Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2022

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2022

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Νοεμβρίου 2022

Ο Νοέμβριος, ο μήνας του Σκορπιού, είναι ένας ιδιαίτερος μήνας φέτος, αφού η αστρολογική του επικαιρότητα δεν είναι συνηθισμένη. Καταρχάς φέρνει τη δεύτερη και τελευταία έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Θα ακολουθήσουν κάποιες ακόμη εκλείψεις στον υλικό και οικονομικό αυτό άξονα μέσα στο 2023, διαμορφώνοντας μια νέα κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Η έκλειψη είναι Σεληνιακή και θα λάβει χώρα στις 08/11/2022. Το βλέμμα με αυτή την έκλειψη στρέφεται στην Αμερική, καθώς συμπίπτει με τις ενδιάμεσες εκλογές. Κοντά στην έκλειψη θα υπάρχει ένα ιδιαίτερα ανάστατο πλαίσιο με εκδηλώσεις βίας και αντίδρασης. Καθόλου τυχαία η σύνοδος της έκλειψης με τον πλανήτη του χάους τον Ουρανό. Και η χώρα μας ως Υδροχόος επηρεάζεται έντονα από την έκλειψη που δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση, απρόβλεπτα γεγονότα και έξαρση φυσικών, μετεωρολογικών και γεωφυσικών φαινομένων. Μην ξεχνάμε ότι παράλληλα έχουμε σε όλη τη διάρκεια του μήνα ανάδρομο φαινομενικά Άρη στους Διδύμους και θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στην επικοινωνία, αλλά και στα μέσα τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε και βέβαια με τα μέσα κοινωνική δικτύωσης γιατί μπορεί να υπάρχουν αστάθειες. Ο Άρης θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 12/01/2023 και σε αυτό το διάστημα δεν είναι ιδανικό να κάνουμε νέα σημαντικά ξεκινήματα. Από τα μέσα του μήνα κι έπειτα τα πράγματα θα είναι αρκετά πιο αισιόδοξα, καθώς οι πλανήτες προχωρούν στον Τοξότη με πρώτη και καλύτερη την Αφροδίτη στις 16/11/2022. Το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 19/11/2022 θέλει μια προσοχή, κυρίως αν εκπροσωπείτε τα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Ευτυχώς το τρίγωνο του Ήλιου με τον Δία και η ορθή τροπή του Δία από τις 20/11/2022 ως τις 23/11/2022 θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αρκετές από τις δυσκολίες που έχει ο μήνας στο ξεκίνημα του. Πολύ βοηθητική και η Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 24/11/2022 για να κάνουμε τα μακροπρόθεσμα σχέδια μας.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Νοεμβρίου για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου σας πατήστε εδώ.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

5, 6 Νοεμβρίου: Τα ξημερώματα της Κυριακής πραγματοποιείται η αντίθεση της Αφροδίτης από τον Σκορπιό με τον Ουρανό στον Ταύρο, επηρεάζοντας και τις δύο ημέρες. Η όψη αυτή αφορά σε σχέσεις, συνεργασίες και στα οικονομικά δείχνοντας ξαφνικές εξελίξεις και απρόοπτα νέα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι για κακό. Αντιθέτως μπορεί να κάνουμε ξαφνικές γνωριμίες, να προκύψουν κεραυνοβόλοι έρωτες ή και ξαφνικά έσοδα. Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που οδηγεί σε αποστασιοποίηση, χωρισμούς, προβλήματα στα οικονομικά. Επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια του δευτέρου δεκαημέρου, δηλαδή Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, ή όσους έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 17 μοίρες των ζωδίων αυτών.

7 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης από τον Σκορπιό με τον Κρόνο στον Υδροχόο που επηρεάζει τη διάθεση μας κάνοντας την πιο βαριά, ενώ συνδέεται και με ανασφάλειες και φοβίες σε θέματα σχέσεων και οικονομικών. Επηρεάζει κυρίως τα σταθερά ζώδια του δευτέρου δεκαημέρου, δηλαδή Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, ή όσους έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των ζωδίων αυτών.

8 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος συναντά σε σύνοδο τον Ερμή στον Σκορπιό. Κι ενώ είναι βοηθητική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές, τις συζητήσεις, τις μετακινήσεις, το εμπόριο, επισκιάζεται από την έκλειψη Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.

Η Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού με τη Σελήνη στον Ταύρο σε σύνοδο με τον Ουρανό, φέρνοντας καταιγιστικές εξελίξεις στην καθημερινότητα μας, απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές, ανατροπές, εντάσεις, απρόσμενα γεγονότα που επηρεάζουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα τη χώρα μας. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο και συγκεκριμένα κοντά στις 16 μοίρες των ζωδίων τους, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 16 μοίρες των παραπάνω ζωδίων επηρεάζεστε περισσότερο.

9 Νοεμβρίου: Άλλη μια εκρηκτική μέρα με τον Ερμή και τον Ήλιο σε αντίθεση με τον Ουρανό που δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία ή στην τεχνολογία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έλλειψη υπομονής, ξεσπάσματα σε συμπεριφορές και τάσεις ρήξεων. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται από τις 14 ως τις 18 μοίρες επηρεάζονται περισσότερο.

10 Νοεμβρίου: Ο Ερμής από τον Σκορπιό σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο δημιουργώντας ένα αυστηρό πλαίσιο στην επικοινωνία και δυσκολίες στις επαφές μας, καθυστερήσεις, πρακτικά προβλήματα. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους κυρίως με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα γλυκαίνει λίγο τη διάθεση μας, ευνοεί τις ερωτικές σχέσεις, αλλά και τις πλατωνικές, και κάνει τον έρωτα και την τέχνη να φαντάζουν ως η μοναδική διέξοδος από την πεζή και σκληρή ως ένα βαθμό πραγματικότητα. Το τρίγωνο αυτό ευνοεί τα ζώδια του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια ή και πλανήτες κοντά στις 22 μοίρες.

11 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Κρόνο στον Υδροχόο, μια αρκετά αυστηρή όψη που πολλές φορές μπορεί να μας κάνει απαισιόδοξους ή υπερβολικά ρεαλιστές. Τα «πρέπει» είναι σε πρώτο πλάνο και χρειάζεται υπομονή και πειθαρχία. Επηρεάζει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

12 Νοεμβρίου: Το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα δείχνει δυνατή διαίσθηση και ένστικτο, καλλιτεχνική έμπνευση, φαντασία, επινοητικότητα, δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση, αλλά και τάσεις φυγής. Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες μπορείτε να επωφεληθείτε αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 20 μέχρι τις 24 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

13 Νοεμβρίου: Η Αφροδίτη από τον Σκορπιό σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτή η όψη αυξάνει την ανάγκη μας για αγάπη, έρωτα και τρυφερότητα. Θέλουμε να βιώσουμε όμως έντονες ερωτικές καταστάσεις και όχι χλιαρές στις σχέσεις μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει όσους επηρεάζει σε επιλογές που πιθανώς να είναι «επικίνδυνες», καθώς έλκουμε πιο σκοτεινούς τύπους. Αν είμαστε όμως σε μια υγιή σχέση, τότε αυτή η όψη κάνει πιο έντονη τη σεξουαλικότητα μας. Επηρεάζονται πιο θετικά Ταύροι, Αιγόκεροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθύες, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες. Εσείς μπορεί να κάνετε μια καρμική γνωριμία ή να έχετε ένα δυνατό οικονομικό νέο.

15 Νοεμβρίου: Ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που βοηθά να έχουμε διερευνητική σκέψη, να λύνουμε εύκολα μυστήρια και νοητικά παζλ, να συγκεντρωνόμαστε στους στόχους μας. Επηρεάζει θετικά κυρίως Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ιχθύες, Καρκίνους των οποίων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται από τις 24 μέχρι τις 28 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μια μέρα που ευνοεί την καλλιτεχνική έκφραση, τη μουσική, την ονειροπόληση, τη διαίσθηση, ενώ θα μας πιάνουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Επηρεάζονται περισσότερο Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες σε επίπεδο αυτοέκφρασης, ρομαντικών εκδηλώσεων και δημιουργικότητας, κυρίως όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τις 20 ως τις 24 μοίρες.

Την ίδια μέρα έχουμε ακόμη μια εξαιρετική όψη, το τρίγωνο της Αφροδίτης από τον Σκορπιό με τον Δία στους Ιχθύς. Μια όψη που ευνοεί την καλή διάθεση, τις αισιόδοξες επαφές, τη διασκέδαση, την επιτυχία, τις γνωριμίες και τα οικονομικά. Επηρεάζει θετικά κυρίως Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ιχθύες, Καρκίνους, των οποίων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται από τις 26 μέχρι τις 29 μοίρες των ζωδίων αυτών.

16 Νοεμβρίου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Τοξότη φέρνοντας καλύτερη διάθεση, αισιόδοξη προοπτική, ευκολία στις σχέσεις και στις γνωριμίες και διάθεση για ταξίδια, εκδρομές, αλλαγές παραστάσεων. Θα ευνοήσει ιδιαίτερα Κριούς, Λέοντες και Τοξότες μέχρι τις 10/12.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται μια θετική όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία, ένα υπέροχο τρίγωνο που ευνοεί την επικοινωνία, τις ευχάριστες ειδήσεις, το εμπόριο, τις σπουδές, τα θέματα των δοσοληψιών, τις αγοραπωλησίες, τις συνεντεύξεις, τις εκκινήσεις, τα ταξίδια. Επηρεάζει θετικά κυρίως Καρκίνους, Ιχθύς, Σκορπιούς, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται στα παραπάνω ζώδια από τις 27 ως τις 29 μοίρες.

17 Νοεμβρίου: Ο Ερμής προχωρά στον Τοξότη. Μολονότι ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που ο Ερμής βρίσκεται θεωρητικά σε αδυναμία (κυβερνά το ακριβές απέναντι των Διδύμων), μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε λίγο πιο θετικοί στον τρόπο που σκεφτόμαστε, πιο αισιόδοξοι, πιο ανοιχτοί στην προσέγγιση μας απέναντι στους άλλους, ενώ είναι βοηθητικός και για ταξίδια μέχρι τις 7/12.

18 Νοεμβρίου: Ο σχηματισμός όψης εξαγώνου ανάμεσα στον Ήλιο στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι ιδιαίτερα έντονος και δυνατός ως όψη και μπορεί να φέρει αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, αποκαλύψεις, αλλά και έντονη τάση ελέγχου στα πράγματα. Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Ιχθύες και Καρκίνοι με Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 26 ως τις 29 μοίρες των παραπάνω ζωδίων επηρεάζονται περισσότερο. Προσοχή όμως στις εμμονές και τα χειριστικά παιχνίδια στις σχέσεις.

19 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τετράγωνο του ανάδρομου Άρη από τους Διδύμους με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Αυτή είναι μια αρκετά απαιτητική όψη που μπορεί να φέρει απογοήτευση, εξαπατήσεις, απώλειες, ψευδαισθήσεις, ψευδείς ειδήσεις. Σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα ενέργειας και χρειάζεται προσοχή στις επαφές μας με άτομα που δεν γνωρίζουμε καλά, ειδικά όταν μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Προσοχή στο υγρό στοιχείο, στα θαλάσσια ταξίδια. Φέρνει στην επικαιρότητα θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές, τη θάλασσα, τα χημικά, αλλά υπάρχει και τάση για αποκάλυψη σκανδάλων. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 22 μοίρες.

21 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τυχερό τρίγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Δία στους Ιχθύς που φέρνει ευκαιρίες επέκτασης, θετικές προοπτικές σε θέματα σπουδών, δουλειάς, επιτυχία, βοήθεια από ισχυρά πρόσωπα και οικονομικά κέρδη. Αφορά κυρίως Καρκίνους, Ιχθύς, Σκορπιούς, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου, ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται στα παραπάνω ζώδια από τις 27 ως τις 29 μοίρες.

22 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται η ευχάριστη σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη στον Τοξότη. Πρόκειται για μια θετική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας, τη λεκτική έκφραση των συναισθημάτων μας. Βοηθητική όψη για συζητήσεις αλλά και μετακινήσεις για Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 7 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό προχωρά στον Τοξότη, το πιο αισιόδοξο ζώδιο, χαρίζοντας μας λίγο καλύτερη διάθεση και τάση να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων κάνοντας σχεδιασμούς για το μέλλον.

24 Νοεμβρίου: Τα ξημερώματα σχηματίζεται μια ιδιαίτερα ευοίωνη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη. Μια Σελήνη που μας επιτρέπει να είμαστε πιο αισιόδοξοι για τα μελλοντικά μας βήματα, πιο ευχάριστοι στις επαφές μας με τους άλλους, πιο πρόθυμοι να κάνουμε γνωριμίες, να ταξιδέψουμε, να διασκεδάσουμε. Ταυτόχρονα γυρίζει σε ορθή πορεία και ο Δίας στους Ιχθύς, που είναι ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, φέρνοντας ευχάριστες εξελίξεις ως επί το πλείστον. Ευνοούνται Τοξότες, Κριοί, Λέοντες, Ιχθύες με γενέθλια στο ξεκίνημα των ζωδίων τους ή στις τελευταίες μοίρες.

28 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του ανάδρομου Άρη από τους Διδύμους με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Πρόκειται για μια θετική όψη που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για οργανωμένη δράση, για μεθοδικές ενέργειες, σκληρή δουλειά και για να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 19 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

29 Νοεμβρίου: Μια από τις πιο απαιτητικές μέρες όλου του μήνα, καθώς έχουμε την αντίθεση του Ερμή από τον Τοξότη με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους. Από τη μια είναι μια δυναμική όψη, δείχνει ευστροφία και αποφασιστικότητα, εύκολα όμως μπορεί να παρασύρει σε βιασύνες και θυμό αυτούς που επηρεάζει. Προσέξτε τσακωμούς, ρήξεις, μικροατυχήματα και μη βιάζεστε όταν οδηγείτε ή χειρίζεστε επικίνδυνα μηχανήματα. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου – αρχές τρίτου δεκαημέρου. Ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 19 μοίρες.

30 Νοεμβρίου: Ο Ερμής από τον Τοξότη σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο, μια όψη θετική που βοηθά να είμαστε πιο μεθοδικοί στη λύση προβλημάτων, πιο εστιασμένοι και πειθαρχημένοι στους στόχους μας, πιο οργανωτικοί και πιο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία, ενώ φέρνει δικαίωση και ωθεί στην ανάληψη ευθυνών. Ευνοεί Τοξότες, Διδύμους, Υδροχόους, Κριούς, Ζυγούς, Λέοντες που ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος τους βρίσκεται κοντά στις 19 μοίρες αυτών των ζωδίων.