Ποιοι ευνοούνται επαγγελματικά και οικονομικά μέχρι το τέλος του 2021

Ποιοι ευνοούνται επαγγελματικά και οικονομικά μέχρι το τέλος του 2021

Ποιοι ευνοούνται επαγγελματικά και οικονομικά μέχρι το τέλος του 2021

Καριέρα και οικονομικά είναι ίσως από τους πιο δύσβατους τομείς τα τελευταία χρόνια με τις επιπτώσεις της πανδημίας που συνεχίζονται ακάθεκτες. Σαφώς και άλλαξαν πολλά από τα δεδομένα τόσο στις εταιρείες, στην παροχή υπηρεσιών, στο εμπόριο, τον χώρο της εστίασης, της διασκέδασης, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των οικονομικών για τους περισσότερους. Φυσικά πάντα σε κάθε κρίση θα υπάρχουν κλάδοι που μπορεί να ωφεληθούν περισσότερο, αλλά η πλειοψηφία υποφέρει. Ας δούμε όμως πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα μέχρι το τέλος της χρονιάς και ποιοι ευνοούνται στους τομείς της εργασίας και των οικονομικών.

Καταρχάς, ας ρίξουμε μια ματιά στο πλαίσιο που καλούμαστε να κινηθούμε αστρολογικά, δηλαδή στα πιο σημαντικά φαινόμενα και πλανητικές κινήσεις μέχρι το τέλος του 2021.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό (28/09/2021 – 17/10/2021)

Δεν προσφέρεται για επαγγελματικές εκκινήσεις, για υπογραφές συμφωνιών ή συμβολαίων, ενώ στα επαγγελματικά ραντεβού και ταξίδια θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί, αφού υπάρχουν λεπτομέρειες που μερικές φορές ξεφεύγουν από την αντίληψή μας και δημιουργούν καθυστερήσεις, αναβολές ή και ακυρώσεις. Προσοχή χρειάζεται και σε νομικά θέματα ή σε δικαστήρια αυτές τις 20 ημέρες. Στην περίοδο του ανάδρομου Ερμή μπορούμε όμως να επαναπροσδιορίσουμε καταστάσεις, να ανατρέξουμε σε ξεχασμένες υποθέσεις, να απαλλαχθούμε οριστικά από προβληματικές εργασίες ή και να διακόψουμε κάποια συνεργασία, αφού κρίνουμε μετά από ενδελεχή εξέταση ότι δεν μας παρέχει πλέον αυτά που προσδοκάμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν επιστρέψουμε σε μια δουλειά που ήμασταν και παλιά. Επίσης, αν πρέπει να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι μπορεί στην πορεία κάτι να αλλάξει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αλλάξει για κακό. Το σύνηθες είναι η αστάθεια.

Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω (20/12/2021 – 28/01/2022)

Σαφώς θα επηρεάσει τον κόσμο της εργασίας, αλλά και των οικονομικών, καθώς η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη σε ένα ζώδιο που σχετίζεται με τη δουλειά. Τα δεδομένα αλλάζουν. Στο διάστημα αυτό καλό είναι να μην δεσμευτείτε παίρνοντας δάνεια, να μην πάρετε οικονομικά ρίσκα. Προσφέρεται για να επανεξετάσετε συνεργασίες, αλλά και την οικονομική σας διαχείριση. Επειδή η φάση της σκιάς της ανάδρομης Αφροδίτης θα ξεκινήσει νωρίτερα (από τις 17/11), καλό είναι να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω από τα μέσα Νοεμβρίου κι έπειτα.

Σεληνιακή έκλειψη στις 19/11/2021

Αυτή η έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου θα επηρεάσει περισσότερο τα οικονομικά θέματα και μπορεί να βάλλει τη σταθερότητα τους φέρνοντας ανατροπές. Σαφώς και δεν προσφέρεται για επαγγελματικές εκκινήσεις, αλλά μόνο αν θέλουμε να διακόψουμε ή να κάνουμε αλλαγές μέσα στο ήδη υπάρχον πλαίσιο δουλειάς. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι των τελευταίων ημερών καλό είναι να αποφύγετε τα οικονομικά ρίσκα.

Ηλιακή έκλειψη στις 04/12/2021

Μια ηλιακή έκλειψη είναι πάντα και Νέα Σελήνη και δίνει τη δυνατότητα νέων εκκινήσεων. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες του δευτέρου δεκαήμερου θα έχουν τάση για αλλαγές και νέα ξεκινήματα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς στους τομείς της εργασίας και των οικονομικών για τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Φίλοι, συνεργάτες, συνέργειες και ομαδική δουλειά εξακολουθούν να ευνοούνται στο τελευταίο τρίμηνο του 2021. Γενικότερα, φαίνεται πως η σωστή ομάδα με την οποία θα συνεργαστείτε είναι ένα από τα μυστικά επιτυχίας για το τέλος της χρονιάς. Οι συνεργασίες θα μπουν στο μικροσκόπιο από τις 14/9 και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Είναι η περίοδος για να δείτε τι πρέπει να αλλάξετε και να εξετάσετε ακόμη τις αντοχές κάποιων συνεργασιών. Κοντά στις 6/10 με τη νέα Σελήνη στον Ζυγό και στις 20/10 με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας θα προβληματιστείτε περισσότερο. Η Αφροδίτη θα περάσει στον Αιγόκερω στον τομέα της καριέρας στις 5/11, βοηθώντας να γίνετε πιο ορατοί στον χώρο της εργασίας σας, αλλά μπορεί να δημιουργηθούν και κάποια παρατράγουδα με ανωτέρους, προϊσταμένους ή πελάτες την περίοδο της ανάδρομης πορείας της, κυρίως τον Δεκέμβριο. Και μολονότι το χρήμα είναι για να κυκλοφορεί, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, διότι το τελευταίο δίμηνο θα είναι πολυέξοδο. Αποφύγετε οικονομικά ρίσκα μετά τις 17/11 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Θα πρέπει να είστε πιο συντηρητικοί μέχρι τότε. Νέα δεδομένα και ενάρξεις στο ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς.

ΤΑΥΡΟΣ

Τα επαγγελματικά θα εξακολουθήσουν να είναι ο κύριος τομέας αυτής της χρονιάς μέχρι το τέλος της. Οι γεννημένοι αρχές Μαΐου θα έχετε μεγαλύτερη πίεση ως το τέλος της χρονιάς, αφού δέχεστε την επιρροή του Κρόνου και του Ουρανού που φέρνει αλλαγές. Κάποιες μπορεί εσείς οι ίδιοι να τις επιδιώξετε και κάποιες φαίνεται ότι επιβάλλονται από τις συνθήκες. Εξελίξεις μπορεί να έχετε στις 6/10 σε επίπεδο δουλειάς, συνεργατών, αλλά και με την Πανσέληνο στις 20/10. Νέα ξεκινήματα μπορεί να προκύψουν τον Νοέμβριο με τη Νέα Σελήνη στις 4/11 απέναντι από τον Ουρανό στο ζώδιο σας. Μπορεί αυτό να αφορά μια νέα συνεργασία ή το τέλος μιας δουλειάς και την εκκίνηση μιας καινούριας. Όποιο κι αν είναι το σενάριο θα έχει την αίσθηση του ξαφνικού και απρόοπτου. Στις 19/11 έχουμε την πρώτη έκλειψη -από μια σειρά εκλείψεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια- στο δικό σας ζώδιο και το απέναντι του Σκορπιού. Για τους γεννημένους στο τέλος του ζωδίου μπορεί να δείξει το τέλος μιας συνεργασίας αυτή η έκλειψη. Προσεκτικοί στα οικονομικά κι αρκετά συντηρητικοί θα πρέπει να είστε τον Δεκέμβριο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι τελευταίοι μήνες του 2021, θα δώσουν πολλές ευκαιρίες ανάκαμψης, αλλά και επέκτασης των οριζόντων σας, αφού ο Δίας από τον Υδροχόο εξακολουθεί να υποστηρίζει τα σχέδια σας. Ακόμη κι ο ανάδρομος Ερμής δεν βάζει φρένο στα σχέδια σας τον Οκτώβριο. Τα επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς. Οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο μπορεί να έχετε μια ξαφνική επαγγελματική αλλαγή κοντά στις 4/11, με τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό σε αντίθεση με Ουρανό. Οι γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου μπορεί να φτάσετε στο τέλος μιας συνεργασίας ή μπορεί να έχετε μια ραγδαία αλλαγή, είτε στο αντικείμενο της δουλειάς είτε ακόμη και σε άτομα από τον χώρο εργασίας, με την έκλειψη στις 19/11. Η έκλειψη στις 4/12 μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα συνεργασία, αν έχετε γενέθλια στις αρχές Ιουνίου. Τα οικονομικά θα είναι ένας τομέας που θα τραβήξει την προσοχή σας. Όμως η διαχείριση σας πρέπει να είναι σούπερ συντηρητική. Αν σας οφείλονταν χρήματα, μπορεί να τα πάρετε πίσω με την ανάδρομη Αφροδίτη στο τέλος Δεκεμβρίου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Οκτώβριος θα είναι μήνας αναθεωρήσεων και πολλών συζητήσεων, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχει τη δυναμική που θα επιθυμούσατε. Βλέπετε είναι ανάδρομος κι ο Ερμής. Παρόλα αυτά, τα επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα με την Πανσέληνο στον Κριό στις 20/10, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου. Εκεί μπορεί να έχετε μια αλλαγή ή μια εξέλιξη σε ένα επαγγελματικό ζήτημα. Ο πιο σημαντικός μήνας για τα επαγγελματικά και τις συνεργασίες σας θα είναι ο Δεκέμβριος. Η έκλειψη στις 4/12, μπορεί να δώσει ώθηση στο να βρείτε μια δουλειά ή να μπείτε σε μια νέα συνεργασία. Με την Αφροδίτη απέναντι σας στον Αιγόκερω, οι συνεργασίες θα είναι προτεραιότητα από τις 5/11 μέχρι τις 5/3 κι εκεί μπορεί να συναντήσετε και τα πιο απίθανα σενάρια. Συνεργασίες που θα περάσουν από κρίση, νέες και ενθουσιώδεις συνεργασίες, αλλά και δυσκολίες -κυρίως από τις 20/12 μέχρι τις 28/1- λόγω ανάδρομης Αφροδίτης. Τα οικονομικά χρειάζονται καλύτερη διαχείριση σε επίπεδο επενδύσεων, χρεών, οφειλών, κλπ. Βάλτε τα σε μια τάξη για να γλιτώσετε τα παρατράγουδα.

ΛΕΩΝ

Η πορεία των επαγγελματικών σας θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021. Φυσικά με Ουρανό και Κρόνο να σας πολιορκούν τίποτε δεν σταθεροποιείται, οπότε καλύτερα να βγάλετε αυτό το σενάριο από το μυαλό σας. Σε γενικές γραμμές ο Οκτώβριος δεν θα είναι πιεστικός μήνας. Τα ζόρια αρχίζουν από τον Νοέμβριο, καθώς τόσο η Νέα σελήνη στις 4/11 όσο και η Πανσέληνος-έκλειψη στις 19/11 αφορούν στον άξονα καριέρας-οικογένειας. Έτσι, μπορεί να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα ή να φτάσει και το τέλος μιας δραστηριότητας. Τα επαγγελματικά θα σας απασχολήσουν και σε επίπεδο καθημερινότητας της δουλειάς σας με την παρουσία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω από τις 5/11. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης, από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, προσέξτε σχέσεις με συνεργάτες, προϊσταμένους και υφισταμένους. Μπορεί να ξανασυναντήσετε άτομα που έπαιξαν ρόλο στο παρελθόν, μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις το διάστημα αυτό. Προσεκτικά και στα οικονομικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα επαγγελματικά σας εξακολουθούν να έχουν την προστασία του Δία από τον Υδροχόο μέχρι το τέλος της χρονιάς και δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 6/10 μπορεί να σας βρει να συζητάτε μια νέα επαγγελματική ή οικονομική πρόταση, αλλά πάρτε τον χρόνο σας και δείτε τα πάντα στη λεπτομέρεια τους. Χρειάζεται να είστε υπομονετικοί, καθώς με τον ανάδρομο κυβερνήτη σας Ερμή πιθανώς να μην βλέπετε τώρα κάποιες λεπτομέρειες. Μια ξαφνική πρόταση στις 4/11 και μάλιστα σε ένα ίσως τελείως διαφορετικό μοτίβο δουλειάς μπορεί να σας απασχολήσει τον Νοέμβριο, ο οποίος ευνοεί και τις σπουδές, το διαδίκτυο, τις εκδόσεις, τα ΜΜΕ. Αν κάνατε ένα νέο ξεκίνημα τον Σεπτέμβριο, η έκλειψη στις 4/12 θα δείξει προς τα πού θα πάει το πράγμα και αν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές. Οικονομικά ευνοήστε από την Αφροδίτη που θα παραμείνει για 4 ολόκληρους μήνες στον Αιγόκερω.

ΖΥΓΟΣ

Το διάστημα από τις 15/9 μέχρι τις 31/10 θα είναι υπέρ το δέον κουραστικό κι απαιτητικό, μολονότι θα είστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι με τον Άρη στο ζώδιο σας. Όμως, ταυτόχρονα θα υπάρχει κι ένας ανάδρομος Ερμής που χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες, για να μην κάνετε λάθη και για να μην παρεξηγηθείτε. Αν υπήρχε ένα νέο ξεκίνημα ή κάνατε κάποιες διαπραγματεύσεις, αν ξεκινήσατε διάφορες ασχολίες το διάστημα από τις 20/5 μέχρι τις 6/7, ίσως τώρα πρέπει να κάνετε διορθωτικές κινήσεις ή μπορεί να βγουν τα κακώς κείμενα στην επιφάνεια. Θα χρειαστεί να είστε ψύχραιμοι με τη Νέα Σελήνη στις 6/10, μολονότι μπορεί να προκύψει μια νέα πρόταση εκεί κοντά. Μελετήστε τη σωστά και μην βιάζεστε. Πίεση θα έχετε και στις 20/10 με την Πανσέληνο στον Κριό. Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι μήνες με έμφαση στο χρήμα και θα σας δοθούν ευκαιρίες να έχετε κάποιο νέο εισόδημα. Όμως, προσέξετε τα έξοδα σας και φανείτε συντηρητικοί με δάνεια. Το σπίτι ή η οικογένεια ή μια επένδυση σας σε ακίνητα μπορεί να δημιουργήσει στενέματα στην τσέπη σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το πιο απαιτητικό διάστημα για σας αγαπητοί μου Σκορπιοί θα είναι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος. Όχι ότι νωρίτερα σας στρώνεται κάποιο κόκκινο χαλί, αφού θα έχετε αρκετές έγνοιες για τα επαγγελματικά σας θέματα. Η πίεση όμως θα είναι εσωτερική και πιθανώς όχι ορατή για τους υπόλοιπους. Εξελίξεις στη δουλειά, αν είστε γεννημένοι τέλος του ζωδίου, θα έχετε κοντά στις 20/10 με την Πανσέληνο στον Κριό. Η απαιτητική Νέα Σελήνη στα γενέθλια σας στις 4/11, μπορεί να φέρει μια ξαφνική συνεργασία ή μια νέα δουλειά, που πιθανώς όμως μπορεί να έπεται μιας ανατροπής ή του τέλους μιας άλλης δουλειάς. Η έκλειψη στις 19/11 αφορά τους γεννημένους στο τέλος του ζωδίου και πιθανώς να κλείνει έναν κύκλο εργασιών ή μια απασχόληση. Μην απογοητεύεστε όμως, διότι κάτι καινούριο θα έρθει πιθανώς από τον Δεκέμβριο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα επαγγελματικά είναι προτεραιότητα όλης της χρονιάς, όπως και τα οικονομικά σας. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όμως φαίνεται ότι κυλάνε αρκετά πιο ανέφελα, αλλά και χωρίς σπουδαίες εξελίξεις. Πολύ πιο απαιτητικό θα είναι το διάστημα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, καθώς από τη μια μπορεί να υπάρχει αρκετά μυστική ή παρασκηνιακή δράση κι από την άλλη οι εκλείψεις μπορεί να δημιουργήσουν αναταράξεις σε κάποιες συνεργασίες. Στις 4/11 μπορεί να αποκαλυφθεί μια κατάσταση σε επαγγελματικό επίπεδο ή μπορεί να υπάρχει μια αίσθηση αστάθειας και ρευστότητας στη δουλειά ή και κάποιες αλλαγές. Το ίδιο και με την έκλειψη στις 19/11. Θα ακολουθήσει και μια έκλειψη στο ζώδιο σας στις 4/12, η οποία θα κρίνει την πορεία κάποιων ξεκινημάτων που πιθανώς κάνατε τον Σεπτέμβριο. Αν είστε σε φάση αναζήτησης εργασίας με αυτή την έκλειψη εντατικοποιήστε την προσπάθεια. Τα οικονομικά θα είναι προτεραιότητα από τις 5/11 μέχρι τις 5/3, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Αιγόκερω. Σε αυτό το διάστημα θα σας δώσει ευκαιρίες για να έχετε νέα έσοδα, αλλά μπορεί στη φάση της ανάδρομης πορείας της (από τις 20/12 μέχρι τις 28/1) να έχετε απίστευτα έξοδα ή και καθυστερήσεις στις εισπράξεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα θέματα της καριέρας θα είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα σας αυτό το φθινόπωρο, καθώς από τις 15/9 μέχρι τις 30/10 ο Άρης θα βρίσκεται σε αυτό τον τομέα του ωροσκοπίου σας, κάνοντας σας πιο δυναμικούς, πιο φιλόδοξους, αλλά παράλληλα θα δημιουργεί και μεγαλύτερο ανταγωνισμό, απρόοπτα, τάση για νεύρα και εντάσεις με άτομα από το περιβάλλον της δουλειάς. Βλέπετε ταυτόχρονα θα είναι κι ο Ερμής ανάδρομος στον ίδιο τομέα, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ διπλωμάτες, κάπως υποχωρητικοί και να λειτουργείτε πυροσβεστικά. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 6/10, μπορεί να φέρει κάποιες ευκαιρίες για μια νέα δουλειά ή μια νέα καριέρα. Μελετήστε την προσεκτικά και μην βιαστείτε να πείτε ναι ή όχι. Ζητήστε και μια συμβουλή. Η έκλειψη της 4ης Δεκεμβρίου μπορεί να δημιουργήσει παρασκήνιο και δυσκολίες σε μια επαγγελματική συνεργασία. Ο Δεκέμβριος χρειάζεται προσοχή στα νώτα σας. Και καθώς θα είναι η Αφροδίτη ανάδρομη για μεγάλο διάστημα στο ζώδιο σας, δε θα είναι εύκολο να πάρετε με το μέρος σας ανθρώπους που έχετε κακοκαρδίσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μέχρι το τέλος της χρονιάς εξακολουθεί ο Δίας να σας παρέχει -ειδικά για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο- κάποια βοήθεια ώστε να πραγματοποιήσετε τα σχέδια σας. Όμως, το πλαίσιο των μηνών που ακολουθούν δεν είναι πολύ σταθερό. Ο Οκτώβριος είναι ένας πιο θετικός μήνας και παρά την ανάδρομη πορεία του Ερμή εσείς μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο. Τα απαιτητικά και δύσκολα ξεκινούν τον Νοέμβρη. Η Νέα Σελήνη στις 4/11 μπορεί να φέρει μια νέα επαγγελματική πρόταση και μάλιστα εντελώς απρόσμενη, ειδικά αν έχετε γεννηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Αν έχετε γενέθλια στο τέλος του ζωδίου, η έκλειψη στις 19/11 μπορεί να δείξει το τέλος ενός κύκλου εργασιών. Ο Δεκέμβριος θα φέρει όμως περισσότερη ελπίδα και θα βρεθούν άτομα φίλοι ή συνεργάτες που θα βοηθήσουν πιθανώς να βρείτε κάτι καινούριο.

ΙΧΘΥΕΣ

Ρευστό είναι το πλαίσιο του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς, καθώς έχουμε εκλείψεις και ανάδρομο Ερμή και Αφροδίτη. Παρόλα αυτά, για το δικό σας ζώδιο ή ωροσκόπο το απαιτητικό και πιεστικό διάστημα για τα επαγγελματικά σας δεν είναι άλλο από αυτό του Δεκεμβρίου, χωρίς απαραίτητα όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχετε μια κακή εξέλιξη. Η έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη στις 4/12 θα επηρεάσει τους γεννημένους αρχές του δευτέρου δεκαημέρου και μπορεί να δείξει αλλαγές και εξελίξεις στην καριέρα. Ο Δεκέμβριος θα είναι πιο πιεστικός και εξαιτίας της επιρροής του Άρη στον Τοξότη που ξεκινά την πορεία του στις 13/12. Έτσι, το τέλος του 2021 θα σημαδευτεί από πολύ απαιτητικά ωράρια και τρέξιμο προκειμένου να φέρετε εις πέρας τις πολλές υποχρεώσεις σας. Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να προσέξετε και τις σχέσεις σας με συνεργάτες, ειδικά αν υπάρχει κι ένα φιλικό υπόβαθρο σε αυτές τις σχέσεις.