Ιχθύες με Ερμή στον Υδροχόο, στους Ιχθύς ή στον Κριό: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός ευαίσθητου και ευφάνταστου ζωδίου

Ιχθύες με Ερμή στον Υδροχόο, στους Ιχθύς ή στον Κριό: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός ευαίσθητου και ευφάνταστου ζωδίου

Ιχθύες με Ερμή στον Υδροχόο, στους Ιχθύς ή στον Κριό: Τρεις διαφορετικοί τύποι ενός ευαίσθητου και ευφάνταστου ζωδίου

Ανάλογα με την ημερομηνία και την ώρα γέννησής σας ο Ερμής ταξίδευε σε κάποιο από τα 12 ζώδια. Για το ζώδιο των Ιχθύων υπάρχουν τρεις πιθανοί συνδυασμοί: Ιχθύες που έχουν Ερμή στον Υδροχόο, Ιχθύες που έχουν Ερμή στους Ιχθύς και Ιχθύες που έχουν Ερμή στον Κριό. Επειδή ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο, (δεν απέχει ποτέ παραπάνω από 28 μοίρες), η θέση του στον γενέθλιο χάρτη είναι πάντα είτε στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο ή στο επόμενο ή στο προηγούμενο. Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί οι Ιχθύες είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους και πολλοί βρίσκουν μεγάλες διαφορές σε αυτούς που έχουν γεννηθεί στην αρχή, τη μέση και το τέλος του ζωδίου. Ο Ερμής ως πλανήτης της νόησης και της επικοινωνίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις διαφορές και με τη θέση του σε κάθε συνδυασμό βάζει την υπογραφή του στις προσωπικότητες των ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε πού έχετε τον Ερμή στον γενέθλιο χάρτη σας πατήστε εδώ.

Ιχθύες με Ερμή στον Υδροχόο: Δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στο πραγματικό και στο ιδεατό

Αυτός ο συνδυασμός ζωδίων μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύπλοκο και ευφάνταστο άτομο με ισχυρή διαίσθηση και αγάπη για τη δημιουργικότητα. Από τη μια πλευρά ο Ερμής στον Υδροχόο δίνει ένα κοφτερό μυαλό και την ικανότητα στο άτομο να σκέφτεται έξω από το συνηθισμένο, ενώ από την άλλη ο Ήλιος στους Ιχθύς μπορεί να τον κάνει να είναι πιο συναισθηματικός και ευαίσθητος από τους υπόλοιπους. Όσοι έχουν αυτή τη θέση διαθέτουν μια μοναδική οπτική για τη ζωή που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Ο Ερμής στον Υδροχόο μπορεί να είναι διεπιστημονικός. Μπορεί για παράδειγμα άτομα αυτού του συνδυασμού να εξασκούν την Ιατρική την ημέρα και να είναι φανατικοί αναγνώστες της φιλοσοφίας στον ελεύθερο χρόνο τους, ή να είναι ζωγράφοι που τους ελκύουν οι γνώσεις ανατομίας. Ο Ερμής στον Υδροχόο μπορεί να τους κάνει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους, καθώς τους βοηθάει να φέρνουν κοντά δύο πολύ διαφορετικά, σχεδόν αντικρουόμενα, πεδία μελέτης μέχρι να βρουν μια ουσιαστική σύνδεση, αλλά και ίσως να γεννηθεί μια νέα ιδέα από αυτά. Καθώς το άτομο αυτού του συνδυασμού διαθέτει επίσης μια φυσικά προερχόμενη πνευματική οπτική, μπορεί να εκτιμήσει με πολλούς τρόπους την ομορφιά, ακόμη και στην απλότητα ή στην καθημερινότητα.

Είναι συνήθως ανοιχτόμυαλοι, περίεργοι και πάντα πρόθυμοι να μάθουν νέα πράγματα. Έχουν ένα πνευματώδη τρόπο ομιλίας που τραβάει την προσοχή των ανθρώπων. Μπορεί οι Ιχθύες με Ερμή στον Υδροχόο να έχουν επαγγελματικό και κοινωνικό εκτόπισμα και συχνά να απευθύνονται σε μεγάλες ή μικρές ομάδες, να μιλάνε συχνά, αναλύοντας τις σκέψεις και τις ιδέες τους στους άλλους και να μη δίνουν την εντύπωση ότι κρύβουν ανασφάλειες, αλλά συνήθως έχουν αρκετές.

Αναλογίες και δυστοπία

Ο αέρας (Υδροχόος) έχει την τάση να αποσπάται από τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης και αυτό μπορεί να αγχώνει διπλά το νερό (Ιχθύες), του οποίου η προσέγγιση θέλει είναι πιο ζεστή και υποκειμενική. Αυτό μπορεί να βγει σε μια συστολή ή σε κάποιους δισταγμούς. Τα μάτια των Ιχθύων με Ερμή στον Υδροχόο συνήθως ερευνούν ενώ μιλούν, ελέγχοντας τη γλώσσα του σώματος των άλλων, επειδή θέλουν να είναι συντονισμένοι και να γνωρίζουν αν οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω τους ενδιαφέρονται πραγματικά. Μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ βαρετοί λόγω της ιδιαίτερης προσωπικότητας τους, αλλά όλο αυτό έχει τη ρίζα στη δική τους βαθιά ανεξαρτησία και την τάση του Ερμή στον Υδροχόο να κρατάει τις ασφαλείς αποστάσεις. Όπως δεν θέλει να τον καταπιέζουν, με τη σειρά του προσπαθεί να μην καταπιέσει κανέναν. Ανησυχούν για το αν καταχρώνται τα όρια των άλλων, αν καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από αυτόν που τους αναλογεί και καθώς μπορούν εύκολα να «πιάσουν» τις διαθέσεις των γύρω τους, συχνά δεν είναι σίγουροι για το αν πρέπει να σταματήσουν ή να συνεχίσουν. Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δυσκολεύονται με τα συναισθήματα και γενικά με την έκφραση τους, είναι πολύ φιλικοί κι ερωτικοί. Μερικές φορές, ειδικά όταν αισθάνονται ότι τους αποδέχονται και είναι με τους κατάλληλους ανθρώπους, γίνονται πιο χειμαρρώδεις, πιο ομιλητικοί, καθώς συνήθως είναι πολύ ενδιαφέροντες και απίστευτα αληθινοί. Είναι επίσης καλοί ακροατές, ενδιαφέρονται και συμπάσχουν με τα προβλήματα των συνανθρώπων τους. Ο Ήλιος στους Ιχθύς όμως μπορεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις συχνά στο να εκφραστεί ξεκάθαρα. Καθώς έχουν ένα μοναδικό τρόπο σκέψης και μια ιδιαίτερη οπτική, οι άλλοι δεν μπορούν να τους καταλάβουν πάντα ή να τους αποδεχθούν με τον τρόπο που θα ήθελαν. Αυτό το σημείο δυσκολεύει συχνά τις σχέσεις τους και χρειάζεται να εμπλουτίσουν τα επικοινωνιακά τους χαρίσματα για να το αποφύγουν. Το στοιχείο του νερού όμως μπορεί να κάνει τον Ερμή πιο επικεντρωμένο, αντί να σκορπίζει τις πνευματικές του ενέργειες, και μπορεί να τον βοηθήσει να μάθει τι πραγματικά αισθάνεται, αντί να σκέφτεται μόνο. Ο αέρας μπορεί να βοηθήσει το νερό να σκέφτεται πιο αντικειμενικά και να επικοινωνεί με περισσότερη φινέτσα, αρκεί να θελήσει και να προσπαθήσει να τα αξιοποιήσει.

Ιχθύες με Ερμή στους Ιχθύς: Η φαντασία είναι πιο δυνατή από τη γνώση και η αγάπη πιο δυνατή από τη φθορά

Ο Ερμής βρίσκεται σε πτώση στους Ιχθύς, καθώς είναι ένας αγγελιοφόρος που πρέπει να παραδώσει τα μηνύματά του εν μέσω κακοκαιρίας και αντίξοων συνθηκών. Έτσι ο Ερμής στους Ιχθύς συχνά οδεύει σε ομιχλώδη, παγερά και αφιλόξενα τοπία και δεν μπορεί να διακρίνει καθαρά τους παραλήπτες των μηνυμάτων του. Μερικές φορές αναμεταδίδει ένα μικρό μέρος αυτών των μηνυμάτων που μεταφέρει, απλώς για να δοκιμάσει τα νερά και να δει πώς θα αντιδράσουν σε αυτά οι άνθρωποι. Είναι ένας πολύπλοκος και πολύ προσεκτικός Ερμής, όπου τα κίνητρα του συχνά δεν γίνονται κατανοητά μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει στον εαυτό του. Αυτό μπορεί να κάνει τα άτομα που έχουν αυτό τον συνδυασμό να είναι αναποφάσιστα και η κρίση τους να επηρεάζεται συχνά από τα συναισθήματα τους. Οι άνθρωποι με αυτή τη θέση είναι διαισθητικοί, συμπονετικοί και έχουν πολύ ψυχή. Ο Ερμής αφορά τη λογική και το συνειδητό μυαλό. Στους Ιχθύς, όμως, μπαίνει στη μέση και το υποσυνείδητο. Αυτό ενισχύει την εσωτερική φωνή και τους βοηθά να αισθανθούν πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι φαντάζονται μόνο. Είναι μια πολύ ευαίσθητη θέση, που τους υπενθυμίζει τακτικά να σκέφτονται πιο πέρα από την επιφάνεια, διότι δεν μπορούν να εξηγηθούν τα πάντα με γεγονότα και αριθμούς. Όσοι ονειρεύονται την ημέρα, γνωρίζουν πάντα περισσότερα από εκείνους που ονειρεύονται μόνο όταν κοιμούνται. Είναι εκείνοι που διαβάζουν τα κρυμμένα νοήματα ανάμεσα στις γραμμές, που ίσως κανείς άλλος δεν μπορεί και δεν θέλει να δει. Είναι κάποιοι που μπορεί να αντιληφθούν πράγματα που είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψουν με απόλυτη ακρίβεια. Αυτός ο Ερμής τους βοηθά όμως να εκφραστούν καλύτερα μέσω του υποσυνείδητου. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο γι’ αυτούς να επικοινωνήσουν σε πιο πρακτικό επίπεδο και με πεζά πράγματα, μπορεί να μεταδώσουν πληθώρα μηνυμάτων με εκπληκτική ικανότητα αν επιδοθούν στις τέχνες.

Μεταξύ αλήθειας και φαντασίας

Οι Ιχθύες με Ερμή στους Ιχθύς γεννιούνται ή γίνονται στην πορεία οξυδερκείς και παρατηρητικοί στο να διαβάζουν τα αδιόρατα μηνύματα. Η γραμμή μεταξύ αλήθειας και φαντασίας είναι αυτή που τους ενδιαφέρει περισσότερο. Μεγάλο ποσοστό αυτού του συνδυασμού μπορεί να βίωσαν δυσκολίες αλλά και αρνητικές εμπειρίες στην παιδική τους ηλικία, όταν δεν τους καταλάβαιναν ή ήταν συναισθηματικά καταπιεσμένοι. Ίσως δυσκολεύονταν να προσαρμοστούν κι ένιωθαν ότι έπρεπε να κρύψουν κομμάτια του εαυτού τους. Έχουν φτιάξει στο μυαλό τους όμορφες και διασκεδαστικές κρυψώνες απόδρασης από την πραγματικότητα, στις οποίες έχουν βρει καταφύγιο για πολύ καιρό. Συχνά στη ζωή τους ξαναβιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, έως ότου η επανάληψη αυτών των ιστοριών κάνει την εμπειρία τους να αλλάξει. Συχνά επιλέγουν να βλέπουν τον κόσμο με ένα ιδεαλιστικό πρίσμα. Δεν αρνούνται τις δυσκολίες αυτού του κόσμου, αλλά δεν θέλουν να χάσουν τη μαγεία και τη θετικότητα που υπάρχουν ακόμα εκεί έξω αλλά και μέσα στις ψυχές, έστω κι αν δεν γίνονται τόσο προφανώς αντιληπτές από τους περισσότερους.

Ιχθύες με τον Ερμή στον Κριό: Η φαντασία είναι η γλώσσα της τόλμης και των θεών

Με Ήλιο στους Ιχθύες και Ερμή στον Κριό το άτομο ξέρει τι θέλει και είναι σίγουρο και δυναμικό στην έκφραση, αλλά έχει επίσης μια συμπονετική και διαισθητική πλευρά. Οι έχοντες αυτόν τον συνδυασμό εκτιμούν την ανεξαρτησία και δεν τους αρέσει να τους λένε τι να κάνουν. Έχουν ισχυρές απόψεις και ιδέες και δεν μπορούν παρά να είναι άμεσοι και ευθείς στην έκφραση τους. Ταυτόχρονα όμως, καθώς είναι ιδιαίτερα ευφάνταστοι, δημιουργικοί και με ενσυναίσθηση, μπορούν να συνδεθούν και να κατανοήσουν τους άλλους εύκολα. Αυτός ο συνδυασμός διεκδικητικότητας και ευαισθησίας μπορεί να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα δυναμική στις προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις, καθώς δε φοβάται να πάρει ρίσκα και έχει πάντα έναν παιχνιδιάρικο τρόπο για να κάνει τελικά αυτό που θέλει. Η πλήξη δεν ανήκει στην καθημερινότητα του Ερμή στον Κριό που είναι πάντα σε κίνηση και πρόθυμος να εξερευνήσει νέες περιοχές και να αντιμετωπίσει νέα δεδομένα. Από την άλλη πλευρά, ο Ήλιος στους Ιχθύς προσθέτει μια νότα μαγείας στο μείγμα. Έτσι προικίζει τους εκλεκτούς του με ζωηρή φαντασία και ισχυρή διαίσθηση, ώστε να μπορούν συχνά να διαισθανθούν τα πράγματα πριν αυτά συμβούν.

Ατίθασα πνεύματα

Οι Ιχθύες με Ερμή Κριό είναι συμπονετικοί και έχουν κατανόηση, βάζοντας πάντα τον εαυτό τους στη θέση των άλλων. Έχουν μια βαθιά σύνδεση με τις τέχνες και την πνευματικότητα και μπορούν να συνδεθούν με ανθρώπους σε επίπεδο ψυχής. Μπορεί ακόμη κάποιες φορές να γίνονται κυκλοθυμικοί και να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους ή να απογοητεύονται εύκολα και να χάνουν την ψυχραιμία τους. Τα συναισθήματά τους είναι πιο βαθιά και γι’ αυτό όταν αισθάνονται ότι απειλούνται μπορούν να γίνουν υπερβολικά ευέξαπτοι και αμυντικοί. Αυτός είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να έχει πιο κοφτερή γλώσσα, αλλά είναι ένας Ιχθύς που ξεσπά και μετά ηρεμεί και ακούει προσεκτικά, ένας Ιχθύς που αλλάζει από πύρινη λαίλαπα και φτάνει στο ζεν σε διάστημα πέντε περίπου δευτερολέπτων. Αυτός είναι ο Ιχθύς με την ατίθαση και ίσως καλλιτεχνική προσωπικότητα, και το σπινθηροβόλο πνεύμα που μπορεί να πείσει, να γοητεύσει και να εμπνεύσει το κοινό, γιατί έρχεται από μια χρυσή καρδιά και είναι αληθινός και αξιαγάπητος. Εξισορροπώντας την παρορμητικότητα και την αποφασιστικότητα με την ευαισθησία και την καλοσύνη του, έχει αυτό που χρειάζεται για να τον προσέξουν και να τον ακούσουν. Δεν μπορεί εύκολα να μείνει πίσω, ούτε να συγκρατηθεί ένας Ιχθύς με τον Ερμή στον Κριό. Δεν είναι εύκολο επίσης να προβλεφθούν οι κινήσεις του. Ζει για τη συγκίνηση και αναζητά πάντα νέες εμπειρίες και προκλήσεις, αρπάζοντας κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί για να κυνηγήσει τα όνειρά και την αλήθεια του με αποφασιστικότητα. Αυτός ο Ιχθύς περνάει από φάσεις. Δεν τείνει να μένει σε ένα πράγμα και πάντα θα εκπλήσσει με τις επόμενες κινήσεις του.