Τα 5 πιο ώριμα και αξιόπιστα ζώδια

Τα 5 πιο ώριμα και αξιόπιστα ζώδια

Τα 5 πιο ώριμα και αξιόπιστα ζώδια

Η ωριμότητα, αν και θέλει χρόνο να αποκτηθεί, δεν έρχεται πάντα με την ηλικία. Στην πραγματικότητα, συνεπάγεται ένα είδος συναισθηματικής και διανοητικής πολυπλοκότητας, σε μία προηγμένη ή ανεπτυγμένη μορφή ή κατάσταση. Κάποια ζώδια διαθέτουν έμφυτες τάσεις που μπορεί να τους οδηγήσουν εκεί πιο γρήγορα από κάποια άλλα. Ας δούμε ποιες είναι αυτές, σε ποια ζώδια υπάρχουν και ποια χαρακτηριστικά τους τα βοηθούν στο να είναι αξιόπιστα και συγκροτημένα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι η ενσάρκωση της ωριμότητας

Ως ένα ζώδιο της γης, οι Αιγόκεροι μπαίνουν στην κατηγόρια αυτών που η υψηλού επιπέδου αίσθηση ευθύνης μπορεί να εντυπωσιάσει τον οποιονδήποτε. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν, γι’ αυτό απλώς σκύβουν το κεφάλι, προσηλώνονται στη δουλειά, και συνεχίζουν έτσι μέχρι να ολοκληρώσουν ό,τι άρχισαν. Ενώ άλλα ζώδια είναι πιθανό να επηρεαστούν από την επιθυμία ή την έλλειψη επιμονής, οι Αιγόκεροι είναι έτοιμοι να κάνουν κάθε απαιτούμενη θυσία. Βλέπουν μόνο τον στόχο και, ως επιτυχημένο ζώδιο, καρπώνονται τελικά και τις ανταμοιβές. Διατηρούν τη διανοητική ικανότητα που μπορεί να διαχειριστεί και να αντέξει οποιοδήποτε συναισθηματικό φορτίο και δεν κλαίγονται ούτε βαρυγκωμούν. Ακόμα κι αν κάτι τους έχει ενοχλήσει, δεν θα παραπονεθούν ποτέ για αυτό και θα το αντιμετωπίσουν με τον πιο αυτάρκη και ώριμο τρόπο. Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι κρατούν στην άκρη τα προβλήματά τους και είναι καλοί ακροατές όταν πρόκειται να συμπαρασταθούν σε άλλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάνει σωστές επιλογές

Αυτό το υπομονετικό και έξυπνο ζώδιο είναι πάντα έτοιμο να παίξει τον ρόλο που κανείς άλλος δεν θέλει. Παρόλο που οι Παρθένοι βλέπουν τη ζωή και τους ανθρώπους με κάπως επικριτικό βλέμμα, είναι πολύ προσεκτικοί άνθρωποι και πάντα έτοιμοι να βάλουν τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές τους. Αυτό είναι ενδεικτικό για το πόσο υπεύθυνοι, δοτικοί, σταθεροί και συντεταγμένοι άνθρωποι είναι. Μπορείτε να βασιστείτε σε έναν Παρθένο ο οποίος έχει την έμφυτη ικανότητα να διαχειριστεί κάθε είδους κατάσταση. Ο λόγος τους είναι δέσμευση, οπότε μπορείτε να περιμένετε να κάνουν αυτό που πρέπει όταν δώσουν μια υπόσχεση. Οι Παρθένοι ξέρουν ποιες είναι οι ελλείψεις τους και τις δουλεύουν συνεχώς, με στόχο την τελειότητα. Άλλωστε, ένα από τα βασικά στοιχεία της ωριμότητας είναι η διαρκής βελτίωση μαθαίνοντας από τα παρελθοντικά λάθη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι δυνητικά ο τέλειος ενήλικας

Αν και αυτό το ζώδιο διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά κυκλοθυμίας και εξάρτησης, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ώριμα ζώδια, διότι ενσαρκώνει με κάποιο τρόπο το μητρικό πρότυπο. Καθώς οι ίδιοι οι Καρκίνοι είναι επιρρεπείς σε κρίσεις ανασφάλειας, κατανοούν πώς λόγια και ενέργειες επηρεάζουν τους γύρω τους, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά. Αυτός είναι και ο λόγος που χειρίζονται τις ώριμες συζητήσεις σαν επαγγελματίες ψυχολόγοι! Αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα είναι αρκετά σοφά ώστε να μην εμπλέκονται σε συγκρούσεις σε γενικές γραμμές, αλλά όταν αυτές συμβαίνουν, τότε προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφορές πιο ώριμα, χωρίς να παίζουν παιχνίδια. Το τακτ τους και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποκαλύπτουν ευγενικά αλλά απενοχοποιημένα τα συναισθήματά τους, υποδηλώνει υψηλό βαθμό ωριμότητας, ιδιαίτερα συναισθηματικής.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι πάντα σταθερός και λογικός

Ο Ταύρος βρίσκεται στη λίστα της ωριμότητας, καθώς τα ζώδια της γης κυριαρχούν σε αυτό τον τομέα. Ενώ αυτό το ισχυρό ζώδιο μπορεί να είναι αρκετά ασυμβίβαστο σε ορισμένα θέματα, οι εκπρόσωποι του είναι γενικά πολύ ώριμοι άνθρωποι. Μέρος αυτού που τους κάνει τόσο πεισματάρηδες είναι ότι έχουν μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το ποιοι είναι και τι θέλουν. Όταν οι Ταύροι υποστηρίζουν αυτό στο οποίο πιστεύουν, χωρίς να επιβάλλουν τις απόψεις τους, είναι από τα πιο αξιόπιστα άτομα. Συνήθως είναι πάντα εκεί στα δύσκολα και όταν τους χρειάζονται. Ακόμη και όταν είναι νέοι φέρονται πάντα με συνετό, ώριμο και σοβαρό τρόπο για την ηλικία τους. Τα λόγια μπορεί να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά οι πράξεις σημαίνουν πολλά, και οι Ταύροι ξέρουν πώς να παραμένουν υπόλογοι στις δεσμεύσεις τους, αλλά και δυνατοί μπροστά στις αντιξοότητες.

ΖΥΓΟΣ

Κρίνει με σύνεση

Ως ένα από τα πιο «κοσμικά» και κάποιες φορές επιφανειακά ζώδια, θα ήταν αναληθές να πούμε ότι οι Ζυγοί είναι ώριμοι με όλη τη σημασία της λέξης. Με άλλα λόγια, η φυσική τους κλίση προς τη δικαιοσύνη και την ισότητα τούς δίνει έναν έμφυτο βαθμό ωριμότητας με διαφορετικούς τρόπους. Οι Ζυγοί δεν φοβούνται να πάρουν τη μη δημοφιλή θέση αν φαίνεται δίκαιη, και είναι πάντα πρόθυμοι να συμβιβαστούν αν αυτό σημαίνει ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι. Βλέπουν το δίκαιο και στις δύο πλευρές, δεν διστάζουν να υποστηρίξουν τον αδύναμο και οποιονδήποτε υποφέρει, και παίρνουν αβίαστα δύσκολες αλλά σωστές αποφάσεις. Όντας ένα από τα πιο εξισορροπητικά ζώδια, έχουν πάντα μια λογική στάση όταν όλοι παρασύρονται από τα συναισθήματά τους.