Όταν το Κάρμα παίζει παιχνίδια με τη ζωή μας! Πώς θα μας επηρεάσουν οι Δεσμοί της Σελήνης (Κάρμα) μέχρι τον Ιανουάριο του 2022;

Όταν το Κάρμα παίζει παιχνίδια με τη ζωή μας! Πώς θα μας επηρεάσουν οι Δεσμοί της Σελήνης (Κάρμα) μέχρι τον Ιανουάριο του 2022;

Όταν το Κάρμα παίζει παιχνίδια με τη ζωή μας! Πώς θα μας επηρεάσουν οι Δεσμοί της Σελήνης (Κάρμα) μέχρι τον Ιανουάριο του 2022;

Τον Μάιο του 2020 οι Δεσμοί της Σελήνης (γνωστοί και ως Κάρμα) πέρασαν στον άξονα Διδύμων–Τοξότη. Σε αυτό τον άξονα ξεκίνησαν οι εκλείψεις από τον Ιούνιο του 2020 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2022. Την τελευταία φορά που οι Δεσμοί της Σελήνης υπήρξαν στην ίδια θέση, ήταν πριν από 19 χρόνια το φθινόπωρο του 2001 μέχρι το 2003.

Δίδυμοι Πύργοι και Κορωνοϊός

Ο άξονας Διδύμων–Τοξότη είναι ο άξονας της επικοινωνίας, των ταξιδιών, των διεθνών σχέσεων. Το καλοκαίρι του 2001 είχαμε μια παρόμοια συνθήκη αστρολογικά, με αυτή που βιώνουμε φέτος. Τότε, ο Κρόνος από τους Διδύμους σχημάτισε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Τοξότη. Στις 11 Σεπτεμβρίου η τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο του εμπορίου στην Νέα Υόρκη, στους Δίδυμους Πύργους, άλλαξε την ιστορία της αεροπλοΐας και όχι μόνο, για πάντα. Χρειάστηκε να περάσει χρόνος για να εμπιστευθούμε ξανά αυτό το μέσο, που μας φέρνει τόσο κοντά με τους ανθρώπους σε άλλα πλάτη και μήκη της γης και να σβήσει η εικόνα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους από το μυαλό μας. Φέτος, ο Κρόνος σχημάτισε σύνοδο με τον Πλούτωνα, όπως έχω επεξηγήσει αναλυτικά στο άρθρο μου για τον Κορωνοϊό. Και οι Δεσμοί της Σελήνης πέρασαν πάλι στην ίδια θέση στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, κάνοντας μας να χάνουμε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη και την αίσθηση ασφάλειας στα μέσα μεταφοράς και κυρίως αυτά που σχετίζονται με τον τουρισμό. Το ζώδιο των Διδύμων αφορά το κοντά, ενώ του Τοξότη το μακριά. Ίσως μέχρι τις αρχές του 2022 η ιδέα των μακρινών ταξιδιών να μας δημιουργεί, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, ανασφάλεια και να είμαστε διστακτικοί να ταξιδέψουμε πολύ. Τα ίδια ζώδια κυβερνούν τα ΜΜΕ, τις εκδόσεις, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τη νομοθεσία των κρατών και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση και τι περιορισμοί ή νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν. Όλα αυτά αφορούν τη γενική εικόνα και τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η επιρροή σε προσωπικό επίπεδο

Καταρχάς όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε τα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη. Έτσι η επιρροή αφορά σε κάποιο τομέα της ζωής μας, ανεξάρτητα από το ζώδιο ή τον ωροσκόπο μας.

Ο άξονας Διδύμων-Τοξότη είναι ο άξονας της γνώσης και της συνειδητοποίησης. Είναι όμως, πολύ διαφορετικά τα αιτήματα των δυο ζωδίων.

Τι κυβερνά ο Ερμής

Ο κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής, που κυβερνά τη νοητική λειτουργία, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πληροφορία, τη λογική και τετράγωνη σκέψη. Είναι ο Ερμής της επικοινωνίας, της ποικιλίας στα ενδιαφέροντα, της εξυπνάδας, της επιχειρηματολογίας που βασίζεται στα γεγονότα. Κυβερνά τους νέους, τους στενούς συγγενείς, τα αδέλφια μας, τους γείτονες και τους γνωστούς μας, τους συνεργάτες, τους ανθρώπους που έχουμε δοσοληψίες στην καθημερινότητα μας. Κυβερνά το εμπόριο, τα κοντινά ταξίδια, τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο καθένας από μας, τις εμπορικές μας δοσοληψίες. Κυβερνά τη βασική μας εκπαίδευση, τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε.

Τι κυβερνά ο Δίας

Ο Τοξότης, η άλλη πλευρά του άξονα, κυβερνάται από τον Δία. Κι ενώ υπάρχουν κοινά θέματα και στα δυο ζώδια ο Τοξότης φαίνεται ότι απογειώνει τα θέματα των Διδύμων και τα πηγαίνει σε ένα πιο αφηρημένο και φιλοσοφικό επίπεδο. Αν ο Δίδυμος σκέφτεται με τετράγωνη λογική και βασίζεται σε αυτό που αντιλαμβάνεται νοητικά, ο Τοξότης πηγαίνει πιο βαθιά, πιο μακριά, βλέπει τη μεγάλη εικόνα και φιλοσοφεί πάνω στην πληροφορία. Ο Τοξότης κυβερνά τις πεποιθήσεις, την πίστη, τη θρησκευτική προτίμηση, τη φιλοσοφία μας για τη ζωή, την κοσμοθεωρία μας, τον πνευματικό κόσμο. Είναι ο μέντορας, ο δάσκαλος, ο θεραπευτής, ο αρχηγός μιας θρησκείας, μιας πολιτικής παράταξης, ο μπροστάρης μιας ιδεολογίας, ο συγγραφέας. Ο Τοξότης επεκτείνει τη γνώση, διερευνά τις διαφορετικές αντιλήψεις, τις διαφορετικές κουλτούρες γι’ αυτό είναι και το ζώδιο των ξένων και του εξωτερικού. Κι αν ο Τοξότης ψάχνει να βρει την αλήθεια στα βιβλία, στην ιστορία, σε μια θρησκεία, ο Δίδυμος μας προτρέπει να τα αμφισβητούμε όλα και να ψάχνουμε τη δική μας αλήθεια.

Τι πρέπει να κάνουμε

Κι ενώ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και των δυο ζωδίων είναι σημαντικά αν θέλουμε να γίνουμε πιο σοφοί στην πορεία της ζωής μας, τώρα που ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται στους Διδύμους πρέπει να υιοθετήσουμε περισσότερο τα χαρακτηριστικά των Διδύμων παρά του Τοξότη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε a priori ό,τι ακούμε, διαβάζουμε χωρίς να εξετάζουμε ποιος και γιατί το είπε ή το έγραψε. Το ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να συμφωνούν σε κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν δίκιο. Εμείς πρέπει να βρούμε τη δική μας αλήθεια, αλλά όχι αυτή που βασίζεται σε πεποιθήσεις, αντιλήψεις, πολιτικές ή θρησκευτικές ιδεολογίες. Μια αλήθεια πιο επιστημονική που βασίζεται πιο πολύ σε γεγονότα και σε λογική. Πρέπει να είμαστε πιο πρακτικοί παρά θεωρητικοί. Να μαθαίνουμε μέσα από την πράξη και την εμπειρία. Να είμαστε κοντά στον στενό κύκλο μας, προσπαθώντας να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής μας στην καθημερινότητα μας. Να προτιμήσουμε τα ταξίδια κοντά στη βάση μας από τα μακρινά εξωτικά ταξίδια. Αυτό εδώ που τα λέμε και λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού μπορεί και να επιβάλλεται.

Ποιοι έχουν επιστροφή Δεσμών της Σελήνης

Αν είστε περίπου 18, 37, 55 ή 74 ετών τότε έχετε επιστροφή των Δεσμών της Σελήνης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε γεννηθεί με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Διδύμων–Τοξότη, όπως έχουμε τώρα. Για εσάς μέχρι το 2022 θα υπάρχουν καρμικές εξελίξεις, που θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση της ζωής σας αν έχετε ξεφύγει από αυτή. Καρμικά γεγονότα, μοιραίες εξελίξεις σε σχέσεις ή μοιραίες νέες σχέσεις μπορεί να γεννηθούν.

Αν είστε κοντά 27, 46, 64 ή 83 ετών, τότε έχετε ακριβώς την αντίθετη επιστροφή των Δεσμών της Σελήνης, κάτι που σημαίνει ότι τώρα πρέπει να προσαρμοστείτε σε αυτά που μάθατε τα προηγούμενα 9 χρόνια και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτή η επιρροή για το ζώδιο και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ: Καιρός να αναπτύξετε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, να προωθήσετε τις δημόσιες σχέσεις σας, να δείξετε τις γνώσεις σας, να γράψετε ή να μαγνητοσκοπήσετε κάτι που θέλετε να βγει προς τα έξω. Να μάθετε νέα πράγματα, να αναλάβετε ένα πιο ηγετικό ρόλο στο περιβάλλον σας, να γίνετε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με τους άλλους ανθρώπους.

ΤΑΥΡΟΣ: Καιρός να ασχοληθείτε ουσιαστικά με τα οικονομικά σας δεδομένα, αλλά και να βγάλετε περισσότερο χρήμα, να δημιουργήσετε πιο ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Εύκολο; Ειδικά με τις τωρινές συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, όχι, αλλά ακόμη και σ ’αυτές τις εποχές της αστάθειας κάποιοι τα καταφέρνουν. Κι αυτοί οι «κάποιοι» μπορεί να είστε εσείς.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Όλα τριγύρω αλλάζουν, θα μένατε εσείς οι ίδιοι; Όχι βέβαια. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στο ζώδιο σας φέρνει αλλαγές σε εσάς τους ίδιους, στην εμφάνιση σας, στο πώς παρουσιάζεστε στον κόσμο, στην κοσμοθεωρία σας. Τώρα ήρθε η στιγμή σας, να βγείτε μπροστά, να λάμψετε, να κάνετε αλλαγές σε σχέσεις-συνεργασίες. Αφήστε πίσω ό,τι έχει τελειώσει, αναλάβετε τα ηνία της ζωής σας, μπείτε σε δράση, πάρτε πρωτοβουλίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη επιβάλλουν να κάνετε αλλαγές στην καθημερινότητα, στον τρόπο που δουλεύετε, στον τρόπο που εκτελείτε τις ρουτίνες της καθημερινότητας σας, στον τρόπο που αξιολογείτε τα θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναμετρηθείτε με τις κακές σας συνήθειες, τις αυτοκαταστροφικές σας τάσεις, τα κατάλοιπα από τα τραύματα της παιδικής ηλικίας και να τα αντιμετωπίσετε κατάματα.

ΛΕΩΝ: Με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη ήρθε ο καιρός να συνεργαστείτε με άλλους, αναλαμβάνοντας ένα ηγετικό ρόλο στο περιβάλλον σας. Να ηγηθείτε ίσως κάποιας καμπάνιας, ενός στόχου που αφορά τα κοινά, να αναλάβετε δράσεις, αλλά και να διαμορφώσετε με ένα διαφορετικό τρόπο τους στόχους και τις φιλίες σας. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε να αναλάβετε το ρόλο ενός μέντορα, ενός δασκάλου ή να δραστηριοποιηθείτε περισσότερο στην πολιτική.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Βήματα προς την κορυφή θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη για εσάς. Θα γίνετε πιο φιλόδοξοι και θα κατακτήσετε, ίσως, κάποια θέση που ονειρευόσασταν. Αλλαγές καριέρας ή και κατεύθυνσης στη ζωή σας, ιδιαίτερα αν αυτό που κάνετε ως τώρα δεν σας ικανοποιεί βαθιά.

ΖΥΓΟΣ: Με τους Δεσμούς της Σελήνης μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 στον άξονα Διδύμων-Τοξότη είναι ο καιρός να ανοίξετε τους ορίζοντες σας. Ίσως τους γεωγραφικούς προς το παρόν να είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να ανοίξετε τους πνευματικούς, τους επιχειρηματικούς, τους γνωστικούς σας ορίζοντες. Μήπως θέλετε να μάθετε κάτι καινούριο; Τώρα είναι η στιγμή να το εξερευνήσετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Δύο είναι οι τομείς που θα εξερευνήσετε μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Ο ένας αφορά τα οικονομικά σας, αφού εκεί θα έχετε δυνατότητες να αλλάξετε το στάτους τους και να ωφεληθείτε πιθανώς από καινούριες συνεργασίες, αλλά και των ερωτικών σχέσεων. Είναι η στιγμή της μεταμόρφωσης και της πνευματικής σας εξέλιξης. Είναι η στιγμή που θα αναζητήσετε περισσότερη αλήθεια στον έρωτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ταξίδι στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών φαίνεται ότι θα κάνετε αγαπητοί μου Τοξότες με τους Δεσμούς της Σελήνης στους Διδύμους και το δικό σας ζώδιο. Κάποιες από τις σχέσεις σας, προσωπικές ή επαγγελματικές, θα σας φανούν ότι έκλεισαν τον κύκλο τους και θα δώσουν τη θέση τους σε νέες και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Αυτό που αλλάζει ή πρέπει να αλλάξει είναι τα κριτήρια που επιλέγετε αυτούς που σας πλαισιώνουν. Τώρα πια χρειάζεται περισσότερη λογική.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ήρθε ο καιρός να απλοποιήσετε τη ζωή και την καθημερινότητα σας, με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Μέχρι τις αρχές του 2022 πρέπει να κάνετε μια εκκαθάριση και να πετάξετε ό,τι σας κρατάει πίσω και δεν σας επιτρέπει να εξελιχθείτε επαγγελματικά, προσωπικά, οικονομικά, ακόμη κι αν είναι οι δικές σας ιδέες αυτοπεριορισμού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Με τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη είναι πολλά τα πιθανά σενάρια για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Ένας νέος έρωτας, μια εγκυμοσύνη, μια νέα δημιουργική ανησυχία, μια καλλιτεχνική έμπνευση, μεγαλύτερη ενασχόληση με τα παιδιά ή και μια δική σας επιχειρηματική κίνηση.

ΙΧΘΥΕΣ: Σημαντική είναι για εσάς η θέση των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 θα υπάρξουν αλλαγές στον άξονα καριέρας-οικογένειας, καθώς πολλοί από σας μπορεί να αποφασίσετε μια αλλαγή σπιτιού, αλλαγή επαγγελματικής στέγης ή κατεύθυνσης στην καριέρα σας. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται εκεί έξω και είναι πολύ πιο κοντά από αυτό που νομίζετε μέχρι τώρα!