Πώς θα επηρεάσει ο Κρόνος από τον Υδροχόο τον αστρολογικό σας χάρτη: Ποια μαθήματα, εμπειρίες, προβλήματα ή μοναδικές ευκαιρίες θα έχετε μέχρι το 2023 (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Πώς θα επηρεάσει ο Κρόνος από τον Υδροχόο μέχρι το 2023

Πώς θα επηρεάσει ο Κρόνος από τον Υδροχόο τον αστρολογικό σας χάρτη: Ποια μαθήματα εμπειρίες προβλήματα ή μοναδικές ευκαιρίες θα έχετε μέχρι το 2023 (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Καταρχάς όταν ο Κρόνος επηρεάζει έναν πλανήτη στον αστρολογικό μας χάρτη, η επιρροή του είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με την όψη που σχηματίζει. Δεν είναι όλες οι όψεις του Κρόνου δύσκολες στη διαχείριση τους, μολονότι όλες οι όψεις, αρμονικές και δυσαρμονικές, απαιτούν ένα βαθμό δέσμευσης, πειθαρχίας και σκληρής δουλειάς.

Παρακάτω θα αναλύσω ξεχωριστά τις όψεις για κάθε πλανήτη που επηρεάζει στον αστρολογικό σας χάρτη.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά των όψεων. Για να σχηματίζει όψη συνόδου με κάποιον πλανήτη σας, θα πρέπει ο πλανήτης να βρίσκεται στον Υδροχόο. Για να σχηματίζει όψη αντίθεσης, θα πρέπει ο πλανήτης σας να βρίσκεται στον Λέοντα. Για να σχηματίζει όψη τετραγώνου, θα πρέπει ο πλανήτης σας να βρίσκεται είτε στον Ταύρο είτε στον Σκορπιό.

Αν έχετε πλανήτες στα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς ή του αέρα, δηλαδή στον Κριό, τον Τοξότη, τους Διδύμους και τον Ζυγό, τότε ο Κρόνος σχηματίζει αρμονικές όψεις είτε τριγώνου είτε εξαγώνου.

Αν έχετε πλανήτες στον Καρκίνο, τον Αιγόκερω, την Παρθένο και τους Ιχθύς η επιρροή είναι ουδέτερη σχετικά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 – Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΦΩΤΑ (ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ)

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΣ

Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο σας

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται στον Υδροχόο έχετε ήδη την επιρροή του Κρόνου από πέρυσι τον Δεκέμβριο και μέχρι την άνοιξη του 2023 σε όψη συνόδου. Σε αυτό το διάστημα θα δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων προσπαθειών και κόπων σας. Αν τα προηγούμενα χρόνια είχατε κάνει σωστές επιλογές και είχατε δουλέψει σκληρά και με ζήλο είναι η στιγμή της ανταμοιβής. Φυσικά σε όποιο αντίθετο σενάριο θα είναι η στιγμή της αποδοκιμασίας και των προβλημάτων. Είναι πάντα μια περίοδος με μεγαλύτερο στρες και άγχος, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Ο Κρόνος πολλές φορές φθείρει τις άμυνες του οργανισμού μας και καθετί τείνουμε να το περνάμε κάπως πιο βαριά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Έτσι ένα κρυολόγημα που σε άλλη περίπτωση θα το περνούσαμε στο πόδι, τώρα μπορεί να μας ρίξει στο κρεβάτι για μεγαλύτερο διάστημα. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε, διότι θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες. Φυσικά είναι μια καλή στιγμή να βάλετε βάσεις στη ζωή σας, προσωπικά και επαγγελματικά, αναλαμβάνοντας σημαντικότερες ευθύνες και δεσμεύσεις με μακρόχρονο ορίζοντα. Στις σχέσεις ο Κρόνος μπορεί να φέρει άτομα στη ζωή μας που θα παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις ή μπορεί να λειτουργήσει σαν διαλύτης σε σχέσεις που πλέον έχουν φθαρεί ή δεν μας προσφέρουν κάτι σημαντικό.

Κρόνος σε τετράγωνο και αντίθεση με τον Ήλιο σας

Αν ο Κρόνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο σας, είστε δηλαδή Ταύροι ή Σκορπιοί ή είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο σας, είστε δηλαδή Λέοντες, εσείς μπορεί να προβληματιστείτε περισσότερο. Να έχετε περισσότερες προκλήσεις, εμπόδια, ανταγωνισμούς, δυσκολίες μέσω των συνθηκών, ειδικά αν οι επιλογές σας τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σωστές. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις σας ή να έχετε και θέματα με μεγαλύτερα άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον. Ρήξεις σε σχέσεις και συνεργασίες είναι πιθανές αν τα πράγματα έχουν φθαρεί και δεν έχουν ξεκάθαρο μέλλον. Πολλές φορές τα προβλήματα που προκύπτουν σας επισημαίνουν τομείς στη ζωή σας που δεν είχατε δώσει αρκετή σημασία ή αγνοούσατε εντελώς. Είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξετε ωριμότητα, να είστε πιο υπεύθυνοι και να απαλλαχτείτε από λάθος συμπεριφορές και επιπόλαιες αποφάσεις. Μπορεί με τον Κρόνο να ζοριστείτε, αλλά θα έχετε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για εξέλιξη και πρόοδο.

Κρόνος σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ήλιο σας

Αν ο Κρόνος σχηματίζει εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ήλιο σας, είστε δηλαδή Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί, Τοξότες, η ζωή σας φαίνεται ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να σταθεροποιείται και δεν θα βιώσετε μεγάλες προκλήσεις και ανατροπές. Θα νιώθετε καλύτερα, θα είστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και τα βήματα που κάνετε και θα έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι η καταλληλότερη και η πιο εύκολη στιγμή να βάλετε στη ζωή σας νέες βάσεις, να γίνετε πιο υπεύθυνοι, αλλά και ρεαλιστές. Δεν θα είναι όμως μια επιρροή που να σας αναγκάζει να τα κάνετε όλα αυτά. Θα τα κάνετε γιατί εσείς οι ίδιοι θα το θέλετε.

Αν δε γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος σας πατήστε εδώ.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΑΣ

Κρόνος σε σύνοδο με τη Σελήνη σας

Αν η Σελήνη σας βρίσκεται στον Υδροχόο, τότε ο Κρόνος σχηματίζει μέχρι την άνοιξη του 2023 όψη συνόδου με τη Σελήνη σας. Είναι μια αρκετά εσωστρεφής περίοδος που χρειάζεται να εκτιμήσετε κατά πόσο οι συναισθηματικές σας ανάγκες πληρούνται. Συνήθως είναι μια πιο βαριά επιρροή σε ψυχολογικό επίπεδο, όπου μπορεί να βιώσετε περισσότερη μοναξιά, έλλειψη στηρίγματος από τους ανθρώπους σας και μια τάση να τα βλέπετε όλα λίγο πιο απαισιόδοξα απ’ ότι συνήθως. Πολλές φορές μπορεί οι υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στη δουλειά, την οικογένεια και το σπίτι να είναι πιο βαριές και να μη σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να έχετε ελεύθερο χρόνο για σας. Είναι μια περίοδος που πιθανώς να χρειαστεί να στερηθείτε κάποια πράγματα είτε είναι υλικά αγαθά είτε ακόμη και κάποιες από τις απολαύσεις στη ζωή, διότι π.χ. πρέπει να ακολουθήσετε μια πιο στερητική διατροφή για λόγους υγείας. Βέβαια με αυτή την όψη αν το επιθυμείτε και πειθαρχήσετε μπορεί να χάσετε και αρκετό βάρος. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γενικότερα με τα θέματα της υγείας και να μην παραλείπετε να απευθύνεστε στον κατάλληλο γιατρό αν κάτι δεν πάει καλά. Το διάστημα της παραμονής του Κρόνου πάνω στη Σελήνη σας μπορεί να είναι βαθιά δημιουργικό αν μπορείτε να βρείτε διεξόδους. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτή την εμπειρία θα βγείτε πιο δυνατοί.

Κρόνος σε τετράγωνο και αντίθεση με τη Σελήνη σας

Αν η Σελήνη σας βρίσκεται στον Ταύρο ή τον Σκορπιό, τότε ο Κρόνος θα σχηματίζει όψη τετραγώνου, ενώ αν η Σελήνη σας βρίσκεται στον Λέοντα θα σχηματίζει όψη αντίθεσης. Αυτές είναι από τις αρκετά ζόρικες επιρροές του Κρόνου καθώς θα έχετε την τάση να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο και να είστε πιο απαισιόδοξοι σε σχέση με αυτό που είστε κανονικά. Υπάρχει μια τάση για θλίψη τις περιόδους που η όψη θα είναι ακριβείας. Ευτυχώς μέσα σε μια περίοδο ενός χρόνου αυτή η όψη μπορεί να συμβεί μόνο 1 μέχρι 3 φορές. Αν όμως από τη φύση σας έχετε μια ροπή στη θλίψη, τότε σε αυτές τις περιόδους μπορεί να το βιώνετε με μεγαλύτερη ένταση. Θέματα που σχετίζονται με τη μητέρα, τις γυναίκες στο περιβάλλον σας, αλλά και τον χώρο του σπιτιού ή την ακίνητη περιουσία σας μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν περισσότερο. Πιθανώς να νιώθετε ανασφαλείς ή να είστε υπερπροστατευτικοί με τους αγαπημένους σας από δικούς σας φόβους κι όχι γιατί απαραίτητα συντρέχει κάποιος λόγος. Πάντως καλό είναι να μην πιέζεστε ιδιαίτερα και να δίνετε στον εαυτό σας «άδεια» να ξεκουράζεται. Επειδή εσείς μπορεί να βιάζεστε δε σημαίνει ότι τα πράγματα θα κυλήσουν πιο γρήγορα. Πολλές φορές αυτοί οι περίοδοι είναι απαιτητικές και σε θέματα επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και οικογενειακών.

Κρόνος σε εξάγωνο και τρίγωνο με τη Σελήνη σας

Αν η Σελήνη σας βρίσκεται στον Κριό, τους Διδύμους, τον Ζυγό ή τον Τοξότη, τότε θα δεχτείτε την αρμονική επιρροή του Κρόνου προς τη Σελήνη σας. Εσείς μπορείτε πιο εύκολα ό,τι κι αν προκύπτει να το διαχειριστείτε κι επίσης φαίνεται ότι αποφασίζετε με τη λογική και βασισμένοι πάνω σε στοιχεία κι όχι με το συναίσθημα. Θα είστε πιο σταθεροί στις επιλογές σας και θα παίρνετε πιο σπουδαίες και ασφαλείς αποφάσεις. Με κάποιο τρόπο θα νιώθετε πιο ώριμοι ως ενήλικες.

Αν δε γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη σας πατήστε εδώ.

 

Για να διαβάσετε την επιρροή του Κρόνου στον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη  (ΜΕΡΟΣ Β’) πατήστε εδώ.