Ερμής στον Καρκίνο 2022: Σκέψη με συναισθηματικά φίλτρα

Ερμής στον Καρκίνο 2022: Σκέψη με συναισθηματικά φίλτρα

Ερμής στον Καρκίνο 2022: Σκέψη με συναισθηματικά φίλτρα

Μετά από αρκετές εβδομάδες στο αέρινο κι επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων, εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του που παράτεινε τη συνήθη στάση του στο ζώδιο, ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, των μετακινήσεων, των επαφών και δοσοληψιών μα και άμεσος δείκτης της καθημερινότητας μας, περνά στις 05/07/2022 στο ζώδιο του Καρκίνου όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 19/07/2022.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που κυβερνά τη σκέψη, τις ιδέες και τον τρόπο που τις επικοινωνούμε με τους άλλους. Είναι ο πλανήτης του μυαλού, ενώ ο Καρκίνος είναι το ζώδιο του συναισθήματος. Έτσι, προχωρώντας ο Ερμής σ’ αυτό το τόσο συναισθηματικό ζώδιο, με κάποιο τρόπο μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε τους άλλους καλύτερα και να επικοινωνήσουμε κυρίως τα συναισθήματα μας. Οι επαφές μας με τους άλλους γίνονται πιο ουσιαστικές και πιο προσωπικές. Από το ζώδιο του Καρκίνου ο Ερμής μας ενθαρρύνει να συζητήσουμε για ευαίσθητα θέματα που μας αφορούν κι επίσης να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας. Σκεφτόμαστε πιο βαθιά τα πράγματα και εκφραζόμαστε πιο συναισθηματικά. Βέβαια, ο Ερμής σε αυτή τη θέση χάνει κάτι από την αντικειμενικότητα και τον ορθολογισμό του. Το αν είναι θετικό ή αρνητικό όλο αυτό φυσικά είναι δύσκολο να το πει κάποιος, διότι εξαρτάται αν προάγει μόνο το δικό του συμφέρον ή μπορεί να νοιάζεται και για το συμφέρον των άλλων. Αν υπερισχύσει ο συναισθηματισμός του Καρκίνου τότε εδώ ο Ερμής γίνεται εύπιστος, αφελής και πιστεύει εύκολα ό,τι του λένε οι άλλοι. Χάνει κάπως την κριτική του ικανότητα. Βέβαια, υπάρχει κι η άλλη πλευρά που λέει ότι μπορεί από αυτή τη θέση να εκφραστεί υπολογιστικά ή να δείχνει πονηριά στις συναλλαγές του. Όταν εμπλέκεται συναισθηματικά χάνει την ευστροφία και την κριτική του ικανότητα και τότε μπορεί να γίνει επικίνδυνος και αυτοκαταστροφικός. Είναι ακόμη ένας ιδιαίτερα διαισθητικός Ερμής, με ισχυρό ένστικτο και καλά αντανακλαστικά.

Οι όψεις του Ερμή στον Καρκίνο

Οι όψεις που θα σχηματίσει είναι ως επί το πλείστον καλές στην πορεία του στον Καρκίνο και μόνο προς το τέλος της διέλευσης του μπορεί να δείξει την όποια ένταση.

Στις 9 Ιουλίου 2022 θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία, δημιουργώντας τάση επιπολαιότητας και υπεραισιοδοξίας γι’ αυτό δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί στις αποφάσεις μας για το μέλλον. Παρόλα αυτά δεν είναι μια δυσάρεστη όψη.

Στις 14 Ιουλίου 2022 θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ουρανό, ευνοώντας τις αλλαγές, τις νέες ιδέες και τους εναλλακτικούς τρόπους δράσης.

Στις 16 Ιουλίου 2022 θα έρθει σε σύνοδο με τον Ήλιο ευνοώντας θέματα σπουδών, ταξιδιών, συμφωνιών, αγοραπωλησιών και υλοποίησης των στόχων μας.

Στις 17 Ιουλίου 2022 θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ενισχύοντας τη διαίσθηση μας, αλλά δίνοντας μας και έμπνευση. Είναι μια υπέροχη όψη για καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Στις 18 Ιουλίου 2022 θα έρθει σε αντίθεση με τον Πλούτωνα κι αυτή είναι η μόνη όψη του που έχει έναν βαθμό δυσκολίας. Μπορεί να γίνουμε εμμονικοί ή να κάνουμε αρνητικές σκέψεις και να τα βλέπουμε όλα απαισιόδοξα.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει όλους μας ο Ερμής στον Καρκίνο από τις 05/07/2022 μέχρι τις 19/07/2022

ΚΡΙΟΣ

Η θέση του Ερμή στον Καρκίνο που καταλαμβάνει από τις 5/7 και μέχρι τις 19/7 δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη για το δικό σας πύρινο ζώδιο. Στρέφει πιο πολύ την προσοχή σας σε προσωπικά σας θέματα και σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σπίτι. Ίσως χρειαστεί να δουλέψετε περισσότερο από τον χώρο του σπιτιού ή μπορεί να ασχοληθείτε περισσότερο με το ίδιο το σπίτι ή ένα ακίνητο. Είναι θετική περίοδος για να λειάνετε διαφορές και να επικοινωνήσετε πιο ουσιαστικά και βαθιά με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον.

ΤΑΥΡΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο έρχεται για να λειάνει κάπως την εικόνα σας προς τα έξω και να δείξετε ίσως ένα πιο ευαίσθητο, γλυκό και τρυφερό πρόσωπο στις επαφές σας με τους άλλους. Αν λοιπόν τους έχετε κάνει όλους να πιστεύουν πως είστε ένας σκληροτράχηλος, ψυχρός και σοβαρός Ταύρος, ευκαιρία να δείξετε και το άλλο σας πρόσωπο αυτό της ενσυναίσθησης. Ακούστε περισσότερο τι έχουν να σας πουν οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον σας, γίνετε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνήστε με κάθε τρόπο τις ιδέες και τις σκέψεις σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο, σας βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείτε τι πραγματικά είναι σημαντικό για σας στη ζωή σας, να δείτε πιο βαθιά και ουσιαστικά τις αξίες σας, αλλά και να ασχοληθείτε επιμελώς και στη λεπτομέρεια τους με τα θέματα των οικονομικών σας. Πώς θα μπορούσατε να αυξήσετε το εισόδημα σας, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να βρείτε νέους πόρους, πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε έναν χώρο ή ένα ακίνητο για να σας δίνει κάποιο εισόδημα ή ίσως κάποια ιδέα που έχετε; Από την άλλη πρέπει να δείτε σε επαγγελματικό επίπεδο επίσης πόσο σας καλύπτει η δουλειά που κάνετε και αν ανταποκρίνεται στις δικές σας αξίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο σας, κάτι που γίνεται μια φορά τον χρόνο και πάντα κοντά στα γενέθλια σας, είναι η καλύτερη στιγμή για να ακονίσετε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, να μιλήσετε, να γράψετε, να επικοινωνήσετε με κάθε τρόπο τις ιδέες, τις σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα σας. Αν καιρό τώρα περιμένατε να κάνετε έναν διάλογο με ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος που περιμένατε. Βέβαια μέσα σε όλη τη διέλευση του ο Ερμής θα σχηματίσει υπέροχες όψεις, αλλά και μια όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα στις 18/7 που θέλει προσοχή. Η όψη αυτή μπορεί να δημιουργήσει ένταση ίσως και καβγάδες σε μια σχέση ή συνεργασία.

ΛΕΩΝ

Μέσα στον 12ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου ο Ερμής δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικός, καθώς μπορεί να σας αποπροσανατολίζει κάπως. Είναι μια πιο συναισθηματική περίοδος για σας μέχρι τις 19 Ιουλίου που σας καλεί βασικά να ολοκληρώσετε εκκρεμότητες του παρελθόντος και να πάρετε αποφάσεις σχετικά με ό,τι έχει ξεκινήσει στο παρελθόν, είτε είναι μια σχέση είτε μια δουλειά. Τώρα πρέπει να εξετάσετε καλύτερα την κατάσταση και να δείτε αν πρέπει κάτι να το ολοκληρώσετε ή να το διακόψετε, διότι είναι αδιέξοδο. Ακόμη, εδώ ο Ερμής μπορεί να δείχνει παρασκηνιακές και μυστικές συζητήσεις ή διαπραγματεύσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μέσα στον τομέα των φίλων, των συνεργατών, αλλά και των στόχων σας περνά ο Ερμής κι αυτό αν μην τι άλλο δείχνει ότι το επόμενο διάστημα θα είστε πιο πολύ σε επαφή με τους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί, έχετε κοινά συμφέροντα και στόχους ή σας ενώνει ένας σκοπός. Βέβαια, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς ούτε οι ρόλοι θα είναι διακριτοί κι από την άλλη ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα σε μια επαγγελματική σχέση. Στις 18/7 μπορεί ας πούμε να διαφωνήσετε ανοιχτά με κάποιο άτομο από τη δουλειά, πιθανώς και για οικονομικούς λόγους. Αφήστε τις εξιδανικεύσεις στην άκρη με αυτούς που γνωρίζετε τώρα.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ερμής παίρνει θέση σε ένα κόντρα ζώδιο προς το δικό σας, στον Καρκίνο, θολώνοντας την κρίση σας, γι’ αυτό ας μην είστε βιαστικοί σε συμπεράσματα, ειδικά στα θέματα της καριέρας. Τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις 19 Ιουλίου φαίνεται ότι θα μπείτε σε μια διαδικασία να αναλύσετε την πορεία της ζωής σας μακροπρόθεσμα. Να δείτε αν πρέπει να συνεχίσετε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση επαγγελματικά ή να αλλάξετε ρότα. Μην σας πιάνουν εγωισμοί και δεν ζητάτε βοήθεια ή συμβουλές. Κάποιος από το φιλικό ή επαγγελματικό σας περιβάλλον μπορεί να έχει τις λύσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής στο φιλικό σας ζώδιο του Καρκίνου δεν είναι τόσο δύσκολη επιρροή για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο. Είναι μια θετική διέλευση αν θέλετε να ασχοληθείτε με ένα αντικείμενο που θα σας προσφέρει γνώση, να καθίσετε ξανά στο θρανίο αν θέλετε να μάθετε κάτι καινούριο, να γραφτείτε σε ένα σεμινάριο, να βρείτε ένα νέο χόμπι ή ακόμη και να κάνετε τα μελλοντικά μακροπρόθεσμα επαγγελματικά σας σχέδια. Αρκεί να είστε δεκτικοί στο διαφορετικό. Ακόμη, αν ενδιαφέρεστε για ένα μεταφορικό μέσο είναι καλή στιγμή να το ερευνήσετε ή να προχωρήσετε σε μια αγορά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η θέση του Ερμή στον Καρκίνο δεν είναι πολύ βοηθητική για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο, καθώς θα βρίσκεται σε ένα πολύ πιο εσωστρεφή και κλειστό τομέα του ωροσκοπίου σας που αναμοχλεύει τον συναισθηματικό σας κόσμο, τις ερωτικές σχέσεις, αλλά κυρίως τον τομέα των οικονομικών. Αν έχει κάτι θετικό αυτή η διέλευση είναι να μιλήσετε ξεκάθαρα για τα συναισθήματα σας με το ταίρι σας ή να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες σε θέματα οικονομικών. Στις 16/7 παρόλα αυτά μπορεί να έχετε μια θετική έκβαση σε ένα οικονομικό θέμα, ενώ στις 18/7 μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα έσοδα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Ερμής παίρνει θέση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών στη ζωή σας, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της επαφής σας με τους άλλους σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Θέλετε δεν θέλετε όλη αυτή την περίοδο οι «άλλοι» θα παίξουν ένα πιο σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας. Το να ψάχνετε να βρείτε μια σχέση, να μοιράζεστε κάποιες ώρες με τους φίλους σας, να ενώνετε τις δυνάμεις σας με τους συνεργάτες σας για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας μόνο θετικό μπορεί να είναι. Μάλιστα, ενδέχεται να έχετε και κάποιες προτάσεις ειδικά κοντά στις 16/7 ή να υπογράψετε μια συμφωνία. Έχει όμως και κάποια όψη με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας που πρέπει να προσέξετε κοντά στις 18/7, είτε γιατί μπορεί να υπάρχει ένταση σε μια σχέση είτε κάποια εμμονή προσωπικά ή επαγγελματικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχοντας τον Ερμή από τώρα μέχρι τις 19 Ιουλίου μέσα στον τομέα της καθημερινότητας, της δουλειάς και της φυσικής κατάστασης και υγείας σίγουρα δεν είναι μια εύκολη διέλευση, καθώς αυξάνεται ο όγκος των επαφών και των δοσοληψιών σας. Μπορεί να έχετε εκατομμύρια πράγματα να κάνετε καθημερινά, το τηλέφωνο να μη σταματά να χτυπά, τα μέιλς και τα μηνύματα να έρχονται κατά ριπάς. Όμως ο Ερμής εδώ σας κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου σε θέματα υγείας. Πρέπει να ξεκουράζεστε περισσότερο, να τρώτε πιο υγιεινά και κυρίως να κοιμάστε για να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε στους αυξημένους ρυθμούς της περιόδου.

ΙΧΘΥΕΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο ενεργοποιεί έναν ιδιαίτερα τυχερό, διασκεδαστικό και δημιουργικό τομέα στο ωροσκόπιο σας. Ό,τι σχετίζεται με τον έρωτα, τα φλερτ, τις γνωριμίες, τη διασκέδαση, τα παιδιά και τα δημιουργικά σας σχέδια θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από τώρα μέχρι τις 19/7. Έτσι αν επιθυμείτε να αποκτήσετε έναν απόγονο ή να ερευνήσετε θέματα που σχετίζονται με τις εξωσωματικές ή τις άλλες μεθόδους μπορείτε τώρα να έχετε θετικά ευρήματα. Καλύτερη θα είναι και η επικοινωνία με νεότερα σε ηλικία άτομα ή τα παιδιά σας. Βέβαια, υπάρχουν δυο μέρες που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, όπως θα διαβάσετε και στον πρόλογο, στις 9/7 και στις 18/7 για διαφορετικούς λόγους. Στις 9/7 για παρορμητικές κινήσεις  και στις 18/7 για ένταση και τσακωμούς, ιδιαίτερα με άτομα από το φιλικό σας περιβάλλον ή συνεργάτες.