Ιανουάριος 2023: Τα 4 ζώδια που θα ξεκινήσουν δύσκολα τον μήνα, αλλά θα στεφθούν νικητές στο τέλος του

Ιανουάριος 2023: Τα 4 ζώδια που θα ξεκινήσουν δύσκολα τον μήνα, αλλά θα στεφθούν νικητές στο τέλος του

Ιανουάριος 2023: Τα 4 ζώδια που θα ξεκινήσουν δύσκολα τον μήνα, αλλά θα στεφθούν νικητές στο τέλος του

Έτοιμοι να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά; Ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του 2023, μολονότι ξεκινά με αρκετές δυσκολίες, καθώς Ερμής και Άρης βρίσκονται σε ανάδρομη φαινομενικά φάση, στην πορεία του μας δίνει κίνητρα για να κάνουμε τα σχέδια και τα πλάνα μας για όλη τη νέα χρονιά. Μη βιαστείτε λοιπόν να κρίνετε ούτε τη χρονιά ούτε τον μήνα από τις πρώτες του ημέρες, γιατί δεν θα έχετε ξεκάθαρη εικόνα, και σαφώς μη βιαστείτε να κάνετε εκκινήσεις. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Βρισκόμαστε στην εποχή του Αιγόκερου, το ζώδιο που μας φέρνει πάντα ενώπιον των υποχρεώσεων και των ευθυνών μας, το ζώδιο που αγαπά την οργάνωση, τη στρατηγική και τον προγραμματισμό. Όμως ταυτόχρονα μέχρι τις 18/01/2023 έχουμε και ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω και μέχρι τις 12/01/2023 ανάδρομο τον πλανήτη της δράσης τον Άρη στους Διδύμους. Αυτό με λίγα λόγια μεταφράζεται ως καθυστερήσεις, αναβολές, απρόοπτα που δεν επιτρέπουν να ακολουθήσουμε κατά γράμμα όσα σχεδιάζουμε. Είναι μια περίοδος που τα νέα ξεκινήματα θα είναι μετέωρα και γι’ αυτό πρέπει να τα αποφύγουμε. Αν παρόλα αυτά πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μπορεί στην πορεία να μεταβληθεί κάτι. Στις 07/01/2023 έχουμε την πρώτη Πανσέληνο της νέας χρονιάς στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου που μας κάνει όλους πιο ευαίσθητους και πιο εκδηλωτικούς στα συναισθήματα μας θετικά ή αρνητικά. Είναι μια Πανσέληνος που μας καλεί να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στον χρόνο που διαθέτουμε στη δουλειά και στην καριέρα, αλλά και τον χρόνο που διαθέτουμε στην προσωπική μας ζωή, την οικογένεια, τον ίδιο μας τον εαυτό. Η Πανσέληνος θα σχηματίζει αντίθεση με τον ανάδρομο Ερμή δημιουργώντας προβλήματα στην επικοινωνία ή στις μετακινήσεις μας. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι θα επηρεαστούν περισσότερο. Σε όλη τη διάρκεια του μήνα ο Δίας θα βρίσκεται στον Κριό και αντίθετα από τους ανάδρομους πλανήτες θα μας προκαλεί να πάρουμε ρίσκο, να ενθουσιαστούμε με νέα πράγματα, να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας και να αναλάβουμε αρχηγική δράση και πρωτοβουλίες. Η στιγμή όμως που πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά είναι μετά τις 18/01/2023 και για ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα μετά τη Νέα Σελήνη στις 21/01/2023 στον Υδροχόο. Αυτό το φεγγάρι θα είναι σε ακριβείας εξάγωνο με τον Δία στον Κριό και θα μας δώσει άπειρες ευκαιρίες να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε. Αυτή η Νέα Σελήνη είναι η «σωστή» στιγμή για να θέσουμε τους στόχους μας για τη νέα χρονιά και να δουλέψουμε μεθοδικά για να τους επιτύχουμε.

ΚΡΙΟΣ

Καλό μήνα! Ο Ιανουάριος είναι μοιρασμένος στα δυο με μια ευδιάκριτη γραμμή που ορίζεται από το τέλος των ανάδρομων πορειών του κυβερνήτη σας Άρη στις 12/01 και του Ερμή στις 18/01. Αυτό είναι και το πιο απαιτητικό κομμάτι του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς για σας. Ο μήνας ξεκινά με έμφαση στην προσωπική σας ζωή, στην οικογένεια σας και στο σπίτι, και με την Πανσέληνο στις 07/01 θα θέλετε να δώσετε περισσότερη ενέργεια σε αυτόν τον τομέα. Κάποιες δυσκολίες, παρεξηγήσεις ή απρόοπτα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι είναι πιθανά με αυτό το φεγγάρι που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο. Η νέα θέση της Αφροδίτης από τις 03/01 στον Υδροχόο θα βοηθήσει να πάρετε λίγο τα πάνω σας σε επίπεδο διάθεσης και σε αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι φίλοι, οι συνεργάτες και ο στενός σας περίγυρος. Από αυτή τη θέση η Αφροδίτη μέχρι τις 26/01 θα βοηθήσει να κάνετε και νέες γνωριμίες ιδιαίτερα σε φιλικό επίπεδο. Στις 12/01 ο κυβερνήτης σας Άρης θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία, αλλά θα χρειαστεί πιθανώς να ολοκληρωθεί και η ανάδρομη πορεία του Ερμή στις 18/01 για να νιώσετε εμφανή διαφορά. Όλα όσα σας φαίνονταν δύσκολα το προηγούμενο διάστημα θα σταματήσουν να σας απασχολούν πια και θα αναπνεύσετε ελεύθερα. Θα νιώσετε να φεύγει η θολούρα από το μυαλό σας και θα ξαναβρείτε τον ενθουσιώδη και αισιόδοξο εαυτό σας. Ακόμη και η ερωτική σας ζωή θα επωφεληθεί. Το κυριότερο, θα μπορέσετε να θέσετε τους νέους στόχους για τη χρονιά ανεμπόδιστα. Αν το ζητούμενο είναι μια επαγγελματική επιτυχία, αύξηση των εσόδων σας, νέοι συνεργάτες που θα σας εμπνεύσουν για να επιτύχετε τους στόχους σας, τότε η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 21/01, που σχηματίζει ακριβές εξάγωνο με τον Δία στο ζώδιο σας, θα σας τα χαρίσει απλόχερα και θα σας δώσει ακριβώς αυτό το άγγιγμα της τύχης που περιμένατε. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου έχει όλες τις θετικές προδιαγραφές για να κάνετε ένα όνειρό σας πραγματικότητα με ελάχιστες δυσκολίες, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο. Αυτό είναι το ενδεδειγμένο διάστημα να κάνετε μια νέα αρχή σε σπουδές, στη δουλειά, στην προσωπική σας ζωή και να πάρετε πάλι το τιμόνι στα χέρια σας για να οδηγήσετε τον εαυτό σας στην έξοδο από ένα παρατεταμένο τούνελ!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καλό μήνα! Το πρώτο μέρος του Ιανουαρίου θα σας φανεί δύσβατο από πολλές απόψεις, καθώς συνεχίζονται οι ανάδρομες πορείες του κυβερνήτη σας Ερμή μέχρι τις 18/01 στον Αιγόκερω και του Άρη στο ζώδιο σας μέχρι τις 12/01. Κι ενώ ο μήνας ξεκινά απαιτητικά, στην πραγματικότητα στρώνει τον δρόμο για να εισπράξετε μεγαλύτερη επιτυχία και ικανοποίηση στην πορεία του. Ήδη από το τέλος Οκτωβρίου του 2022 που ο Άρης γύρισε σε ανάδρομη πορεία σας απογοήτευσε σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για μια κατάσταση είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά μπορεί να ξεφούσκωσε, εξαιτίας των εμποδίων που μπορεί να αντιμετωπίσατε ή καταστάσεων που δεν ήταν στο χέρι σας να επιλύσετε. Στις 12/01 ο Άρης γυρίζει σε ορθή πορεία και είστε έτοιμοι να πατήσετε γκάζι και να σημειώσετε πρόοδο. Όταν επιστρέψει κι ο κυβερνήτης σας Ερμής σε ορθή πορεία στις 18/01, τότε τα βήματα θα γίνουν άλματα και θα καταφέρετε να αποζημιωθείτε για τους μήνες στασιμότητας ή δυσκολιών που αντιμετωπίσατε στο τέλος της χρονιάς. Οι πρώτες 18 ημέρες μπορεί να εξαντλήσουν την υπομονή σας, γιατί θα υπάρχουν καθυστερήσεις, μπερδέματα, τεχνικά προβλήματα σε μέσα επικοινωνίας ή μεταφοράς, αλλά και περισσότερα νεύρα ή ανέκφραστος θυμός. Στο ξεκίνημα του μήνα θα επηρεαστείτε κι από την Πανσέληνο στις 07/01 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, που δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια σε σχέση με τα οικονομικά ή τα επαγγελματικά σας. Ίσως χρειάζεται να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις και να προσαρμόσετε διαφορετικά τις ανάγκες στην καθημερινότητα σας προκειμένου να νιώσετε ασφαλείς. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά μπροστά σε μεγάλα έξοδα ή πιθανώς κάποια πηγή εσόδων να εκλείψει. Μην πανικοβάλλεστε, γιατί η πορεία του Ιανουαρίου θα είναι πολύ διαφορετική. Σημαντικός παράγοντας εύνοιας και το μαξιλαράκι στα δύσκολα θα είναι τόσο η Αφροδίτη από τον Υδροχόο μετά τις 03/01, αλλά ακόμη περισσότερο η Νέα Σελήνη στις 21/01 στον φιλικό σας Υδροχόο που σχηματίζει ακριβείας όψη με τον Δία στον Κριό, την όψη των ευκαιριών. Με την αισιόδοξη αυτή Νέα Σελήνη θα καταφέρετε να κάνετε τις εκκινήσεις που ονειρεύεστε, θα δεχτείτε μεγαλύτερη στήριξη από το περιβάλλον σας και θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία σε σπουδές, επαγγελματικά, νομικές υποθέσεις, αλλά και ταξίδια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καλό μήνα! Ο Ιανουάριος θα σας δώσει τα κλειδιά για να ξεκλειδώσετε ένα μέλλον γεμάτο θετικές προοπτικές, αλλά το πρώτο του μέρος θα δοκιμάσει αρκετά τις αντοχές του νευρικού σας συστήματος, καθώς φιλοξενεί τόσο την ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σας Ερμή μέχρι τις 18/01, όσο και την ανάδρομη πορεία του Άρη στους Διδύμους. Έτσι μέχρι τις 18/01 το ανικανοποίητο και η αίσθηση ότι δεν συντελείται η πρόοδος που θα επιθυμούσατε σε βασικούς τομείς στη ζωή σας θα είναι έντονα. Ο μήνας ξεκινά με έμφαση στο συναίσθημα και στις σχέσεις σας, φιλικές και ερωτικές, με την Πανσέληνο στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου. Μπορεί να νιώθετε απογοητευμένοι από ένα φιλικό σας πρόσωπο, ένα συνεργάτη ή ακόμη κι από τον σύντροφό σας, ή να νιώθετε ότι ξεπερνιούνται κάποια όρια στη σχέση. Από την άλλη, μπορεί αυτό το φεγγάρι να σας προβληματίσει εξαιτίας της επανεμφάνισης ενός προσώπου από το παρελθόν. Μέχρι τις 18/01 μην περιμένετε να βγάλετε άκρη όμως και μη βιαστείτε να ενθουσιαστείτε με ένα μήνυμα από έναν πρώην ή μια τυχαία συνάντηση. Ακόμη, αν είστε μόνοι-ες πιθανώς να μην νιώθετε σιγουριά σε μια νέα γνωριμία ή να μην έχει ξεκαθαρίσει το προς τα πού πάει αυτή η γνωριμία ή το φλερτ. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σίγουρα μετά τις 18/01 και εκεί θα είστε πλέον βέβαιοι να αποφασίσετε για το μέλλον της προσωπικής σας ζωής. Μέχρι τις 12/01 μπορεί να αντιμετωπίζετε και προβλήματα σε θέματα επαγγελματικά με συναδέλφους, πελάτες ή και το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς σας. Πιθανώς να έρθετε αντιμέτωποι με λάθη, καθυστερήσεις, αναβολές ή και με περισσότερη σύγχυση σε καθημερινό επίπεδο. Μετά τις 18/01 τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται αισθητά και στην επαγγελματική σας ζωή. Αν ψάχνετε για δουλειά ή για μια καλύτερη δουλειά ή αν έχετε μια καλή ιδέα που θέλετε να προτείνετε, η Νέα Σελήνη στις 21/01 στον Υδροχόο είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική, καθώς σχηματίζει εξάγωνο με τον πλανήτη της τύχης και των ευκαιριών τον Δία. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου είναι η κατάλληλη περίοδος να στείλετε βιογραφικά, να περάσετε από συνεντεύξεις, να γίνετε αποδέκτες μιας επαγγελματικής πρότασης που θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες. Στις 26/01 η Αφροδίτη θα περάσει στους Ιχθύς σηματοδοτώντας την εκκίνηση ενός ιδιαίτερα ερωτικού και κοινωνικού διαστήματος για το ζώδιο σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καλό μήνα! Ο Ιανουάριος μπορεί να μην ξεκινά με τον πιο ορθόδοξο τρόπο -αυτό ισχύει για όλους- αλλά η πορεία του υπόσχεται ότι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με επιτυχία όλες τις προκλήσεις και στο τέλος να έχετε σημειώσει τόση πρόοδο όσο δεν σημειώσατε τους τελευταίους μήνες. Με ανάδρομο τον παραδοσιακό κυβερνήτη σας Άρη μέχρι τις 12/01 και επίσης ανάδρομο τον Ερμή στον τομέα της επικοινωνίας μέχρι τις 18/01, οι πρώτες 18 ημέρες της νέας χρονιάς μπορεί να παίξουν αρκετά με το νευρικό σας σύστημα. Είναι σαφώς το πιο απαιτητικό διάστημα σχεδόν όλης της χρονιάς που είστε επιρρεπείς σε λάθη ή σε αποφάσεις κάτω από τη δίνη των συναισθημάτων σας. Αυτό όμως είναι ακριβώς ό,τι δεν πρέπει να κάνετε. Να πάρετε δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον των σπουδών, της δουλειάς ή μιας σχέσης, χωρίς να έχετε όλα τα δεδομένα μπροστά σας και με θολή κρίση. Η Πανσέληνος στις 07/01 μπορεί να σας βρει να έχετε τάσεις φυγής από τη σκληρή καθημερινότητα ή είναι πιθανόν να αντιμετωπίζετε προβλήματα στην επικοινωνία ή στις μετακινήσεις σας. Γενικότερα καθυστερήσεις, αναβολές και μπερδέματα θα είναι σχεδόν καθημερινότητα τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Η Αφροδίτη μετά τις 03/01 στον Υδροχόο θα βοηθά το καταφύγιο σας στα δύσκολα να είναι η οικογένεια και το σπίτι, αλλά κοντά στις 15/01 προσέξτε γιατί μπορεί να υπάρχουν ευτράπελα και στις προσωπικές ή οικογενειακές σας σχέσεις. Ο Ουρανός από τον τομέα των σχέσεων μπορεί κάποιες φορές να κάνει απρόβλεπτη τη συμπεριφορά των άλλων απέναντι σας και με το τετράγωνο της Αφροδίτης προς τον Ουρανό να νιώσετε ότι δεν μπορείτε πλέον να στηριχτείτε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστευόσασταν προσωπικά ή επαγγελματικά. Από τις 12/01 που ο Άρης επιστρέφει σε ορθή πορεία θα καταφέρετε να βρείτε λύσεις σε οικονομικά ζητήματα πιο εύκολα, ενώ και το τέλος της ανάδρομης πορείας του Ερμή στις 18/01 θα σας ανακουφίσει, καθώς όλα θα αρχίσουν να κυλούν πιο ομαλά στην καθημερινότητα σας και ο λόγος σας να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Η είσοδος της Αφροδίτης στους Ιχθύς θα γλυκάνει την ψυχή σας στο τέλος Ιανουαρίου και θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση ενός ιδιαίτερα δημιουργικού, διασκεδαστικού κι ερωτικού διαστήματος. Η αισιόδοξη Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 21/01 μπορεί να δείξει αλλαγές σε επίπεδο δουλειάς ή σπιτιού, ειδικά για τους γεννημένους τον Οκτώβρη, που θα είναι ιδιαίτερα επιτυχείς.