Ερμής στον Σκορπιό 23/10/2023 – 09/11/2023: Βουτιά στα βαθιά

Ερμής στον Σκορπιό 23/10/2023 - 09/11/2023: Βουτιά στα βαθιά

Ερμής στον Σκορπιό 23/10/2023 – 09/11/2023: Βουτιά στα βαθιά

Όταν ο Ερμής μπαίνει στο ζώδιο του Σκορπιού, η σκέψη αποκτά βάθος και το μυαλό αναζητά την ουσία. Ενώ ο Ερμής στο ζώδιο του Ζυγού το προηγούμενο διάστημα μας παρότρυνε να βρούμε τη χρυσή τομή και να σκεφτούμε δίκαιες και διπλωματικές λύσεις στις καταστάσεις, ο Ερμής στον Σκορπιό μας καλεί να αποδεχτούμε το γεγονός ότι ορισμένες φορές υπερισχύει η γνώμη του πιο ισχυρού. Μας υπενθυμίζει ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις και η διπλωματία μπορεί φαινομενικά να κρατάνε τις ισορροπίες, αλλά τελικά μας απομακρύνουν από τον πραγματικό στόχο και μας στερούν σε έναν βαθμό την ουσιαστική επαφή με τους άλλους. Ο Ερμής θα εγκαταλείψει τον αέρινο Ζυγό και θα μπει στον υδάτινο Σκορπιό στις 23 Οκτωβρίου 2023 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 09 Νοεμβρίου 2023. Αυτές τις ημέρες θα νιώσουμε την ανάγκη να διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις, να αναζητήσουμε την κρυμμένη αλήθεια και να ανακαλύψουμε τα πιο σκοτεινά κίνητρα των γύρω μας. Είναι μια περίοδος που δυσκολευόμαστε να μείνουμε στην επιφάνεια και δεν μας καλύπτει αυτό που μας προβάλλουν. Τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο τώρα και η διαίσθηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Γι’ αυτό τον λόγο οι άλλοι δύσκολα καταφέρνουν να μας εξαπατήσουν. Με τον Ερμή σε αυτό το πανίσχυρο ζώδιο αισθανόμαστε ότι μπορούμε να ασκήσουμε επιρροή και να εξουσιάσουμε τον άλλον με μια μόνο κουβέντα.

Ωμή ειλικρίνεια

Η τυπική ευγένεια και οι καλοί τρόποι δεν έχουν θέση εδώ, εάν δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Η ανάλαφρη και επιφανειακή επικοινωνία δίνει τη θέση της στην ωμή ειλικρίνεια. Τα λόγια είναι αιχμηρά και μπορούν να χτυπήσουν στο πιο αδύναμο σημείο του άλλου αν χρειαστεί. Η αμεσότητα και η ευθύτητα είναι μονόδρομος με τον Ερμή στον Σκορπιό, αλλά το σίγουρο είναι ότι δε χαρακτηρίζεται από απερισκεψία. Αντιθέτως, μας δίνεται η δυνατότητα να καταστρώσουμε ένα λεπτομερές πλάνο και να αναλύσουμε όλες τις πιθανές εκδοχές πριν δράσουμε.

Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να αντιμετωπίσουμε σκληρές αλήθειες και να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις.

Εμμονές και αρνητικές σκέψεις

Ωστόσο, δεν αποκλείεται μέσα σε αυτό το διάστημα το μυαλό να χαθεί μέσα σε εμμονές ή αρνητικές σκέψεις και να γίνουμε υπερβολικά καχύποπτοι εάν δυσκολευτούμε να διαχειριστούμε τα έντονα συναισθήματα μας ή έρθουν στην επιφάνεια απωθημένα.

Με τον Ερμή στον Σκορπιό οπλιζόμαστε με πείσμα και επιμονή. Αντιλαμβανόμαστε πράγματα που προηγουμένως μπορεί να μην τους δίναμε καμία σημασία. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο πιθανό σενάριο που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ακόμα κι αν αυτό τελικά δεν συμβεί ποτέ.

Αν και μπορεί να δυσκολευόμαστε να κρίνουμε εντελώς αντικειμενικά και αποστασιοποιημένα τις καταστάσεις, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ερχόμαστε σε επαφή με τις βαθύτερες σκέψεις μας και καλούμαστε να ρίξουμε φως στις πιο σκοτεινές πτυχές του μυαλού μας.

Ας δούμε συνοπτικά πώς θα επηρεάσει ο Ερμής στον Σκορπιό τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Βρίσκετε λύσεις σε οικονομικά που αφορούν τρίτους ή οτιδήποτε έχει να κάνει με δάνεια, λογαριασμούς και την εφορία. Οι σχέσεις σας γίνονται πιο βαθιές και παθιασμένες. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να έχετε επικοινωνία με κάποιο ερωτικό σύντροφο από το παρελθόν.

ΤΑΥΡΟΣ

Εστιάζετε την προσοχή σας στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες και κάνετε ουσιαστικό διάλογο που μπορεί να δώσει λύσεις. Ακούστε με προσοχή όσα έχει να σας πει ο σύντροφος σας ή ένας στενός συνεργάτης.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον κυβερνήτη σας στο ζώδιο του Σκορπιού οι σχέσεις με τους συναδέλφους έρχονται στο προσκήνιο, αλλά δυσκολεύεστε να τους εμπιστευτείτε. Ασχοληθείτε με το σώμα σας και κάντε δραστηριότητες που θα σας απαλλάξουν από το καθημερινό άγχος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βρίσκεστε σε μια δημιουργική φάση και μπορείτε πολύ πιο εύκολα να εκφραστείτε. Εκπέμπετε έντονο μαγνητισμό και έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η διασκέδαση, το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι είναι μέσα στο πρόγραμμα των ημερών.

ΛΕΩΝ

Θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα ζητήματα του σπιτιού και της οικογένειας σας. Μετακομίσεις και ανακαινίσεις ευνοούνται, καθώς και το να έρθετε πιο κοντά με τους οικείους σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με τον κυβερνήτη σας στο ζώδιο του Σκορπιού είστε σε θέση να εκφράσετε τις απόψεις και τις ιδέες σας με μεγαλύτερη άνεση. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε μετρημένοι σε αυτά που λέτε και να προσέχετε να μη γίνετε παραπάνω επικριτικοί από όσο πρέπει.

ΖΥΓΟΣ

Αναζητήστε τρόπους να αυξήσετε τα έσοδα σας ή να βρείτε λύσεις σε πρακτικά ζητήματα. Στις σχέσεις σας θα πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε με τη ζήλια και την κτητικότητα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής στο ζώδιο σας έρχεται για να σας βοηθήσει να κατακτήσετε τους στόχους σας, να κάνετε νέα ξεκινήματα και να διεκδικήσετε όσα σας αξίζουν. Είστε απόλυτα αφοσιωμένοι στον σκοπό σας και πρέπει να θυμάστε ότι τα λόγια είναι το όπλο σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπορεί να είστε λιγότερο επικοινωνιακοί από όσο σας έχουν συνηθίσει και είναι πιθανό να προτιμήσετε να μείνετε για λίγο με τον εαυτό σας και τις σκέψεις σας. Μυστικές επαφές και παρασκήνιο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία των γεγονότων. Ακούστε τη διαίσθησή σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

H προσοχή σας είναι στραμμένη στις φιλικές σας σχέσεις, στη συλλογική δουλειά, στους στόχους και στον κοινωνικό σας περίγυρο. Ευνοείται ό,τι έχει να κάνει με ομαδικό έργο, διαδίκτυο και πρωτοποριακές ιδέες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ερμής στον Σκορπιό έρχεται για να φέρει εξελίξεις στην καριέρα σας και για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε προβλήματα με ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας. Διαθέτετε πείσμα και πειθώ για να κατακτήσετε τους στόχους σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτή η θέση του Ερμή φέρνει στο μυαλό σας ιδέες επέκτασης και επιθυμία για γνώση και νέες εμπειρίες. Ευνοούνται σπουδές, μετακινήσεις, καθώς και επαφές με άτομα που μπορούν να σας ανοίξουν νέους ορίζοντες.