Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου 2024

O Μάρτιος είναι ένας μήνας που θα μπορούσε να κοπεί σε τρία διαφορετικά κομμάτια και μάλιστα ιδιαίτερα ευδιάκριτα. Το πρώτο του δεκαήμερο μας κρατά σε μια κατάσταση σύγχυσης και μολονότι δεν έχουμε ανάδρομο Ερμή μπορεί στην καθημερινότητα μας να συμβαίνουν διάφορα μπερδέματα, καθυστερήσεις, παρεξηγήσεις ή μικροπροβλήματα στην επικοινωνία ή στις μετακινήσεις μας. Το δεύτερο δεκαήμερο είναι πιο σταθερό για να κυνηγήσουμε με την επιρροή της Νέας Σελήνης στις 10/03/2024 τους στόχους μας και μάλιστα να έχουμε και κάποια βοήθεια από την τύχη. Είναι ένα θετικό διάστημα για να βάλουμε όρια στις σχέσεις μας, να γίνουμε πιο επιλεκτικοί σχετικά με αυτούς που βάζουμε στη ζωή μας προσωπικά ή επαγγελματικά. Το τρίτο δεκαήμερο που ξεκινά με την εαρινή ισημερία και την είσοδο του Ήλιου στον Κριό στις 20/03/2024 έρχεται να τα αλλάξει όλα, καθώς παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των εκλείψεων. Μάλιστα ανήμερα της Εθνικής και θρησκευτικής μας εορτής στις 25/03/2024 θα έχουμε τη Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Κριού-Ζυγού. Οι εκλείψεις είναι δείκτες αλλαγών και φέρνουν ξαφνικές ενάρξεις αλλά και τέλη στη ζωή μας σε σχέσεις ή και καταστάσεις. Με κάποιο τρόπο μας οδηγούν στο να πάρουμε αποφάσεις για το παρακάτω στη ζωή μας χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειες. Άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας με αυτή την έκλειψη θα παίξουν έναν πιο καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στο τέλος του μήνα να αντιμετωπίσουμε το απρόσμενο και το ξαφνικό.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Μαρτίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας σάς παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Μαρτίου: Ο Ήλιος από τους Ιχθύς σχηματίζει ένα τυχερό εξάγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Ο μήνας μπαίνει με μια θετική και τυχερή όψη. Ο Δίας μεγεθύνει ό,τι αγγίζει κι όταν βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Ήλιο δείχνει μια μέρα που έχουμε περισσότερη τύχη, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων κι όχι τις λεπτομέρειες. Είναι μια όψη που μπορεί να έρθουν ευκαιρίες στη ζωή μας σε κάποιο τομέα για να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και Ταύρους, Καρκίνους, Σκορπιούς, Αιγόκερους με Ήλιο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 8 μέχρι τις 14 μοίρες.

3 Μαρτίου: Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο δείχνοντας μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές. Μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με αντιφατικές συμπεριφορές, να θέλουμε να επαναστατήσουμε απέναντι σε ό,τι μας καταπιέζει, να πειραματιστούμε σε ερωτικό ή οικονομικό επίπεδο, να ανεξαρτητοποιηθούμε. Είναι η όψη των κεραυνοβόλων ερώτων, αλλά και των χωρισμών και της αποστασιοποίησης. Πιο προσεκτικοί, γιατί κινδυνεύουν να δημιουργήσουν ρήξεις, πρέπει να είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που έχετε γεννηθεί στο τέλος του δευτέρου – αρχές του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχετε πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

4 Μαρτίου: Ο Ερμής από τους Ιχθύς συναντά σε όψη εξαγώνου τον Ουρανό στον Ταύρο. Η όψη είναι θετική για να είμαστε πιο επινοητικοί, να ασχολούμαστε με πρωτότυπα και ασυνήθιστα θέματα, να έχουμε φρέσκιες και διαφορετικές ιδέες. Κάποιοι όμως μπορεί να έχουν και απρόοπτα στην καθημερινότητα, ξαφνικές ειδήσεις ή νευρικότητα. Ευνοούνται Ταύροι, Αιγόκεροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι, Ιχθύες και Παρθένοι του δευτέρου δεκαημέρου ή όσοι έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 16 μέχρι τις 22 μοίρες.

8 Μαρτίου: Σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Η όψη αυτή ευνοεί την καλλιτεχνία, την έμπνευση, τη δημιουργία και τη φαντασία, αλλά και τις ψευδείς ειδήσεις, τον αποπροσανατολισμό, τα ψέματα, τα παραμύθια. Σαφώς δεν είναι η κατάλληλη μέρα για σημαντικές αποφάσεις, υπογραφές και συμφωνίες. Επηρεάζονται δυσμενώς Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου και κυρίως όσοι έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 24 μέχρι τις 29 μοίρες.

10 Μαρτίου: Σχηματίζεται η ελπιδοφόρα Νέα Σελήνη στους Ιχθύς, που οι κύριες όψεις της θα είναι η σύνοδος με τον Ποσειδώνα, το εξάγωνο με τον Δία και η πιο στενή της όψη το εξάγωνο με τον Ουρανό. Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της τύχης, βοηθά καθώς μπορεί να μας προσφέρει μια δόση ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Προσφέρεται ακόμη η Νέα Σελήνη για νέα ξεκινήματα και ενεργοποιεί τη σύνοδο του Δία με τον Ουρανό που θα γίνει ακριβείας μέσα στον επόμενο μήνα. Θα επηρεάσει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου – αρχές του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 17 ως τις 23 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το εξάγωνο του Ήλιου από τους Ιχθύς με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια πολύ ενδιαφέρουσα όψη για να υιοθετήσουμε αλλαγές, να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι στις επιλογές μας, να προωθήσουμε πρωτότυπες ιδέες, να κάνουμε εκπλήξεις και να τολμήσουμε να είμαστε διαφορετικοί στην προσέγγιση μας στα πράγματα. Επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) και της σταθερής ομάδας (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι) του τέλους του δευτέρου δεκαήμερου ή όσοι έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται τα ξημερώματα το τετράγωνο του Άρη από τον Υδροχόο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτή είναι μια αρκετά δύσκολη όψη και επιθετική. Δείχνει τάση για ατυχήματα, για καβγάδες, εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές, απρόσμενα και αιφνιδιαστικά γεγονότα. Χρειάζεται να είμαστε όλοι πιο ψύχραιμοι. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου και των αρχών του τρίτου επηρεάζονται περισσότερο ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Κριού δίνοντας ταχύτητα στη σκέψη και τα αντανακλαστικά μας. Εδώ ο Ερμής παθιάζεται και ενθουσιάζεται εύκολα με μια ιδέα, ένα όραμα, αλλά πολλές φορές του λείπει η επιμονή και η υπομονή για να ολοκληρώσει το έργο του.

11 Μαρτίου: Ο Ερμής από τον Κριό σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο είναι η κύρια όψη της ημέρας και είναι πολύ βοηθητική για να είμαστε πιο παρατηρητικοί, να συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα στους στόχους μας, να έχουμε πιο διερευνητική σκέψη και να λύνουμε πιο εύκολα γρίφους και παζλ. Επηρεάζει θετικά κυρίως Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη προχωρά στο ζώδιο της έξαρσής της στους Ιχθύς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ρομαντική, ονειροπόλα, γλυκιά και τρυφερή θέση της Αφροδίτης που θα ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια του νερού, δηλαδή Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς, αλλά και της γης Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

17 Μαρτίου: Πραγματοποιείται η ετήσια σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Η όψη αυτή είναι ιδιαίτερα δημιουργική, ευνοεί τους καλλιτέχνες, είναι μια όψη πνευματικότητας, αγάπης αλλά και εξιδανίκευσης, σύγχυσης, αφηρημάδας, αφέλειας. Ακόμη είναι όψη αποκαλύψεων και σκανδάλων. Ενεργοποιεί τη φαντασία μας αλλά και τις τάσεις φυγής μας. Δεν είναι η κατάλληλη μέρα για σημαντικές αποφάσεις σε πρακτικά ζητήματα. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχετε πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 24 μέχρι τις 29 μοίρες.

20 Μαρτίου: Εαρινή ισημερία – Αρχή του νέου αστρολογικού έτους

Μολονότι έχουμε μπει στην άνοιξη τυπικά από την 1η Μαρτίου, δεν είναι παρά στις 20/03, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που μπαίνουμε ουσιαστικά στην άνοιξη όπως σημαίνεται από την είσοδο του Ήλιου στον Κριό. Ο Κριός μας εμπνέει να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί στη ζωή μας. Στο ξεκίνημα του νέου αστρολογικού έτους ας δούμε πού μπορούμε να πάρουμε τα ηνία στη ζωή μας και πώς μπορούμε να αναγεννηθούμε.

21 Μαρτίου: Ο Ήλιος από τον Κριό σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερο έλεγχο στη ζωή μας, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στους στόχους μας αν δείξουμε αφοσίωση και επιμονή. Επηρεάζει θετικά Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

22 Μαρτίου: Σχηματίζεται η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Η μέρα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα «πρέπει», είναι θετική για σοβαρές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Από την άλλη δεν είναι μια ευχάριστη μέρα και μπορεί να προκαλέσει τριγμούς σε σχέσεις προσωπικές κι επαγγελματικές αν δεν βασίζονται στον αλληλοσεβασμό, τα γερά θεμέλια και την ουσία. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς ή όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από τις 9 ως τις 15 μοίρες.

23 Μαρτίου: Ο Άρης προχωρά στους Ιχθύς μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, σε ένα ζώδιο που θα έχει ισχυρή παρουσία τόσο στο υπόλοιπο του Μαρτίου όσο και τον Απρίλιο και θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις. Θα κάνει πιο πιεστική την καθημερινότητα των μεταβλητών ζωδίων: Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων μέχρι τις 30 Απριλίου. Παράλληλα θα είναι ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διάστημα για τους εκπροσώπους αυτών των ζωδίων που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στις εξελίξεις.

24 Μαρτίου: Η Αφροδίτη από τους Ιχθύς σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Αυτή είναι μια από τις τυχερές όψεις του μήνα που φέρνει αισιοδοξία, τύχη, βοηθά να επιτύχουμε στόχους, να έχουμε καλύτερες προοπτικές στις διεκδικήσεις μας, να κάνουμε σημαντικές γνωριμίες. Θα ευνοηθούν τα ζώδια της γης και του νερού, ήτοι Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 15 μοίρες.

25 Μαρτίου: Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής σχηματίζεται η πρώτη έκλειψη της ανοιξιάτικης περιόδου. Πρόκειται για μια Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ζυγού-Κριού. Η έκλειψη αυτή δίνει έμφαση στις σχέσεις και στις συνεργασίες και φαίνεται ότι μπορεί να προκύψουν θέματα εμπιστοσύνης σε μια προσωπική ή επαγγελματική σχέση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας σε θέματα έρωτα ή επαγγελματικών σχέσεων, καθώς θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των σχέσεων μας. Επηρεάζει κυρίως τα παρορμητικά ζώδια: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

28 Μαρτίου: Η Αφροδίτη από τους Ιχθύς σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο φέρνοντας ευχάριστες ειδήσεις, εκπλήξεις, απρόσμενα δώρα, κεραυνοβόλους έρωτες, συναρπαστικές εμπειρίες στις σχέσεις μας, νέες γνωριμίες. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύς με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου δεκαήμερου – αρχές τρίτου των ζωδίων τους ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 20 μοίρες.