Σελήνη στους οίκους

Σελήνη στους οίκους

Σελήνη στους οίκους

Η Σελήνη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην αστρολογία, ίσης αξίας και σημασίας όσο και ο Ήλιος, δηλαδή αυτό που γνωρίζουμε κοινώς ως το ζώδιο μας. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό μας εαυτό. Κάποιοι τον δείχνουν προς τα έξω και κάποιοι επιλέγουν να τον κρατήσουν καλά κρυμμένο. Η Σελήνη δείχνει την ψυχή, τον συναισθηματικό μας κόσμο, είναι ο πιο προσωπικός μας δείκτης. Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η Σελήνη στο ωροσκόπιο μας είναι ο τομέας στον οποίο μπορεί να αλληλοεπιδρούμε περισσότερο, είμαστε πιο συναισθηματικοί στις αντιδράσεις μας, ψάχνουμε για ασφάλεια και φροντίδα ή την παρέχουμε στους άλλους. Δείχνει πώς αγαπάμε βαθιά και πώς θέλουμε οι άλλοι να μας αγαπούν. Είναι ο τομέας που αναζητάμε συναισθηματική ικανοποίηση και πληρότητα. Είναι ο τομέας επίσης στη ζωή μας που δείχνει αστάθεια, αλλαγές ή πολλά σκαμπανεβάσματα στις εμπειρίες μας. Είναι, επίσης, ο τομέας που νιώθουμε «σπίτι μας», χαλαρώνουμε, νιώθουμε οικεία με το περιβάλλον.

Για να βρείτε σε ποιον οίκο βρίσκεται η Σελήνη στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

Σελήνη στον 1ο οίκο

Εκφράζετε τα συναισθήματα σας άμεσα και δεν μπορείτε να τα κρύψετε, είτε πρόκειται για νεύρα και θυμό, είτε για τις ευαισθησίες και τη συμπόνια σας. Η πρώτη σας αντίδραση σε ό,τι συμβαίνει είναι συναισθηματική και δεν την φιλτράρετε προηγουμένως. Η ανεξαρτησία και η ελευθερία κινήσεων είναι βασικές προϋποθέσεις για να νιώσετε ασφάλεια και να εκφραστείτε πιο άνετα. Οι διαθέσεις σας μεταβάλλονται πολύ εύκολα και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται οι γύρω σας. Εξαιτίας της συναισθηματικής ευαισθησίας σας, έχετε την τάση να τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά και τις περισσότερες φορές αντιδράτε σπασμωδικά και παρορμητικά. Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να μπείτε στη θέση του άλλου και να έχετε στο μυαλό σας ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν εξίσου έντονα συναισθήματα με εσάς, ακόμα κι αν δεν τα εκφράζουν με τη δική σας ένταση. Φαινομενικά μπορεί να είστε πιο ήρεμοι από ότι είστε μέσα σας. Ωστόσο, πολύ συχνά τα συναισθήματα σας κατακλύζουν και δυσκολεύεστε να δείτε αντικειμενικά και λογικά τις καταστάσεις.

Σελήνη στον 2ο οίκο

Έχετε την ανάγκη να αισθάνεστε ασφαλείς, πρώτα από όλα σε οικονομικό και σε υλικό επίπεδο και μετά σε όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό και απεχθάνεστε να χρωστάτε σε κάποιον και προσπαθείτε να εξοφλείτε έγκαιρα τους λογαριασμούς σας και να τακτοποιείτε τις εκκρεμότητες και τις υποχρεώσεις σας. Ωστόσο, σας χαρακτηρίζει η αστάθεια και πολλές φορές μπορεί να ξοδεύετε αλόγιστα επάνω στην έξαψη της στιγμής, ιδιαίτερα όταν είστε αγχωμένοι και πιεσμένοι ψυχολογικά. Επιπλέον, έχετε την τάση να προσκολλάστε σε ανθρώπους και σε σχέσεις και να γίνεστε κτητικοί απέναντι τους όταν νιώθετε ανασφάλεια. Αναζητάτε την επιβεβαίωση και την αποδοχή των άλλων, αλλά θα πρέπει να αναπτύξετε αίσθημα αυτοεκτίμησης και να καταλάβετε τι αξίζετε, ανεξάρτητα από τους τρίτους και από τα υλικά σας αποκτήματα. Τα συναισθήματα σας δεν τα εκφράζετε άμεσα προς τα έξω, αλλά είστε πιο επιφυλακτικοί και διστακτικοί και πρέπει να νιώσετε απόλυτα ασφαλείς για να ανοιχτείτε.

Σελήνη στον 3ο οίκο

Εκλογικεύετε τα συναισθήματα σας περισσότερο από το να νιώθετε ουσιαστικά ή να τα αντιμετωπίζετε. Είστε αρκετά προσαρμοστικοί στις αλλαγές και χρειάζεστε εναλλαγές στις δραστηριότητες και στα ενδιαφέροντα σας. Οι απόψεις και οι ιδέες σας επίσης αλλάζουν συχνά και έχετε την τάση να επηρεάζεστε από τα ερεθίσματα γύρω σας, αλλά και τις γνώμες των άλλων. Πολλές φορές, δυσκολεύετε να ξεχωρίσετε τις δικές σας σκέψεις από τις σκέψεις και τους συλλογισμούς του κόσμου γύρω σας. Είστε άνετοι και ανοιχτοί όταν συζητάτε για τα συναισθήματα και τις βαθύτερες σκέψεις σας και με αυτό τον τρόπο βοηθάτε και τους άλλους να είναι άνετοι μαζί σας και να σας εκμυστηρεύονται τα προσωπικά τους. Έχετε την αίσθηση ότι έχετε αντικειμενική κρίση και ότι είστε λογικοί, αλλά στην πραγματικότητα, ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα επηρεάζεται από τις διαθέσεις σας και τις ευαισθησίες σας. Εάν δηλαδή έχετε θετική διάθεση, τότε όλα θα τα ερμηνεύετε ως θετικά. Αν αισθάνεστε πιο ευάλωτοι, την ίδια κατάσταση θα την ερμηνεύσετε διαφορετικά. Διαθέτετε φαντασία και καλή μνήμη και θεωρείτε ότι η γνώση είναι δύναμη. Στην πραγματικότητα, η γνώση και οι πληροφορίες σας δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας.

Σελήνη στον 4ο οίκο

Έχετε μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με την οικογένεια, τις ρίζες και το παρελθόν σας. Δυσκολεύεστε να αποδεσμευτείτε από τις συνήθειες σας και τους ρόλους που μάθατε να αναλαμβάνετε ως παιδί. Αναζητάτε τη στοργή και την προστασία από τους ανθρώπους που είναι κοντά σας και η βασική σας ανάγκη για να αισθάνεστε ασφαλείς είναι να ανήκετε σε μια οικογένεια, σε ένα δίκτυο ανθρώπων που θα νιώθετε προστατευμένοι και ήρεμοι. Δεν αποκλείεται να περιπλανιέστε όλη σας τη ζωή με σκοπό να ψάχνετε την κατάσταση ή το άτομο που θα σας προσφέρει το βαθύ συναίσθημα και την ασφάλεια που χρειάζεστε. Το σπίτι και η οικογένεια είναι το καταφύγιο σας και εκεί όπου αποσύρεστε όταν σας φορτίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Είναι πολύ πιθανό να μετακομίζετε συχνά ή να επιθυμείτε συχνές αλλαγές στον χώρο του σπιτιού, ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Είστε πολύ διαισθητικοί και συντονισμένοι με τα συναισθήματα των γύρω σας, αλλά εσείς δεν φανερώνετε εύκολα όσα νιώθετε παρά μόνο στους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους.

Σελήνη στον 5ο οίκο

Έχετε αστείρευτη ενέργεια και απολαμβάνετε να μοιράζεστε συναισθηματικές εμπειρίες με τους αγαπημένους σας. Οι ερωτικές σας σχέσεις είναι έντονες και παθιασμένες και έχετε την ανάγκη να είστε το επίκεντρο στα μάτια του άλλου. Αγαπάτε πολύ τα παιδιά και έχετε πολύ καλή σχέση μαζί τους και δεν αποκλείεται να θέλετε και οι ίδιοι να αποκτήσετε απογόνους. Έχετε έμφυτα καλλιτεχνικά ταλέντα και σας αρέσουν οι δραστηριότητες που σας επιτρέπουν να εκφράσετε την ανεξάντλητη δημιουργικότητα σας. Σας ελκύει το ρίσκο, οι διασκεδαστικές εμπειρίες και χαρακτηρίζεστε από παιχνιδιάρικη διάθεση. Είστε πολύ εκφραστικοί συναισθηματικά και συχνά δραματοποιείτε όσα νιώθετε ή τα εκφράζετε με έναν υπερβολικό τρόπο. Δεν μπορείτε να κρύψετε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες σας, ούτε τις ενστικτώδεις αντιδράσεις σας. Είστε ανοιχτό βιβλίο και έχετε μια παιδικότητα, η οποία είναι πολύ ελκυστική για τους άλλους. Ωστόσο, αυτή η νεανικότητα και η χαλαρή διάθεση που σας χαρακτηρίζει μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες εάν ρισκάρετε και φέρεστε ανώριμα.

Σελήνη στον 6ο οίκο

Έχετε την ανάγκη να είστε χρήσιμοι, παραγωγικοί και πάνω από όλα να ακολουθείτε έναν σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής. Εάν κάτι δε συμβαίνει από αυτά, γίνεστε ανήσυχοι και αγχώνεστε. Προσπαθείτε να βρείτε την τέλεια εργασία για εσάς και γι’ αυτό είναι πιθανό να αλλάξετε πολλές διαφορετικές δουλειές μέχρι να καταλήξετε στη μία που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα νιώθετε ότι ταιριάζετε απόλυτα. Συνήθως σας ταιριάζουν επαγγέλματα που απαιτείται οργάνωση και υπάρχει συνεργασία με άλλα άτομα. Είστε άνθρωποι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους και να υπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη. Η βοήθεια που προσφέρετε είναι κυρίως πρακτική και προσπαθείτε να δώσετε ουσιαστική λύση σε προβλήματα και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής των άλλων. Ωστόσο, πολλές φορές θέλετε να σώσετε τους άλλους με το ζόρι ή να βάλετε τάξη στο χάος των γύρω σας χωρίς να σας έχει ζητηθεί, με αποτέλεσμα να γίνεστε ενοχλητικοί. Είστε αρκετά ευαίσθητοι σωματικά και θα πρέπει να προσέχετε τις συνήθειες σας, να ακούτε τις ανάγκες του σώματος σας και να βρίσκετε τρόπους να χαλαρώνετε.

Σελήνη στον 7ο οίκο

Είστε άτομα της συντροφικότητας και προτιμάτε να έχετε δίπλα σας κάποιον ο οποίος θα σας προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη, παρά να είστε μόνοι σας. Ένας σύντροφος σάς ξυπνάει συναισθήματα που προηγουμένως δεν ξέρατε ότι είχατε και μέσα από αυτόν μαθαίνετε τον εαυτό σας και κατανοείτε τις βαθύτερες ανάγκες σας. Ωστόσο, μπορεί να κάνετε πολλές σχέσεις τη μία μετά την άλλη και κάθε φορά να νομίζετε ότι αυτός είναι ο/η ένας/μία. Αυτό συμβαίνει γιατί δυσκολεύεστε να μείνετε μόνοι και να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας και τις ανασφάλειες του. Είστε πολύ προσαρμοστικοί στις ανάγκες των άλλων και αυτός είναι ένας λόγος που είστε αγαπητοί και όλοι θέλουν να σας έχουν κοντά τους. Θα πρέπει να προσέχετε να μην φτάσετε στο σημείο να εξαρτάστε από τον άλλον και να μην καταπιέζετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες μόνο και μόνο για να διατηρείτε τις ισορροπίες μέσα σε μια σχέση. Επιπλέον, θα πρέπει να μην θεωρείτε αυτονόητο ότι οι άλλοι θα σας δώσουν όσα τους δίνετε εσείς, διότι στο τέλος θα απογοητευτείτε.

Σελήνη στον 8ο οίκο

Έχετε βαθιά ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα σπρώχνετε τις καταστάσεις και τον ίδιο σας τον εαυτό στα άκρα. Σας συναρπάζουν τα μυστικά, το απαγορευμένο και τα ταμπού και προσπαθείτε να κατανοήσετε τα συναισθήματα και τα κίνητρα των άλλων που δεν είναι εμφανή με την πρώτη ματιά. Στις σχέσεις σας είστε συνήθως αφοσιωμένοι και πιστοί και δεν τις αντιμετωπίζετε καθόλου επιφανειακά. Εάν επιλέξετε να έρθετε κοντά με κάποιον, θα έρθετε με όλο σας το είναι. Το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο για εσάς, αφού είναι ένας τρόπος να συνδέεστε με τον άλλον σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Ωστόσο, θα πρέπει να καταπολεμήσετε τα συναισθήματα της ζήλιας και της κτητικότητας και γενικότερα τις ανασφάλειες που πολλές φορές σας κατακλύζουν και αδυνατείτε να τις ελέγξετε. Ενώ αναζητάτε την εγγύτητα και την οικειότητα, ταυτόχρονα μπορεί να διώχνετε ανθρώπους από κοντά σας, επειδή δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε και δεν επιθυμείτε να σας γνωρίσουν σε βάθος εάν δεν σας αποδείξουν ότι το αξίζουν.

Σελήνη στον 9ο οίκο

Έχετε ανάγκη από πληροφορίες και ερεθίσματα, τα οποία όμως δεν προέρχονται από την ανιαρή ρουτίνα. Είστε ανήσυχοι και έχετε περιέργεια να εξερευνήσετε τον κόσμο και να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους κάθε κουλτούρας, ώστε να διδαχθείτε πράγματα από αυτούς. Αν δεν έχετε έναν υψηλό στόχο ή δεν υπάρχει η προοπτική επέκτασης, τότε γίνεστε δυστυχισμένοι. Έχετε την ανάγκη να πιστεύετε ότι υπάρχει πάντα κάτι καλύτερο να βιώσετε και να ανακαλύψετε και δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με τα βασικά μόνο και μόνο για να επιβιώνετε. Αυτό το ανικανοποίητο που νιώθετε και αυτή η μόνιμη προσμονή για κάτι καλύτερο, μπορεί να σας αποτρέπει από το να απολαμβάνετε το παρόν και να παραβλέπετε τις πρακτικές δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε. Τα συναισθήματα σας δίνουν πρόσβαση σε αυτά που το μυαλό δε μπορεί να κατανοήσει με τη λογική. Έχετε την ανάγκη να πιστεύετε σε κάτι ανώτερο ή να έχετε μια φιλοσοφία η οποία θα σας δίνει νόημα. Νιώθετε πνευματικά και συναισθηματικά συνδεδεμένοι με όσα βρίσκονται μακριά και τα ταξίδια είναι ένα μέσο που σας βοηθά να ξεφύγετε από την αγχωτική καθημερινότητα. Βοηθάτε τους ανθρώπους γύρω σας με το να τους δίνετε ελπίδα και να τους κάνετε να βλέπουν τις καταστάσεις μέσα από μια πιο αισιόδοξη ματιά.

Σελήνη στον 10ο οίκο

Η συναισθηματική σας ασφάλεια είναι συνδεδεμένη με την αναγνώριση και την κοινωνική καταξίωση. Είστε πολύ ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά τη φήμη σας, τη δημόσια εικόνα σας και γενικώς ανησυχείτε για τη γνώμη που θα σχηματίσουν οι άλλοι για εσάς. Ανησυχείτε, επίσης, για το αν θα ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των γονιών σας ή των ανωτέρων σας και δε θέλετε με τίποτα να τους απογοητεύσετε ή να χάσετε την αξιοπιστία σας. Νιώθετε συναισθηματικά καλά όταν έχετε μια καλά δομημένη και οργανωμένη καθημερινότητα, αλλά αυτό μπορεί να πάρει χρόνο μέχρι να το καταφέρετε στη ζωή. Μπορεί να αλλάζετε στόχους, φιλοδοξίες, αλλά και επαγγέλματα, μέχρι να βρείτε εκείνο που ταιριάζει απόλυτα και θα σας φτάσει εκεί που θέλετε. Συνήθως, το επάγγελμα σας έχει να κάνει με τη φροντίδα των άλλων, αφού είστε πολύ ευαίσθητοι ως προς τις ανάγκες και τα συναισθήματα του κόσμου και της κοινωνίας. Επενδύετε περισσότερο στην κοινωνική σας ζωή και στην καριέρα, παρά στην οικογένεια και στην προσωπική σας ζωή. Παρουσιάζεστε ώριμοι και αυτάρκεις, αλλά μέσα σας κρύβετε ένα παιδί το οποίο ζητά την αποδοχή και την αγάπη.

Σελήνη στον 11ο οίκο

Αναζητάτε την ασφάλεια και την υποστήριξη μέσα από φίλους, ομάδες και ανθρώπους με κοινές ιδεολογίες και ενδιαφέροντα. Ενδιαφέρεστε ακόμα και για αγνώστους, με τον ίδιο τρόπο που θα ενδιαφερόταν κάποιος για την οικογένεια του, αφού οι δεσμοί αίματος δεν παίζουν ρόλο για εσάς. Έχετε την ικανότητα να εμπνέετε τους ανθρώπους γύρω σας, αλλά και να τους συμπαραστέκεστε. Με τον ίδιο τρόπο, περιμένετε κι εσείς την υποστήριξη της ομάδας στην οποία εμπλέκεστε ή της κοινωνίας. Είστε γεμάτοι με όνειρα και ελπίδες για το μέλλον, αλλά ενδεχομένως να μη μπορείτε να επικεντρώσετε τις προσπάθειες σας για να τα επιτύχετε, εξαιτίας των διαθέσεων σας που μεταβάλλονται συνεχώς. H κοινωνική σας ζωή είναι επίσης ασταθής, καθώς ο συναισθηματικός σας κόσμος περνάει από φάσεις. To συναίσθημα σας φιλτράρεται μέσα από τη λογική και το μυαλό σας κατακλύζεται από θεωρίες και ιδέες για να κάνετε τον κόσμο καλύτερο. Έχετε υψηλούς στόχους και ιδανικά, αλλά στο τέλος των προσπαθειών σας μπορεί να απογοητεύεστε διότι δεν έχουν πρακτική εφαρμογή στην πραγματικότητα. Θα πρέπει να θέσετε προτεραιότητες στις δραστηριότητες σας και να ασχοληθείτε περισσότερο με τα προσωπικά σας ζητήματα.

Σελήνη στον 12ο οίκο

Είστε εξαιρετικά ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι με τον κάθε άνθρωπο και ιδιαίτερα με όσους χρειάζονται βοήθεια και όσους βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Έχετε ανάγκη από ένα ήρεμο περιβάλλον προκειμένου να μπορέσετε να αισθανθείτε ασφάλεια και να εκφραστείτε. Χρειάζεστε, ενίοτε, στιγμές απομόνωσης για να βρίσκετε τον εαυτό σας, να αποφορτίζεστε και να κατανοείτε καλύτερα τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Ωστόσο, αυτή η ανάγκη για απόσυρση ίσως να κάνει τους άλλους να μη μπορούν να σας κατανοούν, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μόνοι και παρεξηγημένοι. Πλημμυρίζετε από συναισθήματα τα οποία πολλές φορές είναι χαοτικά και είναι δύσκολο να τα εκφράσετε ή ακόμα και να τα προσδιορίσετε. Επιπλέον, δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε τι είναι αυτό που σας προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια, αφού υπάρχει μέσα σας ένα κενό το οποίο δεν ξέρετε πώς να το καλύψετε. Γι’ αυτό και αυτή η θέση της Σελήνης συνδέεται με εξαρτήσεις και αυτοκαταστροφικές συνήθειες. Θα πρέπει να μάθετε να αγαπάτε και να φροντίζετε πρώτα από όλους εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας και να βρείτε δημιουργικούς τρόπους να εκφραστείτε.