμα τους. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει επίσης ό,τι είναι σημαντικό για εσάς και δείχνει τους στόχους που πρέπει να επιδιώξετε με βάση τις αξίες σας. Όταν οι πράξεις σας και ο κόπος σας ευθυγραμμίζονται με τον εσωτερικό σας δάσκαλο, νιώθετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης. Διαφορετικά, μπορεί να αισθανθείτε τη βαριά σκιά του, δηλαδή δυσκολίες, περιορισμό, ελλείψεις και φοβίες.

Ο Κρόνος κυβερνά τη μακροζωία και τα γηρατειά και θέλει όταν κάποιος φτάσει σε μεγάλη ηλικία και κάνει τον απολογισμό του, να έχει κάτι που να τον κάνει περήφανο και να μη μετανιώσει επειδή αμέλησε ή δίστασε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες όταν έπρεπε. Θα δώσει πολύ ξεκάθαρα σήματα εάν κάποιος δεν υπακούει στα καλέσματα της ζωής του και δεν επιδιώκει να υπηρετήσει με το σωστό τρόπο τα πάθη του. Τα αισθήματα απογοήτευσης, ζήλιας και κατάθλιψης, είναι σημάδια ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή πλεύσης. Όσοι όμως αγνοούν τα σημάδια και αντιστέκονται στις αλλαγές, θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν από τις περιστάσεις. Ο Κρόνος δείχνει συχνά αυτό που ονομάζεται «σκληρή αγάπη», και τότε τα μαθήματα που μπορεί να θυμίζουν περιοριστικά μέτρα. Όμως, όποιες απώλειες και αν βιώσετε κατά την επιστροφή του Κρόνου σας σάς βοηθούν πραγματικά μακροπρόθεσμα, αναγκάζοντάς σας να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα, τις δυνάμεις και τον αληθινό εαυτό σας.

Αν φροντίσουμε τις στιγμές, θα μας ανταμείψουν τα χρόνια

Επειδή είναι συνήθως μια περίοδος που πρέπει να δημιουργήσει κάποιος την τύχη του με τα ίδια του τα χέρια, οι ευκαιρίες δεν πέφτουν συνήθως από τον ουρανό και πρέπει κάποιος να είναι ταπεινός αλλά και πρόθυμος να ξεκινήσει από το μηδέν, από τα χαμηλά και με τα λίγα. Είναι κάπως σαν το σχολείο, όταν τελειώσει η μέση εκπαίδευση αρχίζει η ανώτερη και μετά όταν τελειώσει κι εκείνη αρχίζει η ανώτατη. Όταν δείξετε τη δέσμευσή σας στον στόχο σας, κάνοντας κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα ανταμείψει την προσπάθειά σας. Εάν είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά, να αναλάβετε ευθύνες, να μάθετε, να αντιμετωπίσετε τις ανασφάλειες και να αφήσετε πίσω το παρελθόν, η επιστροφή του Κρόνου σας μπορεί να είναι μια περίοδος σημαντικών επιτευγμάτων.

Η πρώτη επιστροφή

Η ηλικία των 29-30 περίπου ετών είναι μια περίοδος που λαμβάνουν χώρα τεκτονικές αλλαγές που διαμορφώνουν τη ζωή μας. Αποκτούμε δουλειές και τις αλλάζουμε, φτιάχνουμε μια καριέρα, δημιουργούμε σχέσεις, χωρίζουμε και παντρευόμαστε, κάνουμε παιδιά, βρίσκουμε σπίτι, ή επιλέγουμε πού, με ποιόν και πώς θέλουμε να ζήσουμε. Κατά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, προσπαθούμε να χτίσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και αναλαμβάνοντας ευθύνες, περνώντας από την εποχή της ανεμελιάς στον ενήλικο και πιο υπεύθυνο ρόλο μας.

Δεύτερη επιστροφή

Στην ηλικία των 58 ετών, ο Κρόνος έχει ολοκληρώσει ένα άλλο ταξίδι 29 ετών γύρω από τον Ήλιο και συμβαίνει η δεύτερη επιστροφή. Αν και αυτή μπορεί επίσης να είναι μια δύσκολη περίοδος που μπορεί να περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στην οικογένεια, την εργασία, τις σχέσεις και άλλους τομείς της ζωής, αλλά είναι συνήθως λιγότερο ταραχώδης από την πρώτη. Στη δεύτερη επιστροφή του Κρόνου, οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται την ανάγκη να είναι επιτέλους ελεύθεροι να κάνουν αυτό που θέλουν, καθώς δεν προσπαθούν πλέον να ευχαριστήσουν ή να αποδείξουν τον εαυτό τους στους άλλους. Η κρίση της μέσης ηλικίας και η συνταξιοδότηση είναι κοινά θέματα αυτή την περίοδο, καθώς υπάρχει η ανάγκη να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους ώστε να ξεκουραστούν, να ακολουθήσουν έναν άλλο ρυθμό ζωής, ίσως ένα χόμπι ή ένα πάθος, και μερικοί μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και μια νέα καριέρα ή μια νέα οικογένεια. Παρόλο που οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να αισθάνονται αρκετά νέοι, οι φυσικές αντοχές και δυνάμεις δεν είναι οι ίδιες. Όμως έχουν περισσότερη πείρα και γνώση και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ανάληψη πιο ενεργού ρόλου στα κοινά και στην κοινότητα, ή την καθοδήγηση και μεταλαμπάδευση των γνώσεων στη νεότερη γενιά.

Τρίτη επιστροφή

Τέλος, η τρίτη επιστροφή που συμβαίνει στα τέλη της δεκαετίας των 80 ετών είναι η αφορμή για απολογισμό ζωής. Κατά τη διάρκεια της το άτομο θα ανατρέξει στη ζωή του και θα αξιολογήσει τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, όλα όσα πήρε και έδωσε, τα καλά και τα άσχημα. Και αν η φθορά δεν το έχει καταβάλει, μπορεί να έχει αποκομίσει πραγματική σοφία και να τη μοιραστεί με τους άλλους.

Η αιώνια δύναμη της ψυχής

Στις επιστροφές του Κρόνου σε κάθε τομέα όπου αισθάνεστε περιορισμούς, στέρηση ή φόβο, αναρωτηθείτε μήπως έχετε παραχωρήσει τη δύναμή σας σε κάποιον ή κάτι έξω από τον εαυτό σας. Αυτοκυριαρχία σημαίνει ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας. Ο Κρόνος, ο μεγάλος δάσκαλος, σας δείχνει ότι ο μόνος τρόπος για να βιώσει κάποιος την ευτυχία και την πραγματική ελευθερία, είναι να είναι ο απόλυτος κύριος του εαυτού του. Όλα τα πλάσματα νιώθουν φόβο μπροστά στη φθορά και την άνιση μάχη με τον χρόνο. Αλλά ένα πράγμα δεν μπορεί να φυλακιστεί και να μπει σε στενά πλαίσια και αυτό είναι η δύναμη της ψυχής. Η ψυχή ξέρει πώς να καταρρίπτει τα φράγματα και όλους τους περιορισμούς. Στην επιστροφή του Κρόνου σας, το να δώσετε τη δύναμή σας στο φόβο, μπορεί να τον γιγαντώσει, ενώ το να δείξετε το σθένος σας απέναντι στις όποιες δυσκολίες είναι το μόνο πράγμα που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους προοπτική και θα σας δώσει πίσω τη δύναμή σας και εσωτερική ικανοποίηση.

Ο Κρόνος ελέγχει τις αντοχές και των σχέσεων

Η επιστροφή του Κρόνου απαιτεί βελτιωτικές κινήσεις και να γίνουν προσαρμογές στη ζωή και οι συνεργασίες και οι σχέσεις δεν αποτελούν εξαίρεση. Πιθανότατα θα δοκιμαστούν στα Ρίχτερ του χρόνου και πρέπει να έχουν όχι μόνο γερά θεμέλια, αλλά και μια ευλυγισία για να αντέξουν. Συνήθως είναι η ώρα να αντιμετωπίσετε τυχόν ζητήματα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια και να κάνετε την απαραίτητη δουλειά στον τρόπο που σχετίζεστε. Επειδή είναι μια περίοδος που απαιτεί μοναξιά και ενδοσκόπηση, πολλοί άνθρωποι την περνούν μόνοι ή για διάφορους λόγους μπορεί να είναι απομακρυσμένοι από τον σύντροφό τους σε φυσικό ή ψυχικό επίπεδο. Συχνά μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν τόσα πολλά ανοιχτά μέτωπα στη ζωή τους να αντιμετωπίσουν, που δεν έχουν τον χρόνο ή την απαραίτητη ενέργεια να προσφέρουν στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, προσπαθήστε να είστε ο καλύτερος σύντροφός τουλάχιστον για τον εαυτό σας. Η ενέργεια που επενδύετε στην προσωπική σας βελτίωση και εξέλιξη θα οδηγήσει σε πιο ικανοποιητικές μελλοντικές σχέσεις ή συνεργασίες. Πολλές σχέσεις που επιβιώνουν από μια Κρόνια επιστροφή, τελικά κερδίζουν ένα βαθύτερο επίπεδο αγάπης και δέσμευσης. Η ειλικρίνεια, η ευελιξία και η προθυμία να απελευθερώσετε παλιές συνήθειες και να ακολουθήσετε μια πιο ώριμη προσέγγιση μπορούν να φέρουν επιτυχία.

Αν δεν είναι παντοτινή, δεν είναι αγάπη

Όταν πρόκειται για γνωριμίες κατά τη διάρκεια της επιστροφής του Κρόνου, η εξάλειψη πιθανών υποψηφίων που δεν ήρθαν για να μείνουν είναι κάτι που γίνεται ευκολότερα, ενώ η εύρεση ενός συντρόφου που είναι αξιόπιστος θα γίνει πιο ελκυστική προοπτική. Αυτό σημαίνει ότι αν βρεθεί κάποιος που θεωρείτε ότι είναι ιδανικός-ή για εσάς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και να γίνει όντως το ταίρι σας. Εάν ξεκινήσετε μια νέα σχέση σε αυτή την περίοδο, περιμένετε από τον σύντροφο σας να παίξει με κάποιο τρόπο τον ρόλο του Κρόνου, πυροδοτώντας κάποιες ανασφάλειές σας και ωθώντας σας να αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνες. Θα δοκιμαστείτε για να παραμείνετε αφοσιωμένοι στη δουλειά και τους στόχους σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός νέου έρωτα. Όσοι βιώνουν αυτή τη διέλευση τείνουν να είναι πιο συνειδητοποιημένοι με τις σχέσεις τους, λόγω του ρεαλισμού που φέρνει ο Κρόνος. Καθώς είναι αυτός που κρατάει τα ηνία του χρόνου και ωθεί στην υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα, μια σχέση που ξεκινά με τις ευλογίες του θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, ουσιαστική και μακροπρόθεσμη.