Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες: Τα 5 «προβλήματα» που θα αντιμετωπίσετε στη σχέση μαζί τους

Τα ζώδια του νερού, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες, είναι σύνθετα πλάσματα. Είναι δημιουργικά, ρομαντικά, υποστηρικτικά, προστατευτικά, έχουν μεγάλη φαντασία, έντονα συναισθήματα και ευαισθησίες. Όμως είναι και πολύ εσωστρεφή, μυστικοπαθή, εμμονικά και έχουν σκαμπανεβάσματα στη διάθεση τους, οπότε αν το ταίρι τους δεν είναι «υποψιασμένο» για το τι πρέπει να κάνει και πώς να τα διαχειριστεί, μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις τους. Αν λοιπόν είστε σε σχέση ή θέλετε να ξεκινήσετε να βγαίνετε με ένα ζώδιο του νερού, σας έχω τα SOS που πρέπει να διαβάσετε για να καταφέρετε να τους κατανοήσετε και να συνυπάρξετε ειρηνικά. Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε σε μια σχέση με Σκορπιό, Καρκίνο και Ιχθύες είναι 5 και είναι πολύ σημαντικές.

  1. Απαισιοδοξία

Τα ζώδια του νερού δεν φημίζονται για την αισιοδοξία τους και συνήθως βρίσκουν τα αρνητικά σε κάθε κατάσταση που προκύπτει, δημιουργώντας τόσο στον εαυτό τους όσο και στο περιβάλλον τους ένα βαρύ κλίμα. Παρότι είναι πολύ συμπονετικά και υποστηρικτικά άτομα, αν αντιμετωπίζουν προβλήματα τα βλέπουν όλα πιο μαύρα απ’ ό,τι είναι, βυθίζονται στις σκέψεις τους και κλείνονται στο καβούκι τους. Υποφέρουν και δεν μπορούν εύκολα να δεχτούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να τους προσφερθεί, καθώς αισθάνονται ότι ήρθε η καταστροφή και τίποτα δεν μπορεί να τους γλιτώσει. Αν λοιπόν είστε από αυτούς που σε κάθε πρόβλημα βλέπουν μια λύση και σε κάθε δυσκολία μία πρόκληση, τα ζώδια του νερού δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον συλλογισμό σας. Όσο εσείς θα τους λέτε «δεν πειράζει ό,τι και αν έγινε προχωράμε», αυτοί θα σας κοιτούν λες και είστε από άλλον πλανήτη και θα τους εκνευρίζετε. Χρειάζονται χρόνο για να συνέλθουν από κάθε σφαλιάρα που τρώνε, διότι μεγαλοποιούν τις καταστάσεις στο μυαλό τους.

  1. Η φαντασία που οργιάζει

Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες έχουν τεράστια φαντασία η οποία οργιάζει. Αυτή η φαντασία όμως έχει δύο πλευρές, από τη μια μπορούν να γίνουν απίστευτα δημιουργικοί και εμπνευσμένοι, από την άλλη όμως γίνονται τόσο ονειροπόλοι που σαμποτάρουν οι ίδιοι την εξέλιξη τους. Κινούνται πολλές φορές ανάμεσα στα όνειρα τους και την πραγματικότητα και δεν μπορούν εύκολα να ξεχωρίσουν τι πραγματικά ισχύει και τι είναι μόνο στο κεφάλι τους. Πολλές φορές μάλιστα παγιδεύονται στις δικές τους προσδοκίες και απογοητεύονται χωρίς ο άλλος να τους έχει υποσχεθεί κάτι… Όλο αυτό το μπέρδεμα τους δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στις σχέσεις τους και οι σύντροφοί τους είναι δύσκολο να τα διαχειριστούν, αφού δεν δέχονται και κουβέντα.

  1. Γιατί εγώ ζω στον κόσμο τον δικό μου

Τα ζώδια του νερού όσο γελαστά και δυναμικά και αν φαίνονται, βαθιά μέσα τους κρύβουν τόσες ανασφάλειες που δεν μπορούν να βρουν ησυχία στην ψυχή τους. Για αυτό έχουν δημιουργήσει τη «ζώνη ασφαλείας» τους, έναν δικό τους κόσμο, στον οποίο αποσύρονται για να βρουν τις ισορροπίες τους. Μην φανταστείτε ότι βλέπουν φαντάσματα και νεράιδες, απλά θέλουν να απομονώνονται και να χαλαρώνει η σκέψη τους και η καρδιά τους. Όπως οι πληγωμένοι λύκοι πηγαίνουν στις σπηλιές και γλείφουν τις πληγές τους, έτσι και τα ζώδια του νερού κλείνονται στον εαυτό τους και προσπαθούν να βάλουν το μυαλό τους και τις σκέψεις τους σε μια σειρά. Δεν τους είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον τους ηρεμεί. Αυτό βέβαια, δεν μπορεί εύκολα να το ανεχτεί κάποιος σε μια σχέση, διότι όταν προκύπτουν προβλήματα πρέπει να συζητούνται και να λύνονται, αλλά τα ζώδια του νερού πρέπει πρώτα να τα λύσουν με τον εαυτό τους και μετά με τους άλλους. Αν λοιπόν ο σύντροφός σας είναι Καρκίνος, Σκορπιός ή Ιχθύες και βλέπετε κάτι να τον απασχολεί και να απομονώνεται, μην τον πιέζετε να σας αποκαλύψει εδώ και τώρα τι έχει. Πείτε του: «καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει και είμαι εδώ για σένα». Μόνο έτσι θα αισθανθεί ασφάλεια και θα ανοιχτεί, αλλιώς όσο τον πιέζετε τόσο θα κλείνεται στον κόσμο του.

  1. Διαίσθηση vs Λογική

Και τα τρία ζώδια του νερού φημίζονται για τη διαίσθηση τους και μάλιστα καθοδηγούνται από αυτή. Αντιλαμβάνονται μ’ ένα βλέμμα τις προθέσεις του άλλου, μπορεί και τη σκέψη του και βλέπουν λεπτομέρειες που άλλοι δεν καταλαβαίνουν. Μπορεί να δουν κάτι, μια κίνηση, έναν μορφασμό και θα το αναλύσουν τόσο πολύ που θα αρχίσουν να πλάθουν σενάρια, να τα πιστεύουν και να γίνονται δυστυχείς. Αυτό πολλές φορές τους γλιτώνει από καταστάσεις, αλλά άλλες φορές τους φέρνει σε μια κατάσταση άμυνας και σχεδόν… παραλογισμού. Για παράδειγμα, έχετε σχέση με κάποιο ζώδιο του νερού και του γνωρίζετε τους φίλους σας, αυτός-η αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι συμπαθής και ότι του παίζουν θέατρο, αλλά σας εσάς οι φίλοι σας λένε τα καλύτερα. Προσπαθείτε λοιπόν να πείσετε τον σύντροφό σας ότι είναι όλα καλά και εκείνος-η σας λέει ότι ξέρει την «αλήθεια». Εσείς βάζετε μπροστά τη λογική και ό,τι έχετε ακούσει και τα ζώδια του νερού δεν στέκονται σε αυτά που φαίνονται και λέγονται, αλλά σε αυτά που νιώθουν. Είναι κάτι μεταφυσικό αυτό που έχουν και δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούν άτομα που δεν το καταλαβαίνουν. Έτσι τα ζώδια του νερού μπαίνουν σε κατάσταση άμυνας, διότι δεν μπορούν να αποδείξουν αυτό που ένιωσαν και έτσι αρχίζουν οι καβγάδες και οι κατηγόριες που τους κλείνουν ακόμα περισσότερο στον εαυτό τους.

  1. Ασφάλεια, ευαισθησία και εμμονές

Έχουν τόσο έντονα συναισθήματα τα ζώδια του νερού που δεν μπορούν να τα ελέγξουν και μπορεί να «πνίξουν» τους άλλους. Όταν είναι σε σχέση χρειάζονται να νιώθουν ασφάλεια και να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με το ταίρι τους. Είναι πολύ ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και πληγώνονται πολύ εύκολα. Αν αγαπήσουν θεωρούν ότι ζουν ένα παραμύθι, αλλά γίνονται οι ίδιοι «δράκοι», αφού λειτουργούν πολύ κτητικά και εμμονικά πολλές φορές και καταπιέζουν τον σύντροφό τους. Το κάνουν από ανασφάλεια για να μην τον χάσουν, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι πιέζουν αφόρητα. Και όσο αυτοί πιέζουν τόσο οι σύντροφοί τους προσπαθούν να πάρουν ανάσα και μεγαλώνει η ανασφάλεια και τα προβλήματα. Δείξτε τους αγάπη, κάντε ρομαντικές κινήσεις, αναπτύξτε έναν κώδικα εμπιστοσύνης μεταξύ σας και τότε θα χαλαρώσουν και θα σας γεμίσουν με την αστείρευτη αγάπη και φροντίδα τους.