Ο Ερμής στον Υδροχόο από 05/02/2024 – 23/02/2024 προωθεί την αντικειμενική σκέψη, τη λογική ανάλυση και την άμεση επικοινωνία

Ο Ερμής στον Υδροχόο από 05/02/2024 - 23/02/2024 προωθεί την αντικειμενική σκέψη, τη λογική ανάλυση και την άμεση επικοινωνία

Ο Ερμής στον Υδροχόο από 05/02/2024 – 23/02/2024 προωθεί την αντικειμενική σκέψη, τη λογική ανάλυση και την άμεση επικοινωνία

Στις 05/02/2024 ο Ερμής, ο πλανήτης που συμβολίζει την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις γνωστικές μας ικανότητες, αφήνει το πρακτικό και οργανωτικό ζώδιο του Αιγόκερου για να προχωρήσει σε ένα αγαπημένο του ζώδιο αυτό του Υδροχόου. Στο ζώδιο αυτό θα παραμείνει μέχρι τις 23/02/2024 και θα ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια του αέρα ήτοι Υδροχόους, Διδύμους, Ζυγούς.

Νέοι στόχοι

Ο Ερμής και ο Υδροχόος φαίνεται να τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Μάλιστα, το σταθερό αυτό ζώδιο του αέρα θεωρείται από πολλούς η έξαρση του Ερμή. Στο αέρινο περιβάλλον του Υδροχόου τείνουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο ανοιχτόμυαλα, με λογική, αλλά και πολύ πιο απρόσωπα και αποστασιοποιημένα. Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι είχατε κάποια διαφορά ή έναν καβγά με τον σύντροφο σας πριν μερικές ημέρες. Ο Ερμής στον Υδροχόο θα σας είναι χρήσιμος όχι για να δείτε την προσωπική σας διένεξη, αλλά τα πιο βαθιά αίτια ή θέματα που μπορεί να υποβόσκουν γενικότερα στη ζωή σας με τις σχέσεις σας, τις αξίες σας, την κατεύθυνση της ζωής σας. Ο Υδροχόος πάει από το ειδικό στο γενικό και δεν επηρεάζεται από το συναίσθημα. Αποδίδει δικαιοσύνη ανεξάρτητα από τα προσωπικά του συμφέροντα. Η περίοδος στην οποία θα βρίσκεται στον Υδροχόο, θα είναι ιδιαίτερα θετική για να ξαναδούμε από απόσταση και αντικειμενικά τα μελλοντικά μας σχέδια. Να αλλάξουμε ίσως κάποιες παραμέτρους αν είχαμε ορίσει τα σχέδια μας νωρίτερα και να τα επικαιροποιήσουμε.

Εξέλιξη και πρόοδο

Το ζώδιο του Υδροχόου, που κυβερνάται στην μοντέρνα αστρολογία από τον Ουρανό, είναι το ζώδιο της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επανάστασης. Με τον Ερμή σε αυτό το ζώδιο μπορεί να έχουμε πρόοδο σε ό,τι σχετίζεται με την επιστήμη, κυρίως και την τεχνολογία. Όσοι έχουν τον Ερμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους σε αυτή τη θέση τα καταφέρνουν θαυμάσια με τον κόσμο των ιδεών, της αφαιρετικής σκέψης, της θεωρητικής προσέγγισης, μολονότι δεν φημίζονται για την πρακτικότητα τους. Είναι εξαιρετική θέση για ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνολογία, τα μαθηματικά, τους ερευνητές, τους εφευρέτες. Η αρνητική της πλευρά είναι ότι αφοσιώνονται τόσο πολύ σε αυτό που φαίνεται σε εκείνους λογικό και σωστό και ξεχνούν την «κοινή λογική», αλλά και τις παράπλευρες συνέπειες που μπορεί να έχει για τον άνθρωπο η λύση του προβλήματος που μπορεί να βρήκαν. Μπορεί να έχουν το μυαλό ενός Αϊνστάιν, αλλά να μην βρίσκουν τα κλειδιά τους.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει ο Ερμής κάθε ζώδιο ή ωροσκόπο από τη νέα του θέση στον Υδροχόο

ΚΡΙΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο εξυπηρετεί ιδανικά τα συμφέροντα σας σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με τους άλλους, τη συλλογική εργασία, την υλοποίηση με πρακτικό τρόπο των στόχων και των επιθυμιών σας. Από τώρα και μέχρι τις 23/02 θα έχετε εξωστρεφή διάθεση, θα βρίσκετε χρόνο για τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα προκειμένου να μοιράζεστε όμορφες στιγμές μαζί τους και θα επικοινωνείτε τις ανάγκες και τα θέλω σας με κατανοητό τρόπο στους γύρω σας. Σημαντικές θα είναι και οι επαφές σας με συνεργάτες από το χώρο της δουλειάς. Από την άλλη, είναι μια περίοδος που θα συζητήσετε πολύ για τους άμεσους μελλοντικούς σας στόχους, αυτούς που μπορεί να μπουν μπροστά μέσα στην άνοιξη.

ΤΑΥΡΟΣ

Πρακτικότητα και μεθοδικότητα σε επαγγελματικά θέματα απαιτεί ο Ερμής στον Υδροχόο. Εστιάστε στην καριέρα, στην κοινωνική και επαγγελματική σας προβολή, δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε με τις ιδέες σας τη δουλειά και τις σχέσεις με ανωτέρους. Ψάξτε καλύτερα τις προοπτικές της δουλειάς σας και σκεφτείτε σοβαρά επαγγελματικές προτάσεις. Προσέξτε όμως, την παρόρμηση και τη βιασύνη, ιδιαίτερα σε εμπορικές και οικονομικές δοσοληψίες και μην ανησυχείτε υπερβολικά για το μέλλον της δουλειάς σας. Σαφώς θα υπάρξουν ευκαιρίες για αλλαγές. Αν ένα σχέδιο σας καθυστέρησε ή αντιμετώπισε προβλήματα τώρα αναμένεται να πάρει το πράσινο φως.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πολύ πιο φιλική η θέση του Ερμή στον Υδροχόο μέχρι τις 23/02, αφού θα βρίσκεται σε ένα αέρινο ζώδιο όπως το δικό σας. Το μυαλό θα λειτουργεί με περισσότερη καθαρότητα κι ευθυκρισία και θα καταφέρνετε, με την αποφασιστικότητα που σας διακρίνει, να οργανώσετε καλύτερα την καθημερινότητα σας. Θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της δουλειάς σας, τις σπουδές, τα ταξίδια, τα νομικά ζητήματα, θα σας απασχολήσουν περισσότερο και θα βρείτε ικανοποιητικές λύσεις. Ενδεχομένως, να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή να έχετε επαφές με φίλους ή συγγενείς που μένουν μακριά. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας και να μην επιμένετε σε συζητήσεις που αφορούν υποκειμενικές απόψεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής είναι κυβερνήτης στην καθημερινότητα μας και κάθε νέα θέση του στρέφει το νου μας σε άλλες προτεραιότητες. Από τη νέα του θέση στον Υδροχόο ευνοεί την ενασχόληση με τα οικονομικά σας. Καιρός να δείτε με μεθοδικότητα και πρακτικότητα οτιδήποτε σχετίζεται με χρέη, οφειλές, έσοδα, έξοδα και να τα βάλετε σε μια τάξη. Ακόμη, η θέση του προσφέρεται για έρευνα και για να δείτε πίσω από την επιφάνεια την ουσία σε λόγια και πράξεις. Αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση με «ψυχραιμία» για θέματα που καίνε, όπως αυτά που αναφέρονται στην ερωτική ή σεξουαλική σας σχέση με το ταίρι σας ή τα κοινά σας οικονομικά, επιδιώξτε το μέχρι τις 23/02.

ΛΕΩΝ

Η νέα θέση του Ερμή στον Υδροχόο σάς δημιουργεί την επιθυμία να επικοινωνήσετε περισσότερο με τους άλλους, να ακούσετε τις δικές τους απόψεις και σκέψεις, να συνεργαστείτε μαζί τους, ώστε να έχετε θετικότερα αποτελέσματα στους στόχους σας. Ευνοείται ο διάλογος και η επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις σας μέσω της συζήτησης. Αν ασχολείστε επαγγελματικά με τη συμβουλευτική, τις δημόσιες σχέσεις ή αν η δουλειά σας εμπεριέχει παρουσιάσεις και επικοινωνία, θα έχετε μια ιδιαίτερα συναρπαστική περίοδο μπροστά σας που μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο και να έχετε και κέρδος. Σε κάθε περίπτωση, η θέση του Ερμή στον Υδροχόο οριοθετεί μια πιο εξωστρεφή περίοδο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η θέση του Ερμή στον Υδροχόο θα διευκολύνει πρακτικά την καθημερινότητα σας και κυρίως τα επαγγελματικά θέματα. Είναι μια καλή περίοδος, που εκτείνεται μέχρι τις 23/02, για να κλείσετε εκκρεμότητες στη δουλειά, να πληρώσετε λογαριασμούς, να κάνετε διακανονισμούς σε χρέη, να τακτοποιήσετε τα λογιστικά σας, αλλά και να ενισχύσετε την επικοινωνία με τους συνεργάτες ή τους πελάτες σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν ψάχνετε να προσλάβετε έναν συνεργάτη ή βοηθό, ή ακόμη και να κάνετε αγορές τεχνολογικού ή άλλου εξοπλισμού για τη δουλειά σας, επισπεύστε τις διαδικασίες των συζητήσεων. Επίσης, το διάστημα είναι θετικό για να ελέγξετε την κατάσταση της υγείας σας και να ρυθμίσετε θέματα διατροφής, άσκησης, κλπ.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής παίρνει μια πιο βολική θέση προς το ζώδιο σας και βοηθά να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και τις ιδέες σας. Θα είστε πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους, πιο διασκεδαστικοί και πιο εξωστρεφείς. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να είστε η ψυχή της παρέας. Μάλλον θα πρωτοστατήσετε σε όλες τις δραστηριότητες με τους φίλους σας και μπορεί να πειραματιστείτε λίγο και με την τύχη σας παίρνοντας μέρος σε τυχερά παιχνίδια. Ακόμη, θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να φλερτάρετε αν είστε μόνοι-ες. Η σχέση με το ταίρι σας, τα παιδιά σας αν έχετε ή τους φίλους θα είναι πιο ζωηρή και θα τους αφιερώνετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Κάποιοι ίσως κάνετε μια ερωτική γνωριμία με ένα άτομο νεότερο σε ηλικία που μπορεί να σας κάνει κλικ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο σηματοδοτεί μια περίοδο κάπως πιο εσωστρεφή σε ό,τι αφορά τις σκέψεις σας. Ενδεχομένως, να μη θέλετε να ανοιχτείτε σε ανθρώπους εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας. Θέματα του σπιτιού, των προσώπων που απαρτίζουν την οικογένεια σας ή ενός ακινήτου, θα σας απασχολήσουν περισσότερο μέχρι τις 23/02. Κάποιοι ίσως θα θέλατε να κάνετε ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες σας, στο μέρος που γεννηθήκατε ή σε ένα μέρος που νιώθετε οικειότητα. Ένα πρόβλημα που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν μπορεί να ξαναέρθει στη ζωή σας, προκειμένου να το επιλύσετε. Άλλοι θα κάνετε αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού ή γιατί όχι και αλλαγή του ίδιου του σπιτιού.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με μεγαλύτερη περιέργεια σάς προικίζει η νέα θέση του Ερμή στον Υδροχόο και με εξαιρετική δεινότητα στην επικοινωνία με τους άλλους. Η αλήθεια είναι ότι από τώρα και μέχρι τις 23/02 θα έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα είτε λόγω των επαγγελματικών είτε άλλων υποχρεώσεων. Θα μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο, θα απαντάτε σε τόνους αλληλογραφίας, μπορεί να ταξιδεύετε περισσότερο για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους ή να ασχολείστε με το μεταφορικό σας μέσο. Αν ψάχνετε δουλειά, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να στείλετε βιογραφικά, να περάσετε από συνεντεύξεις. Θα αυξηθούν οι ευθύνες σας, ειδικά αν εργάζεστε σε επαγγέλματα επικοινωνίας ή που εμπεριέχουν επαφή με κόσμο. Είναι ακόμη το κατάλληλο διάστημα να διαφημίσετε τη δουλειά σας ή τα ταλέντα σας και να ασχοληθείτε με συνεργάτες και συγγενείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής μετακινείται από το ζώδιο σας στον Υδροχόο και σας βοηθά να εστιάσετε στα πρακτικά θέματα των οικονομικών σας. Ενδεχομένως να έχετε κάποιες καλές ιδέες για να βγάλετε χρήματα τώρα ή κάποιες καλές προτάσεις για δουλειά, που θα ανεβάσουν τις μετοχές και το εισόδημα σας. Γενικώς, καλό είναι να ασχοληθείτε πρακτικά με λογαριασμούς, με τα ψιλά γράμματα σε οικονομικές συμφωνίες, προκειμένου να επωφεληθείτε ή να προχωρήσετε σε διακανονισμούς. Από την άλλη είναι πιθανό να ξοδέψετε αρκετά, προκειμένου να περάσετε όμορφα ή να κάνετε δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ερμής περνά στο ζώδιο σας και η επικοινωνία γίνεται προτεραιότητα. Με την επιρροή αυτή θα έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα, πολλές συζητήσεις, επαγγελματικά ραντεβού, συσκέψεις, επαφές με κόσμο, εμπορικές δοσοληψίες, μετακινήσεις ή ακόμη και ταξίδια. Θα θέλετε να εκφραστείτε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και θα είστε πιο ευθείς σε αυτά που ζητάτε από τους άλλους. Πολλές φορές βέβαια, μπορεί να νιώθετε πιο ανήσυχοι ή να έχετε ανεξήγητη νευρικότητα. Ίσως γιατί το μυαλό σας είναι πιο ανήσυχο απ’ ό,τι συνήθως και το νευρικό σας σύστημα υποφέρει. Αν ασχολείστε με τα ΜΜΕ, τον γραπτό ή προφορικό λόγο, το διαδίκτυο, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές, θα έχετε μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο μέχρι τις 23/02 να προωθήσετε τις ιδέες και τη δουλειά σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Εσωστρέφεια, τάση να κλείνεστε στον εαυτό σας και τις σκέψεις σας, να μην αποκαλύπτετε τα συναισθήματα σας και να λειτουργείτε κάπως μυστικά ή παρασκηνιακά προσδίδει η νέα θέση του Ερμή στον Υδροχόο. Μιας και η πορεία του στον Υδροχόο συμπίπτει με την έναρξη των γενεθλίων σας, ίσως κάνετε τους απολογισμούς σας ή δουλεύετε πάνω σε ένα επαγγελματικό πόνημα που θα βγει στην επιφάνεια λίγο αργότερα. Είναι μια περίοδος που σας απασχολεί το παρελθόν, φροντίστε όμως να μη φορτώνεστε ενοχές και μετανιώνετε για πράγματα που δεν αλλάζουν. Καλό είναι να εξετάζετε παλιές πράξεις ή παραλείψεις, προκειμένου να βελτιώσετε τους χειρισμούς σας στο μέλλον. Κάποιοι μπορεί να νιώθετε μεγαλύτερη μοναξιά αυτές τις ημέρες, αλλά προσπαθήστε να μην απομονώνεστε από τους φίλους και τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Ακόμη βάλτε σε προτεραιότητα τη φυσική σας κατάσταση και υγεία και αναλάβετε δράση για να είστε σε φόρμα.