Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Σεπτεμβρίου 2022

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Σεπτεμβρίου 2022

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Σεπτεμβρίου 2022

Μετά από ένα αρκετά ασταθές καλοκαίρι έρχεται ο Σεπτέμβριος για να μας γειώσει δίνοντας έμφαση στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, στα ξεκινήματα της δουλειάς και των σπουδών και σε όσα σχεδιάζουμε να βάλουμε σε εκκίνηση αυτό το φθινόπωρο. Βέβαια, καθώς ο Σεπτέμβριος φέρνει μαζί του και τη φαινομενικά ανάδρομη κίνηση του Ερμή δεν θα είναι ένας μήνας χωρίς απρόοπτα. Αν πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, μια σημαντική αγορά, είναι καλύτερα να εκμεταλλευτούμε τις πρώτες ημέρες του πριν τις 09/09/2022 που ξεκινά η στάση και η ανάδρομη πορεία του Ερμή. Αυτό φυσικά δεν αναφέρεται στην επιστροφή στην ήδη υπάρχουσα εργασία μας ή στο σχολείο, αφού δεν θεωρείται νέα έναρξη. Αναφέρεται κυρίως σε μια νέα δραστηριότητα. Και πάλι δεν είναι απαγορευτικός για κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί να υπάρχουν αλλαγές και μετατροπές στην πορεία σε αυτό που ξεκινάμε. Η πορεία του ανάδρομου Ερμή θα διαρκέσει από τις 09/09/2022 μέχρι τις 02/10/2022. Στις 05/09/2022, η Αφροδίτη θα περάσει στην Παρθένο ζητώντας να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες, στην αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας. Θα κρατήσει αυτή τη θέση μέχρι τις 29/09/2022 που θα περάσει στον αγαπημένο της Ζυγό, το δεύτερο ζώδιο της διακυβέρνησης της. Στις 10/09/2022 θα σχηματιστεί η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων δημιουργώντας αναταράξεις στα ζώδια της μεταβλητής ομάδας, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Στις 26/09/2022 θα έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στο ζώδιο του Ζυγού, που μας δίνει την ευκαιρία να συνδεθούμε με τους άλλους με έναν πιο ισορροπημένο τρόπο. Ενώ μια Νέα Σελήνη πάντα είναι δείκτης νέων ξεκινημάτων και εξελίξεων, θα χρειαστεί να είμαστε υπομονετικοί μέχρι τις 02/10/2022 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής για να μπούμε σε δράση σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Σεπτεμβρίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Σεπτεμβρίου: Ο Άρης από τους Διδύμους σχηματίζει ένα τυχερό εξάγωνο με τον Δία στον Κριό. Πρόκειται για μια θετική όψη για δράση, πρωτοβουλία, για να είμαστε αποφασιστικοί, διεκδικητικοί, να έχουμε καλές επιδόσεις και να διαπραγματευόμαστε με αυτοπεποίθηση. Οι τυχεροί αποδέκτες της επιρροής είναι τα ζώδια του αέρα: Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών, ή πιο συγκεκριμένα όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στις 6 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

3 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής από τον Ζυγό σχηματίζει αντίθεση με τον Δία στον Κριό. Πρόκειται για μια όψη που θα συναντήσουμε συνολικά τρεις φορές μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, η οποία χρειάζεται αρκετή προσοχή, καθώς η υπερβολή, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια θα δίνουν και θα παίρνουν. Μπορεί η πρόθεση μιας υπόσχεσης να είναι όντως ειλικρινής, στην πορεία όμως είναι αβέβαιο αν θα υλοποιηθεί. Ας προσέξουμε λοιπόν τι υποσχόμαστε πάνω στον ενθουσιασμό μας για να μη φανούμε ασυνεπείς αργότερα. Θέματα που θα προκύψουν τώρα μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθούν παρακάτω μέσα στον Σεπτέμβριο όταν οι δυο πλανήτες θα ξανασυναντηθούν, αλλά σε ανάδρομη φάση και οι δυο. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι παρορμητικοί Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στις 6 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

5 Σεπτεμβρίου: Η Αφροδίτη περνά στην Παρθένο. Παραδοσιακά η θέση αυτή δεν ευνοεί ιδιαίτερα την Αφροδίτη. Θεωρείται μάλιστα θέση πτώσης. Είναι μια Αφροδίτη όμως με σπουδαίες ερευνητικές ιδιότητες, αναλυτική σκέψη και καλλιτεχνικά ταλέντα. Είναι πιστή σαν φίλη ή σύντροφος και μπορεί η έκφραση των συναισθημάτων να μην είναι το φόρτε της, θα δείξει πρακτικά όμως το ενδιαφέρον και την αγάπη της. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, αλλά και τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς μέχρι τις 29/9.

9 Σεπτεμβρίου: Ο Ερμής μπαίνει σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 8 μοίρες του Ζυγού. Θα συνεχίσει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του μέχρι τις 23/9 σε αυτό το ζώδιο και κατόπιν την ίδια μέρα θα οπισθοχωρήσει φαινομενικά πάντα ανάδρομος στην Παρθένο. Θα γυρίσει σε ορθή πορεία στις 2/10 στο ζώδιο της Παρθένου. Στην περίοδο αυτή της ανάδρομης πορείας του θα χρειαστεί να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία, στις δοσοληψίες μας, να κάνουμε προληπτικό έλεγχο στο μεταφορικό μας μέσο, να σιγουρευόμαστε για τις ώρες και τις ημερομηνίες των σημαντικών μας ραντεβού, να έχουμε πάρει back up όλα τα χρήσιμα στοιχεία στους υπολογιστές, το κινητό μας και να έχουμε κάνει πιο ασφαλείς και τους κωδικούς μας σε τράπεζες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ. Θα επηρεάσει περισσότερο τα ζώδια της παρορμητικής ομάδας: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του πρώτου δεκαημέρου μέχρι τις 23/9, και της μεταβλητής ομάδας: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου από τις 23/9 μέχρι τις 2/10.

10 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, με τη Σελήνη στους Ιχθύς να δημιουργεί ένα τσουνάμι συναισθημάτων που έρχονται ίσως κόντρα με τη λογική μας. Θα επηρεαστούν περισσότερο τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου – αρχές τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 17 μοίρες των ζωδίων αυτών. Αναταραχή στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες μπορεί να είναι έντονη με αυτό το φεγγάρι. Ακόμη, μπορεί να έχουμε πολιτικές εξελίξεις.

11 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από την Παρθένο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Πρόκειται για μια θετική όψη που ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τις φιλοδοξίες, την πρωτοτυπία στις ιδέες και την έμπνευση και βοηθά σε πειραματισμούς και αλλαγές. Θα νιώθουμε μεγαλύτερο ενθουσιασμό δοκιμάζοντας νέα πράγματα και θα θέλουμε να είμαστε πιο ανεξάρτητοι κι αυτόνομοι. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, αλλά και τους Καρκίνους και τους Ιχθύς του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

16 Σεπτεμβρίου: Η Αφροδίτη από την Παρθένο σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη. Ενώ οι συναντήσεις των δυο πλανητών παραπέμπουν σε παθιασμένες καταστάσεις στον έρωτα, τη δημιουργία, η όψη τετραγώνου είναι πάντα μια όψη δυσαρμονίας που μπορεί να μας κάνει πιο ευέξαπτους και με τάση να καβγαδίζουμε ακόμη και για ψύλλου πήδημα στις σχέσεις, ιδίως τις ερωτικές. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 14 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

17 Σεπτεμβρίου: Ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, μια αρκετά απαιτητική όψη που δείχνει δυσκολίες στην προσωπική μας ζωή, καθώς εύκολα μπορεί να βλέπουμε τους άλλους με παραμορφωτικούς φακούς και να τους εξιδανικεύουμε. Ακόμη είμαστε επιρρεπείς σε εξαπατήσεις, «μεγάλες προσδοκίες», λανθασμένες εκτιμήσεις και λάθη. Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 24 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Δεν είναι μια καλή μέρα για σημαντικές αποφάσεις.

19 Σεπτεμβρίου: Τα ξημερώματα της 19ης Σεπτεμβρίου σχηματίζεται για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα η αντίθεση του Ερμή με τον Δία, μόνο που αυτή τη φορά οι δυο πλανήτες βρίσκονται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία. Έτσι θέματα που προέκυψαν στις αρχές Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί να τα ξαναδούμε κάτω από άλλο πρίσμα ή να κάνουμε αλλαγές. Προσοχή σε μεγάλα λόγια κι υποσχέσεις αυτές τις μέρες. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι παρορμητικοί Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στις 4 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος από την Παρθένο συναντά τον Πλούτωνα σε όψη τριγώνου, μια θετική όψη για να είμαστε πιο αποφασιστικοί, να σημειώσουμε πρόοδο σε έρευνες, να βρούμε λύσεις σε δυσεπίλυτα προβλήματα του παρελθόντος, να δεχτούμε βοήθεια από άτομα που έχουν δύναμη και εξουσία και να αναζητήσουμε τρόπους να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας. Επηρεάζονται θετικά τα ζώδια της γης: Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι, αλλά και του νερού: Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες.

20 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ουρανό. Πρόκειται για μια θετική όψη που μας κάνει πιο ευαίσθητους στα θέματα της αγάπης και του έρωτα. Συνδεόμαστε πιο εύκολα με τους άλλους, είμαστε πιο πρόθυμοι να κάνουμε νέες γνωριμίες τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, ενώ είναι και η όψη του κεραυνοβόλου έρωτα. Μπορεί να μας ελκύουν ασυνήθιστοι άνθρωποι ή και πράγματα. Καλή όψη για να παθιαστούμε με ένα νέο χόμπι, ενώ μπορεί να λάβουμε ξαφνικά δώρα. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

23 Σεπτεμβρίου: Έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Ζυγού. Σιγά σιγά οι νύχτες θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και μπαίνουμε ουσιαστικά στο φθινόπωρο.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος και ο ανάδρομος Ερμής συναντιούνται στο ζώδιο του Ζυγού, κάνοντας ίσως λίγο πιο έντονα τα προβλήματα που συνοδεύουν την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του πλανήτης της επικοινωνίας. Άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν μπορεί να ξαναεμφανιστούν στη ζωή μας. Προσοχή στις συναλλαγές.

Την ίδια μέρα ο Ερμής ανάδρομος φαινομενικά οπισθοχωρεί στο ζώδιο της Παρθένου. Μια άλλη ομάδα ζωδίων μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στην επικοινωνία, στη χρήση τεχνολογικών μέσων ή και σε θέματα εργασίας. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου πρέπει να βαδίσουν πιο προσεκτικά μέχρι τις 2/10.

24 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Είναι μια όψη που υπερτονίζει την ανάγκη να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε κι αυτό μπορεί να μας κάνει πιο ελαστικούς απέναντι στους άλλους και να μη βλέπουμε ρεαλιστικά τα πράγματα. Υπάρχει τάση για αδιέξοδες σχέσεις, για έρωτες χωρίς ανταπόκριση, περίεργες φαντασιώσεις. Επηρεάζει αρνητικά τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 24 μοίρες.

26 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, μια όψη που διεγείρει τα ερωτικά πάθη, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε παράφορα συναισθήματα ζήλιας, κτητικότητας, διεκδίκησης και εμμονών. Είναι ιδιαίτερα θετική όψη για τα οικονομικά, ενώ θα μας ελκύει οτιδήποτε μας συναρπάζει και μας δημιουργεί έντονο συναίσθημα. Ευνοεί τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα έχουμε τη σύνοδο του ανάδρομου Ερμή με την Αφροδίτη στην Παρθένο, που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην επικοινωνία, βοηθά να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και να είμαστε θετικοί στις επαφές μας με άλλους. Σε κάποιους μπορεί να ξυπνήσει συναισθήματα για παλιότερες σχέσεις. Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με τον Δία, μια όψη που μπορεί να είναι τυχερή, να φέρει ευκαιρίες επέκτασης των οριζόντων μας, αλλά χρειάζεται μέτρο και προσοχή σε επιπόλαιες κινήσεις ή αποφάσεις. Επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 3 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στον Ζυγό που θα είναι βοηθητική ιδίως στον τομέα σχέσεων και συνεργασιών. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι σημαντικό, καλό είναι να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο του ανάδρομου Ερμή και να προγραμματίσουμε τις εκκινήσεις μας μετά τις 2/10. Επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου του πρώτου δεκαημέρου. Επηρεάζονται όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 3 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

27 Σεπτεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα που διευκολύνει την αναλυτική σκέψη, την οργάνωση των πραγμάτων στην καθημερινότητα μας, τις εκμυστηρεύσεις, το να φτάνουμε στο βάθος καταστάσεων που είναι μυστικές και να ανακαλύπτουμε πληροφορίες που μας αποκρύπτονταν στο παρελθόν. Ευνοεί Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες.

28 Σεπτεμβρίου: Ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που μας χαρίζει υψηλή αποδοτικότητα σε ό,τι κάνουμε, υπομονετική διάθεση, αποφασιστικότητα, εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες και προσήλωση στην επιτυχία των στόχων μας. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια του αέρα, δηλαδή Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 19 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

29 Σεπτεμβρίου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Ζυγό, το δεύτερο ζώδιο της διακυβέρνησης της, σε ένα επικοινωνιακό και αέρινο ζώδιο που ευνοεί τις επαφές, τις συζητήσεις, τις γνωριμίες, την αναζήτηση της αρμονίας στις προσωπικές μας σχέσεις, τις ευγενικές αλλά ίσως κάπως επιφανειακές προσεγγίσεις στα πράγματα. Θα ευνοήσει ιδιαίτερα τα ζώδια του αέρα: Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, στην ερωτική τους ζωή, αλλά και στα οικονομικά.