Η Πανσέληνος του κυνηγού…ξύνει πληγές

Η Πανσέληνος του κυνηγού…ξύνει πληγές

Ο Οκτώβριος ξεκινά με ένα φεγγάρι σωστό πυροτέχνημα! Πως αλλιώς να περιγράψεις, άλλωστε, τη φωτιά του Κριού; Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 1ηςπρος 2 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η πρώτη Πανσέληνος του Οκτωβρίου, το φεγγάρι του κυνηγού, και λέω πρώτη γιατί αυτός ο μήνας θα έχει δύο Πανσελήνους. Η δεύτερη, η «θλιμμένη Σελήνη» (Blue moon) όπως είθισται να λέγεται η δεύτερη Πανσέληνος ενός μήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 31/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Νευρικότητα και παρόρμηση

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού είναι πάντα μια ιδιαίτερα δυναμική Πανσέληνος, που έχουμε περισσότερη ενέργεια ή ανησυχία και νευρικότητα και είμαστε σε εγρήγορση και πάντα ετοιμοπόλεμοι να ακολουθήσουμε τις επιθυμίες και τις παρορμήσεις μας. Είναι μια Πανσέληνος που μας κάνει βιαστικούς, απρόσεκτους ή και κάποιες φορές επικίνδυνους τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους, εξαιτίας της βιασύνης ή της αμέλειας μας. Όπως πάντα, μια Πανσέληνος υποδηλώνει μια κορύφωση, ένα σημείο καμπής, ένα τέλος και μια καινούρια αρχή. Ο Κριός, άλλωστε, ως ζώδιο συμβολίζει το ξεκίνημα. Συμβολίζει όμως, και το «εγώ» κι αυτό το φεγγάρι έρχεται να μας υπενθυμίσει την πρωταρχική σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν τον έχουμε σε προτεραιότητα, αλλά είμαστε ισορροπημένοι και στις σχέσεις μας με τους άλλους, τότε αυτό είναι μια θετική κατάσταση. Αν από την άλλη, είμαστε εγωιστές και νοιαζόμαστε μόνο για την «πάρτη» μας, τότε αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Όπως καταλαβαίνετε, ο άξονας Κριού-Ζυγού, που πραγματοποιείται αυτή η Πανσέληνος, είναι μια υπενθύμιση της θέσης μας στον κόσμο και της σχέσης μας με τους άλλους.

Ένταση και βία

Ο κυβερνήτης πλανήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στον Κριό και είναι εγκλωβισμένος από τους Κρόνο και Πλούτωνα, μολονότι δεν δημιουργεί στενή σύνοδο με την Πανσέληνο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ένταση. Ίσα ίσα μπορεί να βιώσουμε περισσότερη ένταση γύρω μας και η επικαιρότητα να είναι γεμάτη με εξάρσεις βίας στο παγκόσμιο χωριό. Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι να προσπαθήσουμε να αυτοσυγκρατούμαστε εκείνες τις ημέρες και να μην ψαχνόμαστε για εντάσεις ή να μην μας πιάνει ανυπομονησία να γίνουν τα πράγματα όπως θέλουμε τη στιγμή που θέλουμε. Ο αυτοέλεγχος σώζει την κατάσταση!

Η όψη της Πανσελήνου με τον Χείρωνα

Η πιο στενή όψη που σχηματίζει αυτό το φεγγάρι, είναι η σύνοδος με τον «πληγωμένο θεραπευτή» της αστρολογίας, τον Χείρωνα. Ο Χείρωνας στην αστρολογία κυβερνά τα τραύματα, τις πληγές που όλοι ως ένα βαθμό φέρουμε, τον ανθρώπινο πόνο, αλλά και την ικανότητα μας να θεραπεύουμε. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι θεραπευτές είτε είναι γιατροί είτε άτομα που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής υγείας έχουν στα ωροσκόπια τους ένα τονισμένο Χείρωνα. Με αυτή την Πανσέληνο μπορεί να νιώσουμε ο καθένας μας πιο έντονα τα τραύματα του παρελθόντος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν μας δώσει ένα θετικό κίνητρο να τα θεραπεύσουμε ή να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Από την άλλη, μπορεί κάποια απωθημένα, κάποια τραύματα που δεν τα διαχειριστήκαμε, να μας οδηγήσουν σε εκδηλώσεις θυμού.

Ο Χείρωνας σε σύνοδο με την Πανσέληνο σίγουρα θα μας δώσει και εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της πανδημίας. Ελπίζω το φεγγάρι αυτό να μην «φουσκώσει» κι άλλο τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως.

Ποιους επηρεάζει

Η Πανσέληνος θα επηρεάσει περισσότερο τα παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους με γενέθλια στο τέλος του πρώτου – αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Θα επηρεάσει, επίσης, όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια και κυρίως από τις 6 ως τις 12 μοίρες.

Ας δούμε συνοπτικά πώς θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού, αφού οι αναλυτικές προβλέψεις μου για το φεγγάρι αυτό θα δημοσιευτούν την 1η Οκτωβρίου στις ημερήσιες προβλέψεις.

ΚΡΙΟΣ: Η Πανσέληνος στο ζώδιο σας σάς κάνει πιο ευάλωτους συναισθηματικά και ψυχολογικά, ενώ μπορεί να υπάρχει πίεση σε μια σχέση ή μια συνεργασία. Φροντίστε την υγεία σας.

ΤΑΥΡΟΣ: Ψυχολογική κυρίως είναι η επιρροή της Πανσελήνου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει ένα παρασκήνιο στη δουλειά. Προσοχή στην υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Η κούραση θα είναι έκδηλη.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ένα φιλικό σας πρόσωπο, ένας συνεργάτης, μπορεί να περνά δύσκολα και να χρειάζεται να του συμπαρασταθείτε. Από την άλλη, μπορεί να έρχεται στην επιφάνεια ένα παρελθοντικό τραύμα και να σας ρίχνει τη διάθεση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ένα επαγγελματικό θέμα ζητά την προσοχή σας, ενώ μπορεί να υπάρχουν και εξελίξεις σε θέματα καριέρας. Μπορεί να κάνετε κάποιες συζητήσεις για τα επαγγελματικά σας, αλλά μην βιαστείτε να συμφωνήσετε ή να απορρίψετε μια πρόταση.

ΛΕΩΝ: Ένα ταξίδι, οι σπουδές ή τα επαγγελματικά σας σχέδια, μπορεί σας απασχολήσουν, ενώ εσείς αυτή τη στιγμή νιώθετε να φρενάρουν εξαιτίας των συνθηκών. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απογοητεύεστε, αλλά να εντείνετε τις προσπάθειες σας, όμως, χωρίς ανυπομονησία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Στα οικονομικά σας η επιρροή της Πανσελήνου, είτε αφορά το δικό σας εισόδημα, είτε του συντρόφου σας ή ακόμη και τα οικονομικά της δουλειάς. Προσοχή, ακόμη και στα θέματα της υγείας σας.

ΖΥΓΟΣ: Έμφαση στις σχέσεις, το γάμο και τις συνεργασίες, δίνει το φεγγάρι αυτό και σίγουρα θα σας απασχολήσει κάποιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να σας πιέσει ή να σας δώσει και κάποιο τελεσίγραφο. Από την άλλη, μπορεί να υπάρχει ένα θέμα υγείας στο σύντροφο ή σε ένα στενό συνεργάτη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Θέματα δουλειάς και υγείας υπερτονίζει η Πανσέληνος. Πρέπει να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες. Ίσως υπάρχουν αλλαγές στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες. Προσέξτε περισσότερο την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Μην αγνοείτε τα καμπανάκια της υγείας σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Τα θέματα μιας ερωτικής ή φιλικής σχέσης ή θέματα παιδιών, θα σας απασχολήσουν περισσότερο με αυτό το φεγγάρι. Μια δύσκολη στιγμή του παρελθόντος έρχεται στη μνήμη σας ή μπορεί κάποιο γεγονός να σας ρίχνει ψυχολογικά για λίγο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θέματα που αφορούν στο σπίτι ή την οικογένεια μπορεί να σας προβληματίσουν. Μπορεί να προκύψει κάποιο θέμα με ένα μεγαλύτερο άτομο στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Από την άλλη, ίσως το παρελθόν να μην μπορεί να φύγει από τη μνήμη σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αυξημένες επαφές και συζητήσεις για δουλειά, για τα νέα σας σχέδια και περισσότερη συγκέντρωση σε ζητήματα σπουδών ή ταξιδιών. Μπορεί να υπάρξει κάποιο οικονομικό θέμα που θα σας απασχολήσει ξαφνικά.

ΙΧΘΥΕΣ: Θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σας έρχονται στο προσκήνιο. Ειδικά αν υπάρχει μια οφειλή ή ένα χρέος που δεν έχετε ακόμη διακανονίσει. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπος να το ελέγξετε. Ακόμη, προφυλάξτε θέματα υγείας.