Έρχονται δύο δυνατές εκλείψεις! Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Έρχονται δύο δυνατές εκλείψεις! Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Έρχονται δύο δυνατές εκλείψεις! Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Κριού στις 20/04/2023

Αυτή η έκλειψη είναι η πρώτη της χρόνιας, αλλά και η πρώτη από μια σειρά εκλείψεων που θα ακολουθήσουν στον άξονα Κριού-Ζυγού. Συμβαίνει στην τελευταία μοίρα του Κριού, δείχνοντας το τέλος ενός κεφαλαίου και την αρχή ενός άλλου και είναι φορτισμένη με έντονα συναισθήματα. Τα αποτελέσματά της μπορεί να γίνουν αισθητά έως και έξι μήνες μετά την ημερομηνία αυτής της έκλειψης.

Η έκλειψη πραγματοποιείται στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου τον Κριό και τα θέματα που κυριαρχούν έχουν να κάνουν με θάρρος, ανεξαρτησία, πρωτοβουλία και αυτοπεποίθηση. Πρόκειται για νέα ξεκινήματα και τολμηρές αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν μπροστά αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα όσα υπονομεύουν την εξέλιξη και την ελευθερία μας. Αυτή η έκλειψη συμβαίνει στις 29 μοίρες και 50 λεπτά του Κριού στις 20/04/2023 και μια παρόμοια Ηλιακή Έκλειψη περίπου στην ίδια μοίρα του Κριού, πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2004.

Αναζήτηση αυθεντικότητας και ουσίας

Η Ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και Νέα Σελήνη στον Κριό και είναι ιδανική για ανάληψη δράσης με πάθος και αυτοπεποίθηση. Είναι καιρός να είμαστε πιο διεκδικητικοί και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Σημαντικές εξελίξεις στους προσωπικούς τομείς που κυβερνά ο Κριός στον χάρτη μας είναι πιθανό να συμβούν τους επόμενους μήνες. Είναι μια στιγμή για να επαναξιολογήσουμε τη σχέση μας όχι μόνο με τους άλλους, αλλά κυρίως με τον εαυτό μας. Ο Κριός μαθαίνει μέσω της εμπειρίας και της δράσης, είναι με έναν τρόπο αυτοδίδακτος και άρα πιο τολμηρός και περιπετειώδης. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία να εκφραστούμε με αυτούς τους τρόπους και να γίνουμε πιο αυθεντικοί. Μπορεί έτσι να βρούμε τρόπους να μάθουμε πώς να βασιζόμαστε περισσότερο στον εαυτό μας και στη δική μας εμπειρία, κάτι που βοηθάει πολύ στην εσωτερική αυτάρκεια και πληρότητα.

Οι αστρολογικές επιρροές

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, υποδεικνύοντας κάποια αξεπέραστα εμπόδια που φέρνουν φόβους και πόνο στην επιφάνεια, καθώς υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα σε ό,τι δεν μπορούμε να αλλάξουμε και στις επιθυμίες μας. Όμως η ευνοϊκή παρουσία του Δία ενθαρρύνει την επινοητικότητα, το θάρρος και την ύπαρξη ευκαιριών. Επίσης, ο Άρης, ο κυβερνήτης του Κριού, έχει αρμονικές όψεις με τον Ουρανό, που λειτουργεί σαν από μηχανής Θεός φέρνοντας ουρανοκατέβατες ευκαιρίες βελτίωσης μέσω δράσεων ή πρωτοβουλιών.

 Παρόρμηση, νευρικότητα και νέα ξεκινήματα

Με αυτήν την Ηλιακή έκλειψη μπορεί να υπάρχει η τάση να ενεργήσουμε με παρορμητικό τρόπο και να είμαστε νευρικοί. Όμως, είναι σημαντικό να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και να λαμβάνουμε υπόψη τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις αντιδράσεις των άλλων. Με αυτή την ισχυρή ενέργεια του Κριού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας που θα μας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα. Τα ψεγάδια και τα ελαττώματα σε ένα σημαντικό θέμα στη ζωή μας αποκαλύπτονται με αυτή την έκλειψη, ωθώντας μας να κάνουμε διορθώσεις ή να ξεκινήσουμε από την αρχή. Μπορεί να κληθούμε να εγκαταλείψουμε κάτι για να προχωρήσουμε σε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Αν και το νέο μπορεί να είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, είναι μονόδρομος. Αυτή η έκλειψη γίνεται κοντά στον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και αυτό σημαίνει ότι ενώ κατευθυνόμαστε σε άγνωστα εδάφη, με κάποιο τρόπο έχουμε μια αόριστη αίσθηση ότι τελικά το άγνωστο θα μας οδηγήσει κάπου με ασφάλεια.

Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό στις 05/05/2023

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει καθώς ο Ήλιος στον Ταύρο σχηματίζει αντίθεση με τη Σελήνη στον Σκορπιό. Η Πανσέληνος είναι μια εποχή κορύφωσης σε ό,τι ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη και μια συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Αυτή η έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στις 14 μοίρες και 58 λεπτά του Σκορπιού και επηρεάζει όσους γεννήθηκαν με προσωπικούς πλανήτες από τις 10 έως 20 μοίρες των σταθερών ζωδίων, όπως οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι.

Αν δεν ξέρετε τις θέσεις και τις μοίρες των πλανητών σας στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Η πολικότητα Ταύρου-Σκορπιού ασχολείται με την ύλη, τις προσωπικές αξίες, τα υλικά αγαθά, τα υπάρχοντα και την ασφάλεια από τη μεριά του Ταύρου, έναντι της καταστροφής της υλικής μορφής, τον κοινό για όλους πλούτο, την αλλαγή και τη μεταμόρφωση από τη πλευρά του Σκορπιού. Ο Ήλιος στον Ταύρο αναζητά την ευτυχία με τα απλά, απτά πράγματα στη ζωή, ενώ η Σελήνη στον Σκορπιό αρέσκεται σε πολυπλοκότητες, βάθη, ίντριγκες και μυστήρια. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο και αυτό είναι που μας καλεί να κάνουμε αυτή η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη. Κάποια συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα μας, τώρα ήρθε η στιγμή να τα εκφράσουμε ώστε να βρούμε γαλήνη. Η Πανσέληνος φωτίζει αυτόν τον κόμπο στο χτένι, καθώς κάποιες αντικρουόμενες επιθυμίες παλεύουν στη συνείδησή μας. Είναι καιρός να εκφραστούμε και να αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους, όμως πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή όταν το κάνουμε. Επειδή αυτή η Πανσέληνος είναι μια Σεληνιακή έκλειψη και μέρος ενός συνόλου εκλείψεων στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2023, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την κατανόηση και τη βελτίωση των σχέσεων, των οικονομικών και της προσωπικής μας ζωής.

Πώς θα επηρεάσουν αυτές οι εκλείψεις τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να ολοκληρώσει κάποια κεφάλαια στη ζωή σας που έχουν κάνει τον κύκλο τους, αλλά θα σας βοηθήσει παράλληλα να κάνετε νέα ξεκινήματα. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε και να επιτύχετε νέους δρόμους και νέους στόχους, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις αποφάσεις σας και να αποφεύγετε την παρόρμηση στην επικοινωνία και τη συμπεριφορά, γιατί μπορεί να είστε φορτισμένοι με την επιρροή της έκλειψης στο ζώδιο σας.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 μπορεί να εντείνει την ήδη υπάρχουσα συναισθηματική φόρτιση και δεν θα είναι εύκολη για τους Κριούς. Θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις σχέσεις σας, στις δοσοληψίες σας και να αποφύγετε αντιζηλίες, κόντρες ή συγκρούσεις με άλλους ανθρώπους.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να ενισχύσει το ένστικτο σας, την προσωπική και πνευματική σας εξέλιξη, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει και κάποια αναστάτωση στο ψυχολογικό κομμάτι ή σε κάποιες σχέσεις σας. Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στα θετικά σημεία των πραγμάτων, παρά να συσσωρεύετε μέσα σας θυμό.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 θα επιταχύνει τις αλλαγές και αυτό μπορεί να προκαλέσει αβεβαιότητα, αλλά μπορεί επίσης να φέρει νέες ευκαιρίες. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να συμφιλιωθείτε με αγαπημένα πρόσωπα ή συνεργάτες, διότι η αμοιβαιότητα και ο συμβιβασμός είναι πιο απαραίτητα από ποτέ όσον αφορά την ευτυχία και την ηρεμία σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια ή κάποιους στόχους σας και ίσως να προκαλέσει κάποιες αναταραχές στις σχέσεις σας, ιδιαίτερα τις φιλικές. Είναι σημαντικό να προσέχετε τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεστε και πώς επικοινωνείτε αυτό το διάστημα ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 δεν είναι αρνητική προς το ζώδιο σας. Θα έχετε την ευκαιρία να εμπνευστείτε και να εφαρμόσετε νέες ιδέες και τρόπους να βελτιώσετε την εργασία, την υγεία ή την καθημερινότητα σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να ενισχύσει τα επαγγελματικά ή την καριέρα σας, αλλά μπορεί να προκαλέσει επίσης και κάποιες εντάσεις με τους γύρω σας. Το βασικότερο είναι να δώσετε μεγάλη προσοχή στην επικοινωνία και να αποφύγετε τις συγκρούσεις με συνεργάτες και συναδέλφους.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 θα αυξήσει την ευαισθησία σας και θα βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Πρέπει όμως να είστε αρκετά προσεκτικοί με τη χρήση του λόγου και τα νεύρα σας, για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

ΛΕΩΝ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να τονώσει την έμπνευση, τη διάθεση για ελευθερία, ταξίδια και την επικοινωνία σας. Είναι όμως σημαντικό να επικεντρωθείτε περισσότερο στα επαγγελματικά σας και να αποφεύγετε πιέσεις στην προσωπική σας ζωή.

Η έκλειψη Σελήνης στις 05/05 αφορά τον τέταρτο οίκο σας, κάτι που θα μπορούσε να ξυπνήσει μνήμες από οικογενειακά τραύματα και πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος. Αναλογιστείτε πόσο μακριά έχετε φτάσει και αφήστε τον χρόνο να επουλώσει κάποιες πληγές χωρίς να τις σκαλίζετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε κάποια οικονομικά οφέλη ή οικονομική υποστήριξη και να βελτιώσετε τις ερωτικές σχέσεις σας, αρκεί να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε με δίκαιο και ήρεμο τρόπο, βασισμένο σε λογικά επιχειρήματα.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 όμως θα επιτείνει το άγχος και θα σας ωθήσει να αναλογιστείτε κάποιες επιλογές που έχετε κάνει στο παρελθόν και τις επιπτώσεις που είχαν στη ζωή σας. Πρέπει να αναζητήσετε μέσα σας τη δύναμη και την ισορροπία και να προσπαθήσετε να μην αφήσετε τα έντονα συναισθήματα να σας ρίξουν ψυχολογικά.

ΖΥΓΌΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας και να προκαλέσει αναταραχές στην ερωτική σας ζωή, στον γάμο ή σε κάποιες συνεργασίες σας. Θα βοηθήσει αν είστε αυτό το διάστημα πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία και στο να επιλέξετε αμοιβαία κατανόηση και συμβιβασμούς με τον σύντροφο και τους συνεργάτες σας.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 θα είναι πιο επιβοηθητική, καθώς θα δώσει έμφαση στους δεσμούς αγάπης και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες και για έσοδα και για γνωριμίες. Πρέπει όμως να αποφύγετε τις βιαστικές απαντήσεις και να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτεί διεξοδικά πριν πάρετε οποιαδήποτε σημαντική απόφαση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να ενισχύσει την καριέρα σας, αλλά και να προκαλέσει κάποιες επιπλοκές λόγω φόρτισης. Είναι χρήσιμο να δώσετε περισσότερη ενέργεια στα επαγγελματικά σας, ώστε να υπάρχει εκτόνωση και αποφεύγετε έτσι εν θερμώ αποφάσεις στην προσωπική σας ζωή.

Η Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο σας στις 05/05 μπορεί να σάς επηρεάσει έντονα συναισθηματικά, διανοητικά και ακόμη και σωματικά. Παρόλο που ίσως να μην σας αρέσουν οι ριζικές αλλαγές, με την έκλειψη που κάνει αντίθεση με τον Ουρανό, μια σημαντική αλλαγή στις σχέσεις σας θα μπορούσε να βρίσκεται προ των πυλών. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με λόγια και συμπεριφορές, και να αποφύγετε τις συναισθηματικές ακρότητες για τις οποίες μπορεί αργότερα να μετανιώσετε. Επίσης, η έκλειψη αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επανεξέταση και την ανανέωση στους τομείς της ζωής σας που χρειάζονται βελτίωση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να τονώσει τη δημιουργικότητά σας, την όρεξη για ανεξαρτησία, έρωτα και διασκέδαση και να σας βοηθήσει να επιτύχετε όσα ονειρεύεστε. Είναι πολύ σημαντικό όμως να επικεντρωθείτε στις θετικές διεξόδους και να αποφεύγετε κάποια νεύρα, απότομη συμπεριφορά και ανυπομονησία που μπορεί να οδηγήσουν σε αναποδιές.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, δίνοντάς σας νέες ιδέες και προοπτικές εξέλιξης. Όμως η υπερβολή είτε σε φαντασία είτε σε φόβους και θυμό πρέπει να μετριαστεί και να μην αφεθεί να γίνει ανεξέλεγκτη, διότι μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορές που να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις σας, επαγγελματικές και προσωπικές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 πρέπει να γίνετε πιο προσεκτικοί και να αποφεύγετε όσο μπορείτε τα ευαίσθητα θέματα με συναισθηματική φόρτιση και τις βιαστικές κινήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στα θετικά της σημεία είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με οικεία και αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά μόνο αν είστε διατεθειμένοι να τα προσεγγίσετε με ηρεμία και καλή διάθεση.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να αξιολογήσετε κάποιους στόχους σας και να δημιουργήσετε νέες στρατηγικές για την επίτευξή τους. Πρέπει να είστε προσεκτικοί στις σχέσεις με φίλους και στην εργασία και να δώσετε περισσότερη έμφαση στη συνεργασία και στην ομαδικότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέους τρόπους για να εκφραστείτε και να επικοινωνήσετε περισσότερο με τους γύρω σας. Θα χρειαστεί όμως να αναζητήσετε το εσωτερικό σας κίνητρο και να αποφεύγετε τις παγίδες της ανασφάλειας που σας κάνουν νευρικούς και ανυπόμονους.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 στον 10ο οίκο σας σηματοδοτεί μια μετατόπιση στην επαγγελματική σας τροχιά και στον τρόπο που θα διεκδικήσετε την αναγνώριση. Ίσως πάρετε αύξηση ή μπορεί τώρα να είστε έτοιμοι για πιο φιλόδοξα σχέδια ή μια ανώτερη θέση. Η αυξημένη σας θέληση και προθυμία να κάνετε όσα χρειάζονται ή να κάνετε τη διαφορά, μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από όσο περιμένατε αρχικά, ώστε να γίνουν τα σχέδια σας πραγματικότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στις 20/04 μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τους δεσμούς σας, αλλά και να ενισχύσετε το εισόδημα σας. Όμως θα πρέπει να επικεντρωθείτε στις επαγγελματικές σας προκλήσεις και να αποφεύγετε όσο μπορείτε τις συναισθηματικές εξάρσεις.

Η Σεληνιακή έκλειψη στις 05/05 θα επηρεάσει τον τομέα των σχέσεων και της επικοινωνίας. Οι Ιχθύες είστε γνωστοί για την ευαισθησία σας και τη δυνατότητά σας να αισθάνεστε, αλλά και να απορροφάτε τις εντάσεις στην ατμόσφαιρα, οπότε αυτή η έκλειψη μπορεί να επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τη διάθεση σας, τη σκέψη, αλλά και τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους. Φροντίστε για την καλή προετοιμασία σε μαθήματα, πνευματική εργασία ή ταξίδια. Επίσης, μπορεί να ενισχυθεί η επιθυμία σας να εκφραστείτε, αλλά και να διεκδικήσετε περισσότερα από τη ζωή.