Πώς αντιδρούν και πώς αντιμετωπίζουν τα 12 ζώδια τον χωρισμό

Πώς αντιδρούν και πώς αντιμετωπίζουν τα 12 ζώδια τον χωρισμό

Όπως κάθε ζώδιο ζει τον έρωτα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τον χωρισμό. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο επώδυνα για όλους…

ΚΡΙΟΣ

Το παράδοξο που συμβαίνει σ’ έναν Κριό την κρίσιμη ώρα του χωρισμού, είναι ότι μπορεί και μόνο στην ιδέα ότι δεν θα βλέπει πια τη σύντροφο του, να ξαναφουντώσει ο έρωτας του! Όπως όλα τα ζώδια της φωτιάς, έτσι και ο παρορμητικός Κριός, είναι γεννημένος για να δίνει μάχες. Δεν θα διστάσει αν χρειαστεί να κηρύξει πόλεμο και να δείξει την άλλη του πλευρά, αυτή του πολεμιστή. Θα υποκύψει σε δημόσιους διαπληκτισμούς, φωνές, μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα και έντονα ξεσπάσματα θυμού. Το μαρτύριο τελειώνει, όταν εντοπίσει τον καινούριο του ερωτικό στόχο. Πράγμα που συνήθως δεν αργεί να γίνει…

ΤΑΥΡΟΣ

Στους Ταύρους αρέσει να γκρινιάζουν και να εκτοξεύουν απειλές ότι θα φύγουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι διατεθειμένοι για κανέναν λόγο να ξεβολευτούν, όσο δυσαρεστημένοι κι αν είναι από τη σχέση. Αγαπάνε τη σταθερότητα και τη συνήθεια, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν βαρέως κάθε τέλος. Χωρίζουν με αργούς ρυθμούς και ποτέ ξαφνικά. Τις περισσότερες φορές προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να σώσουν την κατάσταση, φυσικά χωρίς να είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν κάποια από τις συνήθειες, που ίσως ενοχλεί την άλλη πλευρά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι δεν αντέχουν στη σκέψη ότι υπάρχει κάποιος που ίσως τους αντιπαθεί, οπότε προσπαθούν να ωραιοποιήσουν κάθε χωρισμό. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα καταπιέσουν την ανήσυχη φύση τους. Ένας χωρισμός για τους Διδύμους ισοδυναμεί με ουρλιαχτά, προσβολές, σαρκασμούς και δυνατά χτυπήματα πόρτας καθώς εγκαταλείπουν το σπίτι. Το καλό είναι ότι όλο αυτό κρατάει λίγο και ξεχνιέται εύκολα. Αν δεν μιλάμε για ιδιάζουσα περίπτωση, δεν θα τους πάρει πολύ να φορέσουν και πάλι το χαμόγελο της αυτοπεποίθησης και να προχωρήσουν μπροστά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν υπάρχει ένα ζώδιο που δεν τα πηγαίνει καλά με τους χωρισμούς, αυτό είναι ο Καρκίνος. Του είναι δύσκολο έτσι κι αλλιώς να αφήνει κάτι πίσω του, ό,τι κι αν είναι αυτό. Πόσο μάλλον τη σχέση του. Ο χωρισμός για το ζώδιο της Σελήνης συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε κλάματα, φωνές και έντονες σκηνές βγαλμένες από μελόδραμα. Ακόμη κι αν ξέρει ότι μία σχέση έχει τελειώσει, του είναι αδύνατο να ξεκόψει από τον άλλον και προτιμά να τον βασανίσει, παρά να τον παρατήσει. Δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια με τον/ην πρώην του, ακόμη κι αν έχει προχωρήσει στην επόμενη σχέση του.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες δεν θα μπορούσαν να μην ζουν τον χωρισμό στο μεγαλείο του, όπως και όλα άλλωστε στη ζωή τους. Ως το πλέον πληθωρικό ζώδιο που αγαπά το θέατρο και την υπερβολή, δεν ανέχονται να χωρίσουν ήρεμα και ειρηνικά. Θέλουν να ζήσουν το τέλος της σχέσης, εξίσου έντονα με την αρχή της. Τα σπασμένα βάζα και τα πρησμένα από το κλάμα μάτια αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση. Φυσικά ό,τι γίνεται θέλουν να είναι κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν αντέχουν να εκτίθενται προς τα έξω.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όπως όλα τα ζώδια της γης, έτσι και ο Παρθένος δύσκολα φεύγει από μία σχέση. Προτιμά να κάθεται, ακόμη κι αν χρειάζεται να ανέχεται τα πάνδεινα ή να κάνει τη ζωή του συντρόφου του ανυπόφορη. Αν πάλι το πάρει απόφαση να τελειώσει τη σχέση του, σπάνια θα μπει στη διαδικασία να κάνει σκηνή. Προτιμά να βγάλει τη λίστα με τα ελαττώματα και τα λάθη που έχει κάνει ο άλλος στην πορεία της σχέσης τους και να επιδοθεί στο αγαπημένο του χόμπι: την κριτική. Αμέσως μετά θα φύγει και μπορεί να μην ξαναδώσει ποτέ σημάδια ζωής.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός σπάνια θα κάνει την πρώτη κίνηση να χωρίσει, εκτός κι αν έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη. Ακόμη και στη δεύτερη περίπτωση όμως, θα προσπαθήσει να κρατήσει τα χαρτιά του μυστικά και να έχει όσο μπορεί τον άλλον μετέωρο. Αν τελικά έρθει το τέλος της σχέσης, υποφέρει μόνο στην περίπτωση που αντιληφθεί ότι ο άλλος έχει κάνει καινούρια σχέση, ενώ ο ίδιος παραμένει μόνος.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός πιστεύει ότι όταν έχει συνάψει ερωτική σχέση με κάποιον, του ανήκει για πάντα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μετά τον χωρισμό μπορεί να προσποιηθεί ότι ναι μεν έχει πει αντίο για πάντα, αλλά σίγουρα θα μηχανεύεται τρόπους να εμφανίζεται μπροστά στον πρώην του, προκειμένου να αποδείξει σε όλους ότι του ανήκει ακόμη. Η ανωτερότητα είναι μία έννοια, που δεν έχει καμία θέση όταν μιλάμε για τον χωρισμό ενός Σκορπιού.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας Τοξότης δεν ανέχεται με τίποτα να τον χωρίσουν με συνοπτικές διαδικασίες, διότι νιώθει ότι μειώνουν την αξία του. Επίσης, δεν αντέχει με τίποτα να υποτιμούν τη νοημοσύνη του και να του φέρονται άδικα. Αν αισθανθεί ότι τον εξαπατούν, δεν το ‘χει σε τίποτα να χωρίσει με τον πλέον επεισοδιακό και ενίοτε βίαιο τρόπο. Αν από την άλλη θελήσει ο ίδιος να δώσει τέλος σε μία σχέση, θα το κάνει μέσα σε πέντε λεπτά. Χωρίς πολλές κουβέντες, θα εξηγήσει στον άλλον την τεράστια ανάγκη που έχει για ελευθερία και θα πετάξει μακριά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως αγαπά τις σταράτες κουβέντες και την ειλικρινή συμπεριφορά και σε ό,τι αφορά τους χωρισμούς του. Μισεί τις εκρήξεις συναισθημάτων και τα μυξοκλάματα. Κάθε τόσο τα βάζει κάτω, μετράει τα υπέρ και τα κατά της σχέσης του και αν αποφασίσει ότι δεν τον ωφελεί πια, φεύγει με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα. Εκτιμά την ειλικρίνεια από την πλευρά του συντρόφου του, ακόμη και στο τέλος της σχέσης και θεωρεί τις παθιασμένες σκηνές αποχαιρετισμού χάσιμο χρόνου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος χωρίζει με τον πλέον εύκολο τρόπο, αφού στην πραγματικότητα δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι ήταν σε καμία σοβαρή σχέση! Δεν υποκύπτει σε συναισθηματισμούς, ούτε έχει στιγμές αδυναμίας. Αντιθέτως, με το που θα πει ή θα ακούσει το «αντίο» βγαίνει σε αναζήτηση της νέας περιπέτειας. Συνήθως, είναι εκείνος που φεύγει πρώτος από μία σχέση, αφού βαριέται εύκολα και προτιμά τις σύντομες περιπέτειες. Βέβαια, δεν θα πει όχι σε σύντομες σεξουαλικές συνευρέσεις με τον πρώην σύντροφο του και μετά τον χωρισμό.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες δεν αντέχουν με τίποτα τις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις, οπότε ο ευθύς και κοφτός τρόπος δεν είναι του γούστου τους όταν μιλάμε για χωρισμό. Προτιμούν να υπεκφεύγουν και να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, παρά να ακούσουν ή και να πουν ότι η σχέση τους έχει τελειώσει. Οι ίδιοι σπάνια τερματίζουν μια σχέση και το κάνουν εφόσον έχουν ήδη βρει μία άλλη ρομαντική στέγη να φωλιάσουν τη συναισθηματική και λίγο ανισόρροπη φύση τους.