Ιούνιος 2021: Η ζωή μας με τον ανάδρομο Ερμή

Ιούνιος 2021: Η ζωή μας με τον ανάδρομο Ερμή

Ιούνιος 2021: Η ζωή μας με τον ανάδρομο Ερμή

«Η ζωή μας με τον ανάδρομο Ερμή» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του Ιουνίου που είναι ένας μήνας με αρκετά μπερδέματα, αφού στη διάρκεια του θα είναι ιδιαίτερα αναμεμιγμένος και ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της σύγχυσης. Κι εφόσον ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιο της πληροφορίας, των ειδήσεων, της επικοινωνίας, των μέσων επικοινωνίας, καταλαβαίνετε πόση παραπληροφόρηση θα υπάρχει σε καθημερινή βάση που θα μας δημιουργεί νοητική κούραση, καθώς δεν θα είναι εύκολο να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα πάντα. Αυτό θα μας κάνει πιο διστακτικούς στις αποφάσεις μας, ενώ οι καθυστερήσεις και οι αναβολές θα δίνουν και θα παίρνουν.

Ο μήνας ξεκινά με την αλλαγή ζωδίου της Αφροδίτης που περνά σε ένα πολύ πιο συναισθηματικό και αγαπησιάρικο ζώδιο, στον Καρκίνο. Μάλιστα, τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου θα σχηματίσει και μια υπέροχη όψη με τον Δία, πολύ ευνοϊκή για τα ζώδια του νερού Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

Στις 5/6 τα πράγματα θα γίνουν ιδιαίτερα έντονα, καθώς ο Άρης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Πλούτωνα. Αυτοί οι δυο πλανήτες σε όψεις είναι ένα κράμα αρκετά επικίνδυνο για εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών, αλλά και για τρομοκρατικά χτυπήματα, φυσικές καταστροφές ή εγκλήματα στα πρωτοσέλιδα. Στις σχέσεις μας παρόλα αυτά καλό είναι να προσπαθήσουμε συνειδητά να αποφύγουμε τις εντάσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Στις 10 Ιουνίου σχηματίζεται η δεύτερη και τελευταία έκλειψη του καλοκαιριού στο ζώδιο των Διδύμων. Πρόκειται για μια ετήσια Ηλιακή έκλειψη που θα επηρεάσει κυρίως Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες φέρνοντας αλλαγές στις ζωές τους. Η σύγχυση θα βασιλεύει και με αυτό το φεγγάρι, καθώς συμμετέχει ο Ποσειδώνας σε όψη.

Στις 11/6 ο Άρης προχωρά στον Λέοντα σε μια πιο δυναμική θέση, πιέζοντας περισσότερο την ομάδα των σταθερών ζωδίων: Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών και Υδροχόων. Το βράδυ της 14ης προς 15η Ιουνίου σχηματίζεται το δεύτερο τετράγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο που δημιουργεί συγκρούσεις και αναταράξεις στο παγκόσμιο χωριό. Για τη συγκεκριμένη όψη μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο άρθρο μου πατώντας εδώ.

Στις 21/6 ξεκινά με το θερινό Ηλιοστάσιο η εποχή του Καρκίνου, καθώς ο Ήλιος προχωρά στο πρώτο καλοκαιρινό ζώδιο. Στο περιβάλλον του Καρκίνου κυβερνά η καρδιά και το συναίσθημα. Την ίδια μέρα έχουμε το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα που ανεβάζει το βαθμό ενσυναίσθησης, αλλά και την επιθυμία μας για έρωτα, αγάπη, τρυφερότητα και όμορφα συναισθήματα.

Στις 22/6 τελειώνει η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή κι από κει και κάτω σιγά σιγά θα σκεφτόμαστε με περισσότερη διαύγεια, ενώ όλα θα γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα στην καθημερινότητα μας χωρίς αναβολές.

Στις 24/6 έχουμε την Πανσέληνο του Ιουνίου στο ζώδιο του Αιγόκερω, σε ένα πρακτικό και γήινο ζώδιο που βοηθά να εστιάσουμε στους στόχους μας κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο και να ακολουθήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Την ίδια μέρα σχηματίζεται και η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα που δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση στις ερωτικές μας σχέσεις και είναι από τις όψεις που υποδηλώνουν χειριστικά παιχνίδια, ζήλιες και παιχνίδια εξουσίας.

Αναλυτικά τις προβλέψεις μου για κάθε ζώδιο, θα τις βρείτε στην ενότητα Μηνιαίες Προβλέψεις Ιουνίου (2021).