Ερμής στους Ιχθύς 2021: Το τέλος της λογικής

Ερμής στους Ιχθύς 2021

Ερμής στους Ιχθύς 2021: Το τέλος της λογικής

Μετά από αρκετές εβδομάδες στον αέρινο και εγκεφαλικό Υδροχόο, (εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του που παράτεινε τη συνήθη στάση του στο ζώδιο), ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, των μετακινήσεων, των περισσότερων επαφών και δοσοληψιών μας και άμεσος δείκτης της καθημερινότητας μας, περνά στις 16/3/2021 τα ξημερώματα στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 3/4/2021.

Στο μεταβλητό αυτό ζώδιο του νερού η αλήθεια είναι ότι δεν αισθάνεται στα καλύτερα του, ούτε αποδίδει όπως θα έπρεπε. Μην ξεχνάμε τη φύση του Ερμή που κυβερνά Διδύμους και Παρθένους. Στους Ιχθύς η κρίση του δεν μπορεί να είναι αντικειμενική, αντιθέτως επηρεάζεται από το συναίσθημα, αποκτά περισσότερη ενσυναίσθηση, γίνεται πιο δημιουργικός και ευεπηρέαστος. Και ναι μεν αν εκπροσωπείτε ένα ζώδιο του νερού ή έχετε ωροσκόπο στον Καρκίνο, τον Σκορπιό ή τους Ιχθύς, μπορείτε να συντονιστείτε πιο άνετα με τη διέλευση του σε αυτό το ζώδιο, όμως όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να ταλαιπωρηθούν περισσότερο. Ειδικά Δίδυμοι, Παρθένοι και Τοξότες ή όσοι έχετε σε αυτά τα ζώδια σημαντικούς πλανήτες και ωροσκόπο, θα ζοριστείτε πιο πολύ μέχρι τις αρχές Απριλίου από την επιρροή του.

Συναισθηματικές αποφάσεις

Ο Ερμής αγαπά την εγκεφαλική επικοινωνία, προσπαθεί να είναι αντικειμενικός στην κρίση του και σε ένα περιβάλλον πιο διαισθητικό, συναισθηματικό, κυκλοθυμικό και ασταθές, δεν μπορεί να αποδώσει τα θετικά χαρακτηριστικά του. Η κριτική σκέψη εξαφανίζεται και η λογική απλά δεν πατάει πουθενά. Το συναίσθημα -θετικό ή αρνητικό- υπερτερεί και θολώνει την αντικειμενικότητα του και όλοι ξέρουμε ότι το συναίσθημα και η παρόρμηση είναι το χειρότερο φίλτρο για να πάρει κάποιος σημαντικές αποφάσεις ή να εκδηλώσει δράση.

Ο απρόσεκτος, αλλά εμπνευσμένος Ερμής

Όπως αναφέρει και η αγαπημένη μου αστρολόγος Θεοδώρα Ντάκου στο βιβλίο της «Αστρολογία», ο Ερμής στους Ιχθύς είναι «απρόσεκτος, αδέξιος κι ανίκανος για τις καθημερινές δραστηριότητες (για τις οποίες είναι φτιαγμένος), αλλά περίφημος για θεωρητική ή αφηρημένη σκέψη. Η μόνη του δυσκολία είναι να εκφράσει άμεσα και καθαρά τις σκέψεις του, αλλά πάντα υπάρχει και η γλώσσα των συμβόλων…». Και της τέχνης θα προσθέσω εγώ, αφού η φαντασία αυτού του Ερμή μπορεί να κάνει το άτομο να έχει εξαιρετικές εμπνεύσεις. Φυσικά το πεδίο του είναι ο κόσμος του ονείρου, η ποίηση, ο ρομαντισμός, η δημιουργία. Σε αυτό το ζώδιο είναι ένα συναισθηματικό «σφουγγάρι» που λαμβάνει τις διαθέσεις όσων είναι στο περιβάλλον του. Είναι μια υπέροχη θέση αν θέλουμε να κάνουμε μια κουβέντα για τα συναισθήματα μας, πώς νιώθουμε, να μπούμε σε βαθιές ψυχολογικές αναλύσεις, να εκδηλώσουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας σε αυτούς που αγαπάμε ή αντίθετα να δείξουμε την ενόχληση ή τον πόνο που μας προκαλούν.

Οι δύσκολες όψεις

Από αυτή την θέση ο Ερμής θα σχηματίσει δυο πιο απαιτητικές και δύσκολες όψεις, τις οποίες θα πρέπει να προσέξουμε σε θέματα επικοινωνίας, αλλά και σε θέματα μετακινήσεων. Είναι δυο μέρες που πρέπει να αποφύγουμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά και να αναλάβουμε δράση. Αναφέρομαι στο τετράγωνο του Ερμή με τον Άρη στις 11ο μοίρες Ιχθύων-Διδύμων στις 24/3 που οδηγεί σε έκφραση θυμού, νευρικότητα και έχει και ατυχηματική δράση και στη σύνοδο Ερμή-Ποσειδώνα στις 30/3 που δημιουργεί σύγχυση. Φυσικά μια μέρα πριν και μετά επίσης είναι πιο απαιτητικές ημέρες, κυρίως για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει όλους μας ο Ερμής από τους Ιχθύς από τις 16/3/2021 μέχρι τις 3/4/2021.

ΚΡΙΟΣ

Μέσα στον 12ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου ο Ερμής δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικός, καθώς μπορεί να σας μπερδεύει. Είναι μια πιο συναισθηματική περίοδος για σας μέχρι τις αρχές Απριλίου, που σας καλεί βασικά να ολοκληρώσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος και να πάρετε αποφάσεις σχετικά με ό,τι έχει ξεκινήσει στο παρελθόν, είτε είναι μια σχέση είτε μια δουλειά. Τώρα πρέπει να εξετάσετε καλύτερα την κατάσταση και να δείτε αν πρέπει κάτι να το ολοκληρώσετε ή να το διακόψετε γιατί είναι αδιέξοδο. Ακόμη εδώ ο Ερμής μπορεί να δείχνει παρασκηνιακές και μυστικές συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Μέσα στον τομέα των φίλων, των συνεργατών, αλλά και των στόχων σας, περνά ο Ερμής κι αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι το επόμενο διάστημα θα είστε πιο πολύ σε επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί, έχετε κοινά συμφέροντα και στόχους ή σας ενώνει ένας σκοπός. Βέβαια, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς ούτε οι ρόλοι θα είναι διακριτοί κι από την άλλη ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα σε μια επαγγελματική σχέση. Στις 24/3 μπορεί ας πούμε να διαφωνήσετε ανοιχτά με κάποιο άτομο από τη δουλειά πιθανώς και για οικονομικούς λόγους. Αφήστε τις εξιδανικεύσεις στην άκρη με αυτούς που γνωρίζετε τώρα στις 30/3.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο κυβερνήτης σας Ερμής παίρνει θέση σε ένα κόντρα ζώδιο προς το δικό σας στους Ιχθύς, θολώνοντας την κρίση σας, γι’ αυτό ας μην είστε βιαστικοί σε συμπεράσματα, ειδικά στο θέμα της δουλειάς. Τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τις αρχές Απριλίου, φαίνεται ότι θα μπείτε σε μια διαδικασία να αναλύσετε την πορεία της ζωής σας μακροπρόθεσμα. Να δείτε αν πρέπει να συνεχίσετε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση επαγγελματικά ή να αλλάξετε ρότα. Μην σας πιάνουν εγωισμοί και δεν ζητάτε βοήθεια ή συμβουλές. Κάποιος από το φιλικό ή επαγγελματικό σας περιβάλλον μπορεί να έχει τις λύσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής στο φιλικό σας ζώδιο των Ιχθύων δεν είναι τόσο δύσκολη επιρροή για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο. Είναι μια θετική διέλευση, αν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα αντικείμενο που θα σας προσφέρει γνώση, να καθίσετε ξανά στο θρανίο, αν θέλετε να μάθετε κάτι καινούριο, να γραφτείτε σε ένα σεμινάριο, να βρείτε ένα νέο χόμπι ή ακόμη και να κάνετε τα μελλοντικά μακροπρόθεσμα επαγγελματικά σας σχέδια. Αρκεί να είστε δεκτικοί στο διαφορετικό. Ακόμη, αν ενδιαφέρεστε για ένα μεταφορικό μέσο είναι καλή στιγμή να το ερευνήσετε.

ΛΕΩΝ

Η θέση του Ερμή στους Ιχθύς δεν είναι πολύ βοηθητική για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο, καθώς θα βρίσκεται σε ένα πολύ πιο εσωστρεφή και κλειστό τομέα του ωροσκοπίου σας, που αναμοχλεύει τον συναισθηματικό σας κόσμο, τις ερωτικές σχέσεις, αλλά κυρίως τον τομέα των οικονομικών. Αν έχει κάτι θετικό αυτή η διέλευση, είναι να μιλήσετε ξεκάθαρα για τα συναισθήματα σας με το ταίρι σας ή να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες σε θέματα οικονομικών. Προσέξτε λογαριασμούς που μπορεί να έρχονται φουσκωμένοι αυτή την περίοδο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο κυβερνήτης σας Ερμής παίρνει θέση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών στη ζωή σας, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της επαφής σας με τους άλλους, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Θέλετε δεν θέλετε όλη αυτή την περίοδο οι «άλλοι» θα παίξουν ένα πιο σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας. Το να ψάχνετε να βρείτε μια σχέση, να μοιράζεστε κάποιες ώρες με τους φίλους σας, να ενώνετε τις δυνάμεις σας με τους συνεργάτες σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας, μόνο θετικό μπορεί να είναι. Έχει όμως και κάποιες όψεις που πρέπει να προσέξετε κοντά στις 24/3 και στις 30/3, είτε γιατί μπορεί να υπάρχει ένταση σε μια σχέση είτε εξιδανίκευση.

ΖΥΓΟΣ

Έχοντας τον Ερμή από τώρα μέχρι τις 3 Απριλίου μέσα στον τομέα της καθημερινότητας, της δουλειάς και της φυσικής κατάστασης και υγείας, σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διέλευση, καθώς αυξάνεται ο όγκος των επαφών και των δοσοληψιών σας. Μπορεί να έχετε εκατομμύρια πράγματα να κάνετε καθημερινά, το τηλέφωνο να μην σταματά να χτυπά, τα μέιλς και τα μηνύματα να έρχονται κατά ριπάς. Όμως ο Ερμής εδώ σας κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου σε θέματα υγείας. Πρέπει να ξεκουράζεστε περισσότερο, να τρώτε πιο υγιεινά και κυρίως να κοιμάστε για να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στους Ιχθύς ενεργοποιεί ένα ιδιαίτερα τυχερό, διασκεδαστικό και δημιουργικό τομέα στο ωροσκόπιο σας. Ό,τι σχετίζεται με τον έρωτα, τα φλερτ, τις γνωριμίες, τη διασκέδαση, τα παιδιά και τα δημιουργικά σας σχέδια θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από τώρα μέχρι τις αρχές Απριλίου. Έτσι, αν επιθυμείτε να αποκτήσετε έναν απόγονο ή να ερευνήσετε θέματα που σχετίζονται με τις εξωσωματικές ή τις άλλες μεθόδους, μπορείτε τώρα να έχετε θετικά ευρήματα. Καλύτερη θα είναι και η επικοινωνία με νεότερα σε ηλικία άτομα ή τα παιδιά σας. Βέβαια, υπάρχουν δυο μέρες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, όπως θα διαβάσετε και στον πρόλογο, στις 24/3 και στις 30/3 για διαφορετικούς λόγους. Στις 24/3 για ένταση και τσακωμούς και στις 30/3 για εξιδανικεύσεις και σύγχυση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η θέση του Ερμή στους Ιχθύς, που καταλαμβάνει από τις 16/3 και μέχρι τις 3/4, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη για το δικό σας πύρινο ζώδιο. Στρέφει πιο πολύ την προσοχή σας σε προσωπικά σας θέματα και σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι. Ίσως χρειαστεί να δουλέψετε περισσότερο από τον χώρο του σπιτιού ή μπορεί να ασχοληθείτε περισσότερο με το ίδιο το σπίτι ή ένα ακίνητο. Είναι θετική περίοδος για να λειάνετε διαφορές και να επικοινωνήσετε πιο ουσιαστικά και βαθιά με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η είσοδος του Ερμή στους Ιχθύς έρχεται για να λειάνει κάπως την εικόνα σας προς τα έξω και να δείξετε ίσως ένα πιο ευαίσθητο, γλυκό και τρυφερό πρόσωπο στις επαφές σας με τους άλλους. Αν λοιπόν τους έχετε κάνει όλους να πιστεύουν πως είστε ένας σκληροτράχηλος, ψυχρός και σοβαρός Αιγόκερως, ευκαιρία να δείξετε και το άλλο σας πρόσωπο αυτό της ενσυναίσθησης. Ακούστε περισσότερο τι έχουν να σας πουν οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον σας, γίνετε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνήστε με κάθε τρόπο τις ιδέες και τις σκέψεις σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στους Ιχθύς, από σήμερα μέχρι τις 3/4, σας βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείτε τι πραγματικά είναι σημαντικό για σας στη ζωή σας, να δείτε πιο βαθιά και ουσιαστικά τις αξίες σας, αλλά και να ασχοληθείτε επιμελώς και στη λεπτομέρεια τους τα θέματα των οικονομικών σας. Πώς θα μπορούσατε να αυξήσετε το εισόδημα σας, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βρείτε νέους πόρους, πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε έναν χώρο ή ένα ακίνητο για να σας δίνει κάποιο εισόδημα ή ίσως κάποια ιδέα που έχετε; Από την άλλη, πρέπει να δείτε σε επαγγελματικό επίπεδο επίσης πόσο σας καλύπτει η δουλειά που κάνετε και αν ανταποκρίνεται στις δικές σας αξίες.

ΙΧΘΥΕΣ

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο σας, κάτι που γίνεται μια φορά τον χρόνο και πάντα κοντά στα γενέθλια σας, είναι η καλύτερη στιγμή για να ακονίσετε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, να μιλήσετε, να γράψετε, να επικοινωνήσετε με κάθε τρόπο τις ιδέες, τις σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα σας. Αν καιρό τώρα περιμένατε να κάνετε έναν διάλογο με ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος που περιμένατε. Βέβαια, μέσα σε όλη τη διέλευση του ο Ερμής θα σχηματίσει δυο αντίξοες όψεις που θέλουν προσοχή. Η πρώτη είναι στις 24/3 με τον Άρη που μπορεί να δημιουργήσει ένταση ίσως και καβγάδες με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον και στις 30/3 με τον Ποσειδώνα που κάνει θολή την κρίση σας.