Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουνίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουνίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Ιουνίου 2023

O Ιούνιος είναι ένας ιδιαίτερα έντονος μήνας με έμφαση στη δημιουργία, στις σχέσεις, στον έρωτα αλλά και στα οικονομικά. Ξεκινά με μια Πανσέληνο στον Τοξότη στις 04/06/2023 που μας καλεί να δούμε τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων με μια διαφορετική οπτική. Είναι το πιο ταξιδιάρικο φεγγάρι και είναι συναρπαστικό ότι συμπίπτει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η πιο σημαντική πλανητική μετακίνηση είναι αυτή της Αφροδίτης που προχωρά στο ζώδιο του Λέοντα στις 05/06 μια θέση που θα κρατήσει κατά παρέκκλιση μέχρι τις 08/10/2023, καθώς θα γυρίσει φαινομενικά ανάδρομη από τις 22/07/2023 μέχρι τις 04/09. Η συμπόρευση της με τον Άρη σε όλη τη διάρκεια του μήνα στον Λέοντα βάζει φωτιά στις επιθυμίες μας και μας κάνει πιο δυναμικούς και διεκδικητικούς τόσο στον έρωτα όσο και στα επαγγελματικά. Η επιστροφή του Πλούτωνα στις 11/06/2023 στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπου και θα μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, μας δίνει την ευκαιρία να κλείσουμε εκκρεμότητες προηγούμενων ετών σε επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα. Η Νέα Σελήνη στις 18/06/2023 δίνει έμφαση στην επικοινωνία, στις σχέσεις, στις μετακινήσεις. Παρόλα αυτά, τις μέρες κοντά στη Νέα Σελήνη καλά θα κάνουμε να μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις, καθώς στο φεγγάρι αυτό εμπλέκεται ο Ποσειδώνας που δημιουργεί προσωρινά ομιχλώδεις συνθήκες. Στις 21/06/2023 έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο και την ουσιαστική έναρξη του καλοκαιριού. Στις 26/06/2023 έχουμε μια ιδιαίτερα έντονη όψη ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις επιπόλαιες και επικίνδυνες συμπεριφορές τόσο στην οδήγηση, στις επαφές μας με τους άλλους και στον τρόπο που προσπαθούμε να επιβάλλουμε τις δικές μας απόψεις και αντιλήψεις.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Ιουνίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

1 Ιουνίου: Ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά της ανάδρομης πορείας του επιτρέποντας μας να έχουμε καλύτερη ροή στην επικοινωνία και λιγότερα ευτράπελα στην καθημερινότητα μας. Από δω και κάτω θα διευκολυνθούμε στις επαφές μας με τους άλλους σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, στις δοσοληψίες μας, στις μετακινήσεις και τα ταξίδια μας και ό,τι καθυστερούσε θα αρχίσει να μπαίνει επιτέλους σε μια τάξη.

2 Ιουνίου: Ο Δίας συναντά σε μια σπάνια σύνοδο στον Ταύρο τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης (Κάρμα). Θα ευνοήσει ιδιαίτερα τους γεννημένους στο ξεκίνημα των ζωδίων της γης, δηλαδή Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους των πρώτων ημερών. Επεκτείνονται οι ορίζοντες σας και θα έχετε επιτυχία σε θέματα σπουδών, επαγγελματικών σχεδίων, μελλοντικών πλάνων, ταξιδιών, νομικών ζητημάτων.

3 Ιουνίου: Η Αφροδίτη από το ζώδιο του Καρκίνου σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς φέρνοντας ευχάριστες εξελίξεις σε ερωτικές σχέσεις, ενώ δίνει έμφαση στον ρομαντισμό, στην καλλιτεχνική έκφραση, στα θαλασσινά ταξίδια, στις γλυκιές και ευγενικές συμπεριφορές στις σχέσεις μας. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι οι εξιδανικεύσεις και η τάση ωραιοποίησης των καταστάσεων. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια του νερού: Καρκίνο, Σκορπιό και Ιχθύες ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στην 27η μοίρα.

4 Ιουνίου: Σχηματίζεται η Πανσέληνος του Ιουνίου στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Οι κύριες όψεις της είναι ένα τρίγωνο με τον Άρη που λειτουργεί δυναμικά και απογειώνει τη διάθεση μας και ένα τετράγωνο με τον Κρόνο που δημιουργεί κάποιους περιορισμούς. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 13 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας εκπλήξεις, απρόοπτα στην επικοινωνία, ξαφνική μεταστροφή στη διάθεση μας, πειραματισμούς σε νέες και μη συμβατικές ιδέες, απρόσμενα δώρα ή εξελίξεις στα οικονομικά. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια κυρίως, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 20 μοίρες.

5 Ιουνίου: Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Λέοντα, μια θέση που θα κρατήσει μέχρι τις 08/10 καθώς από τις 22/07 μέχρι τις 04/09 θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία. Η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο αγαπά την καλή ζωή, τον έρωτα, τις δραματικές συναισθηματικές εκδηλώσεις, τις τέχνες, την ομορφιά. Είναι μια θερμή και γενναιόδωρη Αφροδίτη και ιδιαίτερα πιστή στους αγαπημένους της. Όμως η πρώτη της όψη είναι απαιτητική καθώς έρχεται σε κόντρα με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Αυτή η όψη είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς από τη μια δείχνει τη μοιραία έλξη, την ερωτική ένταση, αλλά εύκολα μπορεί να γίνει εμμονική και να δείξει προβλήματα σε μια σχέση ή συνεργασία που παίζονται παιχνίδια δύναμης και εξουσίας. Προσοχή χρειάζεται και στα οικονομικά γιατί μπορεί να υπάρχουν απώλειες. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους της πρώτης μέρας, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στη μηδενική μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

9 Ιουνίου: Ο Ερμής από τον Ταύρο σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη αρκετά δημιουργική που δίνει φτερά στη φαντασία μας και ευνοεί τις καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η διαίσθηση μας βαθαίνει, ενώ μπορεί να έχουμε πολύ έντονα και ζωντανά όνειρα. Ευνοεί τα ζώδια της γης: Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω και τα ζώδια του νερού: Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθύες των τελευταίων ημερών, ή όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

11 Ιουνίου: Ο Ερμής προχωρά στο αγαπημένο ζώδιο της διακυβέρνησής του, τους Διδύμους, και η επιρροή του θα είναι θετική για τα θέματα της επικοινωνίας, των ταξιδιών, των εμπορικών δοσοληψιών αλλά και των σπουδών. Θα είμαστε πιο περίεργοι και θα θέλουμε να μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα χωρίς απαραίτητα βέβαια να φτάνουμε σε βάθος. Η προσέγγιση θα είναι κάπως πιο επιφανειακή. Από την άλλη, η προσοχή μας εύκολα θα διασπάται ή μπορεί να είμαστε κάπως πιο νευρικοί. Θα ωφεληθούν από τη νέα του θέση Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι κυρίως.

Την ίδια μέρα ο Ερμής σχηματίζει αμέσως τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια βοηθητική όψη για να είμαστε πιο παρατηρητικοί, να συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα στους στόχους μας, να έχουμε πιο διερευνητική σκέψη και να λύνουμε πιο εύκολα γρίφους και παζλ. Μια χρήσιμη όψη αν θέλουμε να μάθουμε για παρασκηνιακές κινήσεις ή να μας αποκαλυφθούν μυστικά. Επηρεάζει θετικά κυρίως Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στη μηδενική μοίρα.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Ταύρο, μια ευχάριστη κατά κύριο λόγο όψη που όμως δείχνει επιπολαιότητα στις σχέσεις και στη διαχείριση των οικονομικών, τάση ανευθυνότητας και σπατάλης. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους και όσους έχουν ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια που πρέπει να είναι κάπως πιο πειθαρχημένοι.

Την ίδια μέρα ο Πλούτωνας οπισθοχωρεί στο ζώδιο του Αιγόκερου ανάδρομος. Οι γεννημένοι στο τέλος των ζωδίων της παρορμητικής ομάδας: Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, θα έχουν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους προσωπικά και επαγγελματικά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

15 Ιουνίου: Ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη δυσκολίας που γεννά ανασφάλειες, μελαγχολική διάθεση, τάση για αρνητικές και περιοριστικές σκέψεις. Δεν είναι η κατάλληλη μέρα για οικονομικές διαπραγματεύσεις, για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας ή να πάρουμε ρίσκο. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 7 μοίρες.

17 Ιουνίου: Ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει εξάγωνο με την Αφροδίτη στον Λέοντα, μια τυχερή όψη για την επικοινωνία, τις επαφές μας σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο, για να έχουμε θετικές εξελίξεις, για αγορές, ταξίδια, υπογραφές συμφωνιών, συμβολαίων ή για να έχουμε καλές ιδέες. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Τοξότες, Κριούς, Ζυγούς, Λέοντες και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 10 μοίρες.

Την ίδια μέρα γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία ο Κρόνος στους Ιχθύς που από τη μια μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε λίγο σε σχέση με τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, από την άλλη μπορεί να νιώθουμε ότι δεν σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο ή ότι υπάρχουν αντιστάσεις στα επαγγελματικά σχέδια μας δημιουργώντας κάποια απογοήτευση.

18 Ιουνίου: Σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων που τονίζει την επιθυμία μας να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητα μας και μας κάνει πιο αυθόρμητους στη συμπεριφορά μας. Θα είμαστε πιο πρόθυμοι να μιλήσουμε, να εκφράσουμε τις σκέψεις μας, να ταξιδέψουμε, αλλά χρειάζεται προσοχή σε νέα ξεκινήματα καθώς η κύρια όψη αυτής της Σελήνης είναι το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που δημιουργεί ένα κάπως ομιχλώδες τοπίο. Έτσι μπορεί εύκολα να πιστέψουμε σε ψέματα, να μας παραπλανήσουν επιτήδειοι, να χάσουμε τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση στα σχέδια μας. Η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει όμως και αποκαλύψεις τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και αποκάλυψη σκανδάλων στην επικαιρότητα. Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 26 μοίρες.

19 Ιουνίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο του Δία από τον Ταύρο με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Αυτή η όψη είναι βοηθητική φέρνοντας ευκαιρίες να βάλουμε τα σχέδια μας σε εφαρμογή, ενώ θα έχουμε καλή αίσθηση του μέτρου βλέποντας τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά μιας κατάστασης. Θα είμαστε πιο πρακτικοί, ρεαλιστές και θα υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο να οργανώσουμε κάτι και να ανακαλύψουμε κάτι καινούριο. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Καρκίνους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 7 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα που μπορεί ταυτόχρονα να δημιουργεί σύγχυση, παρασκήνιο, λανθασμένη κρίση ή και απογοήτευση. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

21 Ιουνίου: Ο Ερμής από τους Διδύμους σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη στον Λέοντα, μια ιδιαίτερα θετική όψη για την επικοινωνία, για να είμαστε δυναμικοί στην προσέγγιση μας στα πράγματα, για να είμαστε πιο εύστροφοι αλλά και διεξοδικοί στις συζητήσεις μας. Επηρεάζει θετικά Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Λέοντες, Τοξότες και Κριούς του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 18 μοίρες.

Την ίδια μέρα έχουμε το θερινό Ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου καθώς ο Ήλιος προχωρά στον Καρκίνο και το καλοκαίρι ξεκινά ουσιαστικά.

26 Ιουνίου: Ο Άρης από τον Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια ιδιαίτερα νευρική όψη που μπορεί να δείξει εντάσεις, προβοκατόρικες συμπεριφορές, ατυχήματα, ξαφνικές ειδήσεις, βίαιες αντιδράσεις. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν Ήλιο, ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 21 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

27 Ιουνίου: Ο Ερμής προχωρά στον Καρκίνο και η κρίση μας το επόμενο διάστημα θα επηρεάζεται πιο πολύ από το συναίσθημα μας. Είναι μια θετική θέση για να τακτοποιήσουμε οικογενειακά θέματα, θέματα ακινήτων, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με την οικογένεια μας ή όσους θεωρούμε οικογένεια, να ταξιδέψουμε σε θαλασσινούς προορισμούς. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

29 Ιουνίου: Ο Ήλιος σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που μας καλεί να δείξουμε υπευθυνότητα, να αναλάβουμε υποχρεώσεις, αλλά και να ολοκληρώσουμε εργασίες που απαιτούν καλή συγκέντρωση και πειθαρχία. Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες κοντά στις 7 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

30 Ιουνίου: Ο Ερμής από τον Καρκίνο σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια θετική όψη που μας χαρίζει αποφασιστικότητα και επιμονή στους στόχους μας μέχρι να επιτύχουν. Η μεθοδικότητα, η οργάνωση και η προσοχή στη λεπτομέρεια ανταμείβονται. Εξαιρετική όψη για πρακτικά ζητήματα, για γραφειοκρατικά θέματα, για συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων, επαγγελματικές διαπραγματεύσεις. Ευνοεί τα ζώδια του Ταύρου, του Καρκίνου, της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερου, των Ιχθύων του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 7 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ποσειδώνας μπαίνει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Ιχθύς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Οι ανάδρομες πορείες των αργών πλανητών διαρκούν για μήνες και η επιρροή τους δεν είναι τόσο απτή, όπως ας πούμε συμβαίνει με τον Ερμή ή την Αφροδίτη. Καθώς ο Ποσειδώνας είναι ένας «εσωτερικός» πλανήτης μάς καλεί να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην προσωπική μας ανάπτυξη και εξέλιξη και να σκεφτούμε περισσότερο το νόημα όσων κάνουμε.