Τι συμβολίζει ο Ήλιος στους Διδύμους

Τι συμβολίζει ο Ήλιος στους Διδύμους

Τι συμβολίζει ο Ήλιος  στους Διδύμους

Δίδυμοι: Ο Παραμυθάς, ο Δάσκαλος, ο Δημοσιογράφος, ο Μάρτυς

Το σύμβολο των Διδύμων

Τι είναι πραγματικά το σύμβολο των Διδύμων; Δύο αδέλφια; Δύο εραστές; Δύο πρόσωπα που είναι συνδεδεμένα αέναα και αμετάκλητα μεταξύ τους θαυμάζοντας το ένα το άλλο. Και τι κάνουν; Μιλάνε, ακούνε, ψάχνουν για στοιχεία, για πληροφορίες, για λύσεις, λύνουν παζλ και στη θέση τους δημιουργούν νέα παζλ, χιλιάδες παζλ σαν κονφετί. Αυτό είναι οι Δίδυμοι όπως πολύ εύστοχα περιγράφει ο αστρολόγος Steven Forrest.

Η λέξη κλειδί: Επικοινωνία

Όποιο βιβλίο αστρολογίας κι αν διαβάσετε, όποιον αστρολόγο κι αν ακούσετε, όταν φτάνουμε στο κεφάλαιο Δίδυμοι μια λέξη έρχεται αυτόματα στο νου: επικοινωνία. Σαφώς το να μιλήσουν και να ακούσουν τι έχουν να τους πουν οι άλλοι είναι η ραχοκοκαλιά του ζωδίου των Διδύμων. Αλλά για να τους κατανοήσεις πρέπει να πας πέρα από αυτό. Η βασική τους ικανότητα είναι η αντίληψη. Η αντίληψη του τρόπου που επικοινωνεί ο κόσμος, του τρόπου που βλέπουμε, που ακούμε, που μιλάμε, που μυρίζουμε, που νιώθουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Το να ακούει και να μιλά είναι απλώς ένα νήμα σε ένα τεράστιο υφαντό. Οι Δίδυμοι έχουν το ταλέντο της οξείας αντίληψης του περιβάλλοντος και της παρατηρητικότητας. Στο άρθρο μου τον προηγούμενο μήνα για τον Ταύρο είχαμε δει ότι η σταθερότητα είναι αυτό που κάνει τον Ταύρο ευτυχή και ασφαλή. Στους Διδύμους μιλάμε για τον ακριβώς αντίθετο χαρακτήρα. Οι Δίδυμοι χρειάζονται να είναι σε μια ατέρμονη κίνηση όλη μέρα. Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν να δουν και να μάθουν. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε αυτή τη ζωή. Όπως ένα παιδί που το πας στο λούνα παρκ ή στο παιχνιδάδικο και τρελαίνεται έτσι και οι Δίδυμοι τρέχουν προς τις εμπειρίες, άλλοτε με ενθουσιασμό, άλλοτε με μανία, άλλοτε χωρίς κανένα σχέδιο, πάντα όμως με απαράμιλλο στιλ. Το σημαντικό στη ζωή τους είναι να τα δουν όλα και να τα μάθουν όλα. Φυσικά αυτό δεν είναι εφικτό στη διάρκεια μιας ζωής, ακόμη κι αν μας χάριζε ο Θεός 500 χρόνια ζωής. Ακόμη κι αν μας έδινε βιονική όραση και ακοή ή τη νοημοσύνη ενός υπερσύγχρονου υπολογιστή ή την υπερκινητικότητα ενός παιδιού. Όμως το βασικό είναι να αρπάζει από τη ζωή όσα περισσότερα μπορεί. Να ανακαλύψει τα μυστικά του κόσμου, να μαζέψει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, να δει όσα μπορεί περισσότερα. Οι Δίδυμοι είναι αγχώδεις, καθώς οι «κεραίες» τους πιάνουν άπειρες πληροφορίες κάποιες φορές και άχρηστες μαζί. Μολονότι είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί, χρειάζονται και χρόνο με τον εαυτό τους να μαζέψουν τις σκέψεις τους και να ηρεμήσουν το μυαλό τους. Αν δεν το κάνουν, τότε ξυπνούν μέσα τους φοβίες και μεγαλύτερα άγχη.

Τα πολλά πρόσωπα των Διδύμων

Ένα από τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδουν και μάλιστα με αρνητικό τόνο είναι η «διπροσωπία». Εγώ θα έλεγα χωρίς κανενός είδους αρνητικού χρωματισμού της λέξης ότι οι Δίδυμοι είναι πολυπρόσωποι. Το δύο… είναι πολύ λίγο γι’ αυτούς! Ο Ήλιος στους Διδύμους είναι ένας χαμαιλέοντας που δυσκολεύεσαι να τον περιγράψεις, καθώς αλλάζει συνέχεια. Δεν τις φοβούνται τις αλλαγές άλλωστε, τις προκαλούν. Η προσαρμοστικότητα τους είναι παροιμιώδης. Ο κυβερνήτης πλανήτης τους είναι ο Ερμής. Ο αγγελιαφόρος των θεών. Αυτό είναι στην πραγματικότητα και οι Δίδυμοι. Οι άνθρωποι που ψάχνουν την πληροφορία, τη βρίσκουν και τη μεταδίδουν και στους άλλους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ακόμη και στον χώρο της τέχνης. Στις σχέσεις τους με τους φίλους τους είναι αφοσιωμένοι, όσο οι φίλοι τους βέβαια έχουν μαζί τους το σωστό νοητικό συντονισμό. Θέλουν και οι άλλοι να σκέφτονται γρήγορα όπως εκείνοι, να παίζουν με το μυαλό τους και όχι βέβαια να τους περιορίζουν.

Η σκοτεινή πλευρά των Διδύμων

Η σκοτεινή τους πλευρά έχει να κάνει με την αποστασιοποίηση από το συναίσθημα. Μπορεί να γίνουν χειριστικοί ή κουτσομπόληδες ή με αφέλεια να μοιραστούν τα μυστικά σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο αυτό μπορεί να σε πληγώσει. Πολλές φορές θα πάρουν την πληροφορία επιφανειακά χωρίς να ψάξουν σε βάθος, αφού ο στόχος και η χαρά τους είναι να τη μεταδώσουν. Έχουν μια γοητεία, παραμένοντας πάντα παιδιά όσο κι αν μεγαλώνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα με αυτό τον τρόπο κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ενηλίκων.

Η εποχή των Διδύμων

Η εποχή των Διδύμων κατά το 2024 εκτείνεται από τις 20/05/2024 από τις 15:59 το απόγευμα μέχρι τις 20/06/2024 στις 11:50 το βράδυ.  Αυτή είναι η περίοδος των γενεθλίων του ζωδίου, που από χρόνο σε χρόνο βέβαια διαφέρει. Σε αυτή την περίοδο οι συνθήκες είναι αρκετά ευμετάβλητες. Θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τα ΜΜΕ, τις μετακινήσεις, το εμπόριο, τα σχολεία και γενικά την εκπαίδευση μπορεί να μας απασχολήσουν ή να μας εκπλήξουν με ποικίλους τρόπους. Βέβαια την ίδια περίοδο θα έχουμε παραπληροφόρηση, αρκετές ψευδείς ειδήσεις,  φήμες και κουτσομπολιά. Βέβαια φέτος στο ζώδιο των Διδύμων στη μεγαλύτερη διάρκεια της πορείας του θα συμπορεύονται και η Αφροδίτη από τις 23/05/2024 μέχρι τις 17/06/2024 και ο Δίας από τις 26/05/2024 και για ένα ολόκληρο χρόνο. Αυτό είναι μια θετική αστρολογική συγκυρία κι αν δεν υπήρχαν στη γωνία ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς που κάποια στιγμή θα κοντραριστούν μαζί τους οι πλανήτες από τους Διδύμους θα ήταν ένα ατέλειωτο πάρτι η πορεία του Ήλιου στους Διδύμους. Πιο επιρρεπή σε αλλαγές, απρόοπτα θετικά και αρνητικά και σε αστάθεια θα είναι και τα 4 μεταβλητά ζώδια, δηλαδή οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθύες.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά

ΚΡΙΟΣ

Μια πιο ενθουσιώδης, εξωστρεφής, επικοινωνιακή περίοδος ξεκινά για το δικό σας ζώδιο που θα διαρκέσει μέχρι τις 20/06. Η εποχή των Διδύμων σας βρίσκει σε μια φρενίτιδα από πλευράς ρυθμών, με πολλές επαφές, συναντήσεις για επαγγελματικά θέματα, συσκέψεις, μετακινήσεις, διαπραγματεύσεις, εμπορικές δοσοληψίες, αγορές μέσων επικοινωνίας ή μεταφορικών μέσων. Από την άλλη, μπορεί να έχετε πολλές επαφές με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες. Να ακούσετε διαφορετικές γνώμες, απόψεις, εμπειρίες και φυσικά επειδή οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται να εκμεταλλευτείτε τον κοινωνικό χαρακτήρα αυτής της εποχής που ταιριάζει ιδιαίτερα στο ζώδιο σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Τα γενέθλια σας έφτασαν στο τέλος τους και τώρα είναι η στιγμή να συγκεντρωθείτε στα πρακτικά θέματα της δουλειάς, των σχέσεων, των οικονομικών. Πρέπει να δείτε τι είναι σημαντικό για σας και να βάλετε προτεραιότητες, δίνοντας την ενέργεια σας σε αυτά που είναι πραγματικά ουσιώδη. Είναι μια καλή περίοδος για να κάνετε τροποποιήσεις, αλλαγές και οτιδήποτε χρειάζεται για να είστε πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά, αλλά να εστιάσετε και στην αύξηση των κερδών σας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχετε και μια νέα πρόταση που να έχει κι ένα ιδιαίτερα θετικό οικονομικό όφελος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ξεκινά η εποχή σας αγαπητοί μου Δίδυμοι. Τα γενέθλια σας, η προσωπική σας Πρωτοχρονιά. Είναι η στιγμή να κάνετε τους απολογισμούς σας, να πάρετε τις αποφάσεις σας και να δείτε τι καινούριο θέλετε να υλοποιήσετε στην καινούρια γενέθλια χρονιά σας. Είναι μια νέα δουλειά; Μια νέα σχέση; Θέλετε να γίνετε πιο γνωστοί στον κλάδο που δραστηριοποιείστε; Να ανοίξουν οι δουλειές σας και να επεκταθείτε; Ή να πάρετε ένα πτυχίο; Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, η καινούρια γενέθλια χρονιά σας που θα βρει από τις 26/05 και τον Δία στο ζώδιο σας υπόσχεται να σας βοηθήσει να τον υλοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Το σημαντικό είναι να πάρετε την απόφαση και να θέσετε τους σωστούς στόχους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πάντα κάθε χρόνο όταν ξεκινά η εποχή των Διδύμων, λίγο πριν αρχίσουν τα δικά σας γενέθλια, ξεκινά μια πιο εσωτερική, εσωστρεφής και μοναχική περίοδος για σας. Σε αυτό το διάστημα το σύμπαν σας καλεί να ηρεμήσετε λίγο, να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας και τις προσωπικές σας επιδιώξεις, να ασχοληθείτε με την υγεία σας σωματική και πνευματική, να ξεκουραστείτε και φυσικά να κάνετε τους απολογισμούς σας για τη χρονιά που φεύγει, κοιτάζοντας όχι μόνο τα δύσκολα, αλλά και όλα αυτά που καταφέρατε για να φτάσετε εδώ. Δεν είναι μια περίοδος που πρέπει να πιέσετε τα πράγματα, απλά να απολαύσετε τη διαδρομή της ζωής σας. Από την άλλη είναι μια περίοδος με μεγαλύτερο παρασκήνιο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και με έμφαση στα θέματα της φυσικής σας κατάστασης.

ΛΕΩΝ

Η εποχή των Διδύμων σημαίνει πάντα μια καλύτερη περίοδο για σας, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και με έμφαση στις σχέσεις σας, κυρίως τις φιλικές, αλλά και τους νέους στόχους σας. Σε ένα δύσβατο τοπίο που υπάρχουν αρκετά πράγματα που σας απασχολούν και δοκιμάζουν τις αντοχές σας καθημερινά, το να έχετε μια θετική επιρροή από τον Ήλιο στους Διδύμους μόνο καλό μπορεί να είναι. Οι Δίδυμοι είναι για σας το ζώδιο που κυβερνά τους φίλους, τις κοινωνικές σας επαφές, τον κύκλο σας, τις ομάδες στις οποίες δραστηριοποιείστε, τους ανθρώπους που έχετε κοινές αντιλήψεις, ιδέες, απόψεις, στόχους. Στην πορεία του θα συμπορευθεί μετά τις 26/5 με τον Δία στο ίδιο ζώδιο κι αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ευκαιρίες να κάνετε σημαντικές γνωριμίες και νέους φίλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η εποχή των Διδύμων είναι πάντα μια εποχή που εστιάζετε στους επαγγελματικούς σας στόχους, στα θέματα της καριέρας και που φυσικά κουράζεστε περισσότερο προκειμένου να υλοποιήσετε τους φιλόδοξους στόχους σας. Είναι μια περίοδος που σας βλέπουν περισσότερα μάτια κι αυτό σημαίνει ότι θα ακούσετε και πολλές γνώμες και απόψεις για τον τρόπο που κάνετε τη δουλειά σας. Αν λοιπόν έχετε μια καλή απόδοση, αυτό σημαίνει ότι θα ακούσετε και καλά λόγια, αλλά πιθανώς έχετε και την ευκαιρία μια προαγωγής. Μάλιστα μπορεί για τους γεννημένους αρχές του ζωδίου να υπάρχει μια αλλαγή πόστου στη δουλειά ή να έχετε δυο διαφορετικές προτάσεις που θα σας βάλουν σε δίλλημα για να επιλέξετε την πιο σωστή.

ΖΥΓΟΣ

Το ζώδιο των Διδύμων είναι ένα φιλικό προς το δικό σας αέρινο ζώδιο και όταν έρχεται η εποχή του, πάντα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γίνεστε πιο τολμηροί και πιο αποφασιστικοί ψάχνοντας την επόμενη περιπέτεια σας ή το επόμενο ταξίδι. Το να αλλάξετε παραστάσεις είτε πηγαίνοντας σε μια άλλη χώρα, μια άλλη πόλη ή ακόμη και στο νεοφερμένο καφέ ή εστιατόριο της πόλης σας, είναι κάτι που σας ενθουσιάζει αυτή την περίοδο. Το ίδιο και το να αποκτήσετε νέες γνώσεις, να ψάξετε τι καινούριο θα σπουδάσετε ή πώς θα ακονίσετε τις ικανότητες και το μυαλό σας. Νέοι άνθρωποι θα μπουν πιο εύκολα στη ζωή σας και μολονότι ως μεταβλητό το ζώδιο των Διδύμων δεν υπόσχεται ότι θα μείνουν για πάντα, σίγουρα υπόσχεται ότι έχουν να σας διδάξουν κάτι καινούριο όχι μόνο για τον κόσμο, αλλά και για σας τους ίδιους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το ζώδιο των Διδύμων δεν είναι ιδιαίτερα συμβατό με την υδάτινη και συναισθηματική φύση σας, όμως πάντα είναι ένα ζώδιο που σας συγκινεί και σας ενθουσιάζει με την ενέργειά του. Για σας τους Σκορπιούς η περίοδος των Διδύμων συνδέεται με θέματα που αφορούν στα οικονομικά, αλλά και την ερωτική σας ζωή και για να είμαι πιο ακριβής, τα βαθιά σας συναισθήματα στις σχέσεις. Από τώρα μέχρι τις 20/06 θα εξετάσετε προσεκτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στις οικονομικές σας συναλλαγές, οτιδήποτε σχετίζεται με χρέη, κάρτες, οφειλές, κληρονομιές, επενδύσεις, ασφάλειες, προσδοκώντας να κλείσετε «τρύπες» και να βρεθείτε με κέρδη. Από την άλλη, είναι μια περίοδος εμβάθυνσης στις προσωπικές σχέσεις και στις νέες γνωριμίες με ερωτικό-σεξουαλικό χαρακτήρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Δίδυμοι είναι το απέναντι ζώδιο από το δικό σας και η αλήθεια είναι ότι μοιράζεστε αρκετά κοινά μαζί του. Όταν έρχεται η εποχή των Διδύμων για σας αυτό σημαίνει «σχέσεις». Είτε πρόκειται για τις προσωπικές σας σχέσεις είτε για τις επαγγελματικές. Και πράγματι μέχρι τις 20/06 κάποιοι από σας μπορεί να μπείτε σε μια νέα σχέση, μπορεί να κάνετε έναν στενό φίλο, να μπείτε σε μια νέα συνεργασία. Οι προτάσεις θα είναι αρκετές. Με κάποιο τρόπο οι άλλοι στη ζωή σας θα σας απασχολήσουν δεόντως αυτό το διάστημα, στο οποίο θα νιώθετε ότι πολλά εξαρτώνται από εκείνους κι όχι από σας. Το στοίχημα της περιόδου των Διδύμων που είναι πιο εξωστρεφής, είναι να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο εγώ και το εμείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η δουλειά, οι καθημερινές σας υποχρεώσεις και ευθύνες στο σπίτι και την οικογένεια, οι σπουδές ή ό,τι άλλο κάνετε καθημερινά και του αφιερώνετε πολύτιμο χρόνο, θα σας απασχολήσουν περισσότερο αυτή τη περίοδο. Σε γενικές γραμμές, θα έχετε μια πιο κοπιαστική καθημερινότητα με χιλιάδες πράγματα να ασχοληθείτε κάθε της στιγμή. Από την άλλη, είναι μια περίοδος που πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης, κάνοντας έναν έλεγχο υγείας ή υιοθετώντας πιο υγιεινή διατροφή και κάποιες  ώρες εκγύμνασης σε εβδομαδιαία βάση. Στα θέματα της δουλειάς μπορεί να γίνετε πιο παραγωγικοί και να έχετε επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις και μάλιστα κάποια από αυτές μπορεί να σας βάλει σε δίλλημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ήλιος περνά σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας τους Διδύμους, μέσα στον τομέα του ηλιακού σας ωροσκοπίου που κυβερνά την ερωτική σας ζωή, το σεξ, τη διασκέδαση, τα χόμπι, τα σπορ, τη φήμη, τα παιδιά. Κι αν μη τι άλλο, αυτό είναι πάντα καλά νέα για το ζώδιο σας που έχει ανάγκη να χαλαρώσει. Ένας νέος κόσμος εμπειριών ανοίγεται μπροστά σας και περιμένει να τον ανακαλύψετε. Αν είστε μόνες-οι μπορεί να προκύψουν φλερτ, να έχετε πιο όμορφες στιγμές με τους φίλους, τα παιδιά σας αν είστε γονείς και γενικά θα αυξηθούν οι ευκαιρίες να διασκεδάσετε με την καρδιά σας. Θα είναι μια ευχάριστη επιρροή μέσα σε ένα αρκετά κουραστικό πλαίσιο των τελευταίων εβδομάδων.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Αντίθετα με την εξωστρεφή κι ενθουσιώδη φύση των Διδύμων που περνά ο Ήλιος, για το δικό σας ζώδιο είναι μια περίοδος με έμφαση κυρίως στο σπίτι, την οικογένεια και είναι πιο εσωστρεφής. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι αρνητικό, απλώς η εποχή των Διδύμων σας καλεί να δώσετε την προσοχή και την ενέργεια σας στο σπίτι σας, να περάσετε χρόνο με την οικογένεια ή τον σύντροφό σας, να συνδεθείτε με τις ρίζες σας και να εστιάσετε στο παρελθόν. Είναι μια περίοδος που χρειάζεται να ξεκουράζεστε πιο πολύ για φορτίσετε τις μπαταρίες σας, αλλά και να περιποιηθείτε το περιβάλλον του σπιτιού σας. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει και την απόφαση για μια μετακόμιση.