Η κατάρα των προέδρων της Αμερικής και η σύμπτωση με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου

Η κατάρα των προέδρων της Αμερικής και η σύμπτωση με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου

Τα τελευταία 200 χρόνια φαίνεται ότι κάθε Αμερικάνος Πρόεδρος που έχει εκλεγεί κάτω από την επιρροή της Μεγάλης Συνόδου Δία-Κρόνου (όπως κι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 21/12/20 στο ζώδιο του Υδροχόου και επαναλαμβάνεται κάθε είκοσι χρόνια), είτε έχει πέσει θύμα δολοφονίας, είτε έχει επιζήσει από μια απόπειρα δολοφονίας, είτε έχει πεθάνει για άλλους λόγους κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Με αφορμή την επερχόμενη ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν κάτω από αυτή την επιρροή, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχει συμβεί στο παρελθόν και πώς αυτή η όψη μπορεί να συνδέεται με μια τέτοια ατυχή συνθήκη.

Οι 8 «άτυχοι» Πρόεδροι

Η κατάρα ξεκινά με την εκλογή του Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον το 1841, o οποίος κόλλησε πνευμονία την ημέρα της ορκωμοσίας και πέθανε έναν μήνα αργότερα.

Ο Αβραάμ Λίνκολν ορκίστηκε Πρόεδρος το 1861 με τη Σύνοδο Δία-Κρόνου στην Παρθένο, όμως δολοφονήθηκε στην αρχή της δεύτερης θητείας του, κάποιους μήνες μετά την ορκωμοσία, στα 56 του χρόνια.

Ο Τζέιμς Γκάρφιλντ ορκίστηκε τον Μάρτιο του 1881 υπό την επιρροή της Μεγάλης Συνόδου Δία-Κρόνου στον Ταύρο το 1880 και τον Σεπτέμβριο σκοτώθηκε από έναν διαταραγμένο τύπο, στα 50 του χρόνια.

Ο Ουίλλιαμ ΜακΚίνλεϊ ορκίστηκε σε δεύτερη θητεία με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Αιγόκερω το 1900 και σκοτώθηκε πριν καλά καλά προλάβει να κλείσει χρόνο από έναν αναρχικό, στα 58 του έτη.

Ο Ουόρεν Χάρντινγκ ορκίστηκε Πρόεδρος το 1921 με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Ταύρο και έσβησε στα 58 του έτη ξαφνικά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι ορκίστηκε το 1961 με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Αιγόκερω και δολοφονήθηκε 3 χρόνια αργότερα στο Ντάλας.

Ο Ρόναλντ Ρήγκαν ορκίστηκε με την επιρροή της Μεγάλης Συνόδου Δία-Κρόνου στον Ζυγό το 1980 και δέχτηκε απόπειρα δολοφονίας το 1981, της οποίας επέζησε με αρκετά σοβαρά τραύματα.

Πιο τυχερός στάθηκε ο Τζορτζ Μπους που εκλέχθηκε το 2001 και τέσσερα χρόνια μετά δέχτηκε δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα, η οποία όμως δεν εξερράγη.

Ο μύθος του Ίκαρου και οι αντίθετες δυνάμεις

Η Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου συσχετίζεται με τον μύθο του Ίκαρου, που παράκουσε τις συμβουλές του πατέρα του και πέταξε κοντά στον Ήλιο, που από τη ζεστή έλιωσαν τα κέρινα φτερά του και έπεσε. Είναι μια Σύνοδος που ενώνει αντίθετες δυνάμεις. Ο ιδεαλισμός απέναντι στον υλισμό, οι υψηλές προσδοκίες και φιλοδοξίες απέναντι στους περιορισμούς της ζωής, η ανάγκη της Αθανασίας απέναντι στον Θάνατο που συνδέεται με την ανθρώπινη υπόσταση.

Η ισχυρή επιρροή της όψης στη ζωή του Τζον Λένον

Όμως, πολλές φορές η επιρροή μιας τέτοιας όψης, όταν κάποιος τη φέρει στο γενέθλιο ωροσκόπιο του, με κάποιο τρόπο είναι σαν να αποτυπώνεται και στο μέλλον του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραγουδιστής Τζον Λένον. Γεννήθηκε το 1940 στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Ταύρο. Έγινε ο ήρωας μιας ολόκληρης γενιάς, τραγουδώντας για την ειρήνη, όταν οι Beatles έκαναν το ντεμπούτο τους στη διάρκεια της Μεγάλης Συνόδου Δία-Κρόνου στον Αιγόκερω το 1960 και είκοσι χρόνια μετά το 1980, με την επόμενη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Ζυγό, ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε. Είναι απίστευτο πώς η ζωή κάποιου κυριαρχείται από μια τέτοια όψη.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου

Κάτω από αυτή την επιρροή ορκίζεται τον Ιανουάριο του 2021 ο Τζο Μπάιντεν. Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι μια απλή σύμπτωση, αλλά και ότι θα έχει αυξημένη προστασία για την υγεία του όταν εμφανίζεται δημόσια.