Ποσειδώνας στους οίκους

Ποσειδώνας στους οίκους

Ποσειδώνας στους οίκους

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Ποσειδώνας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ.

Ποσειδώνας στον 1ο οίκο

Είστε ευαίσθητοι και ευγενικοί και σας αρέσει να ονειρεύεστε. Μπορεί να γίνεται έξοχοι καλλιτέχνες ή να ασχολείστε με φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Είστε εξαιρετικά διαισθητικά άτομα και είστε σε επαφή με υπερφυσικά ζητήματα και την πνευματικότητα. Δεν αποκαλύπτετε άμεσα τον πραγματικό σας εαυτό και τα θέλω σας και σας περιβάλλει μια αύρα μυστηρίου και αινίγματος. Έχετε την τάση να θέλετε να ξεφεύγετε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και δεν είστε εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν κατάματα τα προβλήματα. Προτιμάτε να αφήνεστε στη ροή των γεγονότων και δεν αναλαμβάνετε εύκολα δράση και πρωτοβουλίες. Δυσκολεύεστε να κρίνετε ξεκάθαρα τις καταστάσεις και τους ανθρώπους και γι’ αυτό μπορεί κάποιες φορές να νιώθετε εξαπατημένοι, απογοητευμένοι ή μπερδεμένοι. Είναι πιθανό να μην έχετε ξεκάθαρους στόχους και μπορεί να μην γνωρίζετε ποιοι πραγματικά είστε ή πώς να προσεγγίσετε τα νέα ξεκινήματα στη ζωή σας. Γι’ αυτό τον λόγο, η βοήθεια και η στήριξη των άλλων είναι πολύτιμη για εσάς. Διαφορετικά, το χάος που βιώνετε μέσα σας, μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλές ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Είναι σημαντικό να προσπαθείτε να εστιάζετε περισσότερο στις προσωπικές σας ανάγκες και να μην χάνεστε μέσα στον κόσμο της φαντασίας σας.

Ποσειδώνας στον 2ο οίκο

Σας λείπει η πρακτικότητα και συχνά στη ζωή σας αντιμετωπίζετε προβλήματα που αφορούν τα οικονομικά και τα υλικά αποκτήματα. Έχετε την τάση να χάνετε τον έλεγχο και να ξοδεύετε αλόγιστα και υπερβολικά. Είναι πολύ πιθανό να έχετε καλλιτεχνικά ταλέντα και να ακολουθείτε ένα ενδιαφέρον επάγγελμα, όμως δεν παύουν οι ιδέες σας να είναι μη ρεαλιστικές και να χρειάζεστε κάποιον, ο οποίος θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ονειρεύεστε ότι θα έρθουν ημέρες που θα αποκτήσετε οικονομική άνεση και πλούτη με έναν τρόπο μαγικό και χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσετε. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά συνήθως θα πρέπει να επαναπροσδιορίζετε τον τρόπο σκέψης σας. Θα πρέπει, επίσης, να προσέχετε και να μην παρασύρεστε σε απάτες ή σε οικονομικά πλάνα που υπόσχονται γρήγορα και εύκολα κέρδη, καθώς και να μάθετε να λέτε «όχι» κάποιες φορές όταν σας ζητάνε οικονομική βοήθεια και υποστήριξη, μιας και έχετε την τάση να προσφέρετε ακόμα και όταν δεν έχετε πολλά. Ένα άλλο σενάριο είναι να αισθάνεστε πλούσιοι και αυτάρκεις χωρίς να έχετε πολλά χρήματα και υλικά αγαθά και να αρκείστε στα λίγα και ουσιώδη. Η ζωγραφική και οτιδήποτε σχετίζεται με την ομορφιά, την τέχνη ή την αισθητική, μπορεί να σας αποφέρουν έσοδα και να σας κάνουν να πιστεύετε στον εαυτό σας και στα ταλέντα σας, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο αυτοεκτίμηση.

Ποσειδώνας στον 3ο οίκο

Εκφράζεστε με έναν ιδιαίτερο και ειλικρινή τρόπο και γοητεύετε τους άλλους με τα λόγια και τις ιδέες σας. Έχετε εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες και το ένστικτο σας βοηθάει να αντιλαμβάνεστε πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν. Δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν τα όρια και η πειθαρχία και ειδικά σε νεαρή ηλικία δυσκολεύεστε να σκεφτείτε πρακτικά και ορθολογιστικά. Όσο μεγαλώνετε και ωριμάζετε, μαθαίνετε να συγκεντρώνεστε και να γίνεστε όλο και πιο παραγωγικοί. Σας ενδιαφέρει η μάθηση και οι πληροφορίες, αλλά ίσως όχι με την έννοια της ακαδημαϊκής γνώσης. Μαθαίνετε μέσα από εικόνες, εμπειρίες, μετακινήσεις και μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Σας αρέσει να ονειρεύεστε και δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα και ένα αυστηρό πρόγραμμα. Πολλές φορές, βλέπετε μόνο όσα θέλετε να δείτε και αγνοείτε τις λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Είστε αφηρημένοι και ξεχνιέστε εύκολα, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους άλλους. Ωστόσο, είστε δεκτικοί και ανοιχτόμυαλοι και μπορείτε να κατανοήσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των γύρω σας, όσο κανείς. Επηρεάζεστε πολύ από το περιβάλλον και από τα γεγονότα που συμβαίνουν και θα πρέπει να βάλετε όρια για να προστατευτείτε και να μην χάνετε τον προσανατολισμό σας. Μπορείτε να καταφέρετε σπουδαία πράγματα, αρκεί να επικεντρώνεστε κάθε φορά εκεί που πρέπει.

Ποσειδώνας στον 4ο οίκο

Χρειάζεστε συναισθηματική ασφάλεια και έχετε πολύ μεγάλη σύνδεση με την οικογένεια και τις ρίζες σας. Δεν επιδιώκετε να είστε ανάμεσα σε πολύ κόσμο ή να εμπλέκεστε μέσα σε κοινωνικές δραστηριότητες και προτιμάτε λίγους και καλούς ανθρώπους γύρω σας. Ίσως να είχατε δύσκολη και πολύπλοκη παιδική ηλικία επειδή ήσασταν πολύ ευαίσθητοι και ένας από τους δύο γονείς σάς δημιουργούσε σύγχυση και ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να νιώθατε ότι μεγαλώνετε σε ένα περιβάλλον χαοτικό. Γι’ αυτό και ως ενήλικες αναζητάτε σταθερότητα και ανθρώπους που θα νοιάζονται για εσάς και θα είναι προστατευτικοί απέναντι σας. Και εσείς με τη σειρά σας είστε πολύ δοτικοί και δεν έχετε όρια στη στοργή και στην αγάπη που δείχνετε στους δικούς σας ανθρώπους. Όταν βιώνετε δύσκολες στιγμές ή σας κατακλύζουν έντονα συναισθήματα, είναι πολύ πιθανό να θέλετε να μένετε μόνοι σας. Αποτελεί πρόκληση για εσάς το να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις ρεαλιστικά και έχετε την τάση να εξιδανικεύετε τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε και να προσγειώνεστε απότομα κάποιες φορές. Έχετε μεγάλη ανάγκη να ανήκετε κάπου, αλλά δεν θα πρέπει να θυσιάζετε τις προσωπικές σας ανάγκες μόνο και μόνο για να κάνετε τους άλλους χαρούμενους.

Ποσειδώνας στον 5ο οίκο

Έχετε απίστευτη φαντασία και είστε πολύ ρομαντικοί μέσα στις ερωτικές σας σχέσεις. Οι δημιουργικές σας ικανότητες δεν γνωρίζουν όρια και θέλετε να εκφράζετε τον εαυτό σας με έναν τρόπο έντονο και δραματικό. Είναι πιθανό να σας έλκει το θέατρο, ο κινηματογράφος και να ασχολείστε με την υποκριτική ή με κάποιο είδος τέχνης. Έχετε ενσυναίσθηση και σας αρέσει να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται όμορφα. Προσφέρετε απλόχερα τη βοήθεια σας σε όσους έχουν ανάγκη, αλλά θέλετε οι προσπάθειες σας να αναγνωρίζονται και να σας εκτιμούν. Πολλές φορές, δεν βλέπετε την αγάπη και τον ερωτικό σας σύντροφο όπως πραγματικά είναι, αλλά έχετε την τάση να εξιδανικεύετε και να επικεντρώνεστε μόνο στα καλά στοιχεία. Σας έλκει το μυστήριο και οτιδήποτε δεν είναι ξεκάθαρο και συχνά εμπλέκεστε μέσα σε σχέσεις, στις οποίες ο άλλος δεν είναι διαθέσιμος, είναι απόμακρος ή βρίσκεται σε μια σύγχυση στη ζωή του. Είστε γενικά αισιόδοξοι και προσπαθείτε να δίνετε ελπίδα στους γύρω σας. Ωστόσο, θα πρέπει να ακούτε τη λογική και να βάζετε όρια σε αυτά που δίνετε, διαφορετικά θα απογοητεύεστε και θα πληγώνεστε.

Ποσειδώνας στον 6ο οίκο

Έχετε την ανάγκη να προσφέρετε και να φαίνεστε χρήσιμοι στους άλλους, είτε μέσα από το επάγγελμα σας είτε μέσα στις φιλικές και οικογενειακές σας σχέσεις. Οι καθημερινές υποχρεώσεις σας προκαλούν άγχος, διότι δεν τα πάτε καλά με την τάξη και την οργάνωση και δυσκολεύεστε να επικεντρωθείτε σε κάτι που απαιτεί πρακτικότητα. Ίσως θεωρείτε ότι η οργάνωση δεν έχει τόση σημασία στην καθημερινότητα σας και μπορείτε να αντεπεξέλθετε άνετα χωρίς λίστες και προετοιμασίες. Όσο έχετε αυτή τη στάση και όσο αγνοείτε σημαντικές υποχρεώσεις θα νιώθετε μπερδεμένοι και πολλές φορές θα έχετε ενοχές όταν βγαίνετε εκτός προγράμματος και όταν τελικά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλατε. Στο εργασιακό περιβάλλον έχετε την τάση να υποχωρείτε και μπορεί να αφήνετε τους άλλους να παίρνουν τα εύσημα αντί για εσάς, προκειμένου να αποφύγετε εντάσεις και παρεξηγήσεις. Όλο το άγχος και οι ενοχές που έχετε για το παραμικρό, μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε θέματα υγείας και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε πολύ το σώμα σας. Είστε πολύ ευαίσθητοι σε όσα συμβαίνουν γύρω σας και πολύ συχνά ψάχνετε τρόπους για να ξεφύγετε από την πραγματικότητα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να προσπαθήσετε να βάλετε τάξη στο χάος γύρω σας και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που προκύπτουν αντί να τα αποφεύγετε.

Ποσειδώνας στον 7ο οίκο

Έχετε την τάση να δίνετε περισσότερα από όσα παίρνετε σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, το γάμο και τις συνεργασίες σας. Εξιδανικεύετε αυτόν που έχετε απέναντι σας και βλέπετε αυτά που θέλετε να δείτε και όχι αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Είστε ρομαντικοί και έχετε την ανάγκη να δημιουργήσετε μια πολύ βαθιά σύνδεση με τον άνθρωπο σας. Ωστόσο, εξαιτίας αυτής την ανάγκης σας, δυσκολεύεστε να κρίνετε αντικειμενικά, με αποτέλεσμα να καταλήγετε μπερδεμένοι και τελικά απογοητεύεστε από τους άλλους. Σας έλκουν εκείνοι που έχουν πολλά προβλήματα να λύσουν και εσείς θέλετε να τους σταθείτε και να τους βοηθήσετε με κάθε τρόπο. Ίσως, βέβαια, να θέλετε κι εσείς να σωθείτε από κάποιον άλλον σε αρκετές φάσεις της ζωής σας και να τον αντιμετωπίζετε σαν τον ήρωα σας που θα σας ανακουφίσει από τις δυσκολίες. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, έχετε την τάση να εξαρτάστε από τους άλλους και αποτελεί πρόκληση για εσάς το να δράσετε αυτόνομα ή να θέσετε όρια στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον, ο οποίος θα εκτιμήσει την καλοσύνη και την ανάγκη σας να δίνετε απλόχερα και δεν θα προσπαθήσει να σας εκμεταλλευτεί. Αντίστοιχα, θα πρέπει κι εσείς να μην παρασύρεστε από τις φαντασιώσεις σας και να μην χάνετε τον χρόνο σας με άτομα, τα οποία δεν έχουν σκοπό να ανταποδώσουν όσα κάνετε για εκείνους.

Ποσειδώνας στον 8ο οίκο

Είστε πολύ πνευματικά άτομα, με φοβερή διαίσθηση και μια ικανότητα να εντοπίζετε το κρυμμένο νόημα πίσω από το καθετί που συμβαίνει. Βλέπετε και νιώθετε όσα οι άλλοι αγνοούν και δεν μένετε μόνο στην επιφάνεια των γεγονότων. Δεν αποκλείεται να έχετε επαφή με το υπερβατικό στοιχείο και να σας έλκει το μυστήριο και καθετί που σχετίζεται με το σεξ και το θάνατο και οτιδήποτε δε μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική. Δε γνωρίζετε όρια σε ό,τι αφορά το σεξ και πέρα από τη σωματική επαφή αναζητάτε μια βαθύτερη και μια πιο ουσιαστική σύνδεση με τον άλλον. Σε γενικές γραμμές, έχετε ένα ανικανοποίητο και δύσκολα βρίσκετε κάποιον να ικανοποιήσει τις βαθιές σας επιθυμίες. Είστε πολύ δοτικοί και γενναιόδωροι με τα χρήματα και μπορείτε άνετα να μοιράζεστε και να δίνετε σε όσους έχουν ανάγκη. Ωστόσο, αν δεν βάλετε όρια στα έξοδα σας, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε οικονομικές δυσκολίες και να έρθετε αντιμέτωποι με χρέη και οφειλές. Νοιάζεστε βαθιά για τους άλλους και γι’ αυτό είναι πιθανό κάποιοι να προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν και να επωφεληθούν από εσάς. Με τα χρόνια μαθαίνετε να είστε πιο επιφυλακτικοί και μην είστε τόσο αφελείς με όσους συνεργάζεστε και με όσους σας προσεγγίζουν.

Ποσειδώνας στον 9ο οίκο

Έχετε ένα βαθύ ανικανοποίητο και μια περιέργεια να ανακαλύψετε την αλήθεια πίσω από το καθετί, να μάθετε τι είναι αυτό που ισχύει και τι όχι. Ενδιαφέρεστε πολύ για τη γνώση και για ό,τι έχει να κάνει με φιλοσοφία, θρησκεία και πνευματικά ζητήματα. Δεν σας χαρακτηρίζει η αντικειμενική σκέψη και η πρακτικότητα και έχετε την τάση να αποφεύγετε να αναλαμβάνετε ευθύνες και υποχρεώσεις. Τα σχέδια σας είναι συνήθως υπερβολικά και μη ρεαλιστικά και γι’ αυτό δυσκολεύεστε να τα κάνετε πραγματικότητα. Έχετε αισιοδοξία και την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά και τα πράγματα θα έρθουν όπως ακριβώς τα θέλετε, αλλά δεν κάνετε ουσιαστικά βήματα για να συμβεί αυτό. Πολύ συχνά, δεν σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεων σας, με αποτέλεσμα να παρασύρεστε, κυρίως από ιδέες και φιλοσοφίες, οι οποίες όμως δεν σας οδηγούν απαραίτητα εκεί που θα θέλατε. Είστε πολύ ανοιχτόμυαλοι και μπορείτε να αποδεχτείτε και να δείξετε κατανόηση ακόμα και στην πιο εκκεντρική συμπεριφορά και στάση ζωής. Θέλετε να εξελιχθείτε πνευματικά και δεν υπάρχουν όρια για εσάς στην αναζήτηση. Πιστεύετε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο να συμβεί και δεν δέχεστε ό,τι και όποιον πάει να σας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Εάν επικεντρώσετε την ενέργεια σας στη σωστή κατεύθυνση και καταφέρετε να συνδυάσετε την πειθαρχία με την πίστη σας στη ζωή, θα μπορέσετε να φτάσετε πολύ μακριά.

Ποσειδώνας στον 10ο οίκο

Είναι πιθανό να είστε μπερδεμένοι ή να αντιμετωπίζετε δυσκολίες σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας πλάνα και τις φιλοδοξίες σας. Κάνετε πολλά όνειρα και θέλετε να φτάσετε πολύ ψηλά, αλλά πολλές φορές μπορεί να μην αναγνωρίζονται οι προσπάθειες σας ή να μην παίρνετε τα εύσημα που σας αναλογούν. Συνήθως, δεν σας ταιριάζουν τα επαγγέλματα που έχουν συγκεκριμένη ρουτίνα και ωράριο και θέλετε περισσότερη ελευθερία για να εκφράσετε τα δημιουργικά σας ταλέντα. Είστε οραματιστές και δεν αποκλείεται να είστε καλλιτέχνες, θεραπευτές ή να ασχολείστε με τα κοινά και με φιλανθρωπίες. Ίσως να αργήσετε να βρείτε τον προορισμό σας και να διακρίνετε τι είναι αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλετε να συνεισφέρετε με όποιο τρόπο μπορείτε, ώστε να κάνετε τον κόσμο γύρω σας καλύτερο. Έχετε υψηλές προσδοκίες και αυτά που ονειρεύεστε μπορεί να μην γίνεται να εκπληρωθούν. Έχετε ένα αίσθημα ανικανοποίητου και θέλετε συνεχώς κάτι παραπάνω στον επαγγελματικό τομέα, χωρίς όμως να μπορείτε να προσδιορίσετε τι είναι αυτό. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις σας βαραίνουν και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τις αποφεύγετε, όμως έτσι δεν θα μπορέσετε να εξελιχθείτε και να ωριμάσετε. Πρέπει πρώτοι από όλους εσείς οι ίδιοι να αναγνωρίσετε την αξία σας και μετά να περιμένετε την αναγνώριση από τους άλλους.

Ποσειδώνας στον 11ο οίκο

Θέλετε όσο τίποτα να περιβάλλεστε από φίλους και να βρίσκεστε μέσα σε ομάδες ανθρώπων, με τους οποίους συνδέεστε σε ένα βαθύτερο και πιο πνευματικό επίπεδο. Είστε πολύ δοτικοί και συμπονετικοί με τους ανθρώπους γύρω σας, αλλά θα πρέπει να προσέχετε να μην προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν ή να σας εξαπατήσουν. Είναι δύσκολο για εσάς να θέσετε όρια, διότι είστε καλοπροαίρετοι και προσπαθείτε πάντα να κατανοείτε την άλλη πλευρά. Θέλετε συνεχώς να προσφέρετε, να δίνετε ελπίδα στους γύρω σας και να τους εμπνεύσετε, ώστε να γίνουν ενεργά μέλη στην κοινωνία. Είστε οραματιστές και έχετε στο μυαλό σας την εικόνα μιας ιδανικής και ειρηνικής κοινωνίας. Ωστόσο, οι στόχοι και τα όνειρα που κάνετε για το μέλλον, συνήθως είναι ουτοπικά και γι’ αυτό δε μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματικότητα. Οι υψηλές προσδοκίες που έχετε αγχώνουν τους γύρω σας και τελικά απογοητεύουν και εσάς τους ίδιους. Είναι σημαντικό να δείτε τις καταστάσεις πιο ξεκάθαρα και να αποδεχτείτε ότι δεν υπάρχουν ιδανικές φιλίες ή κοινωνίες.

Ποσειδώνας στον 12ο οίκο

Είστε υπερβολικά συμπονετικοί και καλοσυνάτοι, αλλά το γεγονός ότι δεν το εκφράζετε όλο αυτό άμεσα, μπορεί να δημιουργεί λάθος εντυπώσεις ή ακόμα και παρεξηγήσεις με τους άλλους. Έχετε την τάση να επηρεάζεστε πολύ από όσα συμβαίνουν γύρω σας, αλλά τις περισσότερες φορές εστιάζετε περισσότερο στα αρνητικά παρά στα θετικά, με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε και να χάνετε την ελπίδα σας. Οι μεγάλες αλλαγές σας τρομάζουν και σας αγχώνουν και πολλές φορές νιώθετε αδύναμοι μπροστά σε σημαντικές υποχρεώσεις και καθήκοντα.

Το γεγονός ότι δεν έχετε μάθει να βάζετε όρια, σας κάνει να νιώθετε πολύ ευάλωτοι και πολλές φορές αισθάνεστε να κατακλύζεστε από συναισθήματα και να μην έχετε τον έλεγχο των όσων συμβαίνουν. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη ρίζα των συναισθημάτων σας και να φέρετε στο φως ζητήματα από το ασυνείδητο για να τα επιλύσετε. Είστε εξαιρετικοί στο να διεισδύετε στην ψυχολογία των ανθρώπων και γι’ αυτό θα σας ταίριαζε το επάγγελμα του θεραπευτή. Η τέχνη είναι άλλος ένας τρόπος να εκφραστείτε με μη λεκτικά μέσα και όσο μεγαλώνετε συνειδητοποιείτε πόσο σημαντικό είναι να έρθετε σε επαφή με πιο βαθιά και πνευματικά ζητήματα. Καλείστε να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας και να είστε σίγουροι ότι αυτή η πίστη θα βοηθήσει. Διαφορετικά, θα έχετε συνεχώς την ανάγκη να δραπετεύετε σε έναν κόσμο φαντασίας και ψευδαισθήσεων, κάτι που δεν είναι καθόλου υγιές.