Πλούτωνας στους οίκους

Πλούτωνας στους οίκους

Πλούτωνας στους οίκους

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Πλούτωνας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ.

Πλούτωνας στον 1ο οίκο

Είστε άνθρωποι της έντασης και του βάθος και σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε τι κρύβεται πίσω από την επιφάνεια της κάθε κατάστασης και να ανακαλύπτετε μυστικά και αλήθειες καλά κρυμμένες. Έχετε πολλές άμυνες και δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε εύκολα, διότι φοβάστε ότι θα προδοθείτε ή ότι θα σας πληγώσουν. Πριν κάνετε το οτιδήποτε ερευνάτε την κατάσταση διεξοδικά και σκέφτεστε κάθε πιθανό σενάριο, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Δεν είστε άτομα που αφήνεστε στην τύχη ή στη ροή των γεγονότων. Εκπέμπετε μια αύρα δυναμισμού και έντασης και θέλετε να έχετε τον έλεγχο της κάθε κατάστασης, διαφορετικά έχετε μεγάλη ανασφάλεια. Τα συναισθήματα σας μέσα στις σχέσεις σας είναι πολύ έντονα, σε σημείο να σας κατακλύζουν, ακόμα κι αν φαινομενικά είστε ψύχραιμοι και ήρεμοι. Είστε των άκρων, του ύψους ή του βάθους και δεν μπορείτε να συμβιβαστείτε με μετριότητες και καταστάσεις μη ξεκάθαρες. Είναι πιθανό οι σχέσεις σας να χαρακτηρίζονται από πολλές εντάσεις, τσακωμούς και παιχνίδια εξουσίας. Είστε ικανοί να φτάσετε στα άκρα προκειμένου να κερδίσετε αυτά που θέλετε και να κατακτήσετε τους στόχους σας και είναι γεγονός ότι σας ιντριγκάρουν οι προκλήσεις, σε αντίθεση με τις ανώδυνες καταστάσεις που σας αφήνουν αδιάφορους.

Πλούτωνας στον 2ο οίκο

Τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιθυμίες σας. Παίρνετε πολύ σοβαρά τέτοιου είδους ζητήματα και δεν αποκλείεται να ενοχλείστε όταν σας ζητάνε δανεικά ή όταν παίρνουν τα πράγματα σας χωρίς να σας ρωτήσουν. Συνήθως, έχετε την τάση να είστε πολύ προστατευτικοί και κτητικοί απέναντι σε όσα έχετε κατακτήσει και σε όσα σας ανήκουν, ακόμα και με τους ανθρώπους κάποιες φορές. Γενικώς, δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε την απώλεια και τις απότομες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας. Ωστόσο, είσαι οι καλύτεροι σύμβουλοι για τους άλλους σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, διότι το ένστικτο σας δεν πέφτει έξω σε αυτά τα ζητήματα. Έχετε επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και θα φτάσετε στα άκρα προκειμένου να αποκτήσετε κύρος, καθώς και μια καλή κοινωνική θέση που θα σας εξασφαλίσει μια άνετη καθημερινότητα και μια αίσθηση ασφάλειας. Είστε αρκετά φιλόδοξοι και διαθέτετε μεγάλη αντοχή και επιμονή, γι’ αυτό και μπορείτε να εργάζεστε αδιάκοπα και ακούραστα μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας στόχο. Στα συναισθηματικά σας ζητήματα θέλετε ανθρώπους οι οποίοι εκτιμούν τον αισθησιασμό σας, αλλά και την τάση σας να θέλετε να κυριαρχείτε. Σας έλκει η ομορφιά και ό,τι διεγείρει τις αισθήσεις σας πρώτα από όλα και δίνετε μεγάλη σημασία στην αισθητική.

Πλούτωνας στον 3ο οίκο

H προτεραιότητα σας είναι να εξελίσσετε το μυαλό σας και τις νοητικές σας ικανότητες και να αποκτήσετε όσο πιο πολλές γνώσεις μπορείτε. Σας αρέσει να λύνετε μυστήρια, να ανακαλύπτετε μυστικά και να προσπαθείτε να βρείτε λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα. Το μυαλό και η επικοινωνία είναι τα όπλα σας για να καταφέρετε όσα θέλετε και έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ωστόσο, όταν κάτι ή κάποιος σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται να αποκτήσετε εμμονή μαζί του και να μην μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα άλλο. Καλό είναι να μην επικεντρώνεστε στις αρνητικές σκέψεις και στα εμπόδια που προκύπτουν, αλλά να προσπαθείτε να δείτε τη θετική πλευρά. Δεν δίνετε μεγάλη σημασία σε όσα σας λένε οι άλλοι, αλλά προσπαθείτε να διεισδύσετε βαθιά στις καταστάσεις και να ανακαλύψετε μόνοι σας τι είναι αυτό που ισχύει και τι όχι. Ακόμα κι αν φαινομενικά είστε απόμακροι και αδιάφοροι, στην πραγματικότητα σκέφτεστε σε βάθος και δίνετε μεγάλη προσοχή σε όσα ακούτε και σε ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Διαθέτετε απίστευτη περιέργεια και έχετε μεγάλο πάθος να εξερευνήσετε και να κατανοήσετε τον κόσμο γύρω σας, γι’ αυτό και σας ταιριάζουν επαγγέλματα που περιλαμβάνουν αναλυτική σκέψη και έρευνα.

Πλούτωνας στον 4ο οίκο

Το παρελθόν σας είναι γεμάτο με δύσκολες ή ακόμα και τραυματικές εμπειρίες, οι οποίες επηρεάζουν τις επιθυμίες σας και τον ψυχικό σας κόσμο. Κάποιος γονιός ίσως υπήρξε χειριστικός και παρεμβατικός και δεν σας επέτρεψε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να εκφράσετε τις ανάγκες σας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό μεγαλώνοντας να ωριμάσετε συναισθηματικά και να ανακαλύψετε ποια είναι πραγματικά τα πάθη σας και τα ενδιαφέροντα σας. Δεν αποκλείεται να έχετε βιώσει σε παιδική ηλικία πολλές συγκρούσεις και εντάσεις μέσα στην οικογένεια και γενικά να επιδιώκετε την ένταση και στην ενήλικη ζωή, διότι μόνο έτσι αισθάνεστε οικεία. Αντιθέτως, όταν όλα κυλάνε ήρεμα και αρμονικά, αισθάνεστε άβολα και αμήχανα. Έχετε μεγάλη ανάγκη να ανήκετε κάπου και πολλές φορές δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης ή ένας από τους δύο προσπαθεί να ελέγξει τον άλλον. Είναι απαραίτητο ως ενήλικες να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον για εσάς και τους οικείους σας.

Άλλωστε, η οικογένεια, αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σας, είναι εκείνοι που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε εμπόδια και δυσκολίες και θα σας ωθήσουν να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας και να νιώσετε και πάλι ασφαλείς.

Πλούτωνας στον 5ο οίκο

Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή για εσάς και δεν είστε από τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τους στόχους τους και τις επιθυμίες τους. Αντιθέτως, όταν αποφασίσετε να αφοσιωθείτε σε κάτι, θα το πάτε μέχρι τέλους παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Είστε πολύ δημιουργικά άτομα και δεν αποκλείεται να ασχολείστε επαγγελματικά με κάτι καλλιτεχνικό ή απλά να έχετε μεγάλη αγάπη και πάθος με τις τέχνες. Στις ερωτικές σας σχέσεις είστε πιστοί και σταθεροί, αλλά βιώνετε πολύ ακραία συναισθήματα. Θα βιώσετε τη χαρά και τον πόνο σε υπερβολικό βαθμό, καθώς και συναισθήματα ζήλιας, παράνοιας και κτητικότητας, ειδικά όταν δεν λαμβάνετε την προσοχή και την επιβεβαίωση που επιθυμείτε. Έχετε, επίσης, την ανάγκη να σας θαυμάζουν και να σας αντιμετωπίζουν σαν κάτι ξεχωριστό και όχι σαν έναν κοινό θνητό. Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να επιβάλλεστε απέναντι στον άλλον και εάν δεν βρίσκεστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και δεν γίνεται το δικό σας, μπορεί να αντιδράσετε επιθετικά και ακραία. Παρόλα αυτά, έχετε την ικανότητα να κάνετε τους άλλους να περνάνε καλά και να διασκεδάζουν μαζί σας και δεν λείπει το πάθος και ο ρομαντισμός από τη σχέση σας.

Πλούτωνας στον 6ο οίκο

Είστε πολύ αφοσιωμένοι στην εργασία σας και καταβάλλετε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσετε τον εαυτό σας, αλλά και για να είστε αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε. Δεν αφήνετε ποτέ ανολοκλήρωτες εργασίες και πάντα φέρνετε εις πέρας τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που έχετε αναλάβει. Είστε ακούραστοι και παθιάζεστε όταν ασχολείστε με δραστηριότητες που απαιτούν αναλυτική σκέψη και οργάνωση. Προτιμάτε να εργάζεστε μόνοι σας, διότι δεν σας αρέσει να σας δίνουν εντολές και να σας λένε τι να κάνετε. Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κριτική και το γεγονός ότι κάποιος θα προσπαθήσει να πάει κόντρα στις ιδέες σας. Κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, το αναλύετε από όλες τις πλευρές με πρακτικότητα και λογική σκέψη και σας αρέσει να βοηθάτε τους άλλους να λύσουν τα θέματα τους και να επαναφέρουν την τάξη στη ζωή τους. Πολλές φορές εστιάζετε τόσο πολύ στην εργασία σας, σε σημείο να παθαίνετε εμμονή και να θέλετε να είστε τέλειοι ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Καλείστε να βρείτε μια ισορροπία στην καθημερινότητα σας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε και άλλες πλευρές της ζωής, εκτός από τα επαγγελματικά.

Πλούτωνας στον 7ο οίκο

Αναζητάτε βαθιά και έντονα συναισθήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Έχετε ένα μοναδικό ταλέντο να βγάζετε προς τα έξω την πιο πρωτόγονη και επιθετική πλευρά του συντρόφου σας και γενικά σας έλκουν εκείνοι που είναι μυστηριώδεις και έχουν επιβλητικό χαρακτήρα. Σας κατακλύζει αρκετά συχνά η φοβία του να χάσετε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας και ανησυχείτε ότι θα μείνετε μόνοι και δεν θα έχετε κάποιον να μοιραστείτε τη ζωή σας. Ίσως να νιώθετε ότι δεν έχετε ψάξει σε βάθος ποιοι πραγματικά είστε και γι’ αυτό καλείστε να ανακαλύψετε τον βαθύτερο εαυτό σας και την προσωπικότητα σας μέσω των άλλων και των σχέσεων που δημιουργείτε μαζί τους. Είναι γεγονός πως δεν κυλάνε όλα ομαλά στις σχέσεις σας, αντιθέτως βιώνετε εντάσεις, συγκρούσεις και υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας και επιβολής μέσα σε αυτές. Ωστόσο, όσο δύσκολες κι αν είναι οι σχέσεις και οι άνθρωποι που συναναστρέφεστε, μόνο μέσα από αυτές τις εμπειρίες θα ωριμάσετε και θα ανακαλύψετε ποιες είναι οι πραγματικές σας επιθυμίες και θα μάθετε τελικά να βάζετε τα όρια σας. Δεν θα πρέπει το πάθος και τα συναισθήματα σας για τον άλλον να εξαλείψουν τις προσωπικές σας ανάγκες. Θα πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και δικαιοσύνη και να μην φτάνετε στα άκρα.

Πλούτωνας στον 8ο οίκο

Έχετε ένα φυσικό ταλέντο να βλέπετε όσα οι άλλοι δε μπορούν να διακρίνουν και σας ιντριγκάρει το μυστήριο και καθετί κρυμμένο και σκοτεινό. Αυτά τα μοναδικά χαρίσματα που έχετε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε για να θεραπεύσετε και να βοηθήσετε τους άλλους, είτε για να καταστρέψετε, να χειραγωγήσετε και να ασκήσετε πίεση. Είστε άτομα που θέλετε να εμβαθύνετε και να διεισδύετε βαθιά στα γεγονότα, αλλά και στην ψυχολογία των άλλων. Έχετε μεγάλη περιέργεια και παρατηρητικότητα και προσπαθείτε να ερευνήσετε τα κίνητρα και να κατανοήσετε τις βαθύτερες σκέψεις και τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Στο συναισθηματικό και στο σεξουαλικό κομμάτι θέλετε έντονες και παθιασμένες καταστάσεις, αλλά από την άλλη δυσκολεύεστε να αφεθείτε και είστε πολύ καχύποπτοι με το ταίρι σας. Δεν είναι εύκολο για εσάς να αποκαλύψετε τον αληθινό σας εαυτό και την ευάλωτη πλευρά σας, διότι σας φοβίζει η ιδέα της προδοσίας. Ωστόσο, διαθέτετε μεγάλα αποθέματα ψυχικής αντοχής και αντιμετωπίζετε κατά μέτωπο τους φόβους σας και τις ανασφάλειες σας. Με λίγα λόγια, μπορείτε να επιβιώσετε και να βγείτε δυνατοί μέσα από τις πιο δύσκολες συνθήκες και να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και δυσκολία, αρκεί να μην σας κυριεύουν οι εμμονές, τα πάθη σας και οι αρνητικές σκέψεις.

Πλούτωνας στον 9ο οίκο

Έχετε πολύ συγκεκριμένα πιστεύω και ιδέες και πολλές φορές φτάνετε στα άκρα για να τις υποστηρίξετε. Δεν δέχεστε συμβιβασμούς και έχετε πάντα τα επιχειρήματα και την αντίστοιχη γνώση για να υπερασπιστείτε την άποψη σας. Σας αρέσει να ερευνάτε σε βάθος, να ανανεώνετε τις γνώσεις σας και πάνω από όλα να γνωρίζετε την αλήθεια πίσω από ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Προσπαθείτε αδιάκοπα να βελτιωθείτε σαν άνθρωποι και ταυτόχρονα να βελτιώστε και τον κόσμο και σας παθιάζουν ιδιαίτερα τα ταξίδια, το διάβασμα και οτιδήποτε διευρύνει το μυαλό και το πνεύμα σας. Διαθέτετε πειθώ, καθώς και την ικανότητα να εμπνέετε τους ανθρώπους και να τους δίνετε μια εναλλακτική οπτική στα πράγματα. Ταυτόχρονα, είστε ικανοί κάποιες φορές να γίνετε επιθετικοί απέναντι σε όποιον έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί σας. Το ένστικτο σας και η βαθιά επίγνωση που έχετε για τον κόσμο, σας βοηθάνε να δίνετε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Σας αρέσει να εξηγείτε, να δείχνετε την αλήθεια στους άλλους και να μοιράζεστε τη γνώση σας μαζί τους, γι’ αυτό και θα σας πάθιαζε το επάγγελμα της διδασκαλίας. Όταν δεν βρίσκετε νόημα και ουσία στην καθημερινότητα σας, τότε προχωράτε σε δραστικές αλλαγές και είστε ικανοί να υιοθετήσετε μια νέα φιλοσοφία ζωής. Θα πρέπει να μην είστε τόσο ισχυρογνώμονες και να προσπαθείτε να βλέπετε τις καταστάσεις πιο αντικειμενικά, ώστε να είστε πιο δίκαιοι.

Πλούτωνας στον 10ο οίκο

Είστε πολύ επικεντρωμένοι σε ζητήματα καριέρας και επαγγελματικής καταξίωσης και προσπαθείτε συνεχώς να βελτιώνετε τις δεξιότητες σας και να είστε όλο και πιο παραγωγικοί. Είστε άψογοι στη στρατηγική και στην οργάνωση και οι στόχοι σας είναι πολύ συγκεκριμένοι και δεν παρεκκλίνετε από αυτούς. Σας εξιτάρουν οι προκλήσεις και τα δύσκολα μονοπάτια και δεν προτιμάτε τον εύκολο δρόμο. Θα αντιμετωπίσετε εμπόδια πριν φτάσετε στην κορυφή και δεν αποκλείεται να συγκρουστείτε με ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας, όμως είστε οπλισμένοι με πείσμα, αντοχή και υπομονή για να τα καταφέρετε. Θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση στον περίγυρο σας και αντιμετωπίζετε με σοβαρότητα και αφοσίωση ό,τι αναλαμβάνετε, με αποτέλεσμα να είστε αντάξιοι των προσδοκιών των άλλων. Έχετε μεγάλη επίδραση στους γύρω σας και είναι πιθανό να αποκτήσετε κύρος και δύναμη σε κάποια φάση της ζωής σας. Θα πρέπει, ωστόσο, να μην καταχραστείτε αυτή την εξουσία και να μην προσπαθήσετε να επωφεληθείτε από τους πιο αδύναμους μόνο και μόνο για να καταφέρετε αυτά που θέλετε.

Πλούτωνας στον 11ο οίκο

Είστε πολύ αφοσιωμένοι απέναντι στους φίλους σας, στις κοινωνικές ομάδες που εμπλέκεστε και στους συλλογικούς σας στόχους. Είστε αρκετά αντιδραστικοί και πάτε κόντρα σε όποιον είναι αντίθετος στις απόψεις και στις ιδεολογίες σας. Δυσκολεύεστε να υπακούσετε σε κανόνες και να δεχτείτε εντολές και προτιμάτε να είστε εσείς εκείνοι που δίνουν κατεύθυνση. Οι φιλικές σας σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας και ξοδεύετε μεγάλη ενέργεια για να τις διατηρήσετε και γι’ αυτό υποστηρίζετε με πάθος όσους έχουν επιλέξει να είναι δίπλα σας. Ωστόσο, δεν έχετε μεγάλο φιλικό κύκλο, διότι σας ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Έχετε πολύ αντισυμβατική σκέψη και ιδιόρρυθμες απόψεις, αλλά θα τις υποστηρίξετε μέχρι τέλους. Η βαθιά σας επιθυμία είναι να αλλάξετε ριζικά τον κόσμο γύρω σας και έχετε το όνειρο να συνεισφέρετε με τη γνώση σας σε σημαντικά επιτεύγματα που θα βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο. Έχετε μεγάλη επίδραση στους άλλους και σας θαυμάζουν για την αυθεντικότητα σας, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν μαζί σας ή όχι. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα υπό έλεγχο, ούτε να κάνετε πραγματικότητα όλες τις θεωρίες και τις ιδέες σας. Καλείστε να μάθετε να υποχωρείτε και να αποστασιοποιείστε όταν χρειάζεται.

Πλούτωνας στον 12ο οίκο

Έχετε μεγάλη συναισθηματική ένταση, αλλά προτιμάτε να κρατάτε κρυμμένα από τους άλλους όσα νιώθετε και να καταπιέζετε τις επιθυμίες σας. Σας ιντριγκάρει η διαδικασία της έρευνας και σας αρέσει να διεισδύετε στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Γι’ αυτό και θα σας ταίριαζε άψογα το επάγγελμα του ψυχολόγου ή του ψυχαναλυτή. Είστε πολύ ευαίσθητοι απέναντι στον πόνο, στα προβλήματα, ακόμα και τη δυστυχία των άλλων και δείχνετε μεγάλη κατανόηση και ενσυναίσθηση. Προσπαθείτε να κατανοήσετε τους άλλους σε βάθος, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό και παρατηρείτε λεπτομερώς τις συμπεριφορές. Ωστόσο, πολύ συχνά μπορεί να είστε μπερδεμένοι, να μην ξέρετε τι θέλετε ή να έχετε ένα αίσθημα ανεπάρκειας ή μη ξεκάθαρου στόχου στη ζωή σας. Θα πρέπει να μην φοβηθείτε να έρθετε σε επαφή με τις βαθύτερες επιθυμίες σας και τα όνειρα σας, προκειμένου να γνωρίσετε ποιοι πραγματικά είστε και να κατανοήσετε ότι μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να καθορίσετε την πορεία της ζωής σας. Καλείστε να βρείτε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο φοβίες και ανασφάλειες και να αποδεσμευτείτε από απωθημένα και πληγές του παρελθόντος, για να μπορέσετε να θεραπευτείτε και να προχωρήσετε μπροστά.