Ερμής στον Ζυγό 2022: Σε αναζήτηση ισορροπίας

Ερμής στον Ζυγό 2022: Σε αναζήτηση ισορροπίας

Ερμής στον Ζυγό 2022: Σε αναζήτηση ισορροπίας

Ο Ερμής περνά στον Ζυγό στις 26/08/2022 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο αρχικά μέχρι τις 23/09/2022.  Ανάδρομος από τις 09/09/2022 θα οπισθοχωρήσει στην Παρθένο στις 23/09/2022 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 11/10/2022. Στις 11/10/2022 θα ξαναπεράσει στον Ζυγό ορθός πλέον και θα συνεχίσει την πορεία του σε αυτό το ζώδιο μέχρι την τελική του έξοδο στις 29/10/2022 που θα περάσει στον Σκορπιό. Συνήθως ο Ερμής, καθώς είναι ο πιο γρήγορος πλανήτης στο Ηλιακό μας σύστημα δεν μένει περισσότερο από 20 μέρες σε ένα ζώδιο, όμως αυτή η συνθήκη διαταράσσεται όταν γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία. Εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του, λοιπόν, η οποία θα ξεκινήσει στις 09/09/2022 και θα ολοκληρωθεί στις 02/10/2022 θα παραμείνει περισσότερο διάστημα στον Ζυγό. Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας στην αστρολογία και στο αέρινο, κοινωνικό και ευχάριστο περιβάλλον του Ζυγού, νιώθει περίφημα. Είναι μια θέση που του ταιριάζει ιδιαίτερα, καθώς ευνοεί τον διάλογο, χτίζει γέφυρες και ξεπερνά με χάρη τις διαφορές και τις αντιθέσεις. Ο Ζυγός πάντα γνωρίζει ότι υπάρχουν δυο πλευρές σε κάθε πράγμα κι έτσι λειτουργεί εξαιρετικά σαν διαμεσολαβητής ανάμεσα σε δυο πλευρές που συγκρούονται. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αρμονίας και της ευγένειας, έτσι με τον Ερμή σε αυτή τη θέση οι συζητήσεις γίνονται λίγο πιο κόσμιες και τα επιχειρήματα χτίζονται με πιο «πολιτισμένο» τρόπο.

Διπλωματία και αντικειμενικότητα

Η διπλωματία είναι το χαρακτηριστικό του Ερμή στον Ζυγό κι αυτό είναι το ατού του όταν προσεγγίζουμε τους άλλους. Βοηθά να είμαστε πιο αντικειμενικοί, να βλέπουμε τα πράγματα πιο ισορροπημένα και χωρίς μεγάλη ανάμειξη συναισθήματος στην κρίση μας. Βέβαια, μερικές φορές τείνει να χρυσώνει το χάπι στις συνδιαλλαγές του, αποφεύγοντας την πραγματικότητα και επιλέγοντας την επιφάνεια.

Αναποφασιστικότητα αλλά και δικαιοσύνη

Με τον Ερμή στον Ζυγό ίσως δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις ή μπορεί να πηγαίνουμε μπρος – πίσω και να χάνουμε χρόνο προσπαθώντας να βρούμε την ιδανική λύση ή να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό φυσικά αλλά καθώς ο Ερμής στον Ζυγό αρέσκεται στις ειρηνικές λύσεις και αποφεύγει τα μπλεξίματα και τις διαμάχες, ίσως τείνουμε να διαλέξουμε την «εύκολη» ή «αναίμακτη» λύση που δεν είναι βέβαιο ότι θα μας εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα. Η διέλευση του Ερμή στον Ζυγό συνδέεται και με την επιθυμία για περισσότερη δικαιοσύνη και ισορροπία γύρω μας. Θα είμαστε πιο πρόθυμοι να παλέψουμε για οτιδήποτε μας φαίνεται άδικο ακόμη κι αν δεν πλήττει εμάς προσωπικά. Βέβαια όλο αυτό περιορίζεται σε ένα καθαρά ιδεολογικό κι όχι τόσο πρακτικό επίπεδο.

Παρανοήσεις και μπερδέματα

Ήδη ο Ερμής έχει μπει στη «σκιά» της ανάδρομης πορείας του, που θα ξεκινήσει ουσιαστικά στις 09/09/2022 με τη στάση του στο ζώδιο του Ζυγού και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου 2022 στο ζώδιο της Παρθένου. Ξαφνικά μπορεί να αρχίσουμε να νιώθουμε ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τους άλλους, πιθανώς να αρχίσουν οι παρανοήσεις, οι καθυστερήσεις ή τα προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις στην καθημερινότητα μας. Πολλές φορές στην περίοδο αυτή εμφανίζονται και άτομα από το παρελθόν μας εκεί που δεν το περιμένουμε. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα μετά τις 09/09/2022 ίσως χρειαστεί σχεδόν μήνα για να επιλυθεί.

Ας δούμε ποιους τομείς θα ευνοήσει ανάλογα με το ζώδιο σας

ΚΡΙΟΣ

Στη διάρκεια της πορείας του Ερμή στον Ζυγό θα ασχοληθείτε περισσότερο με τις σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές. Θα έχετε ευκαιρίες για συζητήσεις, επαφές, προβολή της δουλειάς σας. Για σας θα μπορούσε να είναι και μια ιδιαίτερα ρομαντική περίοδος καθώς δεν θα έχετε πρόβλημα να εκφράσετε στον σύντροφό σας τα αληθινά σας συναισθήματα. Θα εξετάσετε τις πιθανότητες ενός συνεταιρισμού ή θα ψάξετε για συνεργάτες που να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με σας. Αν πρέπει να υπογράψετε ένα συμβόλαιο ή έχετε διαπραγματεύσεις ο Ερμής είναι βοηθητικός όσο όμως βρίσκεται σε ορθή πορεία. Καλύτερα να αποφύγετε την εκκίνηση μιας νέας σχέσης ή συνεταιρισμού ιδίως το διάστημα 9/9-23/9.

ΤΑΥΡΟΣ

Θα βάλετε τα δυνατά σας στη δουλειά, θα οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας, θα είστε πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί. Θα νοιαστείτε περισσότερο για τις λεπτομέρειες στα θέματα της δουλειάς και θα έχετε πιο στενές επαφές με τους συνεργάτες και τους συναδέλφους σας. Παρόλα αυτά στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του τα παραπάνω θέματα μπορεί να σας παιδέψουν λίγο ή να νιώθετε ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν σε θέματα διαχείρισης των επαγγελματικών ζητημάτων. Καθώς ο Ζυγός κυβερνά για σας και τα θέματα της υγείας και της φυσικής κατάστασης είναι μια καλή στιγμή να ενδιαφερθείτε περισσότερο για τους δείκτες της υγείας σας κάνοντας ένα τσεκάπ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Καλύτερη επικοινωνία με τους άλλους, διασκεδαστικές επαφές και έξοδοι, έρωτες και φλερτ, καλύτερη επαφή με παιδιά, ενασχόληση με σπορ, χόμπι. Θα νιώθετε πιο δημιουργικοί, θα επιθυμείτε να ασχοληθείτε με ό,τι σας προσφέρει ικανοποίηση και κεντρίζει το ενδιαφέρον σας. Αν είστε γονείς θα ενδιαφερθείτε περισσότερο για τα παιδιά σας ή αν είστε σε φάση απόκτησης απογόνων θα ψαχτείτε περισσότερο. Καλό διάστημα όσο ο κυβερνήτης σας είναι ορθός στον Ζυγό και για να προβάλλετε τη δουλειά σας και να κερδίσετε εντυπώσεις αλλά και φήμη μέσω της δουλειάς σας.  Στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του στον Ζυγό μπορεί να έχετε επιστροφές ερωτικών συντρόφων, δυσκολίες στην επικοινωνία με παιδιά, τάση για αφηρημάδα στο διάστημα 9/9 με 23/9.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ενασχόληση με τα προσωπικά σας θέματα, το σπίτι, την οικογένεια. Ίσως ασχοληθείτε με ένα καινούριο χώρο σπιτιού ή δουλειάς και να πρέπει να τον οργανώσετε καλύτερα. Από την άλλη θα νιώθετε πιο βαθιά την επιθυμία να επικοινωνείτε με το οικογενειακό σας περιβάλλον και τους ανθρώπους που νιώθετε οικειότητα και εμπιστοσύνη. Δεν θα θέλετε να μοιράζεστε τις σκέψεις και τις ιδέες σας με άτομα που δεν αποτελούν μέρος του άμεσου περιβάλλοντος σας. Στην περίοδο βέβαια της ανάδρομης φάσης του στον Ζυγό μπορεί να έχετε τάση για υπερβολικές αντιδράσεις και διαπληκτισμούς με συγγενείς ή άτομα που συγκατοικούν μαζί σας ή μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με ένα ακίνητο.

ΛΕΩΝ

Καλύτερες συνθήκες στην επικοινωνία στην καθημερινότητα σας, αυξημένοι ρυθμοί, μεγαλύτερη ενασχόληση με σεμινάρια, σπουδές, διαδίκτυο, ευχάριστες επαφές, διαφήμιση των ταλέντων και της δουλειάς σας. Με την επιρροή του Ερμή από τον Ζυγό θα περνάτε περισσότερο χρόνο επικοινωνώντας με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και το καθημερινό σας πρόγραμμα θα γεμίζει ασφυκτικά χωρίς να το καταλαβαίνετε με κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Την περίοδο που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον Ζυγό από τις 9/9 μέχρι τις 23/9  προσοχή σε οδήγηση, μετακινήσεις, το μεταφορικό σας μέσο. Αποφύγετε εντάσεις με στενούς συγγενείς, συνεργάτες και φίλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θέματα που αφορούν στα οικονομικά θα σας απασχολήσουν περισσότερο. Μπορείτε όμως να τα οργανώσετε καλύτερα. Ακόμη, μπορεί να επιτύχετε έναν πιο ωφέλιμο διακανονισμό ή μια χρηματοδότηση. Θα σκέφτεστε περισσότερο τα πρακτικά θέματα της δουλειάς και των οικονομικών, θα συζητάτε πιο πολύ γι’ αυτά και θα ψάχνετε τρόπους να ενισχύσετε το πορτοφόλι σας. Απλά βιαστείτε, διότι από τις 9/9 μέχρι τις 23/9 που ο Ερμής θα βρίσκεται σε φάση ανάδρομης πορείας στον Ζυγό θα είναι πιο δύσκολο να τα διαχειριστείτε και θα υπάρχουν καθυστερήσεις ή και προβλήματα σε οικονομικές συμφωνίες.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής στο ζώδιο σας θα σας τρέξει ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα σας, παρόλα αυτά θα έχετε καλύτερη κρίση, πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι πρέπει να κάνετε, θα είστε πιο ομιλητικοί και θα γοητεύετε τους συνομιλητές σας. Γενικότερα θα αυξηθούν οι καθημερινές επαφές σας με τους άλλους, οι συζητήσεις, οι μετακινήσεις ενώ θα σας απασχολήσουν περισσότερο και τα προσωπικά σας ζητήματα, τα θέματα της φυσικής κατάστασης, της εμφάνισης σας. Θα είστε πιο περίεργοι για ό,τι συμβαίνει γύρω σας και οι πληροφορίες που χρειάζεστε θα έρχονται αβίαστα.  Μετά τις 9/9 ξεκινά η φάση της ανάδρομης πορείας του κι αυτό σημαίνει ότι ξεκινά η ταλαιπωρία στις επαφές με τους άλλους και τις μετακινήσεις. Να μετράτε καλά τα λόγια σας, να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί όταν οδηγείτε. Θέματα που θα παρουσιαστούν αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να τα ξαναδείτε ή να τα επιλύσετε μετά τις 11/10.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια πιο εσωτερική περίοδος για σας, σημαίνεται από την είσοδο του Ερμή στον Ζυγό. Ίσως είναι μια περίοδος με πολλά μυστικά ή και παρασκήνιο, που θα βγει αργότερα στην επιφάνεια. Από την άλλη, μπορεί τώρα να προετοιμάζετε κάτι, να έχετε πέσει με τα μούτρα σε ένα σχέδιο, να κάνετε έρευνα ή να ετοιμάζετε κάτι για τις σπουδές σας και χρειάζεστε λίγη απομόνωση. Σε γενικές γραμμές θα θέλετε να έχετε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας και να κρατάτε τις σκέψεις σας για σας χωρίς να τις μοιράζεστε με άλλους.  Μετά τις 9/9 μην δίνετε λαβές για σχόλια και αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να μεταφέρετε ό,τι σας εκμυστηρεύονται.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η θέση του Ερμή στον Ζυγό είναι ιδανική για να εξετάσετε τους στόχους σας, να ζητήσετε βοήθεια από συνεργάτες και φίλους ώστε να τους υλοποιήσετε, να συσφίξετε τις σχέσεις σας με αυτούς που εργάζεστε μαζί τους, να κάνετε νέους φίλους και να ασχοληθείτε έντονα και με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα είστε πιο ενεργοί σε ομάδες, οργανώσεις, γκρουπ με κοινούς στόχους απ’ ό,τι συνήθως. Οι φίλοι θα διαδραματίσουν ένα πιο ισχυρό ρόλο στις αποφάσεις σας και γενικώς θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή επάνω σας.  Μετά τις 9/9 μπορεί να δείτε φίλους από το παρελθόν ή και συνεργάτες, αλλά χρειάζεται προσοχή στις σχέσεις σας, διότι θα έχουν ένταση. Καθυστερήσεις και εμπόδια θα είναι καθημερινότητα στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή από τις 9/9 κι έπειτα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όλα για την καριέρα, λέει ο Ερμής από τον Ζυγό για το ζώδιο σας. Είναι μια φιλόδοξη περίοδος για σας, κατά την οποία η εξέλιξη και η άνοδος σας επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα. Φυσικά, θα υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός, αλλά αν δράτε με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή, δεν έχετε να φοβάστε τίποτε και κανέναν. Αν ψάχνετε να βρείτε εργασία ή μια δεύτερη εργασία για να συμπληρώσετε το εισόδημα σας βιαστείτε γιατί μετά τις 9/9 θα υπάρχουν περισσότερα εμπόδια ή καθυστερήσεις.  Ακόμη μπορεί να προκύψουν εντάσεις με υψηλά ιστάμενους στη δουλειά ή και ρήξεις αν δεν προσέξετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ιδιαίτερα βοηθητική η νέα θέση του Ερμή στον φιλικό σας Ζυγό, τόσο για την επικοινωνία σας με τους άλλους όσο και για να εισπράξετε τα μέγιστα αν σπουδάζετε, αν ασχολείστε με ένα επάγγελμα επικοινωνίας, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τα νομικά. Θα έχετε την επιθυμία να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, μπορεί να θελήσετε να μάθετε περισσότερα για άλλες κουλτούρες, πολιτισμούς, θρησκείες. Ακόμη θα σας ανοίξει την όρεξη για ταξίδια στο εξωτερικό.  Μετά τις 9/9 όμως και μέχρι τις 23/9 θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, τόσο στις μετακινήσεις και το μεταφορικό σας μέσο όσο και στις επαφές σας με τους άλλους, διότι η ανάδρομη πορεία του σε αυτό το ζώδιο μπορεί να δυσχεράνει την επικοινωνία και να προκαλέσει αστάθειες, αναποφασιστικότητα και καθυστερήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η νέα θέση του Ερμή στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας στα οικονομικά σας θέματα, κυρίως αυτά που περιγράφουν τις οικονομικές σας συναλλαγές με άλλους ή τη διαχείριση οικονομικών άλλων. Έτσι, είναι μια καλή στιγμή να οργανώσετε χρέη, οφειλές, να αιτηθείτε χρηματοδοτήσεων, χορηγήσεων κλπ., να κάνετε ένα πιο καλό έλεγχο στις επενδύσεις σας. Μπορεί ακόμη να δείτε πιο προσεκτικά θέματα ασφαλειών, φορολογικών, κληρονομικών. Από τις 9/9 μέχρι τις 23/9 που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος στον Ζυγό προσέξτε φουσκωμένους λογαριασμούς, αποφύγετε οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Πολλές φορές όμως στην περίοδο του ανάδρομου Ερμή αν σας οφείλονταν χρήματα από το παρελθόν, μπορεί να τα εισπράξετε.