Πλούτωνας στα ζώδια

Πλούτωνας στα ζώδια

Πλούτωνας στα ζώδια

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Πλούτωνας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ.

Πλούτωνας στον Καρκίνο

Επιδιώκετε βαθιές αλλαγές σε ό,τι αφορά το σπίτι και τους οικογενειακούς δεσμούς ή ενδέχεται κάποια στιγμή στη ζωή σας να βιώσετε κρίσεις σε αυτούς τους τομείς, οι οποίες θα σας μεταμορφώσουν και θα σας οπλίσουν με δύναμη. Οι κοντινοί σας άνθρωποι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για εσάς και είστε ικανοί να φτάσετε στα άκρα, αν χρειαστεί, προκειμένου να τους προστατέψετε. Βοηθάτε τους γύρω σας κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά πολλές φορές έχετε την τάση να προσπαθείτε να τους ελέγξετε ή να τους χειριστείτε συναισθηματικά. Έχετε ισχυρό ένστικτο και ψυχανεμίζεστε πράγματα, τα οποία οι άλλοι δεν τα αντιλαμβάνονται εύκολα. Το βασικό σας αίτημα είναι να αισθάνεστε ασφάλεια και γι’ αυτό προσπαθείτε να αποφύγετε τις άσκοπες αλλαγές, οι οποίες σας δημιουργούν αναστάτωση. Επιπλέον, αποφεύγετε να εκτίθεστε συναισθηματικά για να μην φαίνεστε ευάλωτοι απέναντι στους άλλους και να μη χάσετε τον έλεγχο του εαυτού σας. Ωστόσο, όταν αναγκάζεστε να κινητοποιήστε σε δραστικές αλλαγές, το βασικό κίνητρο είναι το συναίσθημα και οι ευαισθησίες σας και όχι η ψυχρή λογική.

Πλούτωνας στον Λέοντα

Σας ταιριάζουν οι ηγετικές θέσεις και είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα προκειμένου να πάρετε τον έλεγχο των καταστάσεων στα χέρια σας. Είστε αφοσιωμένοι και σταθεροί στους στόχους σας και επιδιώκετε να εκφράζετε προς τα έξω τα δημιουργικά σας ταλέντα ή να βρίσκεστε στο επίκεντρο με κάποιο τρόπο. Είναι γεγονός ότι το ψυχικό σας σθένος, η δύναμη και το θάρρος σας, εντυπωσιάζουν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους γύρω σας. Οι επιθυμίες σας είναι έντονες και αντιμετωπίζετε τη ζωή με αποφασιστικότητα και θέρμη, ακόμα και στις μεγαλύτερες κρίσεις. Ωστόσο, πολλές φορές θεωρείτε ότι ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο για τον καθένα ή για την κοινωνία και γίνεστε αρκετά παρεμβατικοί και απόλυτοι. Σε γενικές γραμμές, βέβαια, ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον εαυτό σας, παρά για την κοινωνία και τους άλλους. Σε κάθε περίπτωση, τα κίνητρα σας είναι αγνά και θεωρείτε ότι υπάρχει πάντα τρόπος για να καταφέρετε αυτό που θέλετε και γι’ αυτό δεν το βάζετε κάτω. Καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσετε την αυθεντικότητα του χαρακτήρα σας και την ατομικότητα σας και να μην επηρεάζεστε. Η επανεφεύρεση του εαυτού σας είναι κάτι σύνηθες για εσάς, αφού δεν επαναπαύεστε και σας ενδιαφέρει τόσο το να ξεχωρίζετε όσο και το να βελτιώνεστε διαρκώς.

Πλούτωνας στην Παρθένο (σε πτώση)

Εμβαθύνετε στα ζητήματα με έναν τρόπο υπεραναλυτικό. Αναζητάτε συνεχώς την αυτοβελτίωση μέσω της εργασίας και της υπηρεσίας σας, αλλά ταυτόχρονα παλεύετε και για τη βελτίωση της κοινωνίας και των γύρω σας. Σας ενδιαφέρουν οι χρήσιμες πληροφορίες καθώς και η ταξινόμηση τους, σε σημείο που μπορεί να γίνετε εμμονικοί με αυτές. Άλλωστε, η ακρίβεια και η τελειότητα είναι τα μεγάλα σας πάθη και δε μπορείτε να παραβλέψετε τα ελαττώματα και τις αδυναμίες. Είστε πρακτικοί και χρησιμοποιείτε την κοινή λογική, αλλά πολύ συχνά έχετε την τάση να γίνεστε υπερβολικά επικριτικοί και αυστηροί. Από την άλλη, εσείς φοβάστε την κριτική που μπορεί να αντιμετωπίσετε από τους άλλους και γι’ αυτό προσπαθείτε να μην αφήνετε περιθώρια για λάθη. Είστε προσγειωμένοι και χαμηλών τόνων και οι βαθιές σας επιθυμίες αφορούν πρακτικά και καθημερινά ζητήματα και όχι τον πλούτο ή την εξουσία. Προτιμάτε να μένετε στην αφάνεια και να προσφέρετε ουσιαστικά στον περίγυρο, παρά να βρίσκεστε στο επίκεντρο χωρίς λόγο.

Πλούτωνας στον Ζυγό

Αντιμετωπίζετε τις κρίσεις της ζωής σας διαλλακτικά, με λογική και διάλογο και δεν χάνετε εύκολα την ψυχραιμία σας. Είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και διπλωμάτες και μπορείτε εύκολα να κάνετε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις προκειμένου να αποκαταστήσετε την ηρεμία. Ωστόσο, δε λείπουν τα ξεσπάσματα θυμού όταν κάποιος γίνεται άδικος και πάει να διαταράξει την ισορροπία γύρω σας. Θα προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να κάνετε τις σχέσεις σας λειτουργικές, αφού το σημαντικότερο για εσάς είναι να χαρακτηρίζονται από αρμονία και δικαιοσύνη. Πολλές φορές, βέβαια, μπορεί να γίνεστε εμμονικοί με αυτές τις έννοιες και να επιμένετε να βελτιώσετε με το ζόρι μια κατάσταση, η οποία δεν λειτουργεί. Ωστόσο, όσο κι αν αποφεύγετε τις συγκρούσεις και τις δυσκολίες, αυτές είναι τελικά εκείνες που θα σας κάνουν να ωριμάσετε και να μεταμορφωθείτε σαν άτομα. Καλείστε να ξεπεράσετε την αναποφασιστικότητα σας σε κρίσιμα ζητήματα και να αποδεχτείτε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες και δε μπορείτε να είστε εκείνοι οι οποίοι δίνουν λύσεις σε όλα.

Πλούτωνας στον Σκορπιό (θέση κυβέρνησης)

Είστε εκπρόσωποι μιας γενιάς, η οποία επιθυμεί να εξερευνά καθετί που θεωρείται ταμπού, να ανακαλύπτει κρυμμένα μυστικά και να εμβαθύνει σε κοινωνικά ζητήματα. Είστε απόλυτα ικανοί να διαλύετε καθετί που σας βαραίνει, να αποδεσμεύεστε από ό,τι σας καταπιέζει και να ξεκινάτε από το μηδέν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και ψυχική δύναμη από πριν. Είστε από τα άτομα εκείνα που μπορούν να επιβιώσουν στις πιο δυσμενείς συνθήκες. Θα διαχειριστείτε κάθε είδους ψυχολογικής κρίσης και θα αντεπεξέλθετε ευκολότερα σε προκλήσεις και απαιτητικές καταστάσεις. Άλλωστε, αυτές ακριβώς οι συνθήκες είναι που θα σας κάνουν πιο δυνατούς. Είναι πολύ πιθανό να σας ελκύει η έρευνα ή ο αποκρυφισμός και επιδιώκετε να καταρρίψετε στερεότυπα και ταμπού που σχετίζονται με το σεξ, το θάνατο και οτιδήποτε απαγορευμένο. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθείτε να αποστασιοποιείστε όταν χρειάζεται και να φέρεστε πιο συνετά όταν το μυαλό σας κατακλύζεται από αρνητικές σκέψεις ή αδικαιολόγητες εμμονές.

Πλούτωνας στον Τοξότη

Σας χαρακτηρίζει το ανοιχτό μυαλό και η ανοχή σε διαφορετικές ιδέες και πεποιθήσεις. Σας ενθουσιάζουν οι πνευματικοί στόχοι και οτιδήποτε είναι ικανό να επεκτείνει το μυαλό σας και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκετε να εμβαθύνετε σε φιλοσοφικά ή θρησκευτικά ζητήματα. Ακόμα και στις πιο κρίσιμες καταστάσεις, δε χάνετε την πίστη σας στη ζωή και προσπαθείτε να δείτε τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Είστε υπέρ των ριζικών αλλαγών σε ό,τι αφορά τα συστήματα ηθικής ή της ανώτερης μόρφωσης και μάχεστε υπέρ της ελευθερίας. Δεν σας ενδιαφέρει τόσο το να έχετε εξουσία στα χέρια σας, αρκεί να έχετε τη δυνατότητα να προχωράτε, να επεκτείνεστε και να εκφράζεστε. Είστε ανήσυχα πνεύματα που δύσκολα συμβιβάζονται ή επαναπαύονται σε μια ρουτίνα και προσπαθείτε να μαθαίνετε, να εμπλουτίζετε τις εμπειρίες σας και να βρίσκεστε σε συνεχή κίνηση. Τα ταξίδια και η επαφή με διαφορετικούς κόσμους και φιλοσοφίες, είναι αυτά που σας μεταμορφώνουν ψυχικά και σας κάνουν να αντιμετωπίζετε τη ζωή από διαφορετική σκοπιά.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Η δική σας γενιά αντιμετωπίζει τις μεταμορφωτικές αλλαγές με σύνεση και λογική σκέψη. Έχετε την τάση να εμβαθύνετε ή να ασχολείστε πολύ λεπτομερώς με ζητήματα που σχετίζονται με την καριέρα και τη δύναμη. Δεν αποκλείεται η γενιά σας κάποια στιγμή να αναγκαστεί να έρθει σε ρήξη με ανωτέρους ή να συγκρουστεί με την εξουσία, προκειμένου να διεκδικήσει την αυτονομία και την ανεξαρτησία της. Τα κοινωνικά προβλήματα και τα ζητήματα καριέρας είναι αυτά που σας κινητοποιούν και δε διστάζετε να προβείτε σε αλλαγές, αρκεί να είναι προσεκτικά μελετημένες και να εξυπηρετούν πρακτικούς σκοπούς. Η λογική σκέψη και η πειθαρχία σας βοηθάνε να καταξιωθείτε κοινωνικά και να προσφέρετε ουσιαστικά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά πολλές φορές έχετε την τάση να μένετε προσκολλημένοι σε συντηρητικά μοτίβα και να αντιστέκεστε στην εξέλιξη. Ωστόσο, αν στις κρίσιμες στιγμές καταφέρετε να ξεπεράσετε τις ανασφάλειες και τα στερεότυπα που έχετε στο μυαλό σας, θα ανοιχτούν μπροστά σας νέες δυνατότητες και θα συνειδητοποιήσετε πόση ψυχική δύναμη κρύβατε μέσα σας.

Πλούτωνας στον Υδροχόο

Είστε εκπρόσωποι μιας γενιάς, η οποία κάνει δραστικές αλλαγές όταν νιώθει ότι περιορίζεται ή ότι απειλείται η ελευθερία της. Είστε ευφυείς και εφευρετικοί και δε σταματάτε να αναζητάτε λύσεις σε κοινωνικά θέματα που σας απασχολούν. Επιμένετε πάρα πολύ στις απόψεις και τις ιδέες σας, όσο εκκεντρικές ή προχωρημένες κι αν είναι. Σε εποχές κρίσεις πιστεύετε ότι η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που μετράει και γι’ αυτό αναζητάτε ανθρώπους με κοινά ιδανικά και στόχους. Έχετε την τάση να εμβαθύνετε, ιδιαίτερα σε θέματα φιλίας και ανθρωπιστικά ζητήματα και όχι να τα αντιμετωπίζετε επιφανειακά. Επιδιώκετε την ισότητα και τον σεβασμό ως βασικές αρχές των σχέσεων και της κοινωνίας και μάλιστα μπορεί να γίνετε αντιδραστικοί ή να φέρετε τα πάνω κάτω εάν δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα σας. Δεν αποκλείεται να παθιάζεστε και να φτάνετε, κάποιες φορές, σε σημείο εμμονής με τις ιδεολογίες και τις αντιλήψεις σας, με αποτέλεσμα να γίνεστε απόλυτοι και αδιάλλακτοι. Όμως, αν καταφέρετε να είστε πιο προσαρμοστικοί και ευέλικτοι με τις απόψεις σας, θα συμβάλλετε στην ομαλή πρόοδο και εξέλιξη του κοινωνικού συνόλου.