Ερμής στον Λέοντα 11/07/2023 – 27/07/2023: Επικοινωνία με πάθος αλλά και υψηλές κορώνες!

Ερμής στον Λέοντα 11/07/2023 - 27/07/2023: Επικοινωνία με πάθος αλλά και υψηλές κορώνες!

Ερμής στον Λέοντα 11/07/2023 – 27/07/2023: Επικοινωνία με πάθος αλλά και υψηλές κορώνες!

Ο Ερμής προχωρά στον Λέοντα στις 11/07/2023 σε ένα σταθερό ζώδιο της φωτιάς και  παίρνει αρκετά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ζωδίου του Ήλιου. Ιδιαίτερα εκφραστικός, με τάση να δραματοποιεί ό,τι συμβαίνει και φυσικά αρκετά επιδεικτικός. Οι άνθρωποι με τον Ερμή στον Λέοντα έχουν συνήθως ένα ιδιαίτερα πειστικό γεμάτο αυτοπεποίθηση λόγο, ισχυρές αντιλήψεις και πεποιθήσεις, μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα διασκεδαστικοί για τους γύρω τους, αλλά πολλές φορές μοιάζουν να επιζητούν την προσοχή των άλλων. Έτσι αυτή τη σύντομη περίοδο που θα παραμείνει ο Ερμής στον Λέοντα θα νιώθουμε όλοι περισσότερη αυτοπεποίθηση στο να εκφράσουμε τις απόψεις μας και τα συναισθήματα μας. Θα τείνουμε να είμαστε πιο ευθείς στον λόγο μας και να μην παίζουμε παιχνίδια με τα όρια μας. Η ειλικρίνεια είναι βασικό χαρακτηριστικό των ζωδίων της φωτιάς και στον Λέοντα ο Ερμής προτιμά τον δρόμο της αλήθειας, σε σχέση με τον Ερμή στον Καρκίνο, ακόμη κι αν αντιτίθεται και στα συμφέροντα του. Φυσικά είναι ένας Ερμής προικισμένος με χιούμορ, οπότε μπορεί να πει και την πιο σκληρή αλήθεια με έναν τρόπο που δεν θα είναι προσβλητικός. Στο σύντομο διάστημα της παραμονής του μπορεί να παθιαζόμαστε και να ανεβάζουμε τόνους στις συζητήσεις μας. Όμως ειδικά σε δημόσιο διάλογο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλό είναι να αποφεύγουμε τις υψηλές κορώνες.

Οι όψεις που σχηματίζει ο Ερμής από τον Λέοντα

Οι κύριες όψεις του Ερμή από αυτή τη θέση είναι το τετράγωνο με τον Δία στον Ταύρο στις 17/07/2023 που είναι μια θετική όψη για επικοινωνία, συμφωνίες, μετακινήσεις  αλλά θα πρέπει να προσέξουμε την επιπολαιότητα, τη βιασύνη και τις κάπως ανεύθυνες συμπεριφορές.

Στις 23/07/2023 ο Ερμής θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ουρανό, δημιουργώντας πάλι ευτράπελα στην επικοινωνία, αλλά και στο διαδίκτυο. Κοντά σε αυτή την ημερομηνία μπορεί να έχουμε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση ή θέματα που αφορούν στο ενεργειακό.

Στις 27/07/2023 ο Ερμής θα συναντήσει σε σύνοδο την ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα μια γλυκιά όψη για θέματα επαφών, επικοινωνίας, συναντήσεων με ερωτικό ενδιαφέρον και ταξιδιών.

Ας δούμε όμως πώς θα μας επηρεάσει η σύντομη παραμονή του Ερμή στον Λέοντα από τις 11/07/2023 μέχρι τις 27/07/2023

ΚΡΙΟΣ

Ο Ερμής στον Λέοντα παίρνει μια πιο βολική θέση προς το ζώδιο σας και βοηθά να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και τις ιδέες σας. Θα είστε πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους, πιο διασκεδαστικοί και πιο εξωστρεφείς. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να είστε η ψυχή της παρέας στις διακοπές! Ακόμη, θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να φλερτάρετε αν είστε μόνοι-ες. Η σχέση με το ταίρι σας, τα παιδιά σας αν έχετε ή τους φίλους σας, θα είναι πιο ζωηρή και θα τους αφιερώνετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Κάποιοι ίσως κάνετε μια ερωτική γνωριμία με ένα άτομο νεότερο σε ηλικία που μπορεί να σας κάνει κλικ. Από τη σύντομη παραμονή του στον Λέοντα οι μέρες που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή είναι: στις 17/07 με το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Δία. Προσέξτε στην επικοινωνία, την οδήγηση και μην παίρνετε οικονομικό ρίσκο. Στις 23/07 με τον Ερμή που σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό και μπορεί να φέρει ανατροπές στα σχέδια σας ή και απρόοπτα που σχετίζονται με τα οικονομικά.

ΤΑΥΡΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Λέοντα σηματοδοτεί μια περίοδο κάπως πιο εσωστρεφή σε ό,τι αφορά τις σκέψεις σας. Ενδεχομένως να μην θέλετε να ανοιχτείτε σε ανθρώπους εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας. Θέματα του σπιτιού, των προσώπων που απαρτίζουν την οικογένεια σας ή ενός ακινήτου θα σας απασχολήσουν περισσότερο μέχρι τις 27/07. Κάποιοι ίσως θα θέλατε να κάνετε ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες σας, στο μέρος που γεννηθήκατε ή σε ένα μέρος που νιώθετε οικειότητα. Ένα πρόβλημα που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν, μπορεί να ξαναέρθει στη ζωή σας προκειμένου να το επιλύσετε. Άλλοι θα κάνετε αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού ή γιατί όχι και αλλαγή του ίδιου του σπιτιού! Απλά ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί τις μέρες που ο Ερμής συναντά εμπόδια στον δρόμο του, όπως στις 17/07 με το τετράγωνο προς τον Δία που βρίσκεται στο ζώδιο σας. Να μην είστε καθόλου βιαστικοί και παρορμητικοί στη δράση σας, να προσέχετε την οδήγηση και να είστε συγκεντρωμένοι αν χειρίζεστε επικίνδυνα μηχανήματα. Προσπαθήστε να μην είστε πιεστικοί και ισχυρογνώμονες αυτή τη μέρα.  Στις 23/07  που σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό μπορεί να έχετε απρόοπτα στην επικοινωνία ή νευρικότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με μεγαλύτερη περιέργεια σας προικίζει η νέα θέση του Ερμή στον Λέοντα και με εξαιρετική δεινότητα στην επικοινωνία με τους άλλους. Η αλήθεια είναι ότι από τώρα μέχρι τις 27/07 θα έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα είτε λόγω των επαγγελματικών είτε άλλων υποχρεώσεων. Θα μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο, θα απαντάτε σε τόνους αλληλογραφίας, μπορεί να ταξιδεύετε περισσότερο για επαγγελματικούς ή λόγους αναψυχής, ή να ασχολείστε με το μεταφορικό σας μέσο. Αν ψάχνετε δουλειά τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να στείλετε βιογραφικά, να περάσετε από συνεντεύξεις. Αν εργάζεστε ειδικά σε επαγγέλματα επικοινωνίας ή που εμπεριέχουν επαφή με κόσμο θα αυξηθούν οι ευθύνες σας. Είναι ακόμη το κατάλληλο διάστημα να διαφημίσετε τη δουλειά σας ή τα ταλέντα σας και να ασχοληθείτε με συνεργάτες και συγγενείς! Απλά θα πρέπει να αποφύγετε σημαντικές αποφάσεις και ενάρξεις στις 17/07 και στις 23/07, που είναι οι μέρες που ο Ερμής σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις με Δία και Ουρανό αντίστοιχα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής μετακινείται από το ζώδιο σας στον Λέοντα και σας βοηθά να εστιάσετε στα πρακτικά θέματα των οικονομικών σας. Ενδεχομένως να έχετε κάποιες καλές ιδέες για να βγάλετε χρήματα τώρα ή κάποιες καλές προτάσεις για δουλειά που θα ανεβάσουν τις μετοχές και το εισόδημα σας. Γενικώς, καλό είναι να ασχοληθείτε πρακτικά με λογαριασμούς, με τα ψιλά γράμματα σε οικονομικές συμφωνίες προκειμένου να επωφεληθείτε ή να προχωρήσετε σε διακανονισμούς. Από την άλλη, με την συμπόρευση και της Αφροδίτης στον ίδιο τομέα μετά τις 27/07, είναι πιθανόν να ξοδέψετε αρκετά προκειμένου να περάσετε όμορφα ή να κάνετε διακοπές. Στις 17/07, και στις 23/07 καλά θα κάνετε να μην πάρετε πολύ σοβαρές αποφάσεις σε σχέση με τα οικονομικά σας και να αποφύγετε ει δυνατόν και τα μεγάλα έξοδα.

ΛΕΩΝ

Ο Ερμής περνά στο ζώδιο σας και η επικοινωνία γίνεται προτεραιότητα! Με την επιρροή αυτή θα έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα, πολλές συζητήσεις, επαγγελματικά ραντεβού, συσκέψεις, επαφές με κόσμο, εμπορικές δοσοληψίες, μετακινήσεις ή ακόμη και ταξίδια για δουλειά ή αναψυχή. Θα θέλετε να εκφραστείτε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και θα είστε πιο ευθείς σε αυτά που ζητάτε από τους άλλους. Πολλές φορές βέβαια μπορεί να νιώθετε πιο ανήσυχοι ή να έχετε ανεξήγητη νευρικότητα. Ίσως γιατί το μυαλό σας είναι πιο ανήσυχο απ’ ότι συνήθως και το νευρικό σας σύστημα υποφέρει. Αν ασχολείστε με τα ΜΜΕ, τον γραπτό ή προφορικό λόγο, το διαδίκτυο, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές, θα έχετε μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο να προωθήσετε τις ιδέες και τη δουλειά σας! Οι μόνες μέρες που χρειάζονται υπομονή και να μην είστε παρορμητικοί στη δράση σας, προσέχοντας τόσο την επικοινωνία όσο και την οδήγηση, είναι οι: 17/07,  και 23/07.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εσωστρέφεια, μια τάση να κλείνεστε στον εαυτό σας και τις σκέψεις σας, να μην αποκαλύπτετε τα συναισθήματα σας και να λειτουργείτε κάπως μυστικά ή παρασκηνιακά, προσδίδει η νέα θέση του Ερμή στον Λέοντα που θα συμβαδίζει με την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 27/07. Μια και η πορεία του στον Λέοντα ενεργοποιεί  τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας ίσως κάνετε τους απολογισμούς σας ή δουλεύετε πάνω σε ένα επαγγελματικό πόνημα που θα βγει στην επιφάνεια από Σεπτέμβρη. Είναι μια περίοδος που σας απασχολεί το παρελθόν, φροντίστε όμως να μην φορτώνεστε ενοχές και μετανιώνετε για πράγματα που δεν αλλάζουν. Καλό είναι να εξετάζετε παλιές πράξεις ή παραλείψεις, προκειμένου να βελτιώσετε τους χειρισμούς σας στο μέλλον. Κάποιοι μπορεί να αγχώνεστε με θέματα υγείας δικά σας ή δικών σας ανθρώπων, όμως προσπαθήστε να μην απομονώνεστε από τους φίλους και τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Αποφύγετε σημαντικές αποφάσεις την 17η Ιουλίου και στις 23 Ιουλίου, καθώς ο κυβερνήτης σας Ερμής δημιουργεί δυσαρμονικές όψεις με τον Δία και τον Ουρανό αντίστοιχα.

ΖΥΓΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Λέοντα εξυπηρετεί ιδανικά τα συμφέροντα σας σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με τους άλλους, τη συλλογική εργασία, την υλοποίηση με πρακτικό τρόπο των στόχων και των επιθυμιών σας. Από τώρα και μέχρι τις 27/07, που θα παραμείνει ο Ερμής στον Λέοντα, θα έχετε πιο εξωστρεφή διάθεση, θα συντονίζεστε με την καλοκαιρινή διάθεση των περισσότερων, θα βρίσκετε χρόνο για τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα προκειμένου να μοιράζεστε όμορφες στιγμές μαζί τους και θα επικοινωνείτε τις ανάγκες και τα θέλω σας με κατανοητό τρόπο στους γύρω σας. Σημαντικές θα είναι και οι επαφές σας με συνεργάτες από τον χώρο της δουλειάς. Από την άλλη είναι μια περίοδος που θα συζητήσετε πολύ για τους άμεσους μελλοντικούς σας στόχους, αυτούς που μπορεί να μπουν μπροστά από τον Σεπτέμβριο. Οι μόνες μέρες που χρειάζεται να έχετε αυξημένη προσοχή είναι η 17η Ιουλίου, και η 23η καθώς ο Ερμής σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις με Δία και Ουρανό  αντίστοιχα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πρακτικότητα και μεθοδικότητα σε επαγγελματικά θέματα απαιτεί ο Ερμής στον Λέοντα. Εστιάστε στην καριέρα, στην κοινωνική και επαγγελματική σας προβολή, δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε με τις ιδέες σας τη δουλειά και τις σχέσεις με ανωτέρους. Ψάξτε καλύτερα τις προοπτικές της δουλειάς σας και σκεφτείτε σοβαρά επαγγελματικές προτάσεις. Προσέξτε όμως την παρόρμηση και τη βιασύνη ιδιαίτερα σε εμπορικές και οικονομικές δοσοληψίες και μην ανησυχείτε υπερβολικά για το μέλλον της δουλειάς σας! Σαφώς θα υπάρξουν ευκαιρίες για αλλαγές. Οι μόνες μέρες που χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, τόσο στην επικοινωνία με τους άλλους όσο και σε θέματα μετακινήσεων, είναι η 17η Ιουλίου και η 23η Ιουλίου που σχηματίζονται αντίξοες όψεις του Ερμή με τον Δία και τον Ουρανό αντίστοιχα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πολύ πιο φιλική η θέση του Ερμή σε ένα πύρινο ζώδιο όπως το δικό σας, τον Λέοντα, μέχρι τις 27 Ιουλίου. Το μυαλό θα λειτουργεί με περισσότερη καθαρότητα κι ευθυκρισία και θα καταφέρνετε με τον ενθουσιασμό που σας διακρίνει να οργανώσετε καλύτερα την καθημερινότητα σας. Θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της δουλειάς σας, οι σπουδές, τα ταξίδια, τα νομικά ζητήματα, θα σας απασχολήσουν περισσότερο και μπορείτε να βρείτε ικανοποιητικές λύσεις! Ενδεχομένως να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή να έχετε επαφές με φίλους ή συγγενείς που μένουν μακριά. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας και να μην επιμένετε σε συζητήσεις που αφορούν υποκειμενικές απόψεις. Αποφύγετε την 17η και  την 23η Ιουλίου για σημαντικές αποφάσεις, διότι μπορεί να συναντήσετε εμπόδια ή τελευταία στιγμή να έχετε δυσκολίες και να πρέπει να μεταβληθούν τα πλάνα σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής είναι κυβερνήτης στην καθημερινότητα μας και κάθε νέα θέση του στρέφει το νου μας σε άλλες προτεραιότητες. Από τη νέα του θέση στον Λέοντα ευνοεί την ενασχόληση με τα οικονομικά σας. Καιρός να δείτε με μεθοδικότητα και πρακτικότητα οτιδήποτε σχετίζεται με χρέη, οφειλές, έσοδα, έξοδα και να τα βάλετε σε μια τάξη. Ακόμη, η θέση του προσφέρεται για έρευνα και για να δείτε πίσω από την επιφάνεια την ουσία σε λόγια και πράξεις. Αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση με «ψυχραιμία» για θέματα που καίνε, όπως αυτά που αναφέρονται στην ερωτική ή σεξουαλική σας σχέση με το ταίρι σας ή τα κοινά σας οικονομικά, επιδιώξτε το μέχρι και τις 27/07. Προσοχή όμως σε πεσιμιστικές ή εμμονικές σκέψεις και προσπαθήστε να έχετε κι ένα εναλλακτικό πλάνο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η νέα θέση του Ερμή στον Λέοντα σας δημιουργεί την επιθυμία να επικοινωνήσετε περισσότερο με τους άλλους, να ακούσετε τις δικές τους απόψεις και σκέψεις, να συνεργαστείτε μαζί τους, ώστε να έχετε θετικότερα αποτελέσματα στους στόχους σας. Ευνοείται ο διάλογος και η επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις σας μέσω του διαλόγου. Αν ασχολείστε επαγγελματικά με τη συμβουλευτική, τις δημόσιες σχέσεις ή αν η δουλειά σας εμπεριέχει παρουσιάσεις και επικοινωνία, θα έχετε μια ιδιαίτερα συναρπαστική περίοδο μπροστά σας που μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο και να έχετε και κέρδος. Σε κάθε περίπτωση η θέση του Ερμή στον Λέοντα οριοθετεί μια πιο εξωστρεφή περίοδο. Απλά θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί σε δυο ημερομηνίες που ο Ερμής θα συναντά σε δύσκολες όψεις τον Δία (17/07) και τον Ουρανό (23/07).

ΙΧΘΥΕΣ

Η θέση του Ερμή στον Λέοντα θα διευκολύνει πρακτικά την καθημερινότητα σας και κυρίως τα επαγγελματικά θέματα. Είναι μια καλή περίοδος που εκτείνεται μέχρι τις 27/07 για να κλείσετε εκκρεμότητες στη δουλειά, να πληρώσετε λογαριασμούς, να κάνετε διακανονισμούς σε χρέη, να τακτοποιήσετε τα λογιστικά σας, αλλά και να ενισχύσετε την επικοινωνία με τους συνεργάτες ή τους πελάτες σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν ψάχνετε να προσλάβετε ένα συνεργάτη ή βοηθό ή ακόμη και να κάνετε αγορές τεχνολογικού ή άλλου εξοπλισμού για τη δουλειά σας, επισπεύστε τις διαδικασίες των συζητήσεων. Επίσης, το διάστημα είναι θετικό για να ελέγξετε την κατάσταση της υγείας σας και να ρυθμίσετε θέματα διατροφής, άσκησης κλπ. Όμως, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα αποφύγετε με το τετράγωνο του Ερμή με τον Δία (17/07) και το τετράγωνο με τον Ουρανό (23/07).